Dierenmissies Weekjournaal van 5 maart 2023

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met de adoptie van Sunny, nieuwe vakantie voor Lizzy, is er een kattenhater in Lelystad, goedbedoelde reddingsactie kent een desastreus einde en politie laat weten dat het verstoren van nesten strafbaar is. In de column lezen we het ultieme resultaat van moederliefde en ide (on)zin van de week zien we dat poezen niet altijd een hoger aaibaarheidsgehalte hebben dan hondjes. Natuurlijk hebben we meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Hoera Sunny is geadopteerd
– Heeft Lizzy weer een vakantieplekje voor het oudjaar van 2023 bemachtigd
– Mysterie in Lelystad: zeventien katten verdronken, is er een kattenhater actief?
– Vrouw overlijd na aanval van geredde hond ….
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

– 
Politie: Verstoren van nesten is strafbaar
– Nilo mag het asiel verlaten.
– Vakantie van Nelson en Doska bijna voorbij.
– Berichten van baasjes: Casper, Estela
– Leuk filmpje: Kat bestormt veld en zet honkbalwedstrijd op zijn kop
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht 
– De vierkante column van Ton met: Moederliefde…
– De (on)zin van de week: Poes met hoog aaibaarheidsgehalte ???
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 27 februari 2023

.

Hoera Sunny is geadopteerd !!!

.

We zeggen altijd dat ‘als er enige twijfel bestaat of de matching goed is’, dat het baasje de adoptie niet door moet laten gaan. Deze keer hadden we een bijzonder geval. Sunny had de harten veroverd van Pauline en Rien en de adoptie was zo goed als rond. Echter, toen ze een filmpje zagen waarop Sunny wat stijf in de achterhand leek, stond de adoptie op scherp. De filmpjes die daarna kwamen gaven een wat ander beeld. Dan blijkt dat ze heerlijk rond rent zonder enige beperking of last. Mogelijk dat ze wat stijfjes was omdat ze net uit de koude ren kwam en nu eindelijk de pootjes kon strekken. Voor degene die vragen waarom ze een gecoupeerde staart heeft kunnen we vertellen dat dit helaas in Spanje nog veel gebeurt. Dit wordt door jagers gedaan die de hond voor de jacht willen gebruiken. Tja….

Nu mag ze toch haar koffertje pakken HOERA !!!

Sunny zal samen met Nieve de reis naar Nederland maken op 24 en 25 maart 2023.

.


.

Extra vakantie voor Lizzy.

.

Omdat ze zo bang is voor vuurwerk kregen we nu al het vakantieverzoekje om op de dagen rond het oudjaar van 2023 voor Lizzy te zorgen.

.

.

 


.

.

Dinsdag 28 februari 2023  

.

Mysterie in Lelystad: zeventien katten verdronken, is er een kattenhater actief?

klik op de foto om de video te starten.

Een mysterie in Lelystad: in één jaar tijd zijn er op vrijwel dezelfde plek al zeventien katten verdronken. In de buurt weten ze bijna zeker dat er een kattenhater actief is. De politie zegt niet zoveel te kunnen doen: ze zien niets verdachts en de katten hebben verder geen verwondingen.

“Het is verschrikkelijk natuurlijk, je haalt je allerlei scenario’s in je hoofd. Leeft mijn kat nog wel?”, vraagt Lisanne Sieckmeijer zich hardop af. Haar kat is al bijna een week vermist. Ieder dag zoekt ze lang het kanaal maar tot nu nog zonder resultaat. Buurtbewoner Ludo de Rooij vult aan: “Een keer kan het gebeuren maar zeventien keer? Dat lijkt mij heel erg sterk. Dit moet het werk zijn van een kattenhater.”

Kattenhater

Ook bij de plaatselijke dierenambulance zien ze een stijging in het aantal meldingen van dieren in het water. “Eerst kreeg je een per twee maand een soortgelijke meldingen dat er een dier is verdronken in het Gelderse Diep, maar de afgelopen maand hebben we zeven dieren uit het water moeten halen”, vertelt Irma Moes van de Dierenambulance. “Dat is toch best wel heel erg veel.”

Voor de buurtbewoners is er maar een verklaring: er moet een kattenhater actief zijn in de omgeving. “We weten het nu gewoon niet, maar dit zijn er nu zo veel en in zo’n korte tijd, dit kan geen toeval meer zijn. Er moet opzet in het spel zijn.”

De politie gaat met handhavers vaker langs het kanaal lopen om te kijken of zij iets vreemds of bijzonder kunnen zien. Maar voor Lisanne en haar vermiste kat begint de tijd toch wel echt te dringen.

.

.

.

Woensdag 1 maart 2023.                                                .

.

.

Karen’s vlog: update over de horrorfokker in Eersel

In deze update over de horrorfokker in Eersel vertelt Karen Soeters van House of Animals over de huidige situatie bij hondencentrum Kwispel Enzo. Hoewel er in de landelijke media berichten rondgaan die suggereren dat alle honden goed terecht zijn gekomen, is daar nog helemaal geen sprake van.

.

Op 15 maart moet de horrorfokker in Eersel de deuren definitief gesloten hebben, maar er zitten nog altijd ruim 150 honden waarvan het lot uiterst onzeker is. De NVWA heeft halfslachtig gehandhaafd en daar plukken de honden in Eersel nu de wrange vruchten van.

House of Animals heeft zich ten doel gesteld deze en andere malafide broodfokkers te stoppen met alle beschikbare middelen binnen de wet.

©AnimalsToday.nl Karen Soeters | House of Animals

.

.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 2 maart  2023

.

Vrouw overlijd na aanval van geredde hond

.

Een hond van straat redden is een nobele daad maar beste mensen weet wel waar je aan begint.  We hebben het altijd over de zogenaamde ‘rugzakjes’ die een zwervertje met zich mee kan dragen. Je weet niet wat er allemaal in dat rugzakje zit. Nu is niet elke hond hetzelfde en bepaalde rassen hebben nu eenmaal een groter risicogehalte dan een ander ras. Al ruim 14 jaar hebben we direct en indirect ervaringen met het opvangen van honden. Zo’n eerste opvang gebeurt bij voorkeur door ervaren medewerkers van een asiel. Je moet behoedzaam te werk gaan en met een ervaren oog moet je de hond een periode observeren om te zien of het ‘rugzakje’ niet te vol zit. Het resultaat van de observatie zal bepalen hoe en wat voor begeleiding een dergelijke hond nodig heeft. Pas daarna kan bekeken worden of de hond überhaupt geschikt is zijn voor een plaatsing in een huiselijke omgeving. Hoe het ook fout kan gaan lees je in onderstaande artikel.

Deze pitbull is niet de bewuste hond maar wel een voorbeeld van hetzelfde ras.

VALENCIA – In de gemeente Macastre in de provincie Valencia is het afgelopen weekend een 67-vrouw overleden nadat ze door een hond was aangevallen. Die aanval gebeurde in haar eigen woning en werd uitgevoerd door een pitbull die nota bene door de vrouw van straat gehaald was om de hond een nieuw huis te geven.

De hond  wist de 67-jarige vrouw in haar armen en gezicht aan te vallen. Toen het ambulancepersoneel samen met de politie ter plaatse kwam, moesten de agenten vanwege het agressieve gedrag van de pitbull de hond doodschieten. Pas toen de hond was overleden kon het ambulancepersoneel de vrouw verzorgen en naar het ziekenhuis overbrengen. Eenmaal in het ziekenhuis raakte de vrouw echter in shock na een inwendige bloeding waarna ze overleed.

.

.


.

.

Vrijdag 3 maart 2023

.

MELDPUNT 144

Verstoren van nesten.
Ook de vogels genieten van het zonnetje, en krijgen de lente in hun bol! Het broedseizoen gaat van start.
Vogels bouwen soms op de meest vreemde plaatsen hun nest en houden hierbij geen rekening met de mens. Het kan voorkomen dat het nest in de weg ligt en je het wil verplaatsen.
De meeste vogels maken elk jaar een nieuw nest, maar er zijn vogels die hun nest jaarrond gebruiken als rustplaats. Deze nesten mogen nooit zonder vergunning worden verwijderd of verplaatst.
Alle inheemse vogels, hun nesten en eieren zijn beschermd op grond van de Wet Natuurbescherming. Het is verboden om vogels te vangen, doden of verstoren, maar ook om hun nesten en eieren te beschadigen. Nesten en eieren zijn gedurende de hele broedperiode beschermd.
Wanneer het toch noodzakelijk is werkzaamheden uit te voeren waarbij vogels of andere beschermde flora of fauna verstoord word, moet er ontheffing op de Wet Natuurbescherming worden aangevraagd. Deze wordt pas gegeven wanneer er wordt voldaan aan de volgende 3 voorwaarden:
???? er mag geen andere bevredigende oplossing zijn;
???? er moet een publiek belang in het geding zijn, en
???? de maatregelen mogen niet leiden tot een verslechtering van de staat van instandhouding van de betreffende soorten.
Zie je dat er een nest wordt verstoord? Bel dan naar 112.
Ben je niet in de gelegenheid direct te bellen, maar weet je wel wie degene is die het nest of de eieren kapot heeft gemaakt? Doe dan later een melding. Bel hiervoor naar 144, of gebruik het meldformulier: https://bit.ly/3ZpICXz

.

.


.

.

Zaterdag 4 maart 2023

.

.

Nilo mag het asiel verlaten. 

Fijn dat deze lieverd ook een baasje gevonden heeft.

.

.


.

.

Vakantie van Nelson en Doska bijna voorbij.

.

De tijd is weer om gevlogen. De twee hebben zich weer keurig gedragen en zich heerlijk uit geleefd in het bos. Met plezier denken we terug aan de vele momenten dat we met de hele club door het bos struinden. Rechts zie je Doska die voorop loopt, Nelson daar achter en dan Botas, Mia en de hekkensluiter Flor.

De neuzen maakten overuren want er is altijd zoveel te ruiken. Maar het grote genieten gebeurde vooral als het donker was geworden. Dan zijn er namelijk weer andere bosbewoners die actief worden en geurtjes achterlaten.

Enfin, zondagavond gaan ze weer naar huis. Het zal zowaar weer stil zijn in huis. …

.

.

.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 5 maart 2023 

.

De thuiskomst van Doska en Nelson komt volgende week in het weekjournaal want het weekjournaal is al gepubliceerd op het moment dat ze thuis komen.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Kat bestormt veld en zet honkbalwedstrijd op zijn kop

Een kat bestormde dinsdag het veld tijdens een oefenduel tussen de honkballers van Boston Red Sox en Miami Marlins. De rappe viervoeter liet mensen op de tribune schrikken en sprong in de dug-out waar de commentator in zat. Poes was in paniek maar kon gelukkig een veilig heenkomen vinden.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .

.


.

.

Pascal en Wendy, baasjes van Casper, stuurden ons deze leuke foto’s…

.

Casper is modebewust

Kijk en dit slaapt lekker

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ja, Casper is flink van formaat .

.

We gaan hem lekker verwennen van 7 tot 9 juni want dan gaan de baasjes trouwen.

.

.

.

.

.

.


.

.

Jan Piere, baasje van Estela, staat even stil bij haar de verjaardag … 

.

Estela is jarig … hoera

Ze gelooft het allemaal wel… pfff …

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

De 4-kanten column van Ton: “Moederliefde

.

 Soms kom je een verhaal tegen die je ontroert en aan het denken zet. Vaak gaat het om een situatie waar iets of iemand zich bevindt die je op zijn minst precair of gevaarlijk en zeker niet florissant is te noemen en waar dan door een altruïstische daad van één of meer personages het tij wordt gekeerd.  Als dan ook nog toeval en een beetje geluk een rol spelen dan heb je het gevoel dat door de moedige daad dit geluk ook een beetje wordt afgedwongen.  Laat ik u deze keer meenemen naar de Spaanse provincie Almeria waar zich de afgelopen tijd dit verhaal afspeelde. Opnieuw is aangetoond dat honden voor vreemde mensen wel angstig of voorzichtig kunnen worden maar gelukkig kennen ze geen vooroordelen.
Moederliefde
Als op een snikhete dag nabij de gemeente Turre, de Belgische dierenarts Ellen Sobry van de Clinivet Turre kliniek, bij toeval langs de kant van de weg een mishandelde, uitgedroogde en manke Galgo ziet strompelen, kan zij niet anders dan dit beestje te hulp schieten. Eenmaal bij de hond gekomen zag zij dat het teefje druppels melk aan haar tepels had hangen. Het was de dierenarts duidelijk dat dit een teefje pas moeder was geworden. Goede raad was duur. Haar puppy’s waren nergens te bekennen en haar zomaar meenemen naar de kliniek zou zonder meer het einde kunnen betekenen van eventuele puppy’s …
.
De natuur bracht uitkomst. Alsof de moeder instinctief wist van de goede bedoelingen van de dierenarts gaf ze aan niet gepakt te willen worden en bleef ze steeds een paar meter van hem vandaan. Door steeds om te kijken leek het alsof ze haar mee wilde lokken. Hieraan gaf de dierarts gevolg en zo liep zij ruim drie kilometer achter de strompelende hond aan tot ze haar in het struikgewas leidde waar, in de schaduw, tien kleine pasgeboren piepende pups lagen. 554e86553b9d746096e489b526e066d7Na vluchtig de pups bekeken te hebben leken ze allemaal gezond te zijn en wonderwel liet de moeder zich nu gewillig vangen. Moeder en pups werden nu door de dierenarts en collega’s met spoed afgevoerd naar de kliniek waar ze de noodzakelijke zorg kregen.
.
Dit uitzonderlijke spel tussen mens en dier getuigt van een eeuwenoude verstandhouding tussen hond en mens. Ondanks de mishandeling die de moeder had ondervonden van een mens, zorgde haar instinct ervoor dat ze toch de hulp van een ander mens aannam om haar meest dierbare bezit “haar kinderen” te redden. Gelukkig besefte zij dat niet alle mensen hetzelfde zijn ….
.
Zouden wij mensen daar ook iets van kunnen leren.  ?!?!?!
.
Overigens maken moeder en pups het nu prima  !!!!

.

.

.


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6,5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Poes met hoog aaibaarheidsgehalte ???

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

.

.

.

.

Doska en Nelson 25 feb tot 5 maart 2023

Ian en Babs van 16 tot en met 26 april 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

Ian en Babs van 4 juni tot en met 30 juni 2023

Casper van 7 tot 9 juni 2023

Lizzy van 8 juli 2023 tot 28 juli 2023

 

Lynnie van 27 juli tot 19 augustus 2023

Arie en Sara van 8 tot 28 september 2023

Lizzy van 28 december tot 4 januari 2024

Millie, Mike en Sjors van 29 december tot en met 1 januari 2024

 

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com