Dierenmissies Weekjournaal van 7 oktober 2018

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week hebben we natuurlijk het verslag van de reis van Charlie en Xavi (Candy en Boye), stopt Welkoop met de verkoop van dieren uit hun winkels, werden er spulletjes gedoneerd voor het asiel, en werden de kennels weer klaargemaakt voor hergebruik, hebben we goed nieuws voor Chispa, maar ook wordt Bobby getoond die een warme mand in Nederland zoekt, In de column gaat het over TV en hondjes redden in Zuid Oost Azië, gaat de (on)zin van de week over honden die van de herfst genieten en er is natuurlijk nog veel meer leuks te lezen.  Kortom er zijn weer genoeg onderwerpen om over te praten tijdens een feestje of op het werk bij de koffie dus neem de tijd en lees over de volgende onderwerpen:

– Spulletjes voor het asiel.
– Weer een mijlpaal bereikt….
– De laatste dag van Boye en Candy in Spanje
– De reis van Charlie (Candy) en Xavi (Boye)
– Updates na de eerste nacht
– Voor ons lag er nog een klusje te wachten
– Meer spulletjes voor het asiel
– In Memoriam Yoda
– Goed nieuws voor Chispa
– Updates van Charlie en Boye 
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen…
– Registratie van chipnummer is verplicht
– Bobby in het spotlicht
– Lopende adopties
– Berichtje van de baasjes van Lucy, Nelson & Rova
– De 4-kanten column van Ton met “Hoe TV vertier vermengd werd.”

– De (on)zin van de week gaat over: “laat ze genieten van de herfst…”.
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings .
.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

.
GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.

.
KLIK op de foto !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.
.
.
.


.

.

De week van dag tot dag:

.

Zondag 30 september 2018

.

Spulletjes voor het asiel.

Wat we vorige week vergeten waren te vertellen is dat, bij de aankomst van Oliver, zijn bazinnetje een doos vol met spulletjes had meegebracht voor het asiel. Natuurlijk zullen we die weer naar Spanje laten vervoeren.

Hanneke hartelijk dank !!!

.

.


.

Weer een mijlpaal bereikt….
.
Deze keer is het de Sofia Vereeniging die door hun inzet een flinke stap heeft weten te zetten in de  strijd tegen handel van huisdieren in winkels.

Hieronder is hun bericht geplaatst. Hun actie verdient alle lof dus is het ook de moeite om daar kennis van te nemen.

In het Jeugdjournaal van 29 september maakte dierenwinkelketen Welkoop bekend dat alle 152 vestigingen zullen stoppen met de verkoop van dieren. Een enorme opsteker voor de Sophia-Vereeniging, die zich inzet voor een verbod op de verkoop van huisdieren in dierenwinkels, tuincentra en op advertentiewebsites. Via onze website stuurden velen van jullie het verzoek naar dierenwinkels om geen levende dieren meer aan te bieden, zodat impulsaankopen worden voorkomen en de malafide dierenhandel een halt wordt toegeroepen.
Impulsaankopen
“Huisdieren worden vaak ondoordacht aangeschaft. Dit wordt gestimuleerd door de laagdrempelige verkoop via het internet, dierenwinkels en tuincentra”, vertelt Steffie van Horck, directeur van de Sophia-Vereeniging. “Bij de aanblik van een aandoenlijk dierensnuitje worden mensen gemakkelijk verleid om een dier te kopen zonder te beseffen hoeveel tijd, ruimte, geld en energie een huisdier kost. Talloze dieren krijgen daardoor te weinig aandacht of ze worden niet goed verzorgd. Andere dieren belanden in het asiel, waar ze nauwelijks kans hebben op een nieuw thuis door het enorme aanbod in winkels en op websites als Marktplaats.nl”.
Malafide fokkerij
Ondertussen worden er voor de verkoop volop dieren gefokt onder erbarmelijke omstandigheden. De fokdieren zijn continu drachtig en zien nooit daglicht, de jongen worden veel te vroeg uit het nest gehaald en zijn soms zo ziek dat ze overlijden. Van Horck: “De diertjes geen perfect uiterlijk hebben, worden vaak op gruwelijke wijze gedood omdat ze te weinig opleveren. Dieren in winkels die te groot zijn geworden om als ‘schattig’ over de toonbank te gaan, belanden in de dierentuin als roofdierenvoer”.
Dankbaar
Om een einde te maken aan dit dierenleed, startte de Sophia-Vereeniging in 2016 de campagne ‘Stop de huisdierenhandel’, waarmee het maatschappelijk debat werd aangezwengeld. Een petitie met maar liefst 12.798 handtekeningen werd op 3 oktober 2017 aangeboden aan de vaste Kamercommissie voor Economische Zaken. Bovendien stuurde de achterban van de vereniging massaal e-mails aan dierenwinkels en aan Marktplaats.nl met het verzoek te stoppen met de verkoop van dieren. “We zijn iedereen die heeft meegeholpen ontzettend dankbaar”, zegt Van Horck. “Dat Welkoop heeft besloten het dierenwelzijn prioriteit te geven, stimuleert enorm om door te gaan!”
Help mee!
Wil je helpen om ook andere dierenwinkels, tuincentra en Marktplaats.nl te overtuigen? Dat kan heel gemakkelijk via deze link. Ondertussen blijven wij potentiële eigenaren voorlichten over een verantwoorde aanschaf en ons op politieke niveau inzetten voor een verbod op de verkoop van dieren in winkels en via het internet. Wie een dier wil aanschaffen, kan terecht bij een opvang waar de medewerkers erop toezien dat een dier goed terecht komt. Zo krijgen asieldieren eindelijk een kans op een goed leven en wordt de malafide huisdierenfokkerij een halt toegeroepen.

.

.


.

.

Maandag 1 oktober 2018
.

De laatste dag van Boye en Candy in Spanje.

.

Zij zullen in hun nieuwe leven Xavi en Charlie gaan heten.

.

Maar voor dat de grote dag aanbreekt kregen ze nog een douchebeurt en dan kan de reis beginnen. Xavi hield alvast de handdoek vast om afgedroogd te worden.

.

.

.


.

.

Dinsdag 2 oktober 2018

.
De reis van Charlie (Candy) en Xavi (Boye)

.

Peter en Mary Rietveld waren vandaag hele belangrijke mensen in het leven van Xavi en Charlie. Zij zouden hun vluchtbegeleiders zijn op de reis van Barcelona naar Rotterdam.   Ana, directrice van het asiel en medewerker Luis, zouden Xavi en Charlie naar de luchthaven brengen.

Peter en Mary waren al vroeg op de luchthaven en hadden alle tijd om een heleboel koffie te drinken.

Wachtend bij de incheckbalie zagen ze tegen 13.30 uur Ana en Luis aan komen lopen met de Xavi en Charlie. De twee lieverds keken hun ogen uit en vonden het allemaal prima. Nieuwe indrukken maakten hen een beetje timide maar ach dat was niet erg.

Na het inchecken en het stickeren van de kennels met de juiste labels, begaf de hele club zich naar de odd-size. Daar werden de kennels door een röntgenapparaat gehaald, mochten de honden erin en moesten de kennels daar achtergelaten worden. De ervaren medewerkers van het grondpersoneel namen de kennels over om ze naar het vliegtuig te brengen. Het was inmiddels 14.28 uur geworden.

Tijd voor Peter en Mary om afscheid te nemen van Ana en Luis. Nu werd het zaak om zelf ook in het vliegtuig te komen want aanstonds zou het ‘aan boord gaan’ beginnen want een goed uur later zou hun vliegtuig al vertrekken.

Ondertussen in Nederland waren Martin Harriët en Liang, de nieuwe baasjes van Xavi, al lang uit het noorden van het land vertrokken om ruim op tijd op de luchthaven Rotterdam te zijn voor de aankomst van de honden die rond 17.50 zou plaatsvinden. Ikzelf vertrok rond 14.50 uur en had gedacht ook ruim op tijd te zijn maar dat pakte toch anders uit. Een rit die normaal 2 uur duurt, duurde nu, door de vele files, bijna 3 uur. Gelukkig was ik nog op tijd voor de aankomst. Margo, het nieuwe baasje van Charlie die met een vriendin onderweg was,  had net iets minder geluk want die stond nog in Rotterdam vast de file. Gelukkig konden we elkaar met de groepsapp op de hoogte houden en was het natuurlijk niet zo erg alleen jammer dat ze de feitelijke aankomst zo mistte. Om 17.43 landde het toestel en konden we net zien hoe de kennels met het bagagekarretje van het vliegtuig naar het luchthavengebouw werden gebracht.

Nu zou het niet lang meer duren voor we Xavi en Charlie zouden zien en begaven we ons van het Panoramadak naar de aankomsthal om Peter en Mary te begroeten.

Peter en Mary kregen in de bagageruimte de kennels van het grondpersoneel overhandigd.

.

Nu konden ze naar ons toe komen lopen. Toen we in alle drukte Mary en Peter met de kennels de aankomsthal in zagen komen, viel er een boel spanning weg. We gingen direct door naar buiten om op een rustiger plekje Xavi en Charlie te bevrijden uit hun kleine behuizing.

.

.

Nou dat was zo gepiept en gelukkig kwamen toen ook Margo en haar vriendin er al aan. Het was gelijk een gezellige bedoening Xavi en Charlie lieten zich lekker verwennen en namen de tijd om hun baasjes te leren kennen in een heerlijk ongedwongen sfeer. Natuurlijk werden de nieuwe halsbanden ‘pasmaat’ gemaakt om ongelukjes te voorkomen.

.

.

Ondertussen kon ik Peter en Mary hartelijk bedanken voor hun inzet. Het was niet hun eerste keer dat ze als vluchtbegeleider hadden opgetreden en gaven ook aan meer vrijwilligerswerk voor Stichting Dierenmissies te willen doen. Natuurlijk wordt dat erg gewaardeerd. Van hen kreeg ik de reisdocumenten waarna we hartelijk afscheid namen.

.

.

.

.

.

.

.

Xavi doet zijn best om aan Martin en Liang te laten zien dat hij al heel wat kan. .

Een van die vaardigheden is aan de lijn lopen, zitten en luisteren naar wat hem wordt verteld.   Ondertussen houdt hij zijn oog gericht op wat lekkers.. Xavi is een super slimme hond die strakjes naar school mag.

.

.

.

.

.

Margo en Charlie hebben het samen ook meteen gevonden. Kroelen en knuffelen is het motto.

.

Charlie vindt het heerlijk om de zachte aandacht te krijgen en laat zich dan ook gelijk verwennen.

.

Dat Xavi en Charlie het samen ook goed kunnen vinden bleek wel op de momenten dat ze in elkaars buurt kwamen.

 

.

.

.

.

.

.

Na de groepsfoto namen we afscheid en gingen we naar huis. De kennels waren gedemonteerd en achter in de auto gezet. Daar zou ik morgen mee aan de slag gaan om ze weer gereed te maken voor een volgende vlucht.

.

.

.

.

.

Om 21.05 krijgen we een eerste foto van Charlie waarop te zien hoe ze op haar gemak is in haar nieuwe huis.

.

Ook van Xavi krijgen een foto die eerst thuis kennis moest maken met Bajo.

.

Dat mocht in de tuin plaatsvinden.

.

.

.

.

De poezen bij Margo blijken nog wel een puntje van aandacht te zijn.. Hoewel het eerste contact met Charlie goed verliep heeft er één zich wat minder aardig gedragen waardoor Charlie wat verkeerde gevoelens jegens katten heeft gekregen.

.

Ook Bajo en Xavi moeten aan elkaar wennen. Dat gaat prima al liggen ze hier nog wat uit elkaar te rusten.

.

.

.


.

.

Woensdag 3 oktober 2018
.

Updates na de eerste nacht:

Charlie voelt zich al thuis

Xavi is nog niet gewend om op een kussen te liggen

Margo heeft er voor gezorgd dat de katten altijd een veilig heenkomen kunnen vinden op de eerste etage. Ze heeft Charlie afgelopen nacht niet gehoord behalve dat zij lekker kan snurken.  Natuurlijk was ze erg blij dat ze Margo weer zag. Charlie kan zich heerlijk ontspannen.

De baasjes van Xavi laten weten:  :”Allebei de honden voelen zich nog wat onzeker over de hiërarchie en willen beiden de constante aandacht van ons alle drie. Ook is er en korte confrontatie geweest.  Samen aan de lijn lopen gaat heel goed. Xavi had nooit eerder schapen gezien denk ik maar hij is redelijk rustig naar ze. De onderlinge dominantie is nog niet gesetteld maar dat al wel goed komen. Xavi laat zien dat hij heel slim is en veel wil leren. Binnenkort naar cursus !”

.

.

.. .

Liang laat zien dat tijdens de wandelingen hun twee kanjers een eenheid vormen

.

.

.

.

.

.

.


.

Voor ons lag er nog een klusje te wachten.

.

.

De gebruikte kennels worden na elke reis gereinigd en ontsmet en zo weer klaargemaakt voor een volgende reis.

.

Donderdag gaan ze weer met DHL op transport naar het asiel in Spanje. Daarom moesten ze weer als verzendbare pakketten worden verpakt.

.

Zoals altijd wordt er in de kennels ook weer gedoneerde goederen gedaan.

.

.

.


.

.

klik op het plaatje

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

“Knuffelende  honden!”

.

.

.


 

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk fijnste en mooiste die je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.
Donderdag 4 oktober 2018.
.

DIERENDAG

.

Het is weer dierendag. Baasjes van huisdieren doen hun best om hun huisdier een beetje extra te verwennen. Ook in de dierentuinen worden dieren verwend en als u daar naar toe gaat kunt u dat zelf zien.

Wij zetten de kennels klaar om opgehaald te worden zodat er op het asiel voor de volgende vluchten voldoende kennels beschikbaar zijn.

Op 11 oktober komt Pia al en op 17 oktober staat de reis van Rufus en Cohete gepland.

.


 

.

vriendenloterij

.

.
Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.
.

klik hier om mee te doen

Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.
We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.
Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 5 oktober 2018
.

“Wat zien we daar? Ook speeltjes voor katten? Het moet niet gekker worden … !!!!”

Meer spulletjes voor het asiel
.
Vandaag kwam Marjanne, bazinnetje van Jody, langs om spullen af te geven. Jammer genoeg was ik zelf niet aanwezig om het in ontvangst te nemen maar dan blijkt het ook weer handig dat de goederen afgegeven kunnen worden bij de receptie van de camping. Toen we later de spulletjes hadden opgehaald en hadden uitgestald kwamen Mia en Pichi de boel inspecteren.
Ja hoor, het mag allemaal naar het asiel….

Bij een volgende zending van kennels zullen de spulletjes meegezonden worden.

“Marjanne hartelijk dank !!!”

 

.

Zaterdag 6 oktober 2018

.

In Memoriam Yoda

Vanmorgen kregen we dit trieste bericht over Yoda:

Hoi Ton,

Hier slecht nieuws over Yoda. We zijn afgelopen donderdag bij de dierenarts geweest, omdat de toestand van Yoda flink achteruit ging. Hij is daar een paar uur moeten blijven. Híj heeft in een zuurstoftent gelegen en heeft intraveneus hartmedicatie en plasmedicatie gespoten gekregen. Ze hebben ook een halve liter vocht uit zijn buikje gehaald. Hij is na die paar uur met ons mee naar huis mogen gaan. Met de minuut zagen wij zijn toestand achteruit gaan. Vrijdagmorgen hebben we de dierenarts weer gebeld en we hebben Yoda laten inslapen. Hij kon dit niet overwinnen. Híj heeft nu zijn rust en geen pijn meer .

Groetjes Jo en Inge

Hoeveel verdriet moet je als baasje kunnen verwerken…..
Eerder hebben ze hun Era verloren waardoor Lee alleen achterbleef.
Yoda mocht het plekje van Era innemen en nu moesten ze afscheid nemen van Yoda.
We leven erg met Jo en Inge mee en voelen hun verlies.
We hopen dat Lee troost zal bieden en voor hen het verlies een beetje draaglijk kan maken.

Annerie en Ton

.

.


.

Goed nieuws voor Chispa.
.
Het ziet er naar uit dat we een plekje voor Chispa hebben gevonden !!! Zie ons eerdere bericht in het Dierenmissies weekjournaal van 23 september en kijk bij donderdag 20 september over de wens van het baasje om afscheid te nemen van de kleine Chispa. Chispa zou op advies van haar hondentherapeut en dierenarts  het beste af zijn als zij haar lieten inslapen. Na contact te hebben gezocht met de therapeut en dierenarts bleek dat het wel iets genuaceerder te liggen en hebben we hen weten te overtuigen dat Chispa wel degelijk geholpen kan worden en een ander baasje kan vinden.

Nu is het zover. Na drie weken zoeken hebben we een plekje voor haar .. En wat voor een !!!!

Een plekje waar ze met een boel hulp, geduld en tijd, een heropvoeding krijgt. Ze mag bij onze vrijwilligster Linda gaan wonen waar ze opgenomen zal worden in haar roedel van Moos, Sjors en Mike (alle drie de maat van Chispa). Haar training zal begeleid worden door de zeer ervaren hondentherapeut Willen Teunisse waarvan we eerder al veel steun van mochten krijgen.  Geen haast en geen druk op het kleine meisje dat weer vol zelfvertrouwen moet worden zodat ze niet in de verdediging gaat als er vreemden voor haar neusje staan.

Natuurlijk hebben we het goede nieuws direct aan haar huidige baasje laten weten. We mogen morgen een reactie van de huidige baasjes verwachten.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.

.


Updates van Xavi en Charlie

.

Vanaf het begin was duidelijk dat de verhouding tussen Xavi en Bajo moest groeien. Elk opeenvolgende nacht lagen ze een stukje dichter bij elkaar.

.

Vandaag kregen we deze foto…. ach … het had even wat tijd nodig.

.

.


.

.

Margo liet op 4 oktober Dierendag al dit filmpje zien waarop Charlie het vertrouwen waard was en los mocht lopen op het strand.

Vandaag moet Margo een paar uurtjes werken en moet zij even alleen zijn. We hebben er alle vertrouwen in dat dit goed zal gaan… .

.

.


.

.

Zondag 7 oktober 2018
.

Bobby in het spotlicht

..

Op speciaal verzoek van Miranda brengen we graag Bobby onder de aandacht.

Zij schreef dit epos over Bobby:

Bobby was nog ontzettend jong toen hij in het asiel terecht kwam. Hij zit daar nu meer dan 3 jaar lang… 1 van de langstzittende honden momenteel en zo onverdiend.

Bobby is met zijn 55 cm niet al te groot, een kruising boxer en heeft daadwerkelijk het zachte karakter van een boxer.

Bobby is zo ontzettend vrolijk en lief… hij knuffelt je helemaal onder en is zo ontzettend dankbaar met wat aandacht.
Toen ik een wandeling met hem ging maken, viel mij op dat hij enorm snuffelt, dat is een goed teken, hij is het ´hond´zijn niet verleerd door in de kennel te zitten.. maar hij maakte tijdens de wandeling ook oog contact met mij.. Hij genoot van het gras… zo heerlijk.. en zo weinig gevoeld… Hij was zo ontzettend blij mee te mogen op de wandeling. Hij loopt netjes mee aan de lijn, zonder te trekken.

Van grote vrachtwagens en auto´s had hij niet veel schrik, hij was wel heel nieuwsgierig naar geluiden en dingen op de weg.. deze nog pure hond, die eigenlijk een onbezonnen pup in een groot jasje is, wil graag de wereld verkennen, dat bleek vandaag duidelijk… en wie hem in zijn armen sluit zal daar geen spijt van krijgen… deze lieverd komt binnen 3 minuten vol in je hart en gaat er niet meer uit… vandaar dit briefje voor de nieuwsbrief… ik moest iets voor hem betekenen, deze onzichtbare Bobby moet in het ´licht´ komen en gezien worden, want hij heeft zo ontzettend veel te bieden…. kon iemand het maar zien..

.Klik op de foto’s om filmpjes te starten…

.

.

.

.

.

https://youtu.be/3PY3RJvt-qA

.

.

.


.

Helaas hebben we nog geen reactie van de baasjes van Chispa ontvangen op het moment dat dit Weekjournaal gepubliceerd wordt.

.


.

.

Lopende adopties
.
Even een overzichtje van de status hoe het er nu uitziet met de adopties.
.

Naam           besluitfase formaliteiten bloed-             medisch      reis naar
                        baasjes                                   onderzoek      traject       Nederland

 

Pia                   afgerond            afgerond          afgerond           afgerond          11 okt

Cohete           afgerond             afgerond          afgerond           afgerond          17 okt

Rufus            afgerond              afgerond          afgerond           afgerond          17 okt

.

We kijken uit naar de komende week wanneer Pia haar grote reis naar Nederland mag maken. Zoals gewoon zal hiervan ook weer een verslag van worden gemaakt dat in het volgende weekjournaal zal zijn genomen.

 


.

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand
KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

.


.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.

.


.
.

Berichten van : …

.

Anne Marie, baasje van Lucy (Bruxa), stuurde ons deze foto en vertelt dat haar hart steeds smelt bij het zien van haar lieverd…

.

Dat begrijpen we best ….

.

.

.

.

.


.

.

Bert & Fraukje, baasjes van Nelson en Rova, stuurden ons deze leuke foto’s 

.

Rova

Nelson

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Nelson en Rova hebben al diverse keren bij ons gelogeerd en daar hebben we hele leuke herinneringen aan.

.

.


.

.

4-kanten Column van Ton

Deze week: “Hoe TV vertier vermengd werd… .”.

.

OK we geven het toe… Ook keken wij naar het programma : “Beter laat dan nooit” waarin Olcay Gulsen de acteurs Peter Faber (74) en Gerard Cox (78), choreograaf Barrie Stevens (73) en presentator Willibrord Frequin (76) mee op reis neemt door Zuid Oost Azie.

Simon Cowel

En ja, wij keken ook naar onze Glennis Grace die bij America got Talent de sterren van de hemel zong en hoorden we hoe de strenge  leider van de jury Simon Cowel superlatieven te kort kwam om haar de hemel in te prijzen.
.
Dan zul je je afvragen waar gaat deze column in hemelnaam naam over ? Wat heeft dat met hondjes te maken ? Nou dat zal ik vertellen.

In het programma met de oude knarren kwam er, in de aflevering waarin ze in Vietnam waren, een scène voor kwam waar ze in een restaurant plots een gebraden hond op tafel kregen. Het was maar een kort fragment en er werd overheen gepraat om daar niet al te veel aandacht aan te geven maar toch …..

Nu hebben we al eens aandacht geschonken aan het leed dat honden in Vietnam, Zuid Korea (en in delen van China) ondergaan. Beelden van elektrocutie, gruwelijke slachtpartijen of honden die levend gekookt worden doen de ronde op het internet. Er zijn speciale farms (soort boerderijen) die honden fokken puur en alleen voor de consumptie). In deze farms zien de honden amper daglicht en zitten ze in veel te kleine ruimten opgesloten met veel te veel honden. Vaak worden ze met restaurantafval gevoed en van aandacht, medische zorg of noodzakelijke beweging is geen sprake.  Alleen al in Zuid Korea zitten naar schatting zo’n 2 miljoen honden opgesloten in ongeveer 17.000 boerderijen, in kleine, kale, smerige kooien. Voor de honden is het een puur lijden. Ze zijn ziek, ondervoed en ze worden allemaal onderworpen aan vreselijke, dagelijkse verwaarlozing of zelfs opzettelijke wreedheid. Ze worden geslacht in het zicht van andere honden en hun laatste momenten zijn pijnlijk en angstaanjagend.

Op enig moment had die Simon Cowel ook gezien wat er met die honden gebeurde en hij heeft daar actie op ondernomen op een doortastende wijze zoals we dat van hem kennen tijdens zijn optreden als jurylid bij America got talent.

Nu is er ook de Humane Society International (HSI) die zich inzet voor een totaalverbod op het eten van honden en stimuleert Koreaanse boeren om te stoppen met hun hondenvleesboerderijen. Kijk en als je dan iemand hebt als Simon Cowel die vraagt aan een boer wat hij moet hebben om zijn boerderij te sluiten en dan gelijk de gevraagde 26.000 euro op tafel legt, dan is dat natuurlijk geweldig.
In oktober 2018 zal de 13e hondenfarm in Zuid-Korea gesloten worden.

Nu zul je je afvragen waar moeten al die geredde honden heen? De honden die inmiddels gered werden door HSI zijn naar de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada gevlogen, omdat in Zuid-Korea onvoldoende brede aanvaarding is voor de adoptie van honden, met name voor grote honden. HSI heeft daarbij ook de hulp ingeroepen van Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal, om een aantal honden uit ontmantelde boerderijen in Nederland op te vangen.

Ik weet het wel dat het programma “Beter laat dan nooit” niet het juiste platform is om aandacht te vragen voor zo’n gruwelijk onderwerp maar toch is het jammer dat we niet het aantal kijkers kunnen bereiken om alle ins en outs eens goed voor het voetlicht te brengen.

.


.

Wist u overigens dat we al bijna 3 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken…

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“ laat ze genieten van de herfst…”

.

.

.

.

.

Elk jaargetijde heeft zo zijn bekoring. Zo ook de herfst.

.

De verandering van de wereld om je heen is mooi en prikkelt de zinnen… en dat geldt zeker voor dieren.

.

Het vallen van de blaadjes zorgt bij honden echt niet voor depressies hoor !!!!

 

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak. .

.

.

. .
,
GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.
In de maand september komt Ian logeren maar die maand is verder geblokt wegens huisvestingswerkzaamheden,
Copito van 17 t/m 28 okt
Chispa in november

Luna en Ocean augustus 2019

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com