Dierenmissies Weekjournaal van 6 maart 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met de nagedachtenis van Lady. Voorts  hebben we de kennismaking van Deisy, Fanta en Cloe en hoe het met hun eventuele adopties gaat. Voorts lezen we van de redding van twee bejaarden door hond Beer. De politie laat weten dat ze weer getuigen zoeken en in de column heb ik het over dieren in een verpleegtehuis. Ook kregen we een speels berichtje over Ramos. Ide (on)zin van de week laten we zien dat sporten voor de lijn niet altijd helpt. Voorts hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– In Memoriam Lady (Syrah)
– Opnieuw drie labrador moeders van de fokker

– Automobilisten te water gered dankzij hond Beer

– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
De politie: neemt honden in beslag
– Deisy in de belangstelling
– Cloe in de belangstelling
– Fanta in de belangstelling
– Hondjes die ook hun Spaanse asiel mogen verlaten
Tussen de stormen door
Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Leuk filmpje: Wat doe als je kussen is bezet door een klein mormeltje
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Bericht van Ramos
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Huisdieren in het verpleegtehuis.
– De (on)zin van de week: sporten voor de lijn
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

image.png

 

Maandag 28 februari 2022

.

In Memoriam Syrah

.

Vandaag kregen we dit onderstaande ‘nare’ bericht over Syrah. We weten nog goed hoe de pup Syrah (toen Lady genaamd) een warm ontvangst kreeg op Schiphol. Daarom doet elk afscheid ons pijn maar dat het voor haar baasjes nog veel meer hartzeer brengt laat zich raden. We kunnen Huub, Emma en hun kinderen alleen maar veel sterkte wensen.

.

.

.

.

Beste Ton,

Fatsoenshalve mailen wij je onderstaand verdrietig bericht.

Helaas hebben wij met groot verdriet afscheid moeten nemen van onze grote vriendin Syrah. Negen jaar geleden kwamen wij haar ophalen op Schiphol na een vliegreis vanuit Alicante. Ook de reünie van destijds in Drenthe staat ons nog helder voor ogen.

Een dikke twee maanden geleden dienden zich plotseling de eerste aanwijzingen voor. Ze ging niet of met moeite op commando zitten. Een paar dagen later kreeg zij een dikke rechterachterpoot, waarin zin vocht ophoopte. De dierenarts ontdekte een tumor in haar lies.

Met Prednison en een pijnstillers leek het aanvankelijk beter te gaan. IJdele hoop, bleek later na een second opinion. Er was niets meer aan te doen en al snel kwam er in de buurt een tumor bij. Tramadol en Prednison hebben haar nog de laatste drie weken, hopelijk pijnloos (je weet het niet) gelaten. Even later ontstond er nog een gezwel bij haar kaak, waardoor ze niet meer optimaal kon geeuwen.

Gisteren heeft ze, na een vermoeide wandeling, aangegeven dat het zo niet langer kon en zakte thuis door haar achterpoot. Wij hebben haar daarna, op carnavalszondag, door de dienstdoende dierenarts laten inslapen met instemming van al onze kinderen.

Een uiterst trouwe hond die ons vreselijk veel plezier heeft gebracht. Wij gaan haar ontzettend missen.

Wellicht komen we in de nabije toekomst nog eens bij je terug.

Huub en Emmy Kersemaekers


.

.

Dinsdag 1 maart 2022  

.

Opnieuw drie labrador moeders van de fokker …

.

De fokker die onlangs Morena, Tayra en Milka dumpte heeft nu opnieuw drie fokteefjes gedumpt.

Nieuwe regelgeving in Spanje maakte het te moeilijk voor deze broodfokker om nog door te gaan met de ellendige fokkerspraktijken. Hierdoor zijn nu ook Fanta, Deisy en Cloe bevrijd van hun juk en komen ze buiten de ren zoals een normale hond dat hoort te doen. Lekker de poten strekken … Nu nog op zoek naar een lieve baasjes die hen lekker willen verwennen. Ze lopen goed mee aan de lijn. Houden van autorijden en zijn gewoon toppertjes.

Laten we ze even aan u voorstellen. Oh ja, natuurlijk worden de dames gesteriliseerd, volledig ingeënt, gechipt, ontwormd, krijgen ze een bloedtest, en een gezondheidsverklaring voor ze naar Nederland komen.

.

.

.

Dit is Cloe, teefje, labrador, blond, geboren 25 december 2016. Cloe woont in het asiel van Elena in Solena in Ciudad Real. Karakter lief een aanhankelijk. goed met kinderen en andere honden

.

.

.

.

.

.

..

Dit Deisy,  teefje, labrador, bruin, geboren 25 oktober 2015. Deisy woont in het asiel van Elena in Solena in Ciudad Real. Karakter lief een aanhankelijk. goed met kinderen en andere honden.

.

.

.

.

.

.

Dit Fanta,  teefje, labrador/retriever, zwart, geboren 4 april 2015. Fanta woont in het asiel van Elena in Solena in Ciudad Real. Karakter lief een aanhankelijk. Kent geen angst, is knuffelig en is goed met kinderen en andere honden.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 2 maart 2022.

.

GETUIGENOPROEP
Kan een afbeelding zijn van dier

De getoonde foto is ter illustratie daar de zaakfoto’s te schokkend zijn.

Op woensdag 23 februari zijn er in een vuilniszak 2 gedode, zwart/witte konijnen van het ras Hollanders gevonden. Ze zijn gevonden in de omgeving van de Dr. de Visserstraat te Ridderkerk.

De politie heeft een onderzoek gestart en wil graag meer informatie over deze konijnen.
??Wie mist deze konijnen?
?Weet je wie dit soort konijnen recent had?
?Of heb je andere informatie met betrekking tot deze zaak? Neem dan contact op met ?144.
Heb je geen tips, maar wil je toch helpen om deze zaak op te lossen? Deel dan dit bericht zodat het zoveel mogelijk mensen bereikt.
.

.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

 

Bezoekadres:

Kalf 186A

1509 BB Zaandam

 

.

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne.

Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren .

ONLINE RESERVEREN Klik hier

.

.

.

Alexander

 

Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.


Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies.

.

.

.


.

<<advertentie>>

. . Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 3 maart 2022
.

Automobilisten te water gered dankzij hond Beer

Twee oudere mensen die donderdagmiddag met hun auto te water raakten in Hillegom, zijn gered omdat een hond in de buurt alarm sloeg. Het voertuig van de twee belandde met een forse klap in het water, nadat de bestuurster de macht over het stuur verloor. Dat meldt een verslaggever ter plaatse.

De klap zorgde ervoor dat een hond, die met zijn baasjes tegenover de plaats van het ongeval woont, direct aansloeg. “Ik hoorde aan zijn geblaf dat er iets anders dan anders was”, zegt de eigenaresse van hond Beer. “Ik ben toen meteen naar buiten gelopen en heb 112 gebeld. Ik ben trots op de hond.”
.
.

 

.


.

Vrijdag 4 maart 2022.

.

Deisy in de belangstelling

Vandaag kregen we diverse informatieverzoekjes voor Deisy. Natuurlijk kunnen we Deisy maar aan één baasje laten gaan en dan geldt wie het eerst komt… maar natuurlijk brachten we ook Fanta en Cloe onder de aandacht. Jammer genoeg moesten we een adoptie afwijzen omdat een baasje vijf dagen per week de hond voor tien uur alleen zou laten. Ons beleid is maximaal 3 x 4 uur per week. Daar kan ietsje van afgeweken worden als er een tweede hond is maar dit is echt veel te veel. Immers in het asiel krijgen de honden eten, drinken, goede medische verzorging en afleiding door andere honden. Helaas kunnen de medewerkers van het asiel niet alle opgevangen hondjes genoeg aai-tijd geven. Wat hen dus ontbeert is juist de aandacht en wandelmomenten van en met een eigen baasje.

Daisy zal volgende week dinsdag worden gesteriliseerd. Daarna mag ze bijkomen in de opvang bij Marie Jose waar ze ook kan wennen aan een meer huiselijke omgeving.

.

.

.


.

.

Zaterdag 5 maart 2022.

Cloe

.

Cloe in de belangstelling.

Vandaag kregen we zowaar twee info verzoeken voor de blonde Cloe. Natuurlijk kunnen we Cloe maar aan één baasje geven. We hebben het andere baasje attent gemaakt op Fanta. Die is zwart maar met exact dezelfde achtergrond en minstens net zo lief.

.

Fanta

.

Fanta in de belangstelling

En dan blijkt dat het andere baasje een groot hart heeft en ook verliefd was op Fanta. Dus zijn we direct de adoptie procedure gestart voor Fanta om ook haar een fijn mandje te kunnen geven.

.

.

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 6 maart 2022

.

Hondjes die ook hun Spaanse asiel mogen verlaten

hond

Zipi

hond

Turo

hond

Dark

.

.

.

.

.

.

.

.

hond

Ginesta

hond

Smile

hond

Hertog Duke

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

hond

Nukka

hond

Mars

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen..

..


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ? 

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

 

 

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ.
Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage.
Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..??
Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Wat doe je als je kussen is bezet door een klein mormel …

 

 

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.


.

Ellen en Marc, baasjes van Ramos, laten zien hoe Ramos zich kan uitleven met Luca zijn Husky-mix vriendinnetje…

 

.

Hi Ton, zoals je ziet gaat het prima met Ramos. Van zijn vijf chicas is er uiteindelijk een overgebleven: Luca, de husky mix. En dat is echte liefde. Als ze elkaar zien, dan vallen ze elkaar in de poten en is het dikke pret.

Wij hebben hier heel veel ruimte wat dat betreft. 2 bossen en het strand langs het IJsselmeer. Ramos loopt ook altijd los, behalve als we even een straat moeten oversteken.

Het is ook een fantastische hond. We zijn stapel op hem. Een enorme knuffel. Het liefst ligt hij de hele tijd op schoot. Wel wat zwaar, 38 kg?

Groet, Ellen

.

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS  

.

De 4-kanten column van Ton

Huisdieren in het verpleegtehuis. 

.

Het stond al een tijdje op mijn agenda om hier iets zinnigs over te zeggen.
.
Zelf zijn we rond de pensioengerechtigde leeftijd en zouden we ons geen leven zonder dieren kunnen voorstellen. Natuurlijk kunnen we niet in de toekomst kijken maar ook wij hebben niet het eeuwige leven en omdat het spreekwoord zegt: “Leeftijd komt met gebreken” zou het zo maar eens kunnen zijn dat ook wij ooit in een verpleeghuis zullen belanden. In onze adoptievoorwaarden is een leeftijdsgrens opgenomen. Dat is niet gedaan om per definitie ouderen uit te sluiten van een lief gezelschapsdier maar wel om stil te staan bij de verantwoordelijkheid die je aangaat bij het adopteren van een hond. Neem je een jonge hond dan is het goed mogelijk dat je de zorg op je neemt voorde vijftien daarop volgende jaren. Of je op negentigjarige leeftijd nog in weer en wind je hond uit kunt laten of de dagelijkse verzorging voor het dier op je kunt nemen moet je je afvragen. Daarom vragen we boven een bepaalde leeftijd altijd of er een tweede verzorger is die eventueel de zorg voor het dier over kan nemen. Kijk, tot zover kun je het allemaal bedenken en zoveel mogelijk waarborgen inbouwen voor een huisgenootje dat volledig afhankelijk is van zijn baasje. Maar de realiteit is helaas veel wispelturiger. Want wat gebeurt er als je, in de nadagen van je leven, niet meer in staat bent op jezelf te wonen, alleen bent overgebleven en als enige trouwe vriend je hond of poes nog hebt. Je trouwe huisdier waar je dag in dag uit lief en leed mee deelt en die voor dat klein beetje gezelligheid zorgt en de eenzaamheid doet vergeten…

Onderzoek in binnen- en buitenland toont aan dat huisdieren een positieve invloed hebben op de gezondheid en het welzijn van ouderen in een zorginstelling. Mensen voelen zich minder eenzaam en huisdieren zorgen voor plezier en afleiding. Door de verantwoording voor een huisdier blijft u actiever. Ook ontstaat er tussen de bewoners onderling meer contact. En voor iemand die moet verhuizen naar bijvoorbeeld een verpleeghuis, maakt de aanwezigheid van het huisdier die stap wat gemakkelijker. Het huisdier is vertrouwd en geeft houvast en een gevoel van veiligheid, warmte en gezelligheid.

Naar aanleiding van een motie van Kamerlid Femke Merel Arissen, in 2017 heeft de Tweede Kamer zich al eens uitgesproken over dit onderwerp. Ouderen zouden hun huisdier mee moeten kunnen nemen naar een verpleeginstelling.

Op basis van onderzoek van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG) uit 2012 bleken er al 1536 van 2042 verpleeginstellingen huisdieren toe te laten. Natuurlijk zijn er allerlei zaken die, vooral in het belang van het huisdier, geregeld moeten worden. Vergeet niet dat mensen doorgaans in een zorginstelling komen juist omdat ze hulp nodig hebben in het dagelijkse leven. Een hond of kat heeft nu eenmaal ook zorg nodig en het is dan de vraag of het baasje voldoende zorg kan verlenen. Onder de 298 instellingen die meededen aan een inventarisatie bleken de verschillende huisdieren als volgt te zijn verdeeld. Zangvogels 74%,  vissen 44%, katten 43% en honden 41%.

Bij de meeste instellingen staat er maar weinig of niets van beleid op papier over de toegelaten huisdieren en blijft de verantwoordelijkheid voor de verzorging van het huisdier bij de bewoner en de familie.  De instelling komt alleen in actie als er klachten zijn van andere inwoners of als personeel als die nalatigheid in de verzorging van het huisdier constateren. Sommige instellingen hebben zelfs iemand van het personeel een opleiding laten volgen in dierverzorging zodat de signalering van onvoldoende verzorging op tijd opgemerkt wordt.

Ongeveer de helft van de instellingen stellen wel eisen aan het baasje en het dier. Men moet in beginsel fysiek en mentaal in staat zijn om het dier te kunnen verzorgen en het dier moet vriendelijk zijn en niet vals voor personeel of andere bewoners. Soms is er zelfs een proefperiode ingesteld.

Een belangrijk punt is te weten wie er de zorg van het dier op zich neemt als het baasje plots door ziekenhuisopname of anders niet meer voor het dier kan zorgen. Er moet kosten wat kost voorkomen worden dat dan een dier aan zijn lot wordt overgelaten.

Tja, en dat laatste is nu precies wat ook onze zorg is. Je kunt nooit alle rampscenario’s voorkomen maar als je alles gedaan hebt wat in redelijkheid en met gezond verstand te realiseren is, heb je het maximale gedaan om het welzijn van huisdieren te garanderen. De sleutel voor de oplossing ligt en blijft liggen in een gezamenlijke zorg voor het huisdier zodat de senioren uit onze samenleving zo lang mogelijk kunnen blijven genieten van de liefde en gezelschap van hun huisdier. Veel vaker hoor je dat er geklaagd wordt dat het sigaretje of borreltje van iemand in een zorginstelling wordt afgepakt maar nu is echt de tijd  gekomen om ervoor te zorgen dat de senioren niet ook nog eens hun trouwe maatje kwijtraken.

.

.

.

.

.


. .<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 5,7 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

.

.

.

.

Sporten voor de lijn ????

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

.

 

Sjors , Moos en Mike van 9 tot en met 16 maart 2022

Arie en Sara van 15 tot 27 mei 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ian en Babs van 15 juni tot 1 juli 2022

Lynn van zondag 17 juli t/m 15 aug 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Lizzy vanaf 27 juli 2022 tot 21 aug 2022

Arie en Saar van 11 september tot en met 29 september 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

.

«
»

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com