Dierenmissies Weekjournaal van 3 juni 2018

 

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste mensen,

Deze week in het journaal: De aankomst van Nova en Skapi, Weer veel hondjes die het asiel mogen verlaten, weer nieuws over Thom en de reis van Ramos (Petter) is geboekt. Dic hoopt op een vluchtbegeleider voor medio juli, we zien Nila en Nana met speelgoed in de tuin en Estela wandelt in de natuur. Verder gaat het in de column gaat het over ‘subsidies voor stierenvechten’  en in de (on)zin van de week blijkt er altijd weer een reden te zijn om de actie van je hond te verklaren … Kortom, weer een boel leuks en informatiefs te lezen dus maak met ons de week mee zoals die op ons af kwam.

  • De aankomst van Nova en Olaf (Skapi) 
  • Eerste en Tweede update van Nova en Olaf (Skapi)
  • Weer een leuk filmpje ter ontspanning
  • Nieuwe koppies
  • Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
  • Berichtje van de baasjes van Estela en van Nila en Nana
  • De 4-kanten column van Ton: “EU subsidie aan onnodig dierenleed moet stoppen.”
  • De (on)zin van de week over: “Er is altijd wel een reden waarom”.
  • De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings .

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.

GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS .

.

.

KLIK op de foto !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

.

.

.

.

De week van dag tot dag:

..
Maandag 28 mei 2018 . 
.
De aankomst van Nova en Skapi.
.

Natuurlijk begint de dag vroeg in Spanje. Want deze morgen gaan Nova en Skapi voor de eindcontrole naar de dierenarts. Die kijkt na en bepaalt of ze reisfit zijn en geeft dan de gezondheidsverklaring af. Je snapt dat ze dus al vroeg de kennel uit mogen en met een vrijwilliger op stap gaan.
Alles moet voor de reis in orde gemaakt worden want rond 13.30 uur moeten ze op  de luchthaven zijn.  Paspoortjes, Traces (reisdoumenten) ook die moeten in orde zijn want je wilt natuurlijk niet op de luchthaven voor verrassingen komen te staan.
.
.
.
.
De vluchtbegeleiders waren dit keer de ouders van Miranda.
.
Bij de parkeerplaats voor de luchthaven is nog wat groen  waar Skapi en Nova nog even een plasje konden doen.
.
Dan naar binnen om in te checken. Alles verloopt voorspoedig maar op het moment dat ze moeten vertrekken is er toch een flinke vertraging van bijna een uur.
.
.
.
.
.
.
.
.
In Nederland zijn de baasjes en ik al onderweg naar vliegveld Eindhoven. Daar hoorden we van de vertraging en moesten we dus extra geduld hebben voordat we de reizigers konden verwelkomen. Maar het zonnetje scheen heerlijk en op het Panoramadak van de luchthaven is het dan goed vertoeven.
.
Wanneer ze geland zijn gaan we naar de aankomsthal en na nog eventjes wachten komen de ouders van Miranda met de hondjes de aankomsthal binnen lopen.
.
We zijn direct naar buiten gelopen om Skapi en Nova te bevrijden uit hun kennel. Dat was nog even een dingetje omdat ik vergeten was om een mesje of schaartje mee te nemen. Dat hadden we nodig om te tie-wraps door te kunnen knippen waarmee de kennels stevig waren dicht gemaakt.
Gelukkig was er een marechaussee bereid om even te helpen met een scherm mes.
Op een stukje gras mochten ze even de pootjes strekken en voor het eerst ruiken aan de vrije Nederlandse lucht.
.
Als ze dan een beetje gewend zijn is het contact met de baasjes daar. In alle rust krijgen ze de gelegenheid om op hun eigen tempo toenadering te zoeken. Nova is direct dikke maatjes met Annet en Bart. Skapi, die door baasje Kim vanaf nu Olaf genoemd zal worden, neemt hiervoor ietsje meer tijd. Maar keer op keer komt hij even kijken bij zijn nieuwe baasje.
.
.
.
.
,
Bart en Annet hebben nog van hun moeder voer mee gekregen dat ze aan ons overdragen en dan wordt het tijd om de boel daar in te pakken en op te ruimen. Nog even nemen de ouders van Miranda afscheid van hun twee reisgenoten en dan gaan we ieder op weg naar huis.
.
.

.

.

.

Dinsdag 29 mei 2018

.

Eerste update van Nova en Olaf (Kapi)

KLIK op foto

Al gauw kregen we van Annet en Bart een foto van Nova die een lekker koel plekje in hun tuin had gevonden.

Ook van Kim krijgen we een foto toegestuurd waarop blijkt dat Olaf echt helemaal op zijn gemak is. Als je daarop klikt kun je ook op een leuk filmpje zien dat hij in de tuin prima zijn energie kwijt kan.

.

.


.

De reis van Ramos/Petter is geboekt.
.
Met behulp van de vluchtbegeleider Joep konden we op woensdag 20 juni de reis van Ramos vastleggen. Ramos die nog tot de 18e een kuurtje af moest maken zal dan vrijwel direct naar Nederland mogen komen. Hij komt laat in de avond aan in Eindhoven. De baasjes Marc en Ellen en wij zullen Ramos welkom heten en naar dat leuke moment kijken we erg uit.

.

.

Dan hebben we Dic nog die weliswaar nog in de kennel op het asiel verblijft maar dicht bij de dierenarts is geplaatst zodat er behoorlijk wat aanloop is. Miranda is nog steeds op zoek naar een geschikte plaats bij een vrijwilliger die hem tot de reis in juli een plekje in huis kan geven.

 

.

.


.

triest

KLIK op de foto voor het volledige overzicht van hondjes die ter adoptie zijn…

De stakkers in Spanje… . Wie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in Spanje op een baasje wachten… . Wie kunnen er in principe bij Dierenmissies een hond adopteren ? KLIK HIER om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt … . .

.


.

Woensdag 30 mei 2018

.
Tweede update van Nova en Olaf (Skapi)
.
Annet en Bart laten weten dat Nova iets zwaarder is dan verwacht was. Miranda wijt dit aan de periode dat ze nog in de tijdelijke opvang heeft mogen wonen.  Nu blijkt ze maar één van de drie maaltijden te eten die ze aangeboden krijgt en dan nog alleen als Annet er bij blijft staan. Ach, het is allemaal nog zo spannend. Nova mag mee naar het huis waar druk verbouwd wordt. Ze laat zien dat ze ook prima kan helpen. Het behangplaksel vindt ze interessant en de gele verf aan haar oor laat zien dat ze niet bang is van het schilderwerk. Voorts laat Annet weten dat haar tanden vol tandsteen zit en dat ze gestart is met het poetsen van haar tanden met de vinger. Dit laat ze gelukkig allemaal gebeuren.  Al met al doet ze het heel goed bij hen en begint ze haar draai te vinden.
Kim laat weten dat Olaf het soms nog wat eng vindt om met kinderen te spelen. Hij springt dan voor ze en blaft ze wat weer wat overweldigend kan zijn voor de kinderen. Daar is dus nog een gewenningsperiode voor nodig.
.
Als het baasje een paar uurtjes alleen is met Olaf zie je hem ontspannen.
.
.
 .
 .
 .
.
.
Donderdag 31 mei 2018
.
.

Pure suggestie ? Zou de dorst gelest worden ??

Weer een leuk filmpje ter ontspanning
.

“Zou zo ook de dorst gelest worden..”
Klik op het plaatje….
.
.
.
.
.
.
———————————————————————————————–
Deze prijzen kunt u winnen!
.
Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen. 
.
.

We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.

Veel geluk toegewenst…

En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen… 

.
* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.
————————————————————————————————–
.
.
.

Vrijdag 1 juni 2018

.
Nieuwe koppies:
De hondjes krijgen zo spoedig mogelijk een eigen adoptiepagina maar als u nu al info wilt ontvangen over deze kanjers, mail dan vlug dan bent u de eerste ….!!!!
.

hond

Dit is Gantu, Reu – 1 jaar, 5 maanden – Kruising – 42 cm, Karakter: vrolijke reutje beetje verlegen sociaal niet gewend aan de lijn te lopen.

Dit is Abby, Reu – 1 jaar, 5 maanden – Kruising – 42 cm, Karakter: lief reutje wat angstig sociaal met andere honden

Dit is Maude, Teef – 1 jaar, 5 maanden – Kruising – 42 cm. Karakter: lief vrolijk teefje sociaal beetje verlegen nog niet gewend aan de lijn te lopen Bijzonderheden: komt uit een verzamelhuis met meer honden

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Dit is Krisina, Teef – 7 jaar, 1 maand – Podenco – 47 cm. Karakter: Zeer lieve podenco teef sociaal knuffelig, niet met katten

Dit is Troy, Reu – 6 jaar, 5 maanden – Basset – 45 cm Karakter: zeer lief en sociaal geen reactie naar katten toe rustig,. Bijzonderheden: bij castratie is een vetbult weggehaald op de rug

Dit is Maci, Teef – 7 maanden – herder mix – 40 cm. Karakter: zeer lieve rustig herder pup beetje verlegen kan met katten sociaal gevonden op straat met zus

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.

Dit is. Guiseppe, Reu – 12 jaar, 5 maanden – Kruising – 45 cm. Karakter: Guiseppe is een allerliefst hondje zeer knuffelig wil graag bij je zitten loopt je achterna een oudje welke zo ontzettend lief is sociaal met andere honden. Bijzonderheden: komt van een verzamelhuis met meerdere honden, in slechte staat binnengekomen.

Dit is Cate Teef – 7 maanden – Herder mix – 40 cm Karakter: zeer lieve rustig herder pup beetje verlegen kan met katten sociaal gevonden op straat met zus

Dit is Shiva, Teef – 7 jaar, 2 maanden – Duitse korthaar – 55 cm, Karakter: rustig lief sociaal.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Dit is Lorrie, Teef – 12 jaar, 5 maanden – kruising beagle – 39, Karakter: zeer lief sociaal knuffelig,. Bijzonderheden: komt van een verzamelhuis met meerdere honden in slechte staat binnengebracht

Dit is Linoa, Teef – 12 jaar, 5 maanden – beagle kruising – 39, Karakter: zeer lief sociaal knuffelig Bijzonderheden: Komt uit verzameltehuis met andere honden, zeer slechte staat aangetroffen

Dit is Leda, Teef – 6 jaar, 5 maanden. meer info volgt..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Teek in bek.
.
Een waarschuwing is op zijn plaats. Voor ons is dit ook een noviteit maar wel iets om rekening mee te houden. Ieder baasje kent dat wel. Als je hond gras eet is dat altijd wat langer gras. Dat is gras dat al langere tijd staat en daarom kan juist in die grashalmen teken zitten. Normaal is dat niet zo erg maar wat als zo’n teek in  de bek komt en een plekje zoekt om zich te voeden…
.

.
.
.
.
.
.
Zaterdag 2 juni 2018
.
Hoe het met Thom vergaat.
.
Thom had de belangstelling van lieve baasjes gewekt. Tijdens een wandeling met een vrijwilliger buiten het asiel bleek hij nogal wat angst voor het leven buiten te hebben. Vrijwel direct daarna is hij ook nog in de nek gebeten. Een sponsoractie zorgde ervoor dat Thom naar een particuliere opvang De Residentie kon gaan om daar te wennen aan het leven buiten het asiel. Zijn potentiele baasjes bleven hem trouw en hadden het voornemen om hem daar te bezoeken om zelf te zien of hij toch naar Nederland kon komen en bij hen verder van zijn angst af kon komen.  Alles was hiervoor in stelling gebracht maar toen gooide de uitslag van zijn bloedonderzoek weer roet in het eten. Hij bleek problemen met de lever te hebben. Hier tegen heeft hij nu aangepast voedsel en een kuur Hepatosil. Omdat een leverontsteking een serieuze aangelegenheid is moest er weer overleg plaatsvinden en werden de labresultaten van het bloedonderzoek ook aan de dierenarts in Nederland voorgelegd. Die adviseerde meer onderzoek. De dierenarts van het asiel adviseert over twee weken opnieuw bloedonderzoek te laten plaatsvinden en zal er een echo gemaakt worden om te zien of de lever weer gezond is.
Ondertussen maakt Thom zich geen zorgen. Hij voelt zich prima en vermaakt zich kostelijk.

.

.

.

Zondag 3 juni 2018

.

Mike

Sjors en Moos

Nieuwsbericht van Mike
.
“Vandaag zal ons bazinnetje Linda, mij (Mike) en mijn twee huisgenootjes Moos en Sjors naar onze vriendjes in IJhorst brengen voor een 10 daagse vakantie. Jippie !!!! ”

 

 

 

 

 

 


.

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand

KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

.

.

 

.

 

.

.

.

.

.


.
.
Registratie van uw hond is verplichtimagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

. .


Bericht van Ronny en Jolanda, baasjes Nila en Nana.

.

Hierbij weer enkele foto’s van Nila en Nana.

.

.

.

.

.

.

.

Nu even spelen met alle speeltjes buiten om die straks door het baasje weer op te laten ruimen.

.

Jean Piere, Baasje van Estela, stuurden deze schitterende foto.

.
.
Estela aan de wandel in het natuurgebied bij Monster (ZH)

.

.

.

.

.

.

.

.

.

De 4-kanten column van Ton.
.
“EU subsidie aan onnodig dierenleed moet stoppen…”

.
Eerlijk gezegd heb ik nooit geweten dat er EU subsidie wordt verstrekt voor het instant houden van het stierenvechten. Ik loop al jaren lang aandacht te vragen en steun te zoeken tegen het stierenvechten. Nu blijkt dat ik zelf al die jaren, door mijn belastingcentjes, er toe heb bijgedragen dat het stierenvechten juist in stand werd houden !!!!!

.
Na een protestactie in april van dit jaar, komt er nu een herziening van het subsidie beleid.
Het protest was niet zomaar want geschat wordt dat er in Spanje in totaal 629 miljoen euro aan subsidiegeld bij het stierenvechten terecht komt. 130 miljoen zou afkomstig zijn van landbouwsubsidies vanuit de Europese Unie. Daarnaast wil de meerderheid van de Spanjaarden, Fransen en Portugezen geen stierengevechten in hun land. De interesse in dit soort evenementen daalt jaarlijks. Volgens het Ministerie van Cultuur van Spanje gaat jaarlijks 8% van de Spanjaarden naar een stierengevecht. Toch blijft dit in stand dankzij de steun vanuit de overheid.
.
Persbericht CAS International (Comité Anti Stierenvechten)
Het CAS vindt dat bij deze herziening duidelijk moet worden hoe de geldstromen verlopen. Door deze inzichtelijkheid zal duidelijk worden op welke wijze er toch geld bij de stierenvechtindustrie terecht komt. Is eenmaal duidelijk hoe dit geschiedt dan kan het ook gestopt worden volgens de wens van het Europese Parlement.
.
Marius Kolff, Directeur van Comité Anti Stierenvechten:
“Wanneer het Europees Parlement vraagt om een einde aan de subsidies te maken moeten de verstrekkers zich daaraan houden. Nu verschuilen ze zich achter onzin als ‘de subsidies zitten verstopt en we kunnen ze niet zichtbaar maken’. Stel je voor als dit met kindermishandeling het geval zou zijn: de wereld zou te klein zijn. Daarbij komt ook nog eens dat stierengevechten in de meeste EU-landen verboden zijn. Die landen betalen ook mee aan deze gruwelijke praktijken. Dat kán gewoon niet meer.”

.

We vragen aan de Europese Unie om de uitspraak van het Europees Parlement te respecteren en ervoor te zorgen dat er geen geld meer beschikbaar is voor deze vorm van dierenleed. Ook vragen we de Nederlandse regering om steun om dit doel te realiseren. Onze petitie steunt deze wens en het besluit van het Europese Parlement om deze subsidiestroom te stoppen.

.
De petitie kan hier getekend worden.

.

Teken de petitie !!!
Dan kun je in ieder geval zeggen dat je je ook actief hebt ingezet tegen het stierenvechten….
weliswaar vanuit je luie stoel maar daarom echt niet minder belangrijk …
want jouw mening telt mee ..!!!! 

.

.

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken....

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken…


.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“Er is altijd wel een reden waarom”.

Het is wel even schrikken als je zo thuiskomt maar …..]

.

je zou maar ten onterechte je hond beschuldigen van vernielzucht…

.

Eerst even aanhoren wat er werkelijk is gebeurd…..

 

 

.

.

.

 

.

.

.

.

.

.

=============================================

.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak. .

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

. . Wellicht wilt u: eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen, kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….? . Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

,

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina

.

====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.
.
Mosca en Albert van 13 tot 24 mei
mei 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Moos, Sjors en Mike van 4 t/m 12 jun
Kino van 13 t/m 21 jun
juni 2018
ma di wo do vr za z0
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Ian 3 t/m 8 juli
Mellow 19 t/m 24 juli
Luna en Ocean 28 juli t/m 18 aug
Ollie van 3 t/m 19 aug
juli 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
augustus 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
27 28 29 30 31

===============

.

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.
Groetjes, Annerie en Ton Dierenmissies Weekjournaal .
«
»