Dierenmissies Weekjournaal van 6 november 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met het afscheid van Pepe, zijn er honderden honden in beslaggenomen, is Flor nog steeds snotterig, staat Cuco in de belangstelling. In de column verbazen we ons om de vele verwaarloosde honden en roepen we op tot het melden van verwaarlozing van dieren. Ide (on)zin van de week zien we een actie in het kader van Me Too bij hondjes. Natuurlijk hebben we ook weer berichtjes van baasjes en nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Pepe In Memoriam
– Tachtig verwaarloosde honden in beslag genomen.
– Flor nog lang niet beter…
– Puppy fabriek in Brabant – Oost-Europese praktijen
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– 
Politie: Wetgeving chippen en registratie van kracht
–  Cuco staat in de belangstelling

– “Wolf ” achter fietser aan…. en hopla een nieuwe reden om de wolf te weren is geboren….
– Leuk filmpje: honden die kinderen redden … 
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Opvallend hoeveel verwaarloosde honden er de laatste tijd zijn aangetroffen.
– De (on)zin van de week: “Optimale privacy”
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 31 oktober 2022

 .

Pepe In Memoriam

Door een persoonlijk bericht op facebook werden we op de hoogte gebracht van het overlijden van Pepe. Pepe mocht op 24 april 2012 op tijdelijke basis als noodopvang bij Hans en Marianne gaan waar Sue als pup al een warme mand had gevonden. Sue en Pepe werden gauw vriendjes en het tijdelijke werd al snel een permanent plekje waar hij helemaal thuis was.

Tot we dus vandaag onderstaand berichtje kregen.

.

.

Hoi Ton vanmiddag hebben we onze Pepe in moeten laten slapen, hij was erg benauwd, dit omdat zijn hartje niet meer wilde.

We hebben een vriendje aan hem gehad en hopen dat Sue haar vriendje niet te erg zal missen.

Je denkt er niet over na dat zo’n moment ook weer kan komen, maar het is toch zo.

Wij hebben aan Pepe een goud hondje gehad en een trouwe vriend die tot vandaag een echte knokker is geweest. 

Groetjes Mar en Hans..

.

We wensen Hans en Marianne veel sterkte met het dragen van dit verlies. Pepe zal erg gemist worden…

.

.


.

Tachtig verwaarloosde honden in beslaggenomen.

Bijna 80 verwaarloosde honden onder erbarmelijke omstandigheden gevonden in boerderij

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Met klitten in de vacht en stinkend naar urine, zaten ze in het pikkedonker verscholen in reismandjes en veel te kleine hokken. Het was het aangrijpende lot van 76 honden, waaronder acht puppy’s, in een boerderij in de gemeente Hardenberg. Afgelopen vrijdag nam de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming de dieren in beslag waarmee er een eind werd gemaakt aan de onnodig lijden van de verwaarloosde dieren.

Onder vreselijke omstandigheden werden de honden aangetroffen, zo laat de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming weten aan Hart van Nederland. Er was geen water of eten aanwezig. De meeste honden zaten opgesloten in een klein hokje of reismandje. Het was de enige beweegruimte die de dieren hadden. Sommige honden liepen los door de boerderij. Ook naar hen werd niet omgekeken.

De inspectie heeft diverse rassen aangetroffen. Onder de honden waren poedels, chihuahua’s maar ook Maltezers en Shih Tzu’s. Een groot gedeelte van de honden was niet voorzien van een verplichte chip voor identificatie.

Andere eigenaren

In overleg met het Openbaar Ministerie zijn alle honden in beslag genomen. De man deed vrijwillig afstand van de dieren. De bewoner zal een procesverbaal tegemoet zien. Na een gezondheidscheck zullen de honden ondergebracht worden bij andere eigenaren waar zij de aandacht en liefde zullen krijgen die ze nodig hebben.

Bron: Hart van Nederland

.


.

.

Dinsdag 1november 2022  

.

Flor nog lang niet beter…

.

Het was de tweede keer dat ze voor een snotneus bij de dierenarts was. De laatste medicatie Amoxibactin 2x daags 250 mg, waarvan we in het weekjournaal van 23 oktober hebben bericht, heeft nog niet gewerkt. Haar verstopte neus maakte het ademen moeilijk. De eerste keer kreeg ze een combinatie prik met antibiotica Doxibactin 200 mg 1 x daags en prednison met een 20 dagen durende kuur. Na de prik had ze direct weer lucht maar dit was na vier dagen uitgewerkt. De antibioticakuur die we daarna moesten geven hielp niet. Vandaar dat we terug naar de dierenarts waren gegaan. Nu kreeg Flor twee prikken en de zwaardere dosis antibiotica. Deze keer hielpen de injecties niet zoals bij de eerste keer en deed de antibiotica tot op heden ook niets om haar meer lucht te geven. Flor bleef flink snotteren en snurken.  Volgens de dierenarts zou er gekeken moeten worden of er ergens een verstopping of zwelling zit in haar luchtwegen en of neusholten en ergens moest de irritatie en snot vandaan komen. Omdat onze dierenarts haar niet onder narcose durft te brengen vanwege haar moeilijke ademhaling raadde zij ons aan om naar de dierenkliniek Hellendoorn gegaan. Daar werken ze met gas om onder narcose te brengen en met zuurstof kunnen ze het narcoseproces beter in de gaten houden. We moesten hier toch over nadenken en besloten het nog even aan te zien gedurende de tijd die we nodig hadden om de kuur met Amoxibactin af te maken. We hebben al zo vaak gekke dingen met haar meegemaakt die uiteindelijk ook weer vanzelf verdwenen. Zo hadden we al cystes in de hals die werkelijk als pingpongballen onder de huid zaten, bultjes op de kop en neus, tot drie keer toe zwellingen met pus die uit haar ooghoek stulpten en na korte tijd ook weer plots waren verdwenen, zwelling op de onderlip, kortom en zo nog wat onverklaarbare kwaaltjes.

Telkens gingen we naar de dierenarts en of dierenkliniek Hellendoorn om allerlei onderzoeken te ten doen. Biopties, bloed- en weefselonderzoek, echo’s en scans met steeds dezelfde uitslag… “Nee meneer het is geen Leishmania dat weten we zeker maar wat het wel is blijft wat onzeker. We vermoeden een auto-immuunziekte waar ze mee moet leren even. We kunnen haar prednison voorschrijven… “ Die Prednison hebben we steeds zoveel mogelijk proberen te voorkomen omdat ze daar nooit meer vanaf zou komen. Een kuurtje is niet zo erg maar voor altijd is net iets te veel van het goede want dat heeft ook weer bijverschijnselen zoals gewichtstoename, vraatzucht etc.. Ondertussen deed zich een nieuw verontrustend feit deed zich voor. We zagen dat ze een zwelling had gekregen naast één van haar hoektanden. Wordt vervolgd….

.


.

.

Woensdag 2 november 2022.                                                .

.

Puppy fabriek in Brabant – Oost-Europese praktijen 

Dierenwelzijnsorganisatie House of Animals brengt schokkende undercoverbeelden naar buiten van een broodfokker in het Brabantse Eersel. In de video is te zien hoe ruim vijfhonderd hondjes dag en nacht op elkaar gepropt zitten in veel te kleine, vieze hokken. House of Animals doet deze week aangifte tegen de broodfokker.

De organisatie startte een onderzoek na meerdere meldingen van kopers, die een – zo bleek later – doodzieke pup hadden gekocht. De dieren in de kennels zijn niet gesocialiseerd, liggen in hun ontlasting en urine en het drinkwater is smerig. Ook krijgen ze rauw, verrot vlees te eten. “Op de undercoverbeelden zijn zeer getraumatiseerde honden te zien, met onder andere het kennelsyndroom, waarbij ze als een bezetene eindeloos rondjes draaien in hun hok. Deze dieren wordt essentiële zorg onthouden, in de vorm van aandacht, zoals honden nodig hebben om mensen te vertrouwen”, aldus House of Animals.

De fokker in kwestie is drie keer bezocht door het team van de organisatie. Eerst deed een undercoverteam een pseudokoop, de tweede keer infiltreerde een medewerker als vrijwilliger en de derde keer kwam Karen Soeters, oprichter van House of Animals, zelf langs om de broodfokker te confronteren. De fokker wenste niet te reageren, en beraadde zich aan het begin van woensdagmiddag nog steeds op een reactie.

On-Nederlands

Soeters is wel wat gewend, maar zelfs zij was in shock toen ze de beelden van het ‘bedrijf’ zag. De omstandigheden in de kennel zijn on-Nederlands, vertelt ze. “Bij deze fokker zijn de dieren productiemachines en gaat het er alleen om zo veel mogelijk geld te verdienen. Afschuwelijk en onbegrijpelijk dat hier niet keihard tegen wordt opgetreden. Het zijn Oost-Europese praktijken, maar dan in ons eigen Brabant.”

NVWA wil eerst dossier opbouwen

Ook de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zit op de zaak, aldus een woordvoerder. De NVWA doet onderzoek om de fokker zowel via het bestuursrecht als via het strafrecht te kunnen aanpakken, maar wil eerst een grondig dossier opbouwen. Intussen is de situatie volgens de zegsman van de NVWA “best heftig” en “echt niet oké”.

House of Animals doet alvast aangifte bij de politie om extra druk te zetten. De NVWA is in de ogen van House of Animals niet doortastend genoeg. De autoriteit stelt echter de tijd te moeten nemen voor een dossier dat juridisch standhoudt.

Bekijk hieronder de undercoverbeelden van House of Animals. LET OP: onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren!

.

.

Bron: House of Animals.

.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

  Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 3 november 2022

.

 

.

.


.

Vrijdag 4 november 2022.

.

Cuco staat in de belangstelling

Cuco

.

Het is altijd heerlijk om te horen dat er weer een Spaanse asielhond in de belangstelling staat en dat hij vermoedelijk zeer binnenkort naar zijn nieuwe baasje af mag reizen. .

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 5 november 2022.

.

“Wolf ” achter fietser aan…. en hopla een nieuwe reden om de wolf te weren is geboren….

Mijns inziens is de reactie van deze twitteraar op het bijgevoegde filmpje gebaseerd op een totaal verkeerd beoordeling van de situatie maar ja… wie ben ik …..

.

.

.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 6 november 2022 

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Leuke filmpjes

.

.

.

.

.

.         .

 


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

Opvallend hoeveel verwaarloosde honden er de laatste tijd zijn aangetroffen.

.

Keer op keer lezen we berichten over honden die in verwaarloosde toestand zijn aangetroffen. Veelal bij of door baasjes die gewoon ‘gestoord’ zijn, die geen geld hebben om hun dier te onderhouden, die niet weten hoe ze hun dier moeten verzorgen of die lichamelijk niet in staat zijn om de hond de juiste verzorging te geven of een combinatie van deze factoren.  Hoe dan ook het is echt verontrustend.

.

Daar komen nu nog eens de grote broodfokkers bij die gepakt zijn. Dan heb je het, alleen deze week al, over zo’n 580 hondjes… Hoe is het mogelijk dat deze mensen zo lang ongemerkt hun gang konden gaan??? Je hebt niet van de ene op de andere dag 80 hondjes op een boerderij in Hardenberg al kan die boerderij best wel afgelegen liggen. Het moet toch iemand opgevallen zijn dat die persoon zoveel hondjes houdt?!?! Al was het alleen al aan het voer dat die persoon dagelijks gebruikt…  Laat staan puppyfabriek in Eersel in Brabant waar 500 hondjes een erbarmelijk bestaan moesten leiden. Nu zijn de hondjes niet allemaal daar gefokt maar ook illegaal Nederland binnengebracht. Voor een dergelijk grote onderneming geldt nog eens een factor 6 voor waardoor het moest opvallen. Als een dergelijke onderneming geen regulier asiel betreft dan moet zulke taferelen vrijwel altijd een illegale onderneming zijn.

Geschat wordt dat er nog minstens tientallen van zulke plaatsen in Nederland zijn. Het is dus aan iedereen, die een hart voor dieren heeft, daar gewag van te maken. Nu is het zo dat de mensen achter deze ondernemingen nu niet bepaald lieverdjes zijn en beslist criminele antecedenten hebben. Daarom begrijp ik ook best dat je liever niet hebt dat het bekend wordt dat jij de gene bent die de dierenpolitie, Landelijke Inspectiedienst Dieren of NVWA op hun spoor gezet heeft.

Mocht u enig vermoeden hebben van dergelijke praktijken  bel dan 144 of desnoods het noodnummer 112.

Het melden van dierenleed of een vermoeden van dierenleed moet door ieder wel denkend mens gemeld worden bij de juiste instantie !!!! Het is een taak voor iedereen !!!

Mocht u met ons over een situatie willen praten die ‘niet goed voelt’ dan kunt u altijd een mailtje sturen naar Dierenmissies@gmail.com. Dan kunnen we samen bekijken wat voor actie het best genomen kan worden. Bedenk dat het altijd goed is om feitelijke omstandigheden te benoemen. Maar ook wat u gezien of gehoord heeft en of wat voor omstandigheden uw aandacht trok.

 

.

.

.

 .


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

“optimale privacy”

.

.

.

.

Hondjes kennen ook ongewenst en grensoverschrijdend gedrag !!!!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

Tayra vanaf 15 januari tot 15 februari 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

Lizzy van 28 juli 2023 tot 18 augustus 2023

 

 

.

«
»