Dierenmissies Weekjournaal van 6 januari 2019

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

De lezers die de Kersteditie van het Weekjournaal hebben gemist, wensen we natuurlijk ook alle goeds toe in 2019. Als u dit weekjournaal  leest, stapt u met ons het nieuwe jaar in. We hebben weer hondjes die het nieuwe jaar bij een eigen baasje mogen beginnen en nieuwe hondjes die vanuit het asiel een baasje zoeken. Verder hebben we veel goede wensen en updates uit het land van baasjes, in de column hebben we het over hoe angst tot bosvervuiling kan leiden, in de (on)zin van de week hebben we: “alleen het beste voor je huisdier”, heeft naast Archie nu ook Pembi een baasje en is hun reis geboekt. Kortom wederom hebben we ons best gedaan om u genoeg gespreksonderwerpen te geven voor op een partijtje of op het werk. Lees over de volgende onderwerpen:

– Archie is klaar voor de reis
– Hondjes die 2019 hun nieuwe leven bij een baasjes mogen beginnen.
– Pembi staat opnieuw in de belangstelling.

– Leuk filmpje: “Met een maatje werken is niet alleen gezelliger maar ook handiger”.
– Vluchtbegeleiding op 17 januari
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Oudjaar
– Tegenvaller voor Pembi
– Nieuwe koppies die binnen enkele dagen op site een eigen adoptiepagina zullen krijgen.
– Of we nog een vakantieplekje hebben voor Lynn.
– Hoera, de adoptie van Pembi wordt definitief
– Opgeruimd staat netjes
– Lopende adopties
– Berichtjes van de baasjes van Ollie, Lucy, SHira, Fala & Carlito & Leda, Estela, Lara, Charlie, Xavi, Demi

– De 4-kanten column van ton met: “Ordinaire angst kan leiden tot bosvervuiling?”

– De (on)zin van de week gaat over: “Alleen het beste is goed genoeg voor je geliefde huisdier.”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings .
.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.

Wat er gebeurde tot oudjaar

.

Maandag 24 december 2018

.
Archie is klaar voor de reis
.

We hebben vernomen Archie zijn medische traject heeft doorlopen en klaar is  voor zijn reis. Zijn koffertje is gepakt en we kijken reikhalzend uit  naar een geschikte vlucht.

.


 

Hondjes die 2019 hun nieuwe leven bij een baasjes mogen beginnen.

.

Dali

Feddo

Hope

 

.

.

.

.

.

hond

Deidra

Freddy

hond

Doramon

.

.

.

.

.

.

hond

Dannis

Tigris

.

.

.

.

.

.

hond

Ona

hond

Adelaide

.

.

.

.

.

.

hond

Vic

.

.

.

.

.

.

 


 

.

QR code : de snelle redding van de zoekgeraakte hond
.

De penning aan de halsband met een QR code die toegang geeft tot de informatie van het baasje. De perfecte en snelle manier om het baasje te achterhalen. Een chipscanner is niet nodig want elke mobiele telefoon kan gratis een QR scanner installeren van Play Store. Dan even scannen en hopla je kunt zo, zonder tussenkomst van dierenarts, Amivedi of de dierenambulance, het baasje waarschuwen.
Lees alles over de QR-code penning en hoe je er een voor je hond kunt bestellen, door op de QR code te klikken…

.

.

.


.

.

Vrijdag 28 december 2018

.

Pembi staat opnieuw in de belangstelling.
.
Het lijkt erop dat we leuke lieve baasjes hebben gevonden voor Pembi. We doen ons uiterste best om deze adoptie voor haar te laten slagen.

Omdat we nog opzoek zijn naar een goede reisgelegenheid voor Archie hopen we dat zij samen in januari  naar Nederland kunnen komen.

.

.

 


.

.

klik op het plaatje

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

Met een maatje werken is het niet alleen gezelliger maar ook erg handig. 

 

.

.

.

.


.<<advertentie>>

.

Ooit gehoord van Stevie’s World?
.
Wellicht niet, dus gaan we er reclame voor maken. Stevie’s World is een van de thema’s van Etsy’s Webshop die onze vrijwilligster Linda heeft opgezet. Bij alles wat er te koop wordt aangeboden wordt er geholpen de wereld beter te maken en vooral alle dierenleed te verbannen. Zo’n initiatief willen we natuurlijk graag steunen….

De hoodies, sweaters en/of pakken worden gemaakt op bestelling, dus zijn niet op voorraad. Het duurt ongeveer 5 werkdagen voordat een artikel verstuurd kan worden. Mocht u graag iets als kerstkado willen bestellen zal dat dus alleen nog maandag besteld kunnen worden, of ik kan een kadobon voor u maken. Tussen kerst en nieuwjaar is de leverancier gesloten, dus bestellingen ná de kerst worden pas in de eerste week van januari verzonden. De verzendkosten bedragen €3,95 binnen Nederland.

Wanneer u via Dierenmissies iets besteld, doe ik er ook nog een kleine attentie voor de hond bij ….

U kunt uw bestelling dan via de mail van SteVie’s World doorgeven: steviesworld@gmail.com ook voor eventuele vragen uiteraard.

Ik hoop u binnenkort te mogen verwelkomen op mijn Etsy webshop !
Hele diervriendelijke en een compassioneel 2019 !

 

.

.

.


.

.

.
Zondag 30 december 2018

.

Vluchtbegeleiding op 17 januari
.
We kregen vanmiddag een berichtje van Miranda dat er mogelijk een reisgelegenheid is voor Archie en Pembi op 17 januari 2019. Mevrouw Titia heeft zich aangemeld als bereidwillige vluchtbegeleidster voor die dag met de aankomst op Rotterdam airport omstreeks 16.25 uur. We hebben gelijk de baasjes van Archie ingelicht en ook de nieuwe baasjes van Pembi, al moet die nog het medische traject in voor de adoptie. De vluchten zijn schaars dus hebben direct voor Archie en Pembi de plekjes geboekt.

.

.


<<advertentie>>

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Maandag 31 december 2018

.
Oudjaar

Het oudjaar is hier redelijk rustig verlopen. Relatief weinig vuurwerk en dan voornamelijk nog op oudjaarsdag. Onze hondjes zijn daar erg blij om net zoals de hondjes en baasjes die hier voor de rust komen en zoveel mogelijk het gedonder en harde knallen van het nieuwjaarsfeest willen ontlopen. Helaas hebben we ook tal van berichtjes gelezen dat heel veel honden en poezen in het land een minder goed Oudjaar hebben gehad. Dat is gewoon erg triest. Naast vele treiterijen die arme dieren mee moeten maken, is het bewust werpen van aangestoken vuurwerk naar huisdieren toch wel weer één van dieptepunten die je als vandaal voor elkaar kunt krijgen. Opnieuw zijn er dit jaar hierdoor honden gedood,verminkt en of vermist geraakt. Ik hoop voor die gasten dat ik dit nooit voor mijn ogen zie gebeuren. 

Tja, en hoe naar is het om te moeten lezen dat er tijdens dit Oudjaar toch twee doden waren te betreuren, honderden vuurwerkletsels op de Eerste hulpposten in het land moesten worden behandeld, miljoenen euro’s aan schade door vandalisme werd veroorzaakt, en door het vreugdevuur in Scheveningen twee huizen in as zijn gelegd en voor tonnen brand en schroeischade is veroorzaakt.

We kijken met belangstelling uit naar het volgende Oudjaar en zijn, na bijna veertig jaar te wonen en werken in de Randstand, eigenlijk wel blij dat we nu in het nietszeggende plaatsje IJhorst wonen.

.


.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.
Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.
.

klik hier om mee te doen

Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.
We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.
Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


 


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.

.

.


 


.

Woensdag 2 januari 2019

.

Kleine tegenvaller voor Pembi
.
Vandaag kregen we te horen dat de bloedtest van Pembi een lichte Leishmania besmetting liet zien. Dit is een kleine tegenvaller want we moeten het nieuwe baasje van Pembi uit gaan leggen wat dit inhoudt en wat de eventuele consequenties zouden kunnen zijn. Gelukkig is het slechts een hele lichte besmetting en zijn de vooruitzichten van Pembi verder prima maar ja we moeten wel de angst van het baasje weg kunnen nemen. We houden de vingers gekruist voor arme Pembi want het zou toch erg spijtig zijn als nu haar mandje op de tocht komt te staan.

.

.


.

Donderdag 3 januari 2019

.

Nieuwe koppies die binnen enkele dagen op site een eigen adoptiepagina zullen krijgen.

Dit is Sita, Teef – 2 jaar, 4 maanden – Mix – 45 cm . Karakter: Sita is zeer actief, nieuwsgierig en speels. Zij kan met goed met andere honden en ze is erg aanhankelijk met mensen.

Dit is Gio, Reu – 2 jaar, 6 maanden – Mix – 42 cm Karakter: Een zachte hond welke in het begin onzeker is bij nieuwe mensen, wanneer hij je eenmaal vertrouwt, overspoeld hij je met liefde. Hij is sociaal met andere honden.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Dit is Jari, Reu – 3 jaar, 4 maanden – Mix – 60 cm, Karakter: Jari is voor alle mensen een ontzettend lieve nieuwsgierige hond, Hij woont tussen ander reutjes en kan soms een beetje dominant zijn.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Vrijdag 4 januari 2019

.

lAIKA MOOIOf we nog een vakantieplekje plekje hebben voor Lynn.
.
Lynn zou dan komen logeren van 26 juli tot en met 20 augustus 2019. We hebben in die periode al logeetjes maar de lieve Lynn moet daar wel bij kunnen. Het zal een vol huis worden maar dat is natuurlijk gezellig. Wat ons betreft is ze van harte welkom. We kunnen niet vaak genoeg zeggen dat het goed is om zo vroeg mogelijk een plekje te boeken want onze plekjes zijn met name in het hoogseizoen snel vergeven…

.
.
.


.

Zaterdag 5 januari 2019

.

Pembi

Hoera De adoptie van Pembi wordt definitief.

http://www.dierenmissies.nl/wp-content/uploads/2018/05/DSC_0304-150x150.jpg

Archie

Vandaag kregen we te horen dat ‘het nieuwe baasje’ eerst nog twijfels had omdat het allemaal erg snel was gegaan en nog het een en ander geregeld moest worden. Maar toen kregen we de bevestiging dat Pembi definitief bij hen mag komen wonen. We zijn natuurlijk super blij voor de lieve Pembi. Nu hoeft ze nooit meer zielig te kijken en kan ze vooruit kijken naar zorgeloos leven in Nederland.

.

De reis voor Archie en Pembi is al geboekt. Titia zal over twaalf dagen de twee op hun vlucht begeleiden. Archie staat al even in  de startblokken met het paspootje op zak. Die hoeft nu niet alleen te reizen. Dat is natuurlijk veel gezelliger…

.

.

..


.<<Advertentie>>

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.


.

Zondag 6 januari 2019

.
Opgeruimd staat netjes

Vandaag is het Drie Koningen en alle Kerstspullen worden nu definitief opgeruimd. We kregen een leuk videootje van een kennisje toegestuurd dat laat zien hoe de Kerstboom definitief kan worden opgeruimd.

Het is tijd om weer keihard aan het werk te gaan om zoveel mogelijk stakkertjes een mandje te geven…  KLIK maar op de video

 

.
.


.
Lopende adopties
.
Even een overzichtje van de status hoe het er nu uitziet met de adopties.
.
Naam          besluitfase formaliteiten        bloed-                medisch          reis naar
                      baasjes                                       onderzoek              traject           Nederland
.

Archie           afgerond . . . . . . afgerond . . . . . . . . afgerond. . . . . . . .afgerond . . . 17 januari 2019

Pembi            afgerond . . . . . . gaande . . . . . . . . . . afgerond. . . . . . . .gaande . . . . 17 januari 2019

.

.

Het volgende weekjournaal komt uit op 13 januari 2019.

.

—————

.

.


.<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand
KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

.


.
.

Berichten van : …

Annet en Bart, baasjes van Nova, stuurde ons deze update

Nova is gelukkig weer helemaal zichzelf na het knallende oud en nieuw. Ze was erg bang, de hele dag paniekerig en angstig. Zolang ik op de bank zat was het redelijk ok. Zodra ik ook maar even ging verzitten, sprong ze op en leek ze in paniek. (Dit alles zelfs na een kalmerend middeltje wat ik had aangezien ze hier in de buurt  de gehele maand december al bezig waren met vuurwerk en Nova er elke keer zo van schrok)

Hier wát foto’s van Nova uit ons dagelijkse leven met Nova. Waar wij zijn is zij vaak ook. Zij kan met mijn neefjes en nichtjes goed uit de voeten. Ze gaan samen zwemmen met mooi weer, wandelen bijna elke dag samen in de bossen en gaat graag met ons mee in de auto.  Zo’n onwijs liefdevol, dankbaar hondje zoals Nova .. daar hadden we nooit op durven hopen.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Tracy en Colin, baasjes van Ollie, laten zien dat Ollie het ontzettend zwaar heeft…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Dennis en moeder Femke, baasjes van Shira, laten zien hoe Shira haar leven hier leidt….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Hanneke, baasje van Fala,  Carlito en onlangs ook Leda, is tijdens de feestdagen met haar huisgenootjes op vakantie geweest in Frankrijk .

.

Wij kregen van haar dit verhaal toegestuurd.

.

Hallo Ton en Annerie,

Allereerst natuurlijk een heel goed 2019. Hopelijk de oudejaarsavond goed doorgekomen?

Wij waren opnieuw gevlucht naar Frankrijk; dit jaar met Leda er voor het eerst bij.
Het ging allemaal fantastisch. Bekijk de foto’s maar.
Leda is een echte koukleum en kon niet dicht genoeg bij de houtkachel liggen. Carlito wilde zijn plaatsje niet helemaal afstaan en dus zorgde het vuur voor een vriendschappelijk gedeelde mat. De eerste keer dat ze elkaar op de mat gedogen!
Fala is op geen enkele foto te zien. Zij vindt het huisje in Frankrijk maar niets. Te warm misschien of misschien bang voor het vuur van de houtkachel? Ze ligt altijd in de koude slaapkamer en komt hier alleen uit voor de wandeling (graag) en het eten (kieskauwen).

Zoals je kunt zien heeft Leda een sterke voorkeur voor het kattenmandje. Niet dat jullie denken dat we haar geen grote mat gunnen hoor (zie foto). Na de eerste nacht koos ze er zelfs voor bij de houtkachel in dat kleine mandje te slapen. Heeft volgens ons de hele nacht geen vin verroerd. Knap hoe ze zich op kan rollen.

Buiten is het een heel ander verhaal. Voor Leda een feest der herkenning. Jagen!! Ze was bijna niet te houden. Gelukkig was Stef er; die is sterker. Het was prachtig om te zien hoe het jachtinstinct tevoorschijn kwam en ze groeide. Jammer genoeg hebben we geen foto’s van een speurende, ruikende, trekkende Leda kunnen maken. We hadden onze handen vol om haar bij te houden. Los ging echt niet. Ze is eenmaal ontsnapt en kwam nou niet direct aangerend toen wij riepen. Die heerlijke vrijheid om te jagen op reeën, fazanten e.d. was te sterk.

We zijn nu weer thuis. Het jachtinstinct van Leda is weer op een laag pitje komen te staan (gelukkig) en we hebben al weer een paar uur gelopen. Het is weer de dagelijkse routine, waar we ons allemaal heel goed bij voelen.

Groetjes, Hanneke

.

.


Jean Piere met kids zijn de baasjes van Estela.

Estela heeft al vele malen met haar avonturen in het Weekjournaal gestaan.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Dat nu ook nog een t-shirt van Dierenmissies wordt gedragen wordt, is wel hele leuke reclame voor ons werk compleet…

Dank voor de foto…

.

.

.

.

.

.

.


.

Karin, baasje van Lara laat weten hoe zij de feestdagen door is gekomen.

.

Lara was al wat minder nerveus met vuurwerk. Lekker met haar in de duinen gewandeld

Ze stuurde een origineel Spaans afscheid van 2018. KLIK op de foto

.

.


.

Margo, baasje van Charlie, laat zien hoe Charlie het vuurwerk in de gaten houdt. 

.

Het is echt heel goed gegaan. Gewoon gedaan, iets lekkers gekocht, muziek hard aan… perfect!

.

KLKIK op de foto om de video te starten

.

.

.

.

.


.

Martin Harriët en Liang, baasjes van Xavi, laten zien dart er geen twijfel meer bestaat. 

.

Op 24 december had Xavi pech. Hij had in de ochtendschemer buiten vermoedelijk door glas gewandeld en een flinke wond aan zijn poot opgelopen.

Hopla naar de dierenarts waar hij zich als een kanjer heeft gedragen.

.

Gelukkig is alles nu weer goed. Xavi heeft steun aan Bajo en Bajo leek op zijn beurt weer met oudjaar steun te vinden bij Xavi want hij leek rustiger dan andere jaren.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Ilonka, baasje van Demi en hun boxer, stuurde ons hun wenskaartje

.

.

.

.

.

.

.

.

..

.


.

.

4-kanten Column van  Ton

Ordinaire angst kan leiden tot bosvervuiling…. 

.

Zoals iedereen wel zal weten is, voor ons en onze hondjes, het bos de plek die we thuis mogen noemen. We wonen onder de bomen aan de rand van het bos waarin we, het hele jaar door vier keer per dag met onze hondjes heerlijk genieten van het groen en dieren die daar ook hun woonstede hebben. Naast ons zijn er nog een handje vol mensen die het geluk hebben om op dezelfde manier te kunnen genieten van alles wat de natuur hier te bieden heeft. Dat we door de jaren heen iedereen wel hebben leren kennen die hier wonen, is niet meer dan normaal. Het zijn allemaal hondeneigenaren die net als wij met hun viervoeter de rust opzoeken. Bij een toevallig treffen is het altijd weer feest voor de honden want die kennen elkaar ook en mogen dan in alle vrijheid graag met elkaar dollen.  Ach… ik schets een werkelijk idyllische plaatje en normaal gesproken is dat ook zo.
.
Toch gaat alles niet vanzelf. Elke keer als we in het bos komen realiseren we ons dat het een leefomgeving is van een heleboel dieren die we eigenlijk nooit of slechts een enkele keer zullen zien. Reeën, vossen, dassen, marters, eekhoorns, konijnen, hazen, tal van vogelsoorten waaronder ook de prachtige roofvogels zoals uilen en buizerds en nog veel meer. Dat de schoonheid van het bos letterlijk onderhoud behoeft snappen de vaste bewoners wel maar veel gasten niet.  Hoe vaak we, vooral in de zomer,  papiertjes, lege blikjes, of lege zakjes van chips enzovoorts uit het bos vissen om die vervolgens thuis in de vuilnisbak te gooien, is niet  op één hand te tellen. Gelukkig doen alle vaste bewoners dat zodat elke keer weer, als we het bos inlopen, het een ongerept stukje natuur lijkt.
.
Nu kun je je afvragen “Hoe komt die rotzooi daar dan terecht” ?  Het zijn echt niet alleen kinderen die niet door hun ouders zijn bijgebracht hoe ze om  moeten gaan met de natuur.  Want er zijn ook volwassenen  die zonder er bij na te denken zo een leeg flesje of ander afval de natuur in flikkeren.  Zij lopen door en het vuil ligt achter hen. Dat de volgende bosbezoeker dan met hun vuil geconfronteerd wordt interesseert ze niet.
.
Dan kun je ook begrijpen wat de houding van hun kinderen jegens de natuur zal zijn.
Wij als mensen moeten begrijpen dat we te gast zijn in een bos.  We stappen letterlijk de woning van de dieren binnen. Wij vinden het toch ook niet normaal dat een gast bij ons rotzooi op de grond gooit? Hoe ‘simpel’ moet je zijn om dat niet te kunnen begrijpen. En als je het dan al niet doet voor de dieren doe het dan voor alle andere mensen die graag van een schone natuur willen genieten.
.
OK dan is dat in ieder geval even gezegd. Maar eigenlijk wil ik het over een ander soort vervuiling spreken. “Onnodig geluid”.
.
Dieren vinden een veilig heenkomen in het bos omdat ze zich daar goed schuil kunnen houden. Dat is nou ook precies waarom veel mensen tegelijk kunnen genieten van de het bos terwijl ze zich toch alleen wanen in de natuur. Onttrokken aan het zicht van anderen kun je elkaar op betrekkelijk korte afstand passeren zonder dat je elkaar opmerkt. Tenminste … als je geen onnodige geluiden maakt. Het is opvallend hoe luid mensen praten als ze in het bos zijn terwijl je met gedempte stem ook prima te verstaan bent. Mensen vergeten hoe ver geluiden in een bos te horen zijn. Naar elkaar schreeuwen of roepen is helemaal niet nodig.  Gillende kinderen of hard zingende mensen, echt je komt er van alles tegen. Het maakt mij een beetje boos want net als bij vuil… je bent te gast in een woonomgeving van de dieren. Onnodig geluiden maken dieren onrustig. Hoe harder de geluiden zijn, hoe dieper in het bos je de rust verstoort. Eén ding is dan wel zeker… je zult geen enkel dier zien… Ach misschien is dat ook wel de bedoeling. Onnodig hard stemgeluid is niet zelden gevoed door angst. Overdreven luid gelach en gepraat of het maken van onnodig lawaai is vaak een onbewuste manier van het verjagen van alles wat mogelijk onheil kan brengen. Dit is geen ‘psychologie van de koude grond’ maar een wetenschappelijk aangetoond fenomeen. Vooral mensen die slechts incidenteel een bos bezoeken, kunnen een bepaalde onzekerheid voelen door omringd te zijn door de natuur zonder direct visueel contact te hebben met de bewoonde buitenwereld. Nou beste mensen ik kan u zeggen… van de natuur in Nederland hoeft u niet bang te zijn. In geen enkel bos hoeft u angst te hebben van alles wat daar woont of floreert zolang u op de paadjes blijft. Noch flora noch fauna zal u een haar krenken. De enige gerechtvaardigde angst mag u hebben van een mentaal gestoorde medemens.
.
Laat ik gelijk even een oproepje doen aan alle groepsleiders die met kinderen of volwassenen de bossen in trekken. Misschien kunnen zij ook een beetje ongewenst gedrag bijsturen of voorkomen. Grote groepen die luid gillend door het bos trekken is toch echt niet nodig… enfin we snappen ook wel dat kinderen in een donker bos tijdens zo’n spel juist bang gemaakt worden omdat het er nu eenmaal schijnt bij te horen. Maar ja, misschien is dan fluisteren minstens zo leuk …
.
Mocht u in een bos ooit belaagd worden door iemand met verkeerde bedoelingen, slaak dan een echte noodkreet. Zoals ik al zei, draagt het geluid in een bos ver dus is de kans groot dat die gehoord wordt door een passant die voor u nog onzichtbaar is. Ook alle dieren zijn dan meteen op hun hoede. Je snapt dat als er constant gegild of geschreeuwd wordt, jouw echte noodkreet niet meer opvalt en dat is nog een goede reden om zoveel mogelijk de rust in het bos te bewaren….
.
Oh ja, een mobieltje meenemen op een wandeltocht in de natuur is ook wel verstandig hoor. Hoe vaak we al mensen de weg hebben gewezen die verdwaald waren, zijn niet op de vingers van twee handen te tellen.

 

.


.

Wist u overigens dat we al meer dan 3 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken…

 

 

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

“Alleen het beste is goed genoeg voor je geliefde huisdier..”

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak. .

.

.

. .
,
GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.

Moos, Sjors en Mike 9 februari tot 18 februari 2019
Nelson en Rova van 23 februari tot en met 3 maart 2019
Mosca en Albert van 14 maart tot en met 26 maart 2019
Lynn van 26 juli tot en met dinsdag 20 augustus 2019
Luna en Ocean van medio juli tot medio augustus 2019
Geza en Saar van 23 september tot 6 oktober 2019
Copito van medio oktober tot eind oktober 201

«
»