Dierenmissies weekjournaal van 6 februari 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met het einde van de logeerpartij van King, nemen we afscheid van de lieverds Bongo en Sjammie en zien we nieuwe asielbewoners. Voorts blijven galgo’s  in gevaar door jagers en zien we het trieste record van dierproeven. De politie vertelt de uitspraak van de rechter na in beslagname van 20 hondjes. In de Tip van Ton wordt er instructie gegeven hoe je een hond het beste medicijnen kunt geven. In de column hebben we het over “De gelukkige hond” en ide (on)zin van de week zien we hoe aan alles een eind komt.  Voorts hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Einde van King’s logeerpartij
– In Memoriam Bongo
– Nieuwe asielbewoners Jara, Negri, Nube en Dark
– Einde jachtseizoen in Spanje : Nog steeds Galgo’s in gevaar !!!
– Hoe staat het met dierproeven in Spanje?
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– In Memoriam Sjammie (Shamira)
De politie: Taakstraf en houdverbod na verwaarlozing 20 honden
Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
Tip van Ton: Hoe geef ik mijn hond medicijnen?
– Leuk filmpje: hondenfilmpjes….
Jacko in de belangstelling.
– Foto’s van de kanjers die op hun reis wachten

– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Bericht van  Olly, Toi en Xavi & Bajo

– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: “De gelukkige hond”
– De (on)zin van de week: Aan alles komt een eind. 
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

Zondag 30 januari 2022

 

Einde van King’s logeerpartij.

Vandaag kwamen Martha en Jan de kleine King ophalen. De kleine man heeft ruim 3,5 maand bij ons gelogeerd. Het weerzien was aandoenlijk. Natuurlijk hebben we bij een bakkie koffie even bijgepraat… maar de hele tijd bleef King dichtbij het vrouwtje…

.

.

.

.Dag King tot een volgende keer !!!

.

.We missen hem nu al …

.

.

.

.


 

In Memoriam Bongo

Vandaag kregen tegen de avond dit nare nieuws…

Lieve mensen, We hopen dat alles goed gaat bij jullie?
We willen doorgeven dat we onze lieve trouwe viervoeter Bongo vorige week hebben moeten laten inslapen, het gemis is erg groot voor ons en het meest voor Marco en Toi zijn vriendinnetje die hem altijd beschermde ❤️
Wat hebben we een bijzondere maar mooie tijd gehad met deze lieve zwarte rakker. Marco las jullie oproep: Bongo was geadopteerd en naar Nederland gekomen maar na 24 uur namen ze al afstand van hem ? wat nu … net overgevlogen naar Nederland en al zoveel mee gemaakt. Van de straat, mishandeld geweest, gecastreerd, vliegreis ach goh wat heftig.

Bongo en Toi

Marco wilde niet nog een hond maar aarzelde niet en we hebben hem opgehaald bij jullie. Een uitdaging maar Marco heeft uren op de grond gezeten. Het was een heel beschadigd hondje wat verdrietig dat de mensen de dieren zoveel aan doen … vreselijk. Gelukkig hadden we net Toi via jullie geadopteerd en zijn missie was Bongo beschermen en lag altijd voor hem. Alles heeft hij als bedreiging gezien maar hij maakte kleine stapjes vooruit. We verwachtte niks van hem en gaven hem liefde en rust. Hij heeft een mooie tijd gehad bij ons. We wilde hem niet weer opereren wat een angst had hij.. hij kreeg toevallen en waarschijnlijk een hernia. We hebben je gered lieve Bongo en hebben genoten van je. Nu moesten we je voor de laatste keer redden en loslaten, door de knoop door te hakken. Vreselijk… we zijn zeer verdrietig maar je hebt rust na zo’n intensief leven. Lekker rennen en spelen daar boven geen angst meer maar rust. We vergeten hem nooit ❤️

Annet, Marco en Iris

Bongo, Toi en Poes

Een speciale dank gaat uit naar Annet, Marco en Iris die van november 2012 de zorg op zich wilde nemen van dit erg bange hondje. Bongo’s gedrag was niet makkelijk want als hij zich bedreigd voelde durfde hij nog al van zich af te bijten. Door hem direct als volwaardig gezinslid een plekje te geven en hem met veel geduld en liefde te omringen werd een huiselijk leven voor arme Bongo mogelijk. Namens Bongo hartelijk dank voor jullie nimmer aflatende inzet en vertrouwen.

Annerie en Ton
.
.
.
Mooie woorden dank je wel ❤️ Met veel liefde gedaan? Onze Toi krijgt nu alle aandacht is erg stil en eet slecht, erg zielig. Gelukkig konden we thuis Bongo in laten slapen en was ze erbij. Ah was zo aandoenlijk. Dierenarts kwam en het 1 ste prikje  was gemeen en zielig voor Bongo. We hebben geaaid en gepraat maar Bongo piepte, Toi lag naast hem. Toen kwam de dierenarts om infuus aan te leggen en Toi ging grommen ? daarna was hij overleden en Toi legde haar poot op de neus van Bongo ❤️ Ook bij het crematorium is Toi nog mee geweest. 

.


.

.

Maandag 31 januari 2022

.

Nieuwe asielbewoners Jara, Negri en Nube

 

Dit is Jara, teefje, mix van mix, gewicht 7 kg, geboren augustus 2021, hoogte 35 cm lengte 40 cm. Jara woont momenteel in het asiel van Elena. Karakter: extreem lief. Goed met kinderen en katten. Kan met elke andere hond opschieten. Ze is speels met mensen en andere honden.
Jara is afgestaan door haar baasje die nog vier honden heeft. Dat baasje was niet vriendelijk want als we zien hoe Jara reageert als we haar de riem aan willen doen voor een wandeling dan lijkt alsof ze bang is om geslagen te worden.
.
.
Ze heeft gewoon wat vertrouwen nodig dat moet komen met veel liefde en wat geduld. Het komt echt goed hoor want ze is een hele slimme meid.
Haar vacht is zacht en ze is klein van stuk. Een echt frummeltje om op te vreten. Het nieuwe baasje zal zien hoe mooi ze van buiten en van binnen is
.
.
.

..

.

..

.


.

.

Dit is Negri, teefje, geboren juni 2019, gewicht 13 kg, hoogte 40 cm lengte. Negri woont in het asiel van Elena. Karakter:  zeer lief, goed met katten en kinderen.  Loopt goed aan de  lijn en is gek op autorijden. Haar baasje woonde in Madrid en Negri woonde in zijn geboortedorp. Negri kreeg 1 keer per week eten en zijn baasje kwam slechts twee keer per maand bij Negri om te controleren of alles goed was. De rest van de tijd was ze de hele tijd alleen.

.

.

.

.

.


.

.

Dit is Nube, teefje, geboren 1-1-2020, mix border collie en Breton, 14 kg, 48 cm hoogte en 52 cm lengte. Nube woont in het asiel van Elena. Karakter is geweldig !!! Lief en super sociaal, tikje verlegen, lief voor kinderen. Hoewel niet getest is zij vermoedelijk ook goed met katten. Nube is van straat gehaald. Bewoners hadden verteld dat zij met een andere hond twee dagen had rondgelopen met een andere hond die een baasje had. Zij was schoon en goed verzorgd maar had geen chip en niemand reageerde op de bekendmaking dat zij van straat was gehaald en nu in het asiel verbleef.
Nube is een heel volgzaam hondje, ze is nog wat verlegen omdat we denken dat ze al die tijd in een huis heeft gewoond en het arme ding weet niet wat ze in een kooi te zoeken heeft. Ze is vriendelijk met andere honden ongeacht hun geslacht, heeft een 10 karakter, is rustig en kan goed overweg met kinderen. Ze is heel verdrietig in de kennel omdat ze bijna niet naar buiten kan om te wandelen.

.

.

.

.


.

.

Dit is Dark, reutje, langharige mix herder, geboren  augustus 2013. Dark woont in het asiel CAAD nabij Barcelona. Karakter: Heerlijk om mee te wandelen. Trekt niet aan de lijn, kan met andere honden en met katten. Is super lief voor iedereen. Kan wel een lekkere wasbeurt gebruiken …
Dark is een fijne gezelschapshond die een lief baasje verdient. Die het fijn vindt om samen met de baas TV te kijken en lekker op uit te gaan.
Natuurlijk wil ze altijd graag verwend worden…..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 1 februari 2022  

.

Einde jachtseizoen in Spanje : Nog steeds Galgo’s in gevaar !!!

.

Het is nog steeds te erg voor woorden. Hoe kan het bestaan dat er nog steeds Spaanse jagers zijn die aan het eind van het jachtseizoen hun galgo’s de dood in jagen omdat ze niet goed genoeg waren in het jagen op wild. Het idee dat “hoe meer pijn je je hond doet, hoe beter zijn opvolger zal worden” kan toch niet meer van deze tijd zijn.

Sorry het doet me denken aan Wappies die zich vasthouden aan de meest idiote complottheorieën. Ondanks strenge wetgeving, een goed uitgerust politiekorps, hoge boetes en lange gevangenisstraffen, lukt het niet om die oude generatie van idioten uit te roeien. Laten we dus even stil staan bij de galgo slachtoffers die ook dit jaar weer een vreselijke dood zullen sterven door de hand van hun baasje die toevallig ook jager is …

Een dergelijk plaatje is geen fictie want er zijn tal van recente foto’s die deze handelswijze keer op keer bevestigen. Die zijn te gruwelijk om te tonen daarom deze tekening.

.


.

.

Woensdag 2 februari 2022.

.

Hoe staat het met dierproeven in Spanje?

.

Wat is er gebeurd met de 38 honden die opgeofferd worden na een wetenschappelijk experiment in Madrid?Ondanks de protesten en de media aandacht, zullen 32 van 38 honden die in een laboratorium in Madrid gebruikt worden voor een wetenschappelijk onderzoek in opdracht van de Universiteit van Barcelona, dit niet overleven. 6 van de honden worden echter na de testen in adoptie gedaan.

Volgens het laboratorium is het “noodzakelijk” om necropsie uit te voeren op 32 van de 38 honden om hun weefsels te bestuderen voordat medicijnen op mensen getest kunnen worden. 6 honden die in de eerste fase gebruikt worden zullen dat overleven en in adoptie worden gedaan.

De honden worden gebruikt om een antifibrotisch geneesmiddel voor de behandeling van leverfibrose en myelofibrose te testen voordat dit op mensen getest kan worden, zo schrijven de Parque Científico de Barcelona en de Universidad de Barcelona in een gezamenlijk persbericht waarin de procedure van het onderzoek wordt uitgelegd.

Volgens beide instellingen zijn dit ziekten met een toenemende incidentie. In Europa treft leverfibrose ongeveer 2,1% van de bevolking en myelofibrose, tussen 1 en 9 op de 100.000 inwoners. Momenteel is er geen efficiënte behandeling beschikbaar, aldus het persbericht.

Ondanks de sociale afkeer van het gebruik van dieren zoals honden en katten voor wetenschappelijk onderzoek en experimenten, gebeurt dit in Spanje en andere Europese landen vaker. Daar hebben we HIER al uitgebreid over geschreven in een artikel. Zo werden in 2020 in Spanje 789 honden en 779 katten gebruikt bij onderzoeken. Maar dat gebeurt niet alleen in Spanje maar ook in Nederland met 803 honden en 604 katten en in België met 1.496 honden en 253 katten in 2020.

Jaarlijks vinden in Spanje 760.000 dierproeven plaats, 450.000 in Nederland en 220.000 in Vlaanderen (NL/ES)

 

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

 

Bezoekadres:

Kalf 186A

1509 BB Zaandam

 

.

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne.

Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren .

ONLINE RESERVEREN Klik hier

.

.

.

Alexander

 

Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.


Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies.

.

 


.

<<advertentie>>

. . Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 3 februari 2022
.

 

Taakstraf en houdverbod na verwaarlozing 20 honden
Een inwoner van de Groningse gemeente Oldambt is vorige week veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van zestig uur. Daarnaast mag de vrouw de komende twee jaar geen honden meer houden. Dit heeft een rechter besloten nadat de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) in mei vorig jaar twintig vervuilde en slecht verzorgde honden in een ongeschikte huisvesting aantrof.
De LID-inspecteurs gingen naar aanleiding van een melding bij de vrouw op bezoek. De woning was niet geventileerd en door de ammoniakdruk was het moeilijk voor de inspecteurs om de controle uit te voeren. Ze troffen twintig honden aan, opgesloten in opgestapelde, vervuilde benches. De meeste honden waren te mager en slecht verzorgd.
In overleg met overheidsdienst RVO kregen de inspecteurs toestemming om de honden in bewaring te nemen en op een veilige opvanglocatie onder te brengen. Helaas bleken een aantal honden er te slecht aan toe om nog op te kunnen knappen. Voor de overige honden is inmiddels een liefdevol huisje gevonden.
Naast het bestuurlijke traject tot in bewaring nemen, waarbij de kosten voor vervoer en opvang op de eigenaresse worden verhaald, is tegen de vrouw ook proces-verbaal aangezegd. In het definitieve oordeel is er door de rechter rekening gehouden met de gezondheid en persoonlijke omstandigheden van de vrouw.
Maak jij je zorgen over de verzorging van de dieren in jou omgeving? Neem dan contact op met meldpunt 144.

.

 


.

Vrijdag 4 februari 2022.

.

In Memoriam Sjammie (Shamira)

Onderstaand verdrietige bericht in de mailbox van de baasjes Marjoke en Bets luidde het weekend in. 

 

Hallo Ton,

Helaas moeten we melden dat we gisteren Sjammy hebben laten inslapen vanwege hartfalen.

Het ging haar vorige week opeens niet goed, een verslechterde hartfunctie bleek bij de dierenarts de oorzaak. Ondersteunende medicatie gaf jammer genoeg geen verbetering te zien. Ze was op en had geen puf meer. Verdere ellende wilden we haar besparen.

We zijn heel blij dat ze bijna 14 maanden bij ons in geweest. Sjammy was nadat ze de katten accepteerde een ideale hond, aanhankelijk, vond alles gezellig, was nergens van onder de indruk en genoot van het liggen op een warm en zacht kussen of deken. In de winter het liefst naast de kachel.

We zijn blij voor haar dat ze die maanden een fijn hondenleven heeft kunnen hebben. Het was echt een schat. We zullen haar missen.

Bedankt voor het mogelijk maken dat ze kon komen.

Met vriendelijke groet,

Marjoke Cazemier

Joep en Sjammie

 

Ik kan me de dag van aankomst in Noordwijk nog herinneren alsof het gisteren was. De kennismaking bij het asiel aldaar met de strenge Coronaregels. 
Natuurlijk is de periode van 14 maanden veel te kort maar daar heeft geen levende ziel zeggenschap over. Sjammy is 11 jaar mogen worden.
Jullie beslissing om haar ellende te besparen was moedig en altruïstisch. De wetenschap dat zij hiermee onnodig leed bespaard is gebleven zou het nare lege gevoel van verlies moeten verzachten maar daar is het nog te vroeg voor.  Het is de onoverkomelijke strijd tussen je hart en realiteit.  We wensen jullie en ook Joep alle sterkte met het verwerken van jullie verlies. 

.


.

.

Jacko in de belangstelling.

.

.

.

Jacko is al in Nederland en zal zondag met de nieuwe baasjes kennismaken.

Het zou toch geweldig zijn als hij zijn eigen mandje heeft gevonden. Hij mag dan bij Joep gaan wonen dus heeft hij gelijk een vriendje.

Over de kennismaking en de verdere adoptie kunnen we pas volgende week berichten want als de kennismaking plaatsvindt is dit weekjournaal al gepubliceerd.

,

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 5  februari 2022.

.

Noorwegen geeft het voorbeeld…

.

Door Linda, baasje van Sjors, Moos, Mike en Millie werden we gewezen op het volgende artikel over de wetgeving in Noorwegen.

Noorwegen heeft het selectief fokken van Britse Bulldogs en Cavalier King Charles Spaniels verboden, nadat een rechtbank had geoordeeld dat de praktijk wreed is en resulteert in ‘door de mens veroorzaakte gezondheidsproblemen’ voor de dieren.
En dat het niet meer mogelijk was om de honden ‘gezond’ te fokken
Vanwege de kenmerkende kopvorm van het ras, wordt geschat dat 95 tot 99% van de CKCS een aandoening heeft die bekend staat als Chiari-achtige misvorming (CM).
Deze schedelmisvorming resulteert in een mismatch in grootte tussen de hersenen en de schedel, vaak met ernstige gevolgen en neurologische afwijking, maar het kan ook bij andere rassen worden gezien
De rechtbank van Oslo oordeelde maandag dat het fokken van brachycefale (platte) honden in strijd is met de dierenwelzijnswet van het Scandinavische land.
De historische uitspraak verbiedt effectief de twee iconische hondenrassen die hun oorsprong vinden in Groot-Brittannië, waarbij de Britse Bulldog het nationale dier van het Verenigd Koninkrijk is.
Advocaten die de dierenrechtenorganisatie vertegenwoordigen, pleitten met succes voor het verbod en zeiden dat vanwege de geschiedenis van selectief fokken in het land, geen van de dieren die momenteel in Noorwegen leven als ‘gezond’ kan worden beschouwd.
Dit is in de eerste plaats een overwinning voor de honden.
Het is een historisch vonnis dat internationaal de aandacht trekt.
De door de mens veroorzaakte gezondheidsproblemen van de bulldog zijn bekend sinds het begin van de 20e eeuw.
Maar honden hebben het recht om gezond gefokt te worden!!!,
Hopelijk wordt dit verbod snel gevolgd door anderen landen!!

.

.

.

.


.

Hondjes die het asiel mogen verlaten

 

hond

Ginesta

hond

Smile

hond

Nukka

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.

.

.

hond

Mars

hond

Ron

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Even wachten op nieuwe foto’s

We hadden vorige week al om nieuwe, recente foto’s gevraagd van de vier kanjers die op het punt staan naar Nederland te komen. Elena had toegezegd dat ze die zou maken en toe zou sturen. We hoorde maar niks en dat is niets voor Elena. Toen ik nogmaals aan Elena vroeg of we die foto’s konden krijgen verontschuldigde zij zich. Ze lag nog in haar kraambed. Ze had in het ziekenhuis gelegen en een baby gekregen. Maar ze zou zo spoedig mogelijk de foto’s regelen maar is afhankelijk van anderen. We geloven niet dat je een betere reden had kunnen hebben om de foto’s een paar dagen later toe te sturen… We hebben haar natuurlijk van harte gefeliciteerd. Moeder en kind maken het goed..

Morena

Tayra

Milka

Noa (Abril)

 

.

.

.

.

.

.

.

.

Deze middag kregen we foto’s binnen van Milka. Die hebben we natuurlijk direct doorgestuurd naar haar nieuwe baasje Michelle. We wachten nog op de rest …

.

.

Deze drie kanjers en Abril, die in Nederland de naam Noa zal krijgen, komen op 12 februari aan in Nederland. In het komende weekjournaal van 13 februari 2022 zal een uitgebreid verslag te vinden zijn hun de aankomst.

.


.

.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 6 februari 2022

.

Tip van Ton:     Hoe geef ik mijn hond medicijnen?

Hond wil pillen niet innemen is vanaf nu verleden tijd

Hoe geef ik mijn hond medicijnen? Of hoe geef ik mijn hond pillen? is een vraag die ik regelmatig krijg. Vreemd eigenlijk aangezien de fokker van jouw hond minimaal 2 keer medicijnen (ontworming op 2, 4 en 8 weken) moet hebben gegeven en jouw hond dat dus al geleerd zou moeten hebben van de fokker. Kennelijk zijn er dus fokkers welke het de puppen niet goed aangeleerd hebben om medicijnen toegediend te krijgen of je doet het niet op de juiste manier.

En dat is niet vreemd! Wij hebben voordat we dit artikel schreven op internet gezocht op “Hond wil pillen niet innemen” en “Hond weigert medicijnen” en wat we tegenkwamen aan oplossingen is droevig. Zelfs dierenDokters doen het fout of laten een hond zien die er geen moeite mee heeft medicijnen toegediend te krijgen. Daar leert niemand iets van.

Waarom weigert een hond medicijnen?

Een hond weigert medicijnen omdat de meeste medicijnen een voor de hond vieze geur of smaak hebben. Aangezien de hond een uitstekend reukorgaan heeft, is het niet vreemd dat jouw hond weigert medicijnen in te nemen. Wanneer een hond als pup goed geleerd is dat het toedienen van medicijnen leuk is, had je nu geen problemen gehad. Een goede les is dus om zelf je hond al als pup te leren dat het toedienen van medicijnen leuk is!

Maar je kan oudere honden ook leren om medicijnen in te nemen, zelfs wanneer deze hond geen medicijnen in wil nemen (protest) of een meester is in het uitspugen van pilletjes.

Hoe geef ik mijn hond medicijnen?

Bij voorkeur rechtstreeks in de bek!

Het beste is om medicijnen rechtstreeks in de bek toe te dienen aangezien je dan zeker weet dat de medicijnen ingenomen worden door de hond.

Hoe geef ik mijn hond medicijnen rechtstreeks in de bek?

  1. Laat de hond zitten met zijn rug naar jou toe. Je kan zelf op een stoel zitten of blijven staan net wat je prettig vindt of hoe groot je hond is. Bij kleine hondjes kan je zelf beter gaan zitten.
  2. Je moet ervoor zorgen dat de hond niet achteruit kan vluchten. Dit kan je doen door een V te maken met je voeten (zie video) of op een stoel te gaan zitten bij welke hij niet achteruit kan.
  3. Til met 1 hand de kin van de hond omhoog en knijp zachtjes in de lippen van de hond zodat zijn bek opengaat. Houd zijn lippen in de bek gedrukt! Wanneer je hond onverhoopt in protest gaat en zijn bek dicht wil doen zal hij op zijn eigen lippen bijten waardoor hij dat niet zal doen.
  4. Met je andere hand stop je een pil/medicijn achterin zijn bek tot bij de keel.
  5. Nu het medicijn achterin zijn bek zit wrijf je over zijn keel om het slikken op te wekken. Let op dat je nog steeds zijn kin omhoog houdt met je andere hand. Je moet zijn bek dus niet dichthouden dan ontstaat er alleen maar protest. Helaas lezen we bijna overal dit wel te doen maar dit is erg onverstandig.
  6. Wanneer de hond slikt is het medicijn ingenomen. Je kan dat herkennen door het likken na het slikken wat eigenlijk iedere hond doet.
  7. En dan, terwijl je nog steeds zijn kin omhoog houdt op dezelfde manier belonen met wat heel lekkers! Je hond daarna belonen met wat lekkers heeft twee voordelen. Ten eerst e zal hij een positieve ervaring overhouden en ten tweede weet je nu echt zeker dat het medicijn goed binnen is.

.

.


.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ? 

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

 

 

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ.
Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage.
Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..??
Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Leuke filmpjes van hondjes …

 

 

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.


.

.

Golida, baasje van Olly stuurden ons deze foto bij de trimsalon…

.

Af en toe moet hij en bezoekje afleggen bij de trimsalon.

Hij houdt er niet echt van… maar ja wie mooi wil zijn moet …. .

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

.

Annet, Marco en Iris, zijn de baasjes van Toi, die nu extra aandacht krijgt 

.

Nadat hun Bongo is overleden, krijgt Toi extra aandacht en mag zij met Marco mee op de motor om een stukje te gaan ‘wandelen’…

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Martin, Harriët en Liang, baasjes van Xavi en Bajo tijdens de Olympische winterspelen….

.

Bajo al in de winterstemming.

.

.

.

Samen naar de winterspelen kijken. Vooral Xavi wil geen moment missen.

.

.

.

.


.

.

.

COLUMN NIEUWS  

De 4-kanten column van Ton

“De gelukkige hond”
.
Gelukkig doen de meeste baasjes er alles aan om hun hond gelukkig te maken. Een gelukkige hond is ook een weldaad voor het baasje. Ja het mes snijdt dus aan twee kanten. Wat is er niet leuker dan een hond te hebben die lekker in zijn velletje zit en precies aanvoelt wat het baasje bedoelt ? Nou dat doe je dan door aan de volgende tips te voldoen. De tips lijken een beetje voor de hand te liggen maar wellicht leest u toch nog iets dat u nog niet wist. Deze tips zijn gebaseerd op een tekst die ik vond op een website waarop te lezen viel hoe alles op een rijtje was gezet.  Wij kunnen volledig achter deze tips staan dus delen we die wij graag. Het verklaart ook meteen waarom wij niet houden van kettinghonden of honden die een hele dag in een kennel moeten zitten zonder echte genegenheid te krijgen van hun baasje…

.

Wat kunt u hieruit opmaken?
.
Als u dit gelezen hebt dan kunt u zich afvragen of u situaties in uw buurt kent waarbij de hond absoluut niet dat meemaakt wat hier aanbevolen wordt.  Je moet je dan ook afvragen of de hond in kwestie gelukkig kan zijn of erger nog niet ‘verwaarloosd’ wordt ? Als dat het geval is dan is het misschien wel tijd om 144 te bellen en de dierenpolitie te laten weten wat u hebt aangetroffen.
.
OK en dan nu de tips met dank aan www.gelukkigehond.nl

.

1. Beweging
.

Een bezige hond is een blije hond, vooral wanneer dit samen met de baas of het gezin kan. De meeste hondenrassen zijn gemaakt om veel te bewegen, of ze nu als veedrijver, jachthond of bewaker gefokt zijn.
Probeer uit te vinden wat je hond het allerleukste vindt: zwemmen, wandelen, spelen, naast de fiets lopen of misschien een dagje naar het strand? Lichamelijk activiteit voorkomt dat je hond overgewicht krijgt, een aandoening die de organen en gewrichten kan aantasten.

.
2. Geestelijke gezondheid
.

Aandacht voor mentale ontwikkeling is, naast lichaamsbeweging, onmisbaar voor de gezondheid van je hond. Het geeft hem een doel en voorkomt gedragsproblemen.
Probeer uit te vinden wat je hond het meest motiveert: koekjes, knuffels misschien? Is hij gek van een eenvoudig trek-, apporteer- of vangspel? Of houdt hij meer van behendigheid-, speur- of gehoorzaamheidstraining?

Er zijn enorm veel mogelijkheden: misschien vindt je hond de steunende en kalmerende rol als therapiehond wel zijn roeping. Laat je informeren bij verschillende verenigingen en instanties om uit te vinden wat het beste bij jouw hond past.

.
3. Aandacht

Je hond is je huisdier: hij is er voor jou. Neem iedere dag de tijd om je hond te laten zien dat jij er ook voor hem bent, en dat je van hem houdt. Dit betekent niet alleen spelen en voeren, maar ook aanraken en communiceren. Ook al verstaan ze onze taal niet, veel dieren vinden het fijn wanneer de baas tegen ze praat en ze rustig aanraakt. Zo voelen ze zich betrokken en geliefd.
Het regelmatig aanraken van je dier kan enorm helpen met latere was- en borstelbeurten. Het is dan ook van groot belang je dier nooit fysiek te straffen: wanneer aanraking negatief beleeft wordt, is goede verzorging veel lastiger. Dit kan tot angst, agressie en nare situaties leiden.

.
4. Respect
.

Tegenwoordig hoor je in combinatie met het woord ‘dominantie’ vaak het woord ‘respect’ voorbij komen. Een goede band met je hond ligt niet aan wie er de baas is, maar aan wederzijds respect. De baas maakt de beslissingen, maar ook de hond moet zijn eigen ruimte krijgen.

Zorg er daarom voor dat je hond zijn eigen, rustige plek heeft om zich terug te trekken, waar hij niet (vaak) gestoord wordt. Maak ook aan iedereen duidelijk welke speeltjes van hem zijn en met welke iedereen mag spelen.
Dit is een goede basis om conflicten te voorkomen: wanneer je hond niet het gevoel heeft dat hij steeds om ‘zijn’ plek en spullen moet vechten, zal hij ontspannen in zijn vel zitten.
.

5. Socialisatie
.
Een goede socialisatie helpt je hond om op een stressloze manier door het leven te gaan. De meeste honden vinden allerhande sociaal contact geweldig, mits ze hier rustig aan gewend zijn geraakt.
Neem je hond lekker met je mee wanneer je ergens naartoe gaat, of dit nu het park, de markt of een korte visite is.
Leid je hond met rust en aandacht door het introductieproces van nieuwe prikkels. Nieuwe mensen, dieren, voorwerpen en situaties dragen ieder hun steentje bij om een evenwichtige, zelfverzekerde hond te creëren, mits je dier de tijd en rust krijgt om eraan te wennen.
.

6. Opvoeding
.

Naast gewenning, is training een essentieel onderdeel van een verantwoordelijke manier van honden houden. Een duidelijke, consequente opvoeding zorgt niet alleen voor een minimaal aantal conflicten, maar het voorkomt ook gevaarlijke situaties.
Houd de training positief en afwisselend, wees rustig en focus op één ding tegelijk. Wanneer de regels duidelijk zijn en commando’s goed nageleefd worden, neemt de kans op gedragsproblemen aanzienlijk af. Iedere hond heeft wel eens zijn dolle 5 minuten, maar daarna moet er weer geluisterd worden.

.

7. Verzorging en gezondheid
.

Zorg ervoor dat de vacht altijd vrij van vlooien, vuil en klitten is. Ook de oren en lange plukken haar bij de poten verdienen voldoende aandacht. Wanneer je de verzorging goed bijhoudt, voorkomt dit gezondheidsproblemen in de toekomst.

Laat hem hiernaast op tijd vaccineren en in ieder geval twee keer per jaar nakijken door een dierenarts, als check-up. Heb je moeite met de verzorging? Rijd dan eens langs een trimsalon voor hulp en advies.
.

8. Dieet
.
Houd je hond lichamelijk gezond door je te verdiepen in een goede voeding. Een professional of dierenarts kan je adviseren over een passend dieet. Stel jezelf de volgende vraag: wat zijn de dagelijkse activiteiten, leeftijd en het ras van je hond? Hiermee moet je rekening houden wanneer je een dieet samenstelt: wat heeft je hond nodig.
Geef je hond daarom ook geen eten van je eigen bord: honden zijn wat we noemen ‘echte vleeseters’. De meeste van onze (gekruide) etenswaren zijn slecht voor hun verteringsstelsel en veel zetmeel kan leiden tot mond- en tandproblemen.
Zorg er ook altijd voor dat je hond schoon drinkwater tot zijn beschikking heeft. Drinken uit de toiletpot ziet er misschien grappig uit, maar ze lopen net zo snel ziektes op als wij.

.
9. Chippen en registreren
.

Of ze nu een haas achterna zijn of per ongeluk de verkeerde hoek om lopen: het kan voorkomen dat je hond de weg is kwijtgeraakt en dat je hem niet meer kunt vinden.
Het is sinds 1 april 2013 verplicht om iedere nieuwgeboren pup te chippen en de gegevens van de eigenaar te laten registreren. Dit is niet alleen de identificatie van je hond! Een medewerker van de dierenambulance of dierenartspraktijk kan de chip aflezen met een speciaal apparaat. Zo lezen ze waar de hond vandaan komt, waarna ze jou op de hoogte kunnen brengen dat je dier gevonden is.
Door je hond te laten chippen en registreren voorkom je onnodige tripjes naar het asiel, zoektochten en gevaarlijke situaties.

.

.
.

. .<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 5,5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Aan alles komt een eind …..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

.

King van 12 oktober tot 30 januari 2022

Arie en Sara van 15 tot 27 mei 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

Ian en Babs van 15 juni tot 1 juli 2022

Lynn van zondag 17 juli t/m 15 aug 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

Lizzy vanaf 27 juli 2022 tot 21 aug 2022

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

.

.

.

.

.

.

.

.

.

«
»
  • Ellen Parma

    Beste Ton,

    Ik las jouw stuk over het toedienen van medicijnen. Ik vijzel de pillen altijd tot gruis en doe het vervolgens door het voer. Bij nat (rauw) voer is dat makkelijk.
    Je kan het gruis ook in een klein plakje kaas, worst, ham en wat dies meer zij doen. En wat dan helemaal goed werkt, is het plakje aan de hond laten zien, duidelijk zeggen dat het heeeeel erg lekker is. Dan beginnen de oogjes al te glimmen en het bekkie te lekken, dan eerst nog even langs de neus halen: oooooh, wat lekker. En hap slik weg. Pil naar binnen, geen gevecht, geen gedoe. Everybody happy. Werkt altijd.

    Groet, Ellen

    1
    • Hoi Ellen,
      Ja dat kan ook. Maar soms zijn het capsules of is er een sterke geur te detecteren waardoor het toch wat moeilijk wordt om het door eten te doen.
      Maar er zijn natuurlijk altijd andere wegen die naar Rome leiden …
      Dank voor je reactie…
      groet,
      Ton

      1.1

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com