Dierenmissies Weekjournaal van 30 april 2023

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste lezers,

In dit weekjournaal hebben we natuurlijk het reisverslag van Nieve die eindelijk naar Nederland mocht komen maar we hebben helaas weer twee vreselijke vormen van dierenmishandeling, waarbij we u smeken om vooral uw ogen open te houden en er melding van te maken als u ziet of kennis draagt van elke vorm van dierenmishandeling. Jammer genoeg moet Sunny, na 30 dagen in Nederland, een nieuw baasje zoeken en is de vakantie van Ian en Babs ten einde. In de column geven we een kijkje achter de schermen en ide (on)zin van de week zien we dat het dragen van een hondje in een draagzak soms gevaarlijk kan zijn. We hebben weer berichten van baasjes en natuurlijk hebben we meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Kat Budha in handen van sadistische dierenmishandelaar
– Sunny zoet een nieuw baasje….
– Politie: Mishandeling van dieren op internet.?!?..Maak er melding van
Het einde van de de vakantie van Ian en Babs
– Speciaal verzoekje om Oddy een lift te geven.
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Duistere praktijken en amputaties bij vogelhandelaar, NVWA grijpt in
– Nieve heeft de bus naar Nederland gepakt …
– De aankomst van Nieve
– Oddy mee richting Tijnje (Friesland)
– Samy mag ook het asiel verlaten
– Berichten van baasjes: Demi & Boxer, Ramos & Catootje, Mike & Sjors & Millie

– Leuk filmpje: Training om ‘trekken aan de lijn’ af te leren. 
– Animal Webshop (advertentie)

– Registratie van uw hond is verplicht 
– De vierkante column van Ton met: Kijkje achter de schermen
– De (on)zin van de week: Beter soms geen draagzak gebruiken

De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.

 

Maandag 24 april 2023 

.

Kat Budha in handen van sadistische dierenbeul.

Dierenbeul stopt stok van 21 centimeter in achterste van kat Budha, baasje Esther in shock

Een gruwelijk verhaal in Amsterdam. Esther vond daar afgelopen week haar kat Budha meer dood dan levend terug op de bank. In zijn achterste was een bamboestok van 21 centimeter gestopt.

Esther doet haar verhaal in de Telegraaf. Ze vond Budha afgelopen week hevig bloedend op de bank. Volgens de dierenarts is de stok moedwillig in zijn achterste gestoken, met veel kracht. De 9-jarige kat is waarschijnlijk daarna op zijn laatste krachten naar huis gestrompeld.

“Ik was helemaal in shock. Uit zijn achterste stak nog een klein stukje van de stok, die ik eruit trok. Er kwam maar geen eind aan, uiteindelijk bleek die bamboestok 21 centimeter lang te zijn”, vertelt ze tegen de krant. Iemand moet hem hebben gespiesd, zegt ze. “Echt heel wreed.”

De kat moest acuut geopereerd worden. Tijdens de operatie werd duidelijk dat de stok een gaatje in zijn darm heeft gemaakt. Het is te hopen dat het helemaal goedkomt met Budha. Hij heeft antibiotica en pijnstillers gekregen. Inmiddels eet hij wel weer, maar hij is nog erg lusteloos, zegt Esther in de Telegraaf.

Enorm horen krijsen
De ernstige dierenmishandeling vond waarschijnlijk plaats in de gedeelde binnentuin van een aantal woningen in Amsterdam-Zuid. Buiten die binnentuin komt Budha namelijk niet. Esther heeft aangifte gedaan bij de politie en flyers opgehangen in de buurt.

Esther kan het nog steeds niet geloven. “Wie takelt zo’n dier nu zo erg toe? Ik kan er met mijn hoofd niet bij. (…) Misschien kunnen we erachter komen wie dit op zijn geweten heeft. Er was al een vrouw die zegt dat ze maandagmiddag een kat enorm heeft horen krijsen. Misschien was dat mijn Budha wel.”

De mishandelde kat Budha lijkt getraumatiseerd. Esther wacht zelf liever ook nog even tot ze Budha weer naar buiten laat: “Voorlopig blijft ze binnen. Uiteindelijk moet het natuurlijk wel want het is een buitendier. Ik durf het nu alleen nog niet.” “Ik woon hier al 12 jaar, nog nooit heb ik zoiets meegemaakt. De tuinen hier kruisen elkaar dus Budha kan overal naar toe. Het moet wel iemand van deze binnenplaats zijn geweest”.

.

.

.

Dinsdag 25 april 2023  

..

Sunny zoekt een nieuw baasje.

.

Vandaag kregen we een noodkeet van de baasjes van Sunny. We hadden de afgelopen weken al wat tips gegeven om de gewenningsperiode van Sunny in goede banen te leiden maar nu blijkt dat ze toch te energiek is voor de baasjes. Sunny is nog maar 1,5 jaar en een geweldige hond die nog het een en ander moet leren maar de liefde zelf is.  Als ze moe is ploft ze neer voor een half uurtje en dan is ze weer klaar voor een volgende ervaring. Daarbij is ze sterk aan de lijn dus, zo lang ze nog moet leren om netjes aan de lijn te lopen,  zal een “halti” tuigje of ‘gentle leader’ tuigje het wandelen een stuk makkelijker maken. (Verder in dit weekjournaal ziet u een filmpje hoe je de hond kunt leren netjes aan de lijn te lopen. ) Voorts is het natuurlijk altijd goed om met haar naar een gehoorzaamheidscursus te gaan. Daar leert Sunny de basiscommando’s maar ook het baasje leert een boel handige technieken die je je leven lang kunt gebruiken. Sunny luistert goed als je haar roept maar is ook zo weer gauw afgeleid.

 

Gelukkig is ze erg mensgericht en erg aanhankelijk. Sunny is een flinke lieverd die een baasje zoekt die met haar een nieuw leven wil beginnen, het leuk vindt om met haar aan de slag te gaan om haar leergierigheid te bevredigen en ook om duidelijke grenzen aan te geven. Sunny is sinds 25 maart in Nederland en met haar kun je kennismaken bij haar huidige baasje. Ze woont in Den Haag. Wil je meer over Sunny weten kijk eens op haar adoptiepagina en of stuur dan een mailtje naar Dierenmissies@gmail.com of direct naar haar baasje paulinevaneijnsbergen@gmail.com om kennis te maken.

.

.


.

.

Woensdag 26 april 2023.                                                .

.

In de digitale wereld zoals we die vandaag kennen, zit de gemiddelde inwoner van Nederland uren lang te kijken op een beeldscherm van tv, computer, laptop, notebook of mobiele telefoon.  Foto’s en filmpjes komen gevraagd en ongevraagd voor je ogen. Het is juist op die momenten dat mensen ook allerlei vormen van dierenmishandeling onder ogen krijgen. De eerste reactie die in je opkomt is gauw verder te swipen of een ander beeld op je scherm zetten zodat je er niet naar hoeft te kijken. Logisch… maar daar help je de dieren niet mee. We moeten die idioten zien te achterhalen die de plaatjes gemaakt hebben. HOE ???? Maak er melding van bij de politie. Dat zou je toch ook doen als je op beeld een mens mishandeld zag worden?

Lees daarom aandachtig onderstaand stukje door van de politie van Meldpunt 144

.

Meldpunt 144
Stel je voor.. Je ziet een filmpje of advertentie op internet waarop te zien is dat een dier verwaarloosd of mishandeld wordt. Je kent de eigenaar niet en weet niet precies waar het incident zich afspeelt. Aan de beelden zie je wel dat het in Nederland is. Ondanks dat de informatie niet helemaal compleet is maken we wél graag een melding op!
Wat voor ons belangrijk is om te weten:
???? Betreft het een recent bericht?
???? Wat/wie is er te zien in het bericht?
???? Wie heeft het bericht geplaatst?
???? Welke gegevens zijn er bekend?
???? Waar in Nederland speelt het zich af?
???? Op welk platform wordt het bericht gedeeld?
???? Zijn er screenshots gemaakt of is het bericht nog zichtbaar?
Ook al zijn er niet op alle vragen antwoorden, is het belangrijk om toch te melden. Meerdere verschillende meldingen kunnen er voor zorgen dat de puzzelstukjes op hun plek vallen.
Zie je een bericht op internet waar vermoedelijk sprake is van verwaarlozing of mishandeling? Neem dan contact op met Meldpunt 144. Wij maken een melding op voor de politie zodat er onderzoek gedaan kan worden.
Wil je liever online melden? Dat kan via: www.politie.nl/144

.

.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 27 april  2023

.

.

Duistere praktijken en amputaties bij vogelhandelaar, NVWA grijpt in

.

Honderden vogels, waaronder eenden, ganzen, fazanten en zelfs een zwaan, zijn in beslag genomen door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bij een groothandel in dieren in de provincie Gelderland. De eigenaar van het bedrijf wordt verdacht van het illegaal houden van vogels en het amputeren van delen van hun vleugels.

Inspecteurs van de NVWA waren getipt over mogelijke misstanden bij de handelaar van 1.100 vogels en besloten een controle uit te voeren. Wat ze aantroffen was schokkend: bij 347 eenden, ganzen en één zwaan was een deel van de vleugel geamputeerd. Dit zogeheten leewieken is verboden in Nederland, tenzij het wordt uitgevoerd door een dierenarts vanwege een medische noodzaak. Door het amputeren van delen van de vleugels kunnen de vogels niet meer vliegen en worden ze gedwongen om op één locatie te blijven.

Zo ziet een deels geamputeerde vleugel eruit bij de vogels van de Gelderse handelaar:

Het grootste deel van de in beslag genomen vogels was geleewiekt en de handelaar kon niet aantonen dat hij ze legaal in zijn bezit had. Een houder moet kunnen bewijzen dat hij een vogel legaal in bezit heeft, bijvoorbeeld door middel van een gesloten pootring waarop informatie staat over de soort en herkomst. Van zo’n 20 fazanten, ganzen en eenden kon de handelaar de legaliteit niet aantonen. Sommige vogels hadden helemaal geen pootring, terwijl andere vogels een pootring droegen die voor een andere vogelsoort was bedoeld.

Dierenleed

Illegale handel in vogels brengt de biodiversiteit in gevaar en veroorzaakt dierenleed. Veel vogels worden gevangen in het wild en vervolgens illegaal verhandeld. Door de manier waarop ze worden gevangen en vervoerd, sterven er veel vogels voordat ze hun bestemming bereiken.

.
.

.


.

.

Vrijdag 28 april 2023

.

Nieve heeft de bus naar Nederland gepakt …

.

Rond  11.30 uur kregen we het berichtje dat de hondjes bij Elena, en dus ook Nieve, een plekje in de bus hadden gevonden om de reis naar Nederland te beginnen.

.

.

Ze hadden wat vertraging opgelopen omdat ze op een hondje moesten wachten maar Oddy, van het asiel CAAD, zou later in de middag in Balleterra, nabij Barcelona, opgehaald worden.

.

.

.


.

 

Zaterdag 29 april 2023

.

De aankomst van Nieve … en Oddy

.

En dan is het eindelijk zover dat. Toen we vanmorgen wakker werden keken we eerst de appjes na die vervoerder Kety onderweg stuurden over het verloop van de reis. Op de eerder opgelopen vertraging  na lijkt alles prima  te gaan en dat is goed nieuws. Uiteraard is de aankomsttijd in Steenderen nu bijgesteld van 11,00 naar 14.30 uur.   Omdat het vanuit IJhorst al gauw anderhalf uur rijden is vertrok ik richting Steenderen om 12.00 uur. Ik ben altijd graag wat eerder aanwezig zodat ik even met nieuwe baasjes en andere organisaties kan praten. Hanneke wordt het nieuwe baasje van Nieve en in haar plaats zal haar vriendin Setty Nieve op komen halen zodat Hanneke thuis bij Leda en Carlito de komst van Nieve kan afwachten. Omdat ook de rit van Tilburg naar Steenderen ruim anderhalf uur is moet ook Settie bijtijds van huis vertrekken. Zo kwamen we allemaal samen in Steenderen aan bij het huis van Gerrie die ook deze keer weer de koffie klaar had staan.

Toen was daar ineens de bus met de hondjes…

Ook Miranda en een paar Spaanse vrienden, waaronder Jaime die al jaren geleden bij haar werkte op het asiel in Odena,  waren er om in eerste instantie voor Oddy te zorgen.

Vervolgens mocht hij op eigen kracht het terrein verkennen en zij behoefte doen. .

.

.

.

 

Ondertussen kreeg ik Nieve aangereikt en liet ik hem even snuffelen, drinken, de pootjes strekken en kreeg hij zijn anti-ontsnappingstuigje aan.

 

Ondertussen was ook Settie gearriveerd en kon ik Nieve aan haar overdragen.

De kennismaking tussen Settie en Nieve verliep voorzichtig. Nieve vond alles prachtig maar was nog wat verlegen. Dat was ook niet zo gek natuurlijk want veel vreemde mensen in een vreemde omgeving … je zult het maar mee moeten maken.

We wilden Nieve niet verder onnodig ongerust te maken en het was goed dat Settie direct aanstalte maakte om Nieve gauw naar zijn baasje Hanneke te brengen.  Miranda hielp bij het inladen en er moest door Gerrie nog gauw even een speciaal riempje geleverd worden zodat Nieve achter in de auto vast kon zitten.

.

.

.

.

.

.

.

.

Nadat Settie het paspoortje, de uitslagen van de bloedonderzoeken en de medicijnen  in ontvangst had genomen. Nam ik van Nieve en Settie afscheid zodat ze konden vertrekken. Komende week zullen we berichten over Nieve hoe hij zijn plekje heeft gevonden bij Hanneke en haar twee lieverds Carlitos en Leda.

Vervolgens kon ik weer alle aandacht aan Oddy schenken. Die schat had genoeg rond gewaggeld en het werd ook tijd om hem in de auto te zetten waar we een lekker zacht bedje voor hem hadden gemaakt.  Hier moest hij toch weer dik twee uur liggen voordat ik bij zijn nieuwe baasjes Hillie en Marcel in Tijnje zou arriveren.

.

Naast meneer Oddy ging ook zijn rolstoel, zak eten en medicatie mee. Onderweg had meneer het goed naar zijn zin. Je kunt nog net zijn koppie zien. Hij moest buiten alles in de gaten houden

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Eenmaal in op zijn plekje bij Hillie en Marcel heeft hij de hemel op aarde gevonden. Al gauw goede vriendjes met Hillie en Marcel, vervolgens kennis maken met 38 andere hondjes en het terrein verkennen. Eén grote familie die allemaal samen wonen en waarvan het merendeel wat bijzonders mankeert.  Hier kan hij volledig zichzelf zijn…..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Wij kunnen alleen maar enorm veel respect hebben voor dit bijzondere tehuis dat voor zoveel stakkertjes, zonder enig uitzicht op een gelukkig leven, een waar paradijs op aarde is …  

KIJK EENS OP FACEBOOK VAN HILLIE DE BOER Hillie de Boer | Facebook

.


.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 30 april 2023 

.

Samy mag ook het asiel verlaten

.

Leuk nieuws voor Samy want ook deze lieverd heeft op de valreep een baasje gevonden.

.

.

.


.

.

.Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Blijkt toch weer noodzakelijk te zijn om dit te laten zien.

Filmpje met een voorbeeld hoe je je hond kunt leren niet aan de lijn te trekken. .

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .

.


.

.

Ilona, baasje van Demi en de grote Boxer, deelde met ons deze foto via facebook. 

.

Demi kreeg in september 2014 zijn mandje in Belgie bij Ilona en is dus al 9 jaar hun huisgenoot.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Ellen en Marc, baasjes van Ramos en Catootje, stuurden ons deze foto’s.

 

Deze keer staat Ramos volledig in het spotlicht..

Het leven is fantastisch. Water en het aller, aller, aller leukste van allemaal: DE BAL!!

.

.

De Bal is nog leuker dan herten jagen????, wat ook absoluut niet mag van de Vrouw. Maar ja, al die lekkere luchten in de hondenneus. Dus de Vrouw heeft altijd een bal op zak..

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Linda, baasje van Sjors en Mike, laat ons weten dat ze de verjaardag van Mike niet was vergeten en lekker met de twee in het Diemerbos was. 

We beginnen met de veerjaardag van Mike. .

Mike

Vervolgens even de twee andere kanjers apart.

Sjors

Millie

.

.

.

.

.

.

.

.

Tja, en dan heb je ook nog een gast bij Linda die (zwarte) Kaatje heet en die mee op stap is.

 

 

Om de weg niet kwijt te raken heeft Mike de kaart bestudeerd.

.

.

En blijkt dat de waterkant toch meeste plezier geeft. .

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

De 4-kanten column van Ton: 

.

.

De 4-kanten column van Ton : ”Kijkje achter de schermen”

.

Vandaag wil ik de mensen in het zonnetje zetten die het mogelijk maken om de adoptiecyclus te kunnen blijven herhalen. Ik neem u mee in de ‘adoptiekeuken’ zodat u kunt  ‘proeven’ wat er zich nu achter de schermen bij en voor Dierenmissies afspeelt waarbij u zult zien dat er een heel team aan vrijwilligers bezig is de geadopteerde lieverds naar Nederland te laten komen.
.
Voor u begint de adoptie bij het zoeken naar een geschikte kandidaat als huisgenoot. Internet is daarbij onmisbaar geworden en daarom plaatsen we honden niet alleen op onze site maar ook op Facebook wordt getracht om nieuwe baasjes te vinden door het publiceren van ons weekjournaal. We vragen iedereen om vooral de Dierenmissies Week journaals te delen. We zijn erg blij dat dit een succesvolle formule blijkt te zijn want we zijn de laatste tijd echt behoorlijk druk met het afhandelen van telefoontjes en mailtjes waarin informatie wordt gevraagd over hondjes en het adoptieproces. En ja, niet iedereen kan zomaar een hondje bij ons adopteren. We doen altijd een administratieve screening van de nieuwe adoptant en hebben ook huisbezoekjes af te leggen, we halen gedoneerde spulletjes op en we zorgen voor het boeken van de reizen voor de vriendjes die een nieuwe mand hebben gevonden in Nederland of België. Verder verzorgen we de formele afhandeling van het adoptieproces en proberen we zoveel mogelijk vragen af te handelen gedurende het adoptieproces en vragen we, alleen als wij iets echt niet weten, vragen wij  aan Miranda of  zij een antwoord kan geven of eventuele vragen verder door te geleiden aan de verzorgers van een bepaalde hond.
.
Gelukkig kunnen we de meeste vragen wel beantwoorden maar vaak moeten we ook overleg plegen met de beheerder van het asiel. Het plannen van de medische afhandeling van de hondjes die op hun beurt wachten om naar Nederland te komen vergt een stukje planning maar ja onverwachtse verschuivingen in de planning heb je nou eenmaal altijd en dan moeten er een heleboel aanpassingen plaats vinden. Hoe en wat wordt vanzelf duidelijk naarmate u verder leest in deze column.
.
Vanzelfsprekend willen baasjes die in afwachting zijn van de komst van hun nieuwe huisgenoot ook graag  weten hoe het met hem of haar gaat. Het is hierdoor voor de vrijwilligers op het asiel extra druk om aan alle verzoekjes te voldoen. Daar komt ook nog bij dat er diverse lieverds hun reis mogen afwachten buiten het asiel bij vrijwilligers in een tijdelijke opvang en zelfs een enkeling verblijft in een ander asiel dat vele kilometers verder op ligt. Het onderhouden van het contact met die gastgezinnen of externe verzorgers om verzoekjes te kunnen plaatsen om foto’s of filmpjes te maken en het monitoren van de vorderingen die ze maken bij het opnieuw wennen aan een huiselijke woonomgeving, kost enorm veel tijd. Want vergeet niet dat er daarnaast nog steeds wordt gewerkt aan de inventarisatie en observatie van de hondjes uit het asiel… Voor die op onze website kunnen verschijnen moet er nog het een en ander gebeuren. Met regelmaat krijgen we door welke hondjes een baasje hebben gevonden en het asiel mogen verlaten en welke nieuwe hondjes een baasje zoeken.  Wij vermelden dat in het weekjournaal en in het adoptiebestand van de Dierenmissies website.
.
Zodra nieuwe baasjes zich bij ons hebben gemeld en de adoptie formeel is afgerond, bespreken we met het asiel een mogelijke reisdatum om de gelukkige stakker naar Nederland te laten komen. Die datum hangt in eerste plaats af van wat er medisch gezien allemaal nog moet gebeuren voor hij of zij reis klaar is. Het vaccinatietraject, de sterilisatie en het bloedonderzoek zijn doorgaans de zaken die het meeste tijd kosten. Ook met de datum vanaf welke het baasje de hond in het gezin kan opnemen wordt rekening gehouden. In overleg met de dierenarts en de staf van het asiel, krijgen we een datum door wanneer de gelukkige reisklaar zal zijn.
.
Soms mopperen we wel eens dat de uitslag van een bloedonderzoek of kattentest (te lang) op zich laat wachten maar de asielbeheerder kan ook niets anders doen dan mensen aan te sporen. We hebben nou eenmaal met externe partijen te maken zoals wisselende dierenartsen en particuliere laboratoria voor de bloedanalyses.
.
Daarnaast moet er zoveel mogelijk de rust op het opvangcentrum bewaard worden omdat ze overvol zitten en bij onnodige stress om een kleinigheid ruzie kan uitbreken. En ondanks alles, proberen we toch om iedereen tevreden te houden en iedereen te geven wat hij of zij verwacht.

Als dan de reis nadert worden de reisbescheiden paspoortjes en traces in orde gemaakt. Worden er afspraken gemaakt met de dierenarts om de laatste controle te laten ondergaan voor de gezondheidsverklaring.  Voorts wordt met de vervoerder alles nog een doorgesproken over tijd van ophalen en de tijd en plaats van afleveren. Hierop kunnen we de baasjes definitief vertellen hoe laat en waar in Nederland hun nieuwe huisgenoot aan zal komen. De baasjes kunnen bij de aankomst direct hun lieverd in ontvangst nemen. Bij de aankomst is altijd een vrijwilliger van Dierenmissies aanwezig om de hondjes te verwelkomen en uit handen van de vervoerder en de bus over te nemen om vervolgens dan, met een veiligheidstuigje, door te geven aan het nieuwe baasje. De traces neemt de vrijwilliger van de vervoerder over en het paspoortje en op schrift gestelde uitslagen van de bloedonderzoeken worden aan het baasje gegeven.

.
Elke stakker die naar Nederland komt heeft zo zijn eigen adoptiecyclus die pas synchroon gaat lopen met de cyclus van een geluksvogel als er een reisdatum nadert.  Dat het steeds een hele puzzel is om alles strak te plannen en gepland te houden zul je begrijpen. Het is een continue proces.   Tja, en zoals jullie in het weekjournaal kunnen lezen zijn er ook geregeld hondjes die door een andere stichting of rechtstreeks vanuit het asiel geadopteerd worden en lokaal een baasje vinden.
.
Het afstemmen, plannen en organiseren van de reizen is dus slechts het sluitstuk van het vele werk dat vooraf ging aan de vereniging tussen baasje en de nieuwe huisgenoot. Als de hondjes dan werkelijk kennis maken met hun nieuwe baasjes waar ze de rest van hun leven bij mogen blijven, is dat het mooiste moment dat je je maar kunt voorstellen.
.
In het Dierenmissies weekjournaal een verslag opnemen van de reis en aankomst doen we altijd met plezier omdat we dan in gedachten opnieuw dat magische moment terug beleven en alle vrijwilligers in Nederland en Spanje, kunnen zien hoe hun Spaanse stakkers nu echte Hollandse makkers zijn geworden.

Dat is voor hen ‘de kers op de taart’ en het geeft hen de energie om tijd en energie te blijven steken in het onmisbare vrijwilligerswerk
 .
 .
 .
 ====

.

.


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6,5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Lizzy van 8 tot en met 15 mei 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

Ian en Babs van 4 juni tot en met 30 juni 2023

Casper van 7 tot 9 juni 2023

Lizzy van 8 juli 2023 tot 28 juli 2023

Ian en Babs van 11 tot en met 18 augustus 2023

 

Lynnie van 26 juli tot 19 augustus 2023

Arie en Sara van 8 tot 28 september 2023

Lizzy van 28 december tot 4 januari 2024

Millie, Mike en Sjors van 29 december tot en met 1 januari 2024

 

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com