Op zaterdag 22 mei 2021 zijn de taakaccenthouder Dieren binnen Criminaliteit en GGP (DCG) samen met de gemeente Tilburg en een inspecteur van de Landelijke Inspectie Dierenbescherming naar een woning geweest waar 25 katten zaten. De aanleiding van dit bezoek waren meerdere meldingen van verwaarloosde katten en een vervuilde woning.

Ter plaatse bleek dat de noodzaak om een dierenarts te laten komen. Deze constateerde dat er 13 katten direct mee moesten naar een dierenartspraktijk voor verder onderzoek. Deze katten hebben de juiste medische zorg gekregen en zijn door ons elders geplaatst.
De overige 12 katten hadden geen directe hulp nodig maar zullen middels hercontroles in de gaten gehouden worden.

Een fijne en goede samenwerking tussen DCG (voormalig dierenpolitie), gemeente Tilburg en Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming.

Kan een afbeelding zijn van kat en binnen
Kan een afbeelding zijn van kat
Geen fotobeschrijving beschikbaar.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.

Bron Hart van Nederland

.

.


.

Onderzoek illegale hondenhandel aangeboden aan Kamer

.

Demissionair minister Carola Schouten van LNV heeft onlangs per brief aan de Tweede Kamer het onderzoek over de hondenhandel door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) aangeboden.

Dat rapport zal te zijner tijd worden besproken in een vergadering van de vaste commissie LNV; een harde datum is daarvoor nu nog niet gepland.

De KNMvD (Beroepsorganisatie voor dierenartsen in Nederland) is blij dat het onderwerp op de Kameragenda staat. Wij zetten ons immers al jaren in voor een stevige bestrijding van de illegale/malafide hondenhandel en werkten ook mee aan dit CCV-onderzoek.

Wij bepleiten een aanpak over meerdere sporen. In het onderzoeksrapport zien we mogelijke oplossingsrichtingen die worden aangedragen ook terug (op pagina’s 17/18):

  1. Toezicht en handhaving versterken door bundeling krachten (KNMvD-pleit-bij-nvwa-voor-meer-handhavingscapaciteit-op-illegale-hondenhandel en Samen-in-de-strijd-tegen-illegale-hondenhandel)
  2. Traceerbaarheid en identificatie van de hond vergroten (In-een-oogopslag-helderheid-over-alle-geregistreerde-honden-in-nederland/)
  3. Koopgedrag en consument beïnvloeden, met onder meer Fairdog.

.

.