Dierenmissies Weekjournaal van 5 juni 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met een hele boel nieuwe hondjes die ter adoptie zijn gekomen, hebben we weer diverse meldingen van  dierenmishandeling en lezen we ook van de opgelegde straffen en geven we tips aan vakantiegangers die met de auto naar Spanje gaan. In de column vragen we ons af hoe honden in Spanje zwerfhond worden en ide (on)zin van de week zien we prestatieverschillen in de sportschool. Natuurlijk hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Nieuwe koppies
– Politie: Na jaar dader van hondenmoord gepakt
– Tips voor vakantiegangers naar Spanje.
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
Topvoetballer West Ham United flink gestraft voor mishandeling kat
– Belevenissen van logeetje King

– Leuk instructiefilmpje voor jonge baasjes
– Bericht van baasje over: Ace & Aika
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: “Hoe komen er zoveel honden in Spanje aan de status van zwerfhond ?”
– De (on)zin van de week: Ieder zijn niveau in de sportschool
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 31 mei 2022

.

Nieuwe koppies:

.

FOTO

Dit is Thor (2022-0505), reu, geboren 1-5-2021, > 20kg, kortharig, bruin. Thor woont in asiel CAAD nabij Barcelona.

Thor was geadopteerd als puppy en is om persoonlijke redenen teruggebracht naar de CAAD. Hij is een zeer  sociale lieve hond. Hij woonde met kinderen en met twee katten. Hij is speels en zorgzaam. Hij kan goed overweg met andere honden. Hij heeft een tweede kans nodig!

.

.

.

fotoDit is Sora, reutje, geboren 13/10/2017, mix Mestizo,  tussen  10 tot 20 Kg, kort haar, zwart-wit. Sora woont in het asiel CAAD bij Barcelona.

Sora heeft een vrij rustig karakter, loopt kalm en is erg voorzichtig, vooral in omgevingen die hij niet kent. Wanneer hij zelfvertrouwen krijgt, is hij erg zorgzaam en houdt hij van knuffelen. Zoek veiligheid bij de mensen die hij vertrouwt. Hij kan hij goed overweg met de andere honden. Hoewel nog niet getest lijkt hij goed met katten te kunnen.

.

.

.

.

.

.

.

fotoDit is Brigni, reutje, geboren 02/05/2015, kort haar, mix labrador, tussen 10 en 20 kg, bruin wit, Brigni woont in het asiel CAAD nabij BArcelona.

De lieve Brigni, heel rustig, lief, beleefd en liefdevol. Loop heel goed aan de lijn. Een beetje liefde! Het gedraagt zich goed met andere honden (met enkele uitzonderingen). Hoewel nog niet getest lijkt hij goed met katten te kunnen.

Bijzonderheden: Brigni is positief getest voor leishmania. Hij is er tegen behandeld en het is onder controle. Krijgt dagelijks Allopurinol. Is verder kern gezond en heeft zelfde levensverwachting als elke andere hond. Vraag gerust meer info over Leishmania en de medicatie.

.

.

.

.

.

.

fotoDit is Dalco. reutje, Belgische herder , geboren 14/06/2019, > 20 kg, bruin, korthaar. Dalco woont in het asiel CAAD nabij Barcelona.

Dalco is een Belgische Mechelse herder met een zeer actief en intelligent karakter, typerend voor het ras. Zorgzaam en vrolijk. Volgens de vrijwilligers die met heem wandelen, heeft hij veel energie, maar het is een schat. Ze zeggen dat hij een ervaren springer is. Ideaal voor sporters die met hem een stormbaantje willen pakken. Daarnaast is Dalco ook klaar om opgeleid te worden tot werkhond. Dalco is een topper.

.

.

.

.

.

fotoDit is Marcel, reutje, geboren 01/01/2020, meer dan 20 kg, Mestizo, korthaar, zwart-wit. Marcel woont in het asiel nabij Barcelona.

Marcel is een en al liefde en positieve energie!! Super leuk en vrolijk. Hij houdt ervan om te wandelen en alles te ruiken. Hij is een geboren tracker!! Ideaal voor een sportgezin, hij houdt van jonge mensen die hem “stok” en spel geven. En hij is een fan van tennisballen! Hoewel nog geen kattentest heeft gekregen, lijkt hij ook goed met katten om te kunnen gaan. Sociaal met honden, gedraagt zich goed in de kennel. Hij wil graag alle knuffelsessies  van de verzorgers opeisen. Hij voelt zich dan ook een beetje koning van het huis en is gewoon gek op aandacht.

.

.

foto

Dit is Leon, reutje, geboren 15/10/2016, mix labrador, stug haar, > 20 kg, zwart. Leon woont in het asiel CAAD nabij Barcelona.

Leon is een juweeltje!! Een aardige, evenwichtige en beleefde hond. Hij heeft een gemiddeld energieniveau, trekt niet veel aan de riem tijdens de wandeling en is zich bewust van de persoon die de lijn vast heeft.  Hij houdt van aanhalingen en neemt iets lekkers voorzichtig uit de hand.  Hij stoeit met zijn bek maar doet dit voorzichtig en zacht omdat hij weet hoe hij de kracht van een beet moet beheersen. Hij is sociaal met andere honden. Een hond krijgt een 10 voor zijn karakter! ?Hij binnengekomen met een chip, maar het baasje is hem niet komen halen.

Adoptieproces is lopende…

.

.

.

.

fotoDit is Tao, reutje, geboren 07/02/2018, >20Kg, mix herder, half lang haar, Blond met zwart dek. Tao woont in het asiel nabij Barcelona.

Tao is een erg grappige, actieve en intelligente hond. Hij leert erg snel nieuwe dingetjes. Hij houdt van ballen, hij wordt niet gauw moe. Hij houdt ook van water en pootje baden als er een rivier of een plas is. Sociaal met honden. Als hij vast zit aan de lijn moet je hem een beetje corrigeren want dan kan hij niet goed zijn emoties tonen en beheersen. Hij is heel zorgzaam. ? en een lekkere knuffelbeer.

 

.

.

.

.

.

fotoDit is Zico, reutje, mix Pitbul, geboortedatum 01/11/2018,  >20kg, kort haar, kleur tijger/wit. Zico woont in het asiel CAAD nabij Barcelona.

Zico is een zeer zorgzame en sociale hond wanneer hij je ontmoet. Met de vrijwilligers tijdens wandelingen is hij vrolijk en liefdevol. Hij is heel even wat angstig als hij de kennel verlaat, maar hij loopt heel goed aan de riem, en is erg gehoorzaam! Tijdens zijn leven heeft hij verschillende onverantwoordelijke families meegemaakt die hem behandelden als object in plaats van als dier. Ondanks alles heeft dit geen nadelige gevolgen gehad voor zijn karakter. Hij heeft enorm veel liefde te geven en is  gewoon een geweldige hond die de kans verdient om een definitief thuis te vinden!.

.

.

 

.

.

fotoDit is Bandit, reutje, Mestizo, geboren 02/10/2014, tussen 10 en 20 kg, kort haar, zwart/wit. Bandit woont in het asiel CAAD nabij Barcelona. .

Bandit is intelligent en leert snel. Hij is een soort ervaringsdeskundige en dat brengt zijn leeftijd mee. Hij is niet gauw in de stress te krijgen. Hij houdt ervan om te gaan wandelen en hij is onvermoeibaar. Tijdens de wandeling reageert hij niet op andere honden of katten. Laat hem even aan een vreemd persoon of nieuw baas wennen want dan is hij ook direct  zorgzaam en vriendelijk.

 

.

.

.foto

Dit is Turo, Reu – geboren 2014 – kruising labrador – 52 cm, Turo woont momenteel in het asiel nabij Barcelona.

Karakter: actieve hond, leergierig en nieuwsgierig. Lief karakter. Wie een labrador zoekt maar niet de lange haren in huis wil, dan wordt het tijd om Turo eens goed te bekijken. Turo is een typische gezinshond die overal voor ‘in’ is. Altijd op zoek naar gein en plezier. Turo is een hond die veel in zijn mars heeft is gewoon een topper.

.

.

FOTODit is Haibar, Reu, geboren 04/07/2017 – kruising Rhodesian Ridgeback. Haibar woont momenteel in het asiel nabij Barcelona.

Karakter: In het begin was hij erg bang maar nu heeft hij al weer vertrouwen gekregen in de goedheid van mensen.  Met name tijdens wandelingen laat hij zien dat hij echt een opgewekte, blije en vrolijke snuiter is. Loopt vrij goed aan de lijn. ? Hij gedraagt zich erg goed met de andere honden, hij leeft zonder problemen met reuen.

.

.

.

.

fotoDit is Golfa, teefje, geboren 21/08/2016, Mestizo, >20kg, wit/bruin. Golfa woont in het asiel nabi Barcelona.

Ze leeft al sinds puppy bij een familie met kinderen in een flat. Ze is erg goed en lief. Golfa vond het moeilijk om zich aan te passen aan het leven van het asiel omdat ze in het begin erg bang was, maar nu bewijst ze dat ze een lieverd en heerlijk sociaal is ! Volgens de vrijwilligers die haar uitlaten, is ze een geweldige hond, zeer gehoorzaam en gedraagt ze zich goed met andere honden.❤️

.

.

.

.

fotoDit is Greta, teefje, geboren 06/01/2020, mix Mestizo, tussen 10 en 20 kg, wit/bruin. Greta woont in het asiel nabij Barcelona.

Ze is een heel sociale hond met mensen. Als ze gaat wandelen met de vrijwilligers loopt ze heel rustig mee en trekt niet aan de lijn. Ze is heel lief en aanhankelijk, voorzichtig, ze houdt van de “lekkernijen” en ze neemt ze voorzichtig aan uit de hand. Het leven in het asiel maakt haar wat nerveus en terughoudend maar buiten toont ze een veel actievere hond te zijn. Ze woont met andere reuen..

.

.

.

.

fotoDit is Boss, reutje, geboren 14/09/2020, mix Mestizo, >20kg, kort haar, bruin/wit. Boss woont in het asiel CAAD nabij Barcelona.

Boss is jong en heel sociaal, met mensen en met honden. Hij houdt van spelen, vooral van bal en loopt onvermoeibaar. Hij is energiek en wil spelen als hij een andere hond tegen komt tijdens de wandeling, maar reageert goed en leeft met meer mannelijke en vrouwelijke honden. Een heerlijke jonge kerel…

 

.

.

.

.

.

.

.

fotoDit is Hank, reutje, geboren 01/01/2015, verre mix boxer, >20kg, kort haar, bruin. Hank woont in het asiel nabij BArcelona.

Hij is een zeer rustige, vriendelijke en liefdevolle hond. Hij loopt met een riem naast je en is altijd erg attent op mensen, hij houdt van aanhalingen en lekkere dingen die hij met voorzichtigheid uit de hand neemt.  ? . Hoewel nog niet getest lijkt hij goed met katten te kunnen.  Een hond met een 10 voor karakter!! Bijzonderheden: Hank is positief getest voor leishmania. Hij is er tegen behandeld en het is onder controle. Krijgt dagelijks Allopurinol. Is verder kern gezond en heeft zelfde levensverwachting als elke andere hond. Vraag gerust meer info over Leishmania en de medicatie.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

fotoDit is Odin, reutje, geboren 01/04/2021, >20kg, mix Mestizo, kort haar. Odin woont in het asiel CAAD nabij Barcelona.

Hij werd erg vermagerd gered uit situatie van mishandeling. De eerste paar dagen in het asiel was hij erg bang voor alles, maar elke dag kreeg hij meer zelfvertrouwen en hij houdt al van wandelen. Hij is nu gelukkig en zelfverzekerd, vooral als hij een andere hond naast zich heeft die hem veiligheid biedt. Hij is speels met de andere honden.

.

.

.

.

.

.

.

.

fotoDit is Keny, reutje, geboren 13/10/2009, mix belgische herder,  >20gk, kort haar, zwart. Keny woont in het asie CAAD nabij Barcelona.

Ondanks zijn leeftijd is hij nog steeds een vrij actieve, speelse hond, hij houdt van ballen! Het is erg goed en sociaal… Hij gedraagt zich goed met honden, reageert niet op katten, of fietsen of paarden, tijdens de rit met vrijwilligers. Een heerlijke senior die nog graag een paar jaar een rustig leven wil leiden bij een baasje die hem liefde wil geven.

.

.

.

.

.

.

Meer hondjes volgen…. Deze honden staan al op de site of zullen binnen enkele dagen op de website een eigen pagina hebben. Mocht u nu al meer willen weten over één of meerdere honden schroom dan niet om een mailtje te sturen naar dierenmissies@gmail.com.

Dan kunnen we alvast extra info geven en meer foto’s toesturen.

.

.

.

 

.

Dinsdag 1 juni 2022  

.

Meldpunt 144

.

.


.

.

Woensdag 1 juni 2022.                                                .

.

Tips voor vakantiegangers naar Spanje.

.

Wij promoten natuurlijk zoveel mogelijk om uw hondje mee te nemen op vakantie. Dat betekent dat meestal dergelijke vakanties met de auto gebeuren. Omdat we ons nu eenmaal gericht hebben op Spanje, omdat hier onze adoptiehondjes vandaan komen, geven we graag wat tips voor de vakantiegangers die met de auto naar Spanje op vakantie gaan.

Regels, boetes en autorijden in Spanje

Regels, boetes en autorijden in Spanje
Pas echter op want boetes kunnen oplopen tot honderden euro’s die vaak, in het geval van buitenlandse kentekens, direct betaald moeten worden. Heb je een Spaans kenteken of mag je de boete bij de politie op kantoor gaan betalen, doe dit dan binnen 14 of 20 dagen zodat je in de meeste gevallen 50% korting krijgt.

Veel Spanjaarden kennen de onderstaande verkeersregels niet dus veel buitenlanders die in Spanje rondrijden weten er ook vaak niets van af. Toch staan ze allemaal vermeld in het Reglamento General de Circulación  in de artikelen 18 en 19, maar wie kijkt daar nu naar ? In die algemene verkeersregels van Spanje staan onderstaande onderwerpen niet “letterlijk” vermeld maar via diverse andere websites zijn we achter meer regels gekomen dan welke beknopt in artikel 18 en 19 vermeld staan.

De Spaanse verkeersdienst DGT en Guardia Civil controleren tijdens de zomer veel op de Spaanse wegen waarbij gekeken wordt naar o.a. drank- en drugsgebruik (niet vermeld hieronder want het is logisch dat dit niet is toegestaan), de autopapieren, of de auto gekeurd is etc. Dat doen de agenten niet alleen op de weg zelf bij verkeerscontroles maar ook vanuit de lucht door middel van helikopters of drones waarbij de politie elk detail van wat iemand achter het stuur doet kan zien en opnemen.

Autorijden met slippers of naaldhakken aan of blootvoets
In de zomer is het vrij normaal om richting strand te rijden terwijl je de slippers al aan hebt of dat het zo warm is dat je geen schoenen aan doet. Dat mag dus niet in Spanje en kan boetes opleveren van 80 euro (schoenen moeten aan de achterkant vastzitten en aan de voorkant niet los om problemen met gasgeven en remmen te voorkomen). Blootvoets is niet toegestaan omdat dit schade aan een voet kan opleveren.

Rijden zonder shirt
Ook het rijden zonder shirt of topless in het geval van vrouwelijke chauffeurs is strafbaar met boetes tussen de 40 en 80 euro. De reden is omdat het contact met de stoelleuning en autoriem pijnlijk kan zijn en dit schade aan de huid kan toebrengen met kans op verwondingen. Ook in het geval van het openen van de airbag bij een ongeval is het gevaarlijk om geen shirt aan te hebben.

Eten, drinken of opmaken
Een ijsje eten, een broodje naar binnen werken, water drinken of jezelf opmaken achter het stuur levert boetes op. Elke afleiding achter het stuur tijdens het rijden is strafbaar en wordt beboet met sancties tot wel 200 euro. Daarnaast kan men punten van een (Spaans) rijbewijs kwijtraken.

Arm uit het raam steken of leunen uit het raam
Chauffeurs die erop betrapt worden te rijden met een arm uit het raam of die leunen op het portier terwijl het raam open is kunnen boetes krijgen tot 80 euro. Het stuur dient men namelijk vast te houden met beide handen.

Voeten op het dashboard
De bijrijders die denken gemakkelijk te kunnen zitten door de voeten op het dashboard te leggen kunnen van een koude kermis (of warm strand) thuiskomen als ze betrapt worden. Dit is namelijk vanwege de veiligheid (stel je voor de airbag opent bij een ongeval) niet toegestaan en kan boetes opleveren tot 100 euro.

Sigaret uit auto gooien
Ben je een roker en gooi je de sigaret uit de auto dan kan dat een flinke boete van 400 euro of meer opleveren. Zeker in het droge en zeer brandbare Spanje is het niet slim om achteloos een nog brandende sigaret de natuur in te gooien. Helaas gebeurt dit nog zeer veel en veel natuurbranden naast wegen zijn dan ook veroorzaakt door rokers die niet nadenken.

Aantal inzittenden
Mocht het aantal inzittenden het maximale overschrijden wat in de meeste gevallen 6 of 7 personen is (in normale auto’s) kan men flinke boetes krijgen.

DVD schermen, GPS etc.
Chauffeurs mogen geen films kijken of DVD apparaten gebruiken tijdens het rijden. Het instellen van een GPS of andere handelingen doen op een GPS apparaat tijdens het rijden zijn verboden. Alle apparaten die de aandacht van de autorijder af kunnen leiden zijn verboden. Boetes lopen op tot 200 euro en je kunt punten van je (Spaans) rijbewijs kwijtraken.

Bellen in de auto
Bellen in de auto tijdens het rijden mag maar alleen als dat “manos libre” ofwel handvrij gebeurt doormiddel van een bluetooth systeem via de luidsprekers van de auto. Het is niet toegestaan te bellen met gebruik van bluetooth koptelefoons of soortgelijke apparaten. Toch is het opletten geblazen want het zoeken van telefoonnummers en/of gebruiken van de knoppen op de telefoons is weer niet toegestaan. Boetes lopen op tot 400 euro en je kunt punten van je (Spaans) rijbewijs kwijtraken.

WhatsAppen, messenger etc
Het is absoluut niet toegestaan om berichten te lezen en schrijven in applicaties zoals WhatsApp, Twitter, Instagram, Facebook, Messenger etc. In het geval van WhatsApp is net ook niet toegestaan berichten in te spreken en/of te beluisteren, te bellen of te videobellen. Ook het verzenden van SMS berichten is verboden achter het stuur. Hier staan hoge boetes op.

Spullen achterin leggen die niet vast zitten
Volgens de verkeersregels is het leggen van spullen op de achterbank zonder dat deze vastzitten in principe niet toegestaan. De reden daarvoor is dat als er een aanrijding zou plaatsvinden deze losse objecten alle kanten opvliegen en dodelijk kunnen zijn. Losse spullen dienen in de achterbak gelegd te worden. Boete kan oplopen tot 100 euro.

Huisdieren aan de riem of in bench
Honden en katten die op de achterbank zitten moeten aan een speciale riem vastzitten of in een bench zitten die eigenlijk ook vastgemaakt dient te worden. Zitten honden/katten in de achterbak dan dient er een afscheiding te zijn tussen de achterbank en de achterbak zodat de dieren in het geval van een aanrijding niet naar voren vliegen. Boetes kunnen oplopen tot 300 euro.

Claxonneren zonder reden
Het gebruik van een claxon zonder dat hier reden voor is, is verboden en kan beboet worden tot 80 euro. Datzelfde geldt overigens ook voor het gebruik van de knipperlichten en gevarenlichten zonder dat daar reden voor is. Helaas staat er niet vermeld wat de boete is als men deze knipperlichten niet gebruikt, iets dat vaker voorkomt ?

Documentatie niet compleet
Het niet hebben van de autopapieren en een juiste ITV (APK) kan boetes opleveren tot 200 euro. Datzelfde geldt als je rijbewijs verlopen is of niet bij je hebt wat beboet kan worden tot 80 euro.

Reflecterend vest
Je moet ten allen tijde een reflecterend vest in de auto hebben die aangetrokken dient te worden in geval van pech of een ongeval. Het vest is voor de Spaanse verkeerswet net zo belangrijk als een gevarendriehoek en het niet bij je hebben van een dergelijk vest kan boetes opleveren tot maar liefst 200 euro. Elke inzittende van de auto moet een reflecterend vest hebben, dat is belangrijk. Zijn er niet genoeg reflecterende vesten dan mogen alleen die personen met een vest de auto verlaten bij pech, uiteraard niet als er direct gevaar is voor brand of iets dergelijks.

Fietsen meenemen in/achter auto
Het meenemen van fietsen in de auto is alleen toegestaan als de fiets goed vast zit en de fiets het zicht van de chauffeur niet belemmerd. Indien men een fiets achterop de auto vastmaakt door middel van speciale fiets-steunen dient dit altijd zo te gebeuren dat het kenteken van de auto te lezen is en dient men een rood/wit gestreept bord aan de fietsen vast te maken. Uiteraard dienen de fietsen goed vast te zitten, iets dat ook geldt als de fietsen boven op het dak vervoerd worden. Het niet correct meenemen van fietsen kan leiden tot bekeuringen.

Wassen en repareren van een auto op straat
Weliswaar niet een regel die betrekking heeft op rijden met een auto maar wel iets dat absoluut niet mag in Spanje. Het is nergens in Spanje toegestaan om op straat de auto te wassen. De reden daarvoor is dat het vieze water op straat blijft liggen en dat de zeep/shampoo die gebruikt wordt glad kan worden op de weg. Ook het repareren van een auto op straat is niet toegestaan. Boetes lopen in deze gevallen hoog op zoals maar liefst 3.000 euro in Madrid maar ook 30 euro als een symbolische boete in veel andere gemeenten.

Veel regels zoals het te hard rijden, niet dragen van de autogordel, dronken achter het stuur zitten of met drugs op en het rijden zonder rijbewijs etc. hebben we hierboven niet aangegeven want deze zijn vrij logisch en eigenlijk overal geldig.

Het kan gebeuren dat het bovenstaande niet helemaal correct is of inmiddels alweer aangepast door de Spaanse verkeersdienst DGT. Deze regels zijn verzameld uit meerdere Spaanse krantenberichten en artikelen die soms ernaast kunnen zitten omdat de wet niet echt 100% duidelijk is en er flink gespeculeerd kan worden omdat bepaalde punten niet specifiek aangekaart worden in het Reglamento General de Circulación .

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

  Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 2 juni 2022

.

Baasje loopt lachend door als één van zijn honden kat dood gebeten heeft. 

In Papendrecht is de aanval op de kat het gesprek van de dag: de onverlaat die zijn hond maandag een weerloze kat dood liet bijten, er haast niks aan deed en er nog om stond te lachen ook. 

Een man in een donkere outfit heeft drie honden aan de lijn, waarvan er een met een kat in zijn bek. Hannah gooit het raam open en begint naar de hondeneigenaar te schreeuwen: “laat los, laat los!” Haar collega komt ook in actie. “Die ging helemaal uit haar stekker en is naar buiten gerend om de man aan te spreken.”

Hannah kan niet geloven wat ze ziet: “Om zijn hond zover te krijgen de kat los te laten begint de man gewoon op hem in te trappen. Echt heel hard, net zo lang tot de kaak van die hond op slot schoot.” Niet veel later laat de hond toch los, maar dan is het al te laat. De arme kat overleeft de aanval niet.

Ondertussen heeft Hannah haar mobiele telefoon paraat en begint te filmen. Ze filmt heen en weer, van de man met de honden naar het levenloze lichaam van de kat. Maar wat ze daarna ziet schokt haar nog meer: de man loopt te grinniken om het voorval. Voor filmpje klik op de link.

https://twitter.com/i/status/1531672001093435395

Niet veel later arriveert onder andere de gealarmeerde dierenambulance. Het is helaas écht einde verhaal voor de kat en de man met de honden is er vandoor. Hannah deelt de video die ze heeft gemaakt met iemand, die hem online plaatst. Honderden reacties volgen, waaronder een van iemand die de eigenaar van de kat kent.

Het is een vrouw die in de flat (die in de video te zien is) woont. Ze kent de eigenaar van het dier, een oudere man. En het verhaal wordt nog veel treuriger: hij heeft helaas niet genoeg geld voor de crematie voor zijn doodgebeten diertje.

Maar: het internet schiet te hulp. Binnen no time is er een kleine inzamelingsactie gehouden en is voldoende geld opgehaald:

Tekst gaat verder onder de tweet:

Al vaker?

Het is mogelijk niet de eerste keer dat dezelfde hondeneigenaar de fout ingaat, vertelt Hannah verder. Ze heeft vernomen dat hij in Alblasserdam al een keer bij eenzelfde soort incident zou zijn betrokken. Toen raakte een biggetje gewond door toedoen van een van zijn honden.

Enkele dagen na het meest recente incident kan ze er met haar pet nog steeds niet niet bij. Pas nadat de hondeneigenaar op zijn kop krijgt van meerdere mensen, grijpt hij – met dus die lach op zijn gezicht – in. “Het was echt raar dat hij niks deed. Ik vind het gewoon belachelijk”, besluit ze, nog steeds woedend.

De politie zegt tegenover Hart van Nederland het incident te kennen en is op zoek naar de hondeneigenaar, oftewel de verdachte in deze zaak. Wie tips heeft mag zich melden.


.

Vrijdag 3 juni 2022.

.

Topvoetballer West Ham United flink gestraft voor mishandeling kat

Kurt Zouma

Voetballer Kurt Zouma, die in februari in opspraak raakte na het mishandelen van zijn katten, is om zijn gedrag streng veroordeeld door de rechter én door zijn eigen voetbalclub en sponsor. Hij krijgt een taakstraf van 180 uur, mag vijf jaar lang geen katten houden en moet de juridische kosten van ruim 10.000 euro betalen. Van zijn club, West Ham United F.C., krijgt hij een boete van 300.000 euro. Zijn jongere broer Yoan Zouma heeft 140 uur taakstraf gekregen voor zijn rol in de mishandeling.

In een Snapchat-video gemaakt door Yoan Zouma was te zien hoe zijn oudere broer een van zijn Bengaalse katten herhaaldelijk mishandelde in zijn huis in Londen. Hij schopte de kat alsof het een voetbal was, gooide een paar schoenen naar het dier en sloeg het op zijn kop. Ook dreigde hij om het dier te vermoorden. En de reden voor deze mishandeling? De kat zou aan een meubelstuk hebben gekrabbeld. De mishandeling vond plaats voor de ogen van de zevenjarige zoon van Zouma terwijl de mannen hartelijk moesten lachen om de hele situatie.

.

.

.


.

.

Zaterdag 4 juni 2022.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 5 juni 2022 

.

Belevenissen van logeetje King.         De “Krakers” 

Sara in Kings kennel

Mia in Kings kennel

Vorige week lieten we zien dat het logeetje Sara (die vorige week naar huis ging) de vrijheid had genomen in de kennel van King te gaan slapen. Dit was mogelijk omdat King zelf steeds vaker buiten zijn kennel een plekje zocht. Zo heeft hij nu, als absoluut favoriete plekje, de mand naast de schuifdeur uitgekozen. Konden we in begin nog zeggen dat zijn kennel min of meer zijn ‘man-cave’ was  waar we hem altijd in terug konden vinden, nu is dat dus niet meer zo. Van ‘man-cave’ kon na het gebruik door Sara al geen  sprake meer zijn. Nu ook Mia te pas en onpas haar intrek neemt in zijn kennel, zijn de onderlinge fatsoensnormen ver te zoeken. We zagen al dat King een paar keer voorzichtig in zijn kennel wilde kijken maar voelde of zag dat die bezet was. Tja, dan toch maar weer naar een andere mand gaan. Gelukkig heeft hij een soort routekaart in zijn koppie zitten om de weg te vinden want echt goed zien kan hij niet. We hebben gezien dat hij steeds naar vaste plekken loopt om vervolgens een bepaalde koers in te slaan. We maken het hem niet makkelijk ook want soms staat de schuifdeur en de gewone deur open en soms is dat er maar één van de twee.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Flor en King naast mij terwijl ik aan tafel het weekjournaal schrijf. King dus in zijn nieuwe favoriete onderkomen.

.

.

 


.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Hoe je je hond vertelt dat je een kitten wilt halen uit de dierenwinkel…

Klik op de film en zie en hoor het commentaar van de hond.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .           .


 

.

Jos en Len, baasjes van Aika en Ace, stuurden ons deze update…

  .

Hallo Ton en Annerie, een korte update uit Dordrecht. Hier gaat alles goed met Ace en Aika en met ons.

.

.

.

.

.

.

.

Dit is de nieuwe knuffel van Aika, eentje zonder piepje!! ( Daar doen we Ace een plezier mee )

Senna die onlangs is overleden wordt nog steeds gemist.

.

.

Het was wel wennen zo zonder Senna, die altijd duidelijk aanwezig was. Maar ze heeft haar eigen plekje in ons hart, Aika gaat zelfs veel op haar plekje liggen in de kamer..

.

.

.

.

.

.

.

.


. .

De 4-kanten column van Ton

.

“Hoe komen er zoveel honden in Spanje aan de status van zwerfhond ?”

.

.

Ik heb me dat keer op keer afgevraagd want zijn wij immers niet steeds bezig om voor die stakkers een baasje te zoeken ? Kijk, als je de oorzaak weet dan zou je ook tijd en moeite kunnen investeren om daar iets aan te doen. Nou beste mensen dat doen we al jaren maar de oorzaak van het bestaan van de zwerfhond is langzaam veranderd.images0NHKSS64 Zo’n twintig jaar geleden waren er nog grote groepen zwerfhonden die als wilde roedels rondzwierven. Het waren honden die op straat waren gezet en als clubje zelf voor de voortplanting hadden gezorgd. Zoals we weten gaat de Spaanse overheid al van oudsher de strijd aan tegen zwerfhonden door het gebruik van dodingsstations. Die afschuwelijke manier van werken heeft er voor gezorgd dat er door het hele land enorm veel particuliere asielen werden gestart door dierenliefhebbers die zich niet konden vinden in de werkwijze van de overheid. Het handjevol hondenvangers van de overheid kregen concurrentie van vrijwilligers die zich het lot van de zwerfhonden aantrokken. Zodra ergens een zwerfhond werd gesignaleerd, gingen die vrijwilligers erop af om zo’n beestje te vangen en op te nemen in hun asiel waar ze veilig waren voor het moorddadig gedrag van ambtenaren uit het dodingsstation. De Spaanse overheid wilde niet investeren in castratie en sterilisatieprojecten maar die particuliere asielen castreerden/steriliseerden de opgevangen honden wel en zochten naarstig naar een nieuwe baasjes. Om een groter afzetgebied te krijgen voor deze stakkers die in het asiel terecht waren gekomen, werden er contacten gelegd met buitenlandse stichtingen die hen wilde helpen. En zo een stichting is dus Dierenmissies ook.

Hoezo is de oorzaak van zwerfhonden veranderd?

imagesT5DY631CGroepen van in het wild levende zwerfhonden honden worden nog slechts sporadisch aangetroffen. Toch komen er steeds weer nieuwe zwervertjes …. Dat is voor het overgrote deel van de gevallen te wijten aan mensen die totaal geen idee hebben van wat ze een dier aandoen als ze die letterlijk op straat gooien. In Spanje heeft men nu eenmaal weinig of geen medelijden met dieren. Een dier wordt nog steeds bij veel Spanjaarden als een minderwaardig schepsel gezien waar je je niet druk om hoeft te maken. Een hond is leuk zo lang jij het leuk vindt maar niemand voelt zich verantwoordelijk voor het beestje als de verzorging om wat voor reden dan ook meer tijd vergt of als er kosten komen …..

De Asociación Madrileña de Veterinarios de Animales de Compañía (AMVAC) laten ons weten dat er in Spanje zo’n 20 miljoen huisdieren geregistreerd staan bij dierenartsen. Geweldig om dat te weten maar wat zegt dat? Dat is natuurlijk lang niet het werkelijke aantal dieren dus het echte aantal huisdieren kan vele malen hoger zijn. Vier van de tien huishoudens hebben tenminste een huisdier waarbij de hond het meest geliefd is gevolgd door katten en vogels.  Er is weliswaar in Spanje een verplichting is om huisdieren als honden en katten van een chip te voorzien maar zoals we weten doen veel “eigenaren” dat niet waardoor het aantal honden zonder chip en al helemaal katten zonder chip erg hoog is en deze dieren niet geregistreerd staan.

Als we ons even richten op de situatie van de honden in Spanje dan zien we dat zij met het aantal 5.147.980 21,9% van alle geregistreerde huisdieren vertegenwoordigen.  63% van dit aantal zijn rashonden waarbij de yorkshire terrier blijkbaar de favoriet is bij de Spanjaarden. Deze kleine hond wordt gevolgd door de Duitse herdershond (pastor alemán), maltezer (bichón maltés), chihuahua en de labrador retriever. Ongeveer de helft van de Spaanse huishoudens heeft liever een kleine hond die minder dan 10 kilo weegt als gezelschapsdier. pupsNiet voor niets vinden puppy’s wel vaak een baasje maar als die groter worden kun je terug vinden op straat of ergens op een verlaten industrieterrein. Het hebben van een hond wordt ook als duurste gezien met een gemiddeld jaarlijks kostenplaatje van 814 euro.

Dat kosten heel vaak de reden van ‘op straat zetten’ is, zien we als de leeftijd wordt bereikt voor nieuwe inentingen, castratie of sterilisatie, dat er gechipt moet worden of dat het beestje wat blijkt te mankeren als die eenmaal een plekje in een particulier asiel heeft gevonden.

Hoe zeer financiën sturend zijn voor het wel en wee van huisdieren blijkt nog maar een uit de volgende gegevens van het AMVAC. Die laten ook zien dat er in Spanje 6.000 dierenartsen klinieken bestaan en 5.000 gespecialiseerde winkels. Het aantal klinieken is sinds 2013 gedaald met 730 praktijken omdat de BTW toen verhoogd werd van 8% naar 21% waardoor veel mensen geen dierenarts meer konden betalen. De btw is inmiddels weer omlaag gegaan waardoor ook het aantal gespecialiseerde winkels weer is gestegen. Natuurlijk heeft de ongekende ‘Corona golf’ van het aanschaffen van een hond er toe bij gedragen dat er ook weer extra honden op straat terecht kwamen.

asielLaten wij hier maar doen waar we goed in zijn en dat is aandacht vragen voor het werk van de vrijwilligers in Spanje en hen helpen op alle manieren die we maar kunnen, zodat ze de hondjes letterlijk uit benarde posities kunnen redden, ze van staat kunnen halen, ze opvang en medische verzorging kunnen bieden en met ons een nieuw baasje kunnen zoeken.

Daar kan toch niemand tegen zijn?

.

.

..

.


. .<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 5,8 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Ieder zijn niveau in de sportschool

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

King van 1 mei tot 3 juli 2022

Arie en Sara van 15 tot 27 mei 2022

Ian en Babs van 14 mei tot en met 22 mei 2022

Zaterdag 11 juni 2022

Ian en Babs van 15 juni tot 1 juli 2022

Nangi en Pippa van 7 tot en met 24 juli 2022

Deisy van 23 juni tot 10 juli 2022

Lynn van zondag 17 juli t/m 15 aug 2022

Lizzy van 27 juli 2022 tot 21 aug 2022

Arie en Saar van 11 september tot en met 29 september 2022.

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

 

 

.

.

«
»