Dierenmissies Weekjournaal van 8 juni 2025

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met nieuwe asielbewoners die een baasje zoeken, frontsoldaten in Oekraïne helpen hondjes die zwervertjes zijn geworden door de oorlog, Amerika met goed initiatief voor hondjes tijdens rampen, fantastisch nieuws voor Golida en Candy,  Offerfeest wordt scherp in de gaten gehouden, boeren dreigen wet tegen illegale puppyhandel af te zwakken. In de vierkante column zien we hoe een hond het leven in jouw gezin beleeft en in de onzin van de week zien we dat iedereen een ander besef van tijd heeft. Natuurlijk hebben we meer leuke en of interessante onderwerpen te lezen hoor. Kijk maar…

– Nieuwe koppies Lolo, Lima, Doc en Lola
– Oekraïense soldaten zetten zich in voor adoptiecampagne 
– New York verplicht opvang voor huisdieren bij rampen 
– Fantastisch nieuws 
– Politie: NVWA en politie houden scherp toezicht tijdens Offerfeest 2025

– Boeren verzwakken EU-wet tegen illegale puppyhandel
– Berichten van basjes: Lucy
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht

– Leuk filmpje ter vermaak. Samen muziek maken
– De 4-kanten column van Ton met: Hoe een hond het leven in een gezin beleeft
– (On)zin van de week:  Ieder beleeft het besef van tijd op eigen manier

 

 

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

.

De week van dag tot dag:

 

 

.

Maandag 2 juni 2025 

.

Nieuwe koppies:

.

Dit is Lolo, Ras: Duitse herder, Geboortedatum: 01/01/2021, Geslacht: mannelijk, Gewicht: 30 kg, Afmetingen: 60 hoog 66 lang, Gecastreerd: ja, Vaccins en analyse: Ja, hij is gezond. Lolo woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Lolo is een hele lieve en aanhankelijke hond. Hij kan goed overweg met alle honden, ongeacht het geslacht. Hij kan aangelijnd lopen en met hem mee in de auto is geen probleem. Hij is een speelse en leuke hond, en hij is geschikt voor kinderen, aangezien een vereniging voor kinderen met een beperking het asiel bezoekt en met ze speelt. Geschikt voor kinderen: Ja. Geschiedenis: Hij zat al bijna een jaar in een gemeentelijk asiel en nu hier is zoeken we een leuke familie die hem een fijne mand willen bieden.

Voor meer info over Lolo kijk op Dierenmissies – Honden ter Adoptie, mail naar dierenmissies@gmail.com of bel naar 0622225271.

.

.


.

Dit is Lima, Ras: podenca, Geboortedatum: 01/09/2019, Geslacht: vrouwelijk, Gewicht: 10 kg, Afmetingen: 39 hoog 40 lang, Gesteriliseerd: ja, Vaccins en analyse: Ja, ze is gezond. Lima  woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Ze heeft een fenomenale persoonlijkheid; ze is heel extravert en niet bang. Ze kan heel goed overweg met andere honden, ongeacht het geslacht. Ze kan ook heel goed aan de lijn lopen; ze is een schat. Ze is geweldig met zowel kinderen als volwassenen.

.

.

.

 

Ze is geen probleem in de auto. Geschiedenis: Lima heeft ook lange tijd in een gemeentelijke kennel gezeten. We kennen haar achtergrond niet, maar ze was waarschijnlijk een jachthond.  Geef haar alsjeblieft een thuis waar ze gelukkig kan zijn.

Voor meer info over Lima kijk op Dierenmissies – Honden ter Adoptie, mail naar dierenmissies@gmail.com of bel naar 0622225271..

.

.


.

Dit is Doc, Ras: podenco, Geboortedatum: 01/03/2020, Geslacht: mannelijk, Gewicht: 13 kg, Afmetingen: 40 hoog 45 lang, Gecastreerd: ja, Vaccins en analyse: Ja, hij is gezond. Doc woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Hij is een onderdanige, aanhankelijke en goedaardige hond. Hij is ook een typische jacht-sluiper. Hij kan heel goed overweg met andere honden, ongeacht het geslacht. Hij is een schat. Hij kan aan de lijn lopen en is ook geen probleem in de auto. Hij kan goed overweg met volwassenen en kinderen. Gschiedenis: Doc is ook een van de honden die in het asiel is opgenomen en zit al bijna twee jaar in een ren.  Geef Doc alstublieft een thuis zodat hij ook leert wat geluk is.

Voor meer info over Doc kijk op Dierenmissies – Honden ter Adoptie, mail naar dierenmissies@gmail.com of bel naar 0622225271.

.

.


.

Dit is Lola,  Ras: gemengde labrador, Geboortedatum: 01/11/2023, Geslacht: vrouwelijk, Gewicht: 19 kg, Afmetingen: 54 hoog 57 lang, Gesteriliseerd: ja, Vaccins en analyse: Ja, ze is gezond. Lola woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Ze is een schatje. Ze kan aan de lijn lopen en is goed met kinderen. Reizen met haar in de auto is geen probleem. Ze is een speelse maar erg rustige hond. Geschiedenis: Lola is erg sociaal met alle honden. Ze is een extraverte, aanhankelijke hond die graag geaaid wordt. Ze is gered uit het gemeentelijke asiel waar ze meer dan een jaar in een kooi had gezeten. Zoek alsjeblieft een thuis voor haar.

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 3 juni 2025

.

Oekraïense soldaten zetten zich in voor adoptiecampagne 

Het opvangcentrum City of Dogs is gestart met een heel bijzondere campagne om adoptiegezinnen te vinden voor de honden in de opvang: het fotoproject Life Will Win (Het leven zal zegevieren). Het project werd gelanceerd met ontroerende foto’s van Oekraïense soldaten met een geredde hond.

Oekraïense soldaten redden honden en katten, en steunen de adoptiecampagne van City of Dogs.
Oekraïense soldaten zetten zich in voor adoptiecampagne | Foto: City of Dogs

Het klinkt misschien als een verrassing, maar het zijn juist vaak Oekraïense soldaten die geredde honden naar City of Dogs brengen. Gewonde honden. Verlaten honden. Dieren die alles verloren hebben… maar dankzij deze soldaten een tweede kans krijgen.

Oekraïense soldaten maken het verschil

Het fotoproject Life Will Win laat zien wat woorden niet kunnen zeggen. Liudmyla van City of Dogs zegt het prachtig:

“Zelfs in de meest verschrikkelijke tijden kan je ervoor kiezen om mens te blijven, om dieren in nood te helpen en de wereld een beetje mooier te maken.”

Terwijl de oorlog voortduurt en raketten en drones vlak bij de opvang inslaan, blijft het team van City of Dogs onvermoeibaar doorgaan. In de opvang in Mykolajiv worden momenteel 188 honden, 25 katten en 2 schapen verzorgd. Zonder de hulp van House of Animals zou dit niet mogelijk zijn. Hopelijk zal deze campagne veel honden aan hun gouden mandje helpen.

.

Bron: Animals Today; House of Animals

.


.

.

Woensdag 4 juni 2025

.

New York verplicht opvang voor huisdieren bij rampen 

De Senaat van de staat New York heeft een wet aangenomen die ervoor zorgt dat dieren beter worden beschermd bij rampen. Bij brand, overstromingen of andere rampen moeten gemeenten voortaan zorgen voor opvangplekken waar mensen samen met hun huisdieren terechtkunnen. De wet (S896) verplicht gemeenten in New York om in hun officiële rampenbeleid ook rekening te houden met tijdelijke opvangplekken waar dieren welkom zijn. Want een ramp treft nooit alleen mensen.

Een hond zwemt in het water. Ook bij rampen moeten huisdieren in New York beschermd worden.
New York verplicht opvang voor huisdieren bij rampen | Foto: publiek domein

Tijdens de verwoestende bosbranden bij Los Angeles afgelopen januari kwamen dertig mensen om het leven. Eén verhaal raakte velen diep: een 85-jarige vrouw bleef in haar auto bij haar huis zitten en overleed omdat ze haar hond, papegaaien, kanarie en schildpad niet wilde achterlaten. Dit laat pijnlijk zien wat er misgaat als dieren niet worden meegenomen in noodplannen. Senator Monica R. Martinez, die de wet indiende, zegt het treffend:
“Als je in rampenplanning dieren achterlaat, laat je óók mensen achter.”

Wat de wet over rampen regelt

De nieuwe wet verplicht gemeenten om bij hun rampenplannen expliciet na te denken over dieren. Concreet betekent dit dat er vooraf opvanglocaties moeten worden geregeld waar mensen samen met hun huisdieren heen kunnen als ze hun huis moeten verlaten. Ook moeten gemeenten samenwerken met dierenasiels, dierenhulporganisaties en dierenartsen om die opvang mogelijk te maken. De bedoeling van dit vangnet is dat  mensen sneller en veiliger evacueren omdat ze hun dieren kunnen meenemen. Dat bespaart uiteindelijk levens van mensen en dieren.

Meer dierenbeschermingswetten van Martinez op komst

Het voorstel is ingediend door Senator Monica R. Martinez, een Salvadoraans-Amerikaanse politica die zich sterk inzet voor dierenwelzijn. Als voorzitter van de Commissie voor Huisdierwelzijn in de Senaat van New York heeft zij meerdere wetten geïntroduceerd om dieren te beschermen, waaronder strengere straffen voor dierenmishandeling, het verbod op de verkoop van exotische dieren als huisdieren en hoge boetes voor het achterlaten van een dier of het onvoldoende bieden van bescherming bij hitte of kou.

Haar toewijding aan dierenrechten is mede ingegeven door de overtuiging dat dierenmishandeling vaak samenhangt met andere vormen van geweld, zoals huiselijk geweld. Martinez streeft ernaar om zowel dieren als mensen in kwetsbare situaties beter te beschermen door middel van wetgeving en bewustwording. Martinez:
“Ik ben vastbesloten om de rechten en bescherming van degenen die niet voor zichzelf kunnen opkomen te versterken door beleid te implementeren dat de veiligheid van dieren in heel New York garandeert.”

Bescherming bij rampen in Nederland

In Nederland bestaat er (nog) geen wet die verplicht dat dieren deel uitmaken van rampenplannen. Wel is er sinds 2012 het Diergezondheidsplan rampen (onderdeel van het nationale crisisplan), maar dat gaat vooral over vee en niet over huisdieren.

In de Wet dieren (2013) staat dat eenieder verplicht is om hulpbehoevende dieren de nodige zorg te verlenen. Dit geldt voor alle dieren, ongeacht of ze gehouden worden of in het wild leven. Dus ook tijdens hittegolven, overstromingen of andere noodsituaties moet eenieder passende maatregelen nemen om het welzijn van dieren te waarborgen. En in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) kunnen gemeenten regelen wat er gebeurt met dieren bij bijvoorbeeld woningontruiming, maar dit verschilt per gemeente.

Kortom, ook in Nederland is het tijd om huisdieren concreter te betrekken in plannen bij rampen.

Waarom het nú moet gebeuren

Rampen zoals bosbranden, overstromingen en extreem weer komen steeds vaker voor. Tegelijkertijd raken opvangcentra overvol en staan dierenhulporganisaties onder extreme druk. Zonder structurele opname van dieren in rampenplannen blijft het lot van veel dieren afhankelijk van toeval en goodwill. Dat is onverantwoord. Willen we écht voorkomen dat dieren en hun eigenaren in gevaar komen, dan moeten politici nú in actie komen, heldere regels vastleggen en zorgen voor betere opvang en bescherming bij rampen.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Liesbeth Riekwel

.

.


.

.

Donderdag 5  juni 2025

.

Fantastisch nieuws
.
Als je veel ellende hebt mee moeten maken dan wordt het tijd voor een lichtje in je donkere leven. Ze was gezegend met een lieve man en twee lieve honden. Als dan op redelijke korte tijd achter elkaar een van de twee honden, je man en ook nog je laatste lieverd overlijdt dan wordt het heel erg stil in huis. Als je tijdens die ellendige tijd ook nog eens getroffen werd door een herseninfarct dan kun je wel stellen dat het leven er nu wel heel erg treurig uit kwam te zien. Dit was de situatie van Golida, een hele goede vriendin van ons. Ze moest nog niet aan een nieuwe hond in huis denken want het overlijden van Oly was nog zo vers en pijnlijk….
.
.
Toen kwam de dame van de uitlaatservice langs die de laatste jaren ook Oly regelmatig een leuke middag had bezorgd. Zij vertelde haar over een hondje van 10 jaar oud. Ze kwam ook uit Spanje zoals ook haar overleden Alma en Oly. Candy was haar naam, ze was iets kleiner dan Oly en was een meisje …  en ja ze had een koppie was om op te vreten. Golida werd overgehaald om toch even naar een fotootje van Candy te kijken.  Na een korte twijfeling bleek Golida toch klaar om een nieuwe relatie aan te gaan met een ex zwervertje uit Spanje. Candy was gered uit een dodingsstation en inmiddels al in Nederland in afwachting van een definitief mandje. Nu mag Candy op 12 juni bij Golida gaan wonen. We wensen Golida en Candy een geweldige toekomst en heel veel leuke nieuwe ervaringen toe.
.
.
.

.


.

.

Vrijdag 6 juni 2025

.

.

Het Offerfeest vindt in 2025 plaats van vrijdag 6 juni tot en met zondag 9 juni. 32 slachthuizen hebben zich aangemeld om tijdens het Offerfeest dieren te slachten. Het gaat hierbij om zowel bedwelmd als onbedwelmd slachten van voornamelijk schapen, maar ook geiten en runderen.

.

NVWA en politie houden scherp toezicht tijdens Offerfeest 2025

Slachten in erkende slachthuizen

Het Offerfeest vindt in 2025 plaats van vrijdag 6 juni tot en met zondag 9 juni. 32 slachthuizen hebben zich aangemeld om tijdens het Offerfeest dieren te slachten. Het gaat hierbij om zowel bedwelmd als onbedwelmd slachten van voornamelijk schapen, maar ook geiten en runderen. Steeds vaker worden dieren tijdens het Offerfeest voorafgaand aan het doden bedwelmd. In 2024 werd 64% van de dieren bedwelmd geslacht, in 2022 was dit nog 49%. Onbedwelmd slachten is in Nederland uitsluitend toegestaan in het kader van religieuze voorschriften van de islam en het jodendom en mag alleen in erkende slachthuizen onder strikte voorwaarden gebeuren. In ieder slachthuis zijn dierenartsen van de NVWA aanwezig die toezien op het dodingsproces en ingrijpen als regels niet worden nageleefd.

Stal met geslachte en levende schapen

Beeld: ©NVWA

Strenge aanpak van illegale slacht

De NVWA en de politie zijn in deze periode extra alert op illegale slacht buiten erkende slachthuizen. Tegen overtreders wordt hard opgetreden: de boete voor illegaal onbedwelmd slachten kan oplopen tot €103.000. Daarnaast riskeren overtreders een gevangenisstraf tot maximaal zes jaar.

Ziet u iets verdachts, zoals een schaap op een ongebruikelijke plek of mogelijk gestolen weidedieren? Meld dit dan, indien gewenst anoniem, bij de NVWA via 0900 – 0388 of via de website.

Meer informatie

Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met ons Klantcontactcentrum. Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met onze persvoorlichters via 088 – 22 33 700.

.

.


.

.

Zaterdag 7 juni 2025

.

.

Boeren verzwakken EU-wet tegen illegale puppyhandel 

Boeren verzwakken EU-wet tegen illegale puppyhandel
Boeren verzwakken EU-wet tegen illegale puppyhandel | Foto (broodfok in Hongarije): ©House of Animals

En dat terwijl juist die maatregelen vooral bedoeld waren om de grootschalige, illegale puppyhandel in Europa tegen te gaan. Het begon allemaal heel hoopvol, toen eind ’23 de Europese Commissie met een wetsvoorstel kwam over huisdierenwelzijn voor honden en katten, wat veel misstanden kon tegengaan.
.

Nieuwe EU-wet voor honden en katten

De wet is in het leven geroepen om een eind te maken aan de schrijnende handel in puppy’s en ook kittens. Dierenbeschermingsorganisaties zoals House of Animals doen al jarenlang onderzoek naar deze praktijken. Keer op keer leggen zij misstanden bloot, zoals pups die veel te jong en ziek uit Oost-Europa afkomstig zijn. De moederhonden leven onder erbarmelijke situaties en bij broodfokkers in Nederland is de situatie weinig beter. De handel vindt plaats via online platforms als Marktplaats, of malafide handelaren.
.

Chip- en registratieplicht

De voorgestelde EU-wet bevat broodnodige maatregelen. Fokkers moeten zich registreren en aantoonbaar zorgen voor dierenwelzijn: voldoende ruimte, voeding, verzorging en bescherming tegen verminking en het fokken op extreme uiterlijke kenmerken. Er zou een chip- en registratieplicht komen, wat niet alleen helpt bij het opsporen van illegale handel, maar ook bij het terugvinden van vermiste dieren en het tegengaan van mishandeling. Maar de Landbouwcommissie zet daar nu een dikke streep door. Met als gevolg dat de aanpak van deze door winst gedreven, zeer dieronvriendelijke handel opnieuw wordt vertraagd en/of uitgehold.
.

Waarom ingrijpen hard nodig is

Maatregelen tegen de illegale huisdierenhandel zijn urgenter dan ooit. Jaarlijks worden er naar schatting zo’n zes miljoen honden verkocht in de EU. Vier op de vijf zijn niet te herleiden naar een geregistreerde fokker. De gevolgen zijn ernstig: pups worden te vroeg bij hun moeder weggehaald, missen noodzakelijke inentingen en ontwikkelen gedragsproblemen of ernstige ziektes. Dat veroorzaakt veel leed; niet alleen bij de dieren, maar ook bij nietsvermoedende baasjes.
.

‘Beneden alle peil’

Europarlementariër Anja Hazekamp van de Partij voor de Dieren, die namens haar fractie onderhandelt over de wet, noemt de houding van de Landbouwcommissie ‘onverantwoord en ronduit gevaarlijk’:

“BBB wil een streep zetten door deze nieuwe wet en faciliteert daarmee illegale puppyfabrieken. Zelfs voor BBB-standaarden is dat beneden alle peil.”

.

Boeren verzwakken EU-wet tegen illegale puppyhandel
Verwaarloosde honden bij illegale broodfokker in Eindhoven | Foto: LID

Nederland en illegale puppyhandel

Nederland kent wel al een chipplicht voor huisdieren, maar ondervindt desondanks veel hinder van illegale puppyhandel uit Oost-Europa. Juist daarom is het des te schrijnender dat de Landbouwcommissie nu honden en katten wil uitzonderen van basis welzijnseisen als voedsel, een leefbare omgeving en bescherming tegen mishandeling en verminking. Strengere EU-wetgeving is automatisch van invloed op de nationale situatie, die ook dringend aan verbetering toe is.
.

Wat nu?

In juni of juli van dit jaar stemt het Europees Parlement plenair over het wetsvoorstel, inzake de nieuwe EU-wet die kan helpen illegale puppyhandel tegen te gaan. Dierenorganisaties en Europarlementariërs als Anja Hazekamp, hopen dat de eerdere afzwakkingen alsnog worden teruggedraaid. Want een sterke, handhaafbare wet is essentieel om het structurele leed van honden en katten (en andere dieren) in Europa écht aan te pakken.

Bronnen:

.

.


.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken

.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 8 juni 2025 

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.

.

Berichten baasjes

.

.

Anne Marie, baasje van Lucy, deelde met ons deze update

.

Hallo Ton en Annerie,
Lucy kan niet meer zo hard lopen, al wil ze wel. Dus gooi ik de bal in het hoge gras van riet. Zo wordt ze weer helemaal gelukkig.
Groetjes Anne Marie

 

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 14 jaar partner is van de Vriendenloterij ?

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 1.000, 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271..

.

.


.

Leuk filmpje ter vermaak.

.

 .

.

KLIK op het plaatje om het filmpje te zien …

.

Samen muziek maken

(dank aan Jolanda)

 

.

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton.

.

Hoe een hond het leven in een gezin beleeft

Een hond is niet zomaar een huisdier; het is een familiegenoot, een trouwe vriend en een onvoorwaardelijke bron van liefde. Voor velen is de hond niet alleen een dier dat in huis woont, maar een wezen dat het ritme en de emoties van het gezin volledig beïnvloedt. Maar hoe beleeft een hond dat leven eigenlijk? Wat gebeurt er in het hart en de geest van zo’n viervoeter terwijl hij door de dagen navigeert met zijn menselijke familie?

Allereerst is er de enorme betrokkenheid die een hond voelt bij de mensen om hem heen. Voor een hond is het gezin niet slechts een groep mensen, maar zijn hele wereld. Elke dag begint voor hem met de vaste gewoonte van de ochtendwandelingen, een moment van opwinding en verwachting. Hij weet dat dit het moment is waarop hij de wereld kan verkennen, zijn neus kan gebruiken en de mensen kan begroeten. Voor de hond is dat niet zomaar een wandeling; het is een avontuur waarin hij zijn zintuigen kan inzetten en zich verbonden voelt met zijn omgeving.

Daarnaast leeft een hond intens mee met de emoties van zijn gezin. Hij is opmerkzaam en gevoelig voor de gezichtsuitdrukkingen, stemmingen en zelfs lichaamstaal van zijn mensen. Als er iemand verdrietig is, voelt hij dat onmiddellijk en komt hij vaak dichterbij, snuffelt aan je hand of nestelt zich dicht tegen je aan. Tijdens feestelijke momenten, zoals verjaardagen of het behalen van een succes, deelt hij de vreugde op zijn eigen wijze – kwispelend, blaffend of gewoon door naast je te liggen en je aandacht te zoeken. In dat opzicht is een hond niet slechts een toeschouwer; hij is een actief onderdeel van het emotionele landschap van het gezin.

Het leven van een hond in een gezin kent ook routine, en dat is voor hem belangrijk. Hij leert de patronen van de dag: wanneer de mensen opstaan, eten, werken, spelen en naar bed gaan. Deze voorspelbaarheid geeft hem een gevoel van veiligheid. Maar het betekent ook dat hij zich aanpast aan de wensen en levensstijl van het gezin. Als de kinderen willen spelen, is hij er klaar voor; als de ouders werken, ligt hij dutjes te doen of ligt hij op zijn favoriete plek te wachten tot het volgende avontuur begint. Een hond is een meester in het lezen van routines en weet meestal precies wanneer het tijd is voor een wandeling, een knuffel of een dutje.

Een ander aspect is de onvoorwaardelijke liefde die een hond geeft. Hij accepteert je zoals je bent, met al je imperfecties. Of je nu vrolijk bent of somber, hij blijft trouw en zoekt troost of blijdschap in jouw gezelschap. Voor een hond is er geen oordeel, geen kritiek; hij houdt van je omdat je er bent. Dit geeft het leven in een gezin een unieke dynamiek, waarin de hond de rol vervult van een onmisbare steunpilaar, zonder woorden, puur door zijn aanwezigheid.

Niet te vergeten is de speelsheid en het plezier dat een hond brengt. Hij weet als geen ander hoe je moet genieten van simpele dingen: een bal, een modderbad, een wandeling in de regen. Voor hem is het leven één groot feest, en hij nodigt het hele gezin uit om samen te lachen en te spelen. Die speelse energie werkt aanstekelijk en zorgt voor mooie herinneringen, zelfs op de dagen dat alles even niet meezit.

Kortom, het leven van een hond in een gezin is een voortdurende wisselwerking van liefde, loyaliteit, speelsheid en emotionele verbondenheid. Hij beleeft de wereld door de ogen van zijn mensen, viert hun vreugde, verzacht hun verdriet en brengt een onmisbare warmte in huis. Een hond leert ons dat het leven niet alleen bestaat uit routines en verplichtingen, maar vooral uit de kleine, betekenisvolle momenten van samenzijn. En in dat samenzijn vindt hij zijn plek, zijn doel en zijn geluk. Want voor een hond is het gezin niet alleen een thuis, maar het hele universum.

.


.

.

<<Advertentie>> . a

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 7,7 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

.

Ieder beleeft het besef van tijd op eigen manier

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Rakker van 4 tot en met 7 juli 2025

 

 

 

 

 

Ian en Babs van 26 okt tot en met 4 december 2025

Nelson en Doska van 31  december 2025 tot 2 januari 2026

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com