Dierenmissies Weekjournaal van 3 maart 2019

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week hebben we weeer meerdere updates uit het land,  hondjes die het asiel mogen verlaten. Nemen we afscheid van Rova en Nelson, heeft Igor pech en hadden we computerproblemen. In de column gaat het deze week over wat leuke weetjes en in de (on)zin van de week zijn in het asiel spaarzame momenten van geluk op één hand te tellen.

Zoals elke week bent u na het lezen van dit weekjournaal weer op de hoogte van alle nieuwtjes en is er weer genoeg om over te praten. Lees over de volgende onderwerpen:

– Afscheid Rova en Nelson
– Toen kwamen we Pum tegen in het bos
Igor in de belangstelling maar adoptie ging toch het niet door….
– Leuk filmpje: “goed voorbeeld doet goed volgen”
– Paniek want de Dierenmissies laptop heeft kuren.
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Hopelijk niet te vroeg.
– De nieuwe geluksvogels die het asiel mogen verlaten
– Nieuwe filmpjes van Two
– Telma en Louise liefst samen te adopteren.
– Lopende adopties
– Berichtjes van de baasjes van Estella, Xavi + Bajo, Ziva, Mellow, 
Sep, Draga en Charlie
– De vierkante column van Ton met : “Leuk om te weten”
– De (on)zin van de week gaat over: “Is het zo gek dat hij uitkijkt naar het weekend???”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings .
.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.

.
Maandag 25 februari 2019

.

Afscheid Rova en Nelson.

.
De vakantie zat er weer op aan het eind van zondag morgen bracht ik Rova en Nelson weer terug naar huis. In de auto zocht Rova gauw een lekker plekje en Nelson staarde in de verte en nam zo afscheid van het bos. Eenmaal weer in hun vertrouwde huis waren ze weer blij om het baasje te zien. En zo hoort het ook. Op naar een volgende vakantie.

.

.

.


 

.

QR code : de snelle redding van de zoekgeraakte hond
.

De penning aan de halsband met een QR code die toegang geeft tot de informatie van het baasje. De perfecte en snelle manier om het baasje te achterhalen. Een chipscanner is niet nodig want elke mobiele telefoon kan gratis een QR scanner installeren van Play Store. Dan even scannen en hopla je kunt zo, zonder tussenkomst van dierenarts, Amivedi of de dierenambulance, het baasje waarschuwen.
Lees alles over de QR-code penning en hoe je er een voor je hond kunt bestellen, door op de QR code te klikken…

.

.

.


.

.

Dinsdag 26 februari 2019

.

Toen kwamen we Pum tegen in het bos …
.

Hier sta ik nog te klungelen met mijn telefoon en Flor houdt op afstand Germ Henk in de gaten.

Tijdens de wandeling in het bos kwamen we onverwachts Emily en Germ Henk tegen die met hun Pum aan het wandelen waren. Pum is het broertje van onze bange Flor. Een jaar geleden hebben we al eens een ontmoeting tussen die twee geregeld maar door haar angst voor de omgeving, had Flor toen maar weinig interesse voor hem.
.

Een welkomstknuffel van Annerie wordt erg gewaardeerd

Ach ja, tijdens deze toevallige ontmoeting was leuk om te zien dat ze al wat minder bang was voor Germ Henk en Emily maar om nou te zeggen dat Pum en Flor elkaar nu in de armen vlogen.. nou nee….  Wat Flor betreft hoeft dat allemaal niet. Haar motto is: Doe maar gewoon, dat is gek genoeg. Liever geen aandacht krijgen als er vreemden bij zijn. Pum is heel anders die vindt de aandacht prachtig. Jammer dat de batterij van mijn telefoon leeg was maar gelukkig had Emily haar camera bij zich zodat we toch van dit ene moment wat beelden hebben.

.

.

Het duurde heel even maar toen kwamen ze toch iets nader. Maar onze kleine Mia moest er natuurlijk met haar neus weer tussen staan.

.

.

.


.

Woensdag 27 februari 2019
.

Igor in de belangstelling maar adoptie ging toch het niet door….
.
hondWat waren we blij voor de twaalf jarige Igor dat er iemand voornemens was om hem een plekje te geven. Eindelijk weg van het asiel na kennel leven van vijf jaar. Het enige punt was dat hij met poezen zou moeten kunnen. Natuurlijk hebben we direct aan Miranda verzocht om een kattentest te doen met Igor. De lieve lobbes, met zijn ontzettend zachte lieve karakter, die met kinderen en alle andere honden goed op kan schieten zou nu de test van zijn leven krijgen. De volgende dag zou meteen de test plaatsvinden.

Nou de test was voor hem geen enkel probleem. Hij blijkt totaal geen interesse te hebben voor katten. Prima dus…. Toen aan het eind van de dag het filmpje van de kattentest al binnen was hebben we dat meteen doorgestuurd naar de baasjes die hun oog op hem hadden laten vallen. In spanning wachtten we op hun reactie maar pas de tweede dag, na een extra mailtje om te vragen hoe het ervoor stond, kregen we de mededeling dat ze een pup in opvang gaan nemen. Helaas was er nu voor Igor geen plaats meer…. Arme Igor heeft het moeten af leggen tegen een pup… Tja, hoe bitter is dat ……

Hieronder ziet u zijn kattentest.

 

.


.

.

.

klik op het plaatje

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

“goed voorbeeld doet goed volgen”

zo blijft de vloer mooi schoon….

 

.

.

.

.


.<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.

.


.

.

Paniek want de Dierenmissies laptop heeft kuren.

De grote Sammie van 3 en Pippi van 13 jaar oud

.
Wat fijn is het als je dan kunt terugvallen op onze vertrouwde computerdokter Frank Los van Frank Los Computer Services (Fresh PC) in Nijeveen. Zelf is hij een hondenliefhebber en al sinds jaren staat hij ons bij in crisistijden. Het komt nooit gelegen als je computer ineens gek doet. Tja, dan is natuurlijk iemand die voor zijn beroep computers weer optimaliseert, de aangewezen persoon om te bezoeken.

.

Een telefoontje en geruststellende woorden van Frank halen de eerste stress weg.  Helaas was de software zo in de war dat hij ook de pc niet op afstand kon benaderen maar gelukkig kon ik hem gelijk komen brengen. Dus in dezelfde avond de laptop naar Frank gebracht. Laat in de avond kregen we al het berichtje dat hij weer gemaakt was. Nog een goede virusscanner erop en dan kon ik hem de volgende dag weer ophalen. Als dan blijkt dat de rekening voor de reparatie voor Dierenmissies extra laag is gehouden dan mogen we niet klagen en alleen Frank andermaal hartelijk danken voor zijn hulp. Wilt u ook zijn hulp? Klik dan op zijn foto voor meer info.

.

.


.

Donderdag 28 februari 2019

.

Mia

Pichi

Even werk inhalen.
.
Vandaag kwam dus de laptop terug. Dat betekende dat ik een paar dagen verloren had. Normaal werk ik één of twee uurtjes per dag aan het weekjournaal. Maar ja, als je die dan een paar dagen kwijt bent dan moet dat wel ingehaald worden. Zo kwam het dat ik wat extra uurtjes achter elkaar achter de laptop moest zitten. Dat geeft niet hoor want ik doe het graag. Gelukkig verzamelt Annerie altijd wat onderwerpen die er in moeten komen te staan zodat ik die niet allemaal zelf bij elkaar moet zoeken.

.

Flor en Botas

Veel tijd gaat er ook zitten in het uitzoeken van geschikte foto’s die per whatsapp, facebook, mail of van de camera op ons af komen. Voor dat die in een juist formaat en voorzien van tekst op de juiste plaatst in het weekjournaal staan zijn we dus even bezig. Maar als het lekker rustig is in huis dan gaat het prima hoor. Dan helpen de hondjes ook goed mee. Ze weten dat ze dan even geen aandacht krijgen en gaan een lekker plekje uitzoeken om een tukkie te doen.

.

.

.

.


<<advertentie>>

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 1 maart 2019

.

Hopelijk niet te vroeg.
.
Het weer zet de wereld op zijn kop. We zagen al een hele dikke hommel tegen de ramen vliegen en als je dan op 1 maart ook een foto ziet van pril ooievaarsgeluk dan hou je je hart vast want nu mag het echt niet meer omslaan naar strenge vorst….

.

.

.

.

 


..<<advertentie>>

..

.

.

.

.
Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.
.

klik hier om mee te doen

Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.
We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.
Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Zaterdag 2 maart 2019

.
De nieuwe geluksvogels
.
De hondjes die ook binnenkort het asiel mogen verlaten

hond

Koba

hond

Sami

hond

Oso

.
.

.

.

.
.

.

hond

Bruna

hond

Birgit

hond

Hulk

.

.

.

.

.

.

hond

Mirko

hond

Toby

hond

Muza

 

 

.

.

.

.

hond

Dara

.

.

.

.

.
.

.

.

.


.

.

Nieuwe filmpjes van Two
.

Vandaag kregen we van Miranda ook nog wat filmpjes van Two toegestuurd. Natuurlijk hebben we die ook doorgestuurd naar het bazinnetje dat Two wilde adopteren maar die nu de adoptie niet kan laten plaatsvinden omdat ze herstellende is van een rugblessure. Wie weet kan dat over een paar maanden wel maar ja ondertussen is Two nog steeds op zoek naar een baasje. Zoals je kunt zien probeert Two probeert ten volle te genieten van de weinige keren dat hij speciale aandacht krijgt. Het is hem van harte gegund. Meer weten over Two? KLIK HIER

 

 

.

QR code : de snelle redding van de zoekgeraakte hond
.

De penning aan de halsband met een QR code die toegang geeft tot de informatie van het baasje. De perfecte en snelle manier om het baasje te achterhalen. Een chipscanner is niet nodig want elke mobiele telefoon kan gratis een QR scanner installeren van Play Store. Dan even scannen en hopla je kunt zo, zonder tussenkomst van dierenarts, Amivedi of de dierenambulance, het baasje waarschuwen.
Lees alles over de QR-code penning en hoe je er een voor je hond kunt bestellen, door op de QR code te klikken…

.

.

.


.

Medereiziger van Ace
.

Ace

Gana

Omdat Igor’s plaatsje in het vliegtuig nu op 15 maart vrij is gekomen, geven we dat plekje graag af aan een hondje die ook op transport naar Nederland zit te wachten. Vluchtbegeleidster Ellen vindt het geen probleem dus met Ace zal nu Gana mee reizen. Gana mag door Stichting Lamoja  naar Nederland komen.

.

.

.


 

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.

.

.


.

Zondag 3 maart 2019

.

Telma en Louise liefst samen te adopteren.
.
Vorige week hebben de twee pups Telma en Louise aan u voorgesteld. Telma is de grotere, meer ondernemende, zus van Louise.

Nu we zien hoezeer Louise steun zoekt bij Telma, vinden de medewerkers van het asiel het beter als ze samen zouden kunnen blijven. Dat betekent dat we voor hen een baasje zoeken die ze allebei tegelijk een plekje zou willen geven….

 


.<<Advertentie>>

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.

.


.

.
Lopende adopties
.
Even een overzichtje van de status hoe het er nu uitziet met de adopties.
.
Naam   besluitfase    formaliteiten        bloed-        medisch       reis naar
               baasjes                                             onderzoek traject        Nederland
.

Ace . . . . afgerond . . . . . . . afgerond . . . . . . afgerond. . . . afgerond  . . . 15 maart 2019

 

 

.

Het volgende weekjournaal komt uit op 10 maart 2019.

 

.

.


.<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand
KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

.


.
.

Berichten van : …

.

Ronald en Jolanda, baasjes van Ziva, stuurde ons deze prachtige foto’s.

.

Dat Ziva een super schat is wisten we al. Wil je haar in de sneeuw zien spelen klik op de sneeuwfoto.

.

 

 

 

 

 

.

.

.

.

 


.

Marga, baasje van Draga en Sep en Tukker, laat zien hoe Sep en Draga haar man helpen om een stukje in de tuin te tegelen.

.
.

Het werk schiet zo lekker op… en het is een stuk gezelliger…

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Harriët Martin en Liang, baasjes van Xavi en Najo, stuurden deze foto’s

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Bajo op zoek naar dat ene straaltje zon dat naar binnen schijnt.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Ellen en Anna, baasjes van Mellow, stuurden prachtige foto’s van rennende Mellow.

.

.

.

.

Dit kan dus tijdens een dagje strand.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Jean Piere, baasje van Estela, deelt het strandmoment dat Estela met de tweeling had. 

.

.

.

.


.

Margo, bazinnetje van Charlie, laat zien dat haar Charlie ook de kippetjes met rust laat.

.

Alles zullen we eerlijk delen  …

zelfs de kruimeltjes die op de grond liggen

.

 

.

.

.


.

.

.

4-kanten Column van Ton

“Gewoon leuk om te weten.”
.

De column hoeft niet altijd kritisch te zijn. Deze keer hebben we gewoon wat leuke weetjes over honden. Misschien wist u sommige dingen al en wellicht is er iets bij waarvan u zegt: “joh, leuk om te weten …!!”

(met dank aan Animals Today)

.

1. Honden zweten wel degelijk
Je hebt waarschijnlijk gehoord dat honden hijgen omdat ze niet zweten. Gedeeltelijk waar, maar eigenlijk hebben honden zweetklieren, maar dan onderop de pootjes!

2. Mannetjeshonden heffen hun poot als ze plassen uit dominantie
Reuen tillen hun poot op tijdens het urineren om hoger te mikken op een boom, brandkraan, of mast omdat ze het bericht willen achterlaten dat ze groot en intimiderend zijn.
Sommige wilde honden in Afrika proberen tegen boomstammen op te rennen terwijl ze urineren om zeer groot te lijken!
Een soortgelijk verslag: wetenschappers in Kroatië ontdekten dat lantaarnpalen naar beneden vielen, omdat een chemische stof uit de urine van mannetjeshonden het metaal liet wegrotten.

3. Niet alleen chocolade is slecht voor je hond
Zelfs een klein beetje van het volgende kan nierfalen bij honden veroorzaken: druiven, rozijnen, chocolade, macadamia noten, gekookte uien, of dingen met cafeïne kunnen ook schadelijk zijn. Ook appel- en peerzaden bevatten kleine sporen van arseen, wat dodelijk kan zijn voor je hondje!

4. De vorm van het gezicht van een hond zegt iets over de levensduur
“Het lijkt erop dat mijn hond langer zal leven dan de jouwe …” Er wordt gezegd dat de vorm van het gezicht van een hond de levensduur van een hond kan verraden. Honden met scherpere gezichtstrekken leven doorgaans langer, terwijl honden met zeer platte gezichten, zoals bulldogs, vaak korter leven.

5. De Romeinen bedachten de zin: “The dog days of summer”
De bekende Engelse term “the dog days of summer ” werd bedacht door de oude Grieken en Romeinen om de heetste dagen van de zomer aan te duiden.

6. De kleinste hond ter wereld was slechts 113 gram
De kleinste hond ooit geregistreerd was een Maltees en woog slechts 113 gram toen hij volgroeid was!

7. Honden kunnen ziektes ruiken
Honden hebben geweldige neuzen! Ze ruiken allerlei dingen, met inbegrip van kanker, epilepsie en diabetes! Onderzoekers geloven dat honden de vage geuren kunnen oppikken die door de abnormale cellen worden afgegeven.

8. De neusafdruk van een hond is uniek
De neusafdruk van een hond is net zo uniek als een menselijke vingerafdruk en kan worden gebruikt om een hond nauwkeurig te identificeren!

De overlevers

9. Honden overleefden de Titanic
Drie honden behoorden tot de overlevenden van de Titanic. Er waren 12 honden aan boord van het schip op weg naar New York.

10. Als we nu de jacht-op-de-staart zouden kunnen verklaren…
Honden en katten draaien in cirkels voordat ze gaan liggen, omdat deze instinctieve actie in het wild helpt om van lang gras een bedje te maken. De jacht op de staart zou daar mee te maken hebben.

.

.


.

Wist u overigens dat we al meer dan 3,2 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken…

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Is het zo gek dat hij uitkijkt naar het weekend???”

.

.

.

.

Dat is voor honden in het asiel minstens zo belangrijk. Tot het moment is dat er zich een echt baasje aandient moet er maar gewacht worden tot er een vrijwilliger zo lief is om een stukje met je te gaan wandelen.

.

Hierboven hadden we het nog over Igor die al 5 jaar in het asiel woont en opnieuw de pech had dat zijn adoptie niet door ging. Hij is één van de vele stakkers die dit meemaakt…

.

.

.

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.

Albert van 14 maart tot en met 26 maart 2019
Ian van 8 tot 17 mei 2019
Lynn van 26 juli tot en met dinsdag 20 augustus 2019
Luna en Ocean van medio juli tot medio augustus 2019
Geza en Saar van 23 september tot 6 oktober 2019
Copito van medio oktober tot eind oktober 2019

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com