Dierenmissies Weekjournaal van 9 april 2023

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met weer een sufferd die zijn hondjes in de auto achter laat, staan we stil bij Wereld Zwerfdierendag, hebben ze weer illegale puppyhandelaren te grazen genomen, is er een hondje onder de grond in een container gevonden, staat de NVWA weer negatief in de belangstelling, is een baasje van ‘grote pitbulls’ eigenwijs en leren we Estrella kennen. In de column hebben we het over hondjes die onze kinderen zijn en ide (on)zin van de week zien we dat goed voorbeeld doet goed volgen. Natuurlijk hebben we meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

–  Hondjes in shock nadat baasje ze achterlaat in auto
– Wereld Zwerfdierendag
– 
Meldpunt 144: Succes tegen illegale puppyhandel
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Bang en uitgedroogd hondje gevonden in ondergrondse afvalcontainer
– Weer op jacht naar illegale puppyhandelaren.

– De top van de NVWA werkt het inspectieteam Dierenwelzijn tegen. 
– Hoe vaak moet een baasje een draai om de oren krijgen voor hij/zij luistert ???
– Het nieuwe koppie Estrella

– Leuk filmpje: Hoe leer ik mijn hond stil te zijn…
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht 
– De vierkante column van Ton met: “Kinderen die geen zakgeld vragen”
– De (on)zin van de week: Het baasje heeft het voorbeeld gegeven 

De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 3 april 2023

.

Hondjes in shock nadat baasje ze achterlaat in auto: ‘Reu zat klem tussen stoel’

KLIK op foto op filmpje te starten

De politie heeft in Amsterdam twee hondjes uit een auto in een parkeergarage gehaald. Het ging om een mannelijk en vrouwelijk hondje. Vooral de reu was er slecht aan toe, aldus de dierenambulance.

Het reutje zat namelijk vastgeklemd tussen een stoel en een koelbox. “Ter plaatse bleek het mannetje in shock”, schrijft de Dierenambulance 020 op Twitter. Het hondje is daarna naar het Evidensia Dierenziekenhuis vervoerd in een zuurstofkooi, waarmee extra zuurstof wordt toegediend.

De hondjes bleken wel gechipt maar niet geregistreerd te zijn. De eigenaren bleken toeristen te zijn, achterhaald via het kenteken van de auto.

De warmere dagen komen er weer aan en dat betekent dat het ook weer opletten wordt om huisdieren of kinderen niet achter te laten in je auto. Want zo gevaarlijk kan het zijn: KLIK op de foto…

.

.


.

.

Dinsdag 4 april 2023  

.
Wereld Zwerdierendag
Het is weer zover. We zijn weer een jaar verder. Wist u dat Wereld Zwerfdierendag zijn oorsprong vond in Nederland maar dat er inmiddels in meer dan 80 landen aandacht aan gegeven. Wereldwijd leven zo’n 600 miljoen zwerfdieren.

Op Wereld Zwerfdierendag wordt aandacht gevraagd voor deze dieren en wordt stil gestaan bij de verantwoordelijkheid van mensen voor deze dieren. Stichting Dierenmissies doet haar best om de honden in Spanje aan een baasje te helpen en daar hebben wij, en tal van collega stichtingen, de handen al vol aan. Natuurlijk zijn er gelukkig ook stichtingen die ook honden uit andere landen aan een baasje helpen want het leven van zwerfdieren is vaak hard. Ze lijden honger, worden verjaagd en mishandeld en soms zelfs door de autoriteiten gedood. En dan te bedenken dat veel zwerfdieren afkomstig zijn van onze wil om huisdieren te houden. De dieren kunnen uit ongeplande nestjes voortkomen of dieren die op straat gezet zijn. Dieren die ontsnapt zijn of die officieel wel van iemand zijn maar aan hun lot op straat worden overgelaten en noodgedwongen voor zichzelf moeten zorgen.

Zwerfhonden hebben we in Nederland niet meer in Nederland maar zwerfkatten wel hun aantal neemt nog jaarlijks toe. Verschillende organisaties houden zich bezig met zogeheten TNR (Trap – Neuter – Return) projecten, waarbij zwerfkatten worden gevangen, geneutraliseerd en teruggeplaatst. Zo wordt een poging gedaan om de zwerfkattenpopulatie enigszins in de hand te houden.

Deze organisaties kunnen alleen succesvol zijn als wij er met z’n allen voor zorgen dat dieren niet ongecastreerd vrij buiten lopen niet gedumpt worden. Het zou katteneigenaren sieren als zij hun verantwoordelijkheid nemen en hun katten, kater of poes, laten neutraliseren. Castreren heeft voor de dieren zelf ook gezondheidsvoordelen.

Voorkom nestjes en help zo het overschot aan katten in te perken.

Stray Animal Foundation Platform vraagt rondom Wereld Zwerfdierendag extra aandacht voor het chippen én registreren van katten en honden. Hiermee kan voorkomen worden dat honden en katten zwerfdieren worden, aangezien eigenaren sneller kunnen worden terug gevonden. Eigenaren vergeten helaas nog regelmatig om de dieren te registreren en op hun naam te zetten. Ook vergeten eigenaren soms om hun contactgegevens aan te passen na bijvoorbeeld een verhuizing of wanneer ze een nieuw telefoonnummer hebben.

.

was mede een bron van informatie voor dit artikel

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 5 april 2023.                                                .

.

.

Meldpunt 144 .

.

.


.

.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 6 april  2023

.

Bang en uitgedroogd hondje gevonden in ondergrondse afvalcontainer

En dan moeten we weer lezen dat er een hondje in een ondergronds afvalcontainer is aangetroffen. Die kan er nooit per ongeluk ingevallen zijn dus hebben we weer een pure sadist aan het werk …

Uit een ondergrondse container werd een klein hondje gered. De viervoeter was bang, uitgedroogd en aan het rillen van de kou toen hij uit de container werd gehaald.

Medewerkers van de reinigingsdienst ontdekten het hondje bij een container vlakbij het Pierson College. De chauffeur van de afvalwagen nam direct contact op met de dierenambulance. “Het hondje was er slecht aan toe”, laat de hulpdienst weten. Het dier was, toen ze hem vonden, “meer dood dan levend.”

Gewond en ontdaan

Medewerkers van de dierenambulance hebben hem met warme dekens in een zwanentas gelegd en zijn met spoed naar de dierenarts gereden. Onderweg naar de arts leek hij een beetje bij te komen. Eenmaal aangekomen bij de dierenarts kreeg het hondje, een reutje, een infuus met vocht toegediend en is hij goed nagekeken. Hij heeft verwondingen aan zijn achterpoot en is moe en ontdaan. Hij is opgenomen en heeft inmiddels een paar hapjes gegeten.

Het dier was wel gechipt, maar niet geregistreerd, dus rijst de vraag van wie de hond is. Maar dat is niet de enige vraag die de dierenambulance nog heeft. Want hoe komt zo’n kleine hond in een ondergrondse container terecht? Volgens de dierenvrienden heeft de hond zogenaamd “hulp” gehad van iemand. Daarbij wijzen ze erop dat “een hond technisch gezien onmogelijk zelf in zo’n vuilcontainer springt.”

Vragen en antwoorden

Na de vondst is er een eerste buurtonderzoek gedaan, maar daaruit zijn nog geen antwoorden naar voren gekomen. “Wij willen dus heel graag weten of iemand dit hondje mist, of iemand dit hondje kent en wat er is gebeurd”, schrijven ze tot slot in hun bericht.

Het hondje maakt het ondertussen weer iets beter. Hij is opgewarmd, schoongemaakt en heeft zojuist wat gegeten. Naar verwachting komt de hond er weer helemaal bovenop.

.

.

.

.

Vrijdag 7 april 2023

.

Weer op jacht naar illegale puppyhandelaren.

Vandaag kregen we Karen Soeters (house of Animals) dit berichtje toegestuurd.

“Weet niet wat jullie gisteravond deden maar wij waren weer op jacht naar malafide puppyhandelaren! Morgen meer over onze actie”.

KLIK op de foto van Karen om haar boodschap te zien.

Natuurlijk zullen we morgen haar rapport publiceren. …

.

.


.

.

De top van de NVWA werkt het inspectieteam Dierenwelzijn tegen. 

.

Vorige week hebben we aandacht besteed aan het feit dat de NVWA probeerde Karen Soeters de mond te snoeren. Nou dat is dus niet gelukt. Nu is de directie van de NVWA tijdens een interview ter verantwoording geroepen tijdens het programma EenVandaag.

Inspecteur generaal, dr. mr.  Gerard Bakker

Deze avond schrok ik van een uitzending van de AVRO/TROS. Bij EenVandaag werd het overduidelijk dat de top van de NVWA de inspecteurs en dierenartsen die voor de NVWA werken niet steunen als het om controles bij slachthuizen, vee- of varkensboeren gaat. Vele medewerkers hebben verklaringen afgelegd maar durfden niet op TV hun beklag te doen. Ze zijn bang voor ontslag of pesterijen. Klokkenluiders hebben nu een duidelijk geluid laten horen. Het hoofd van de NVWA, de inspecteur Generaal Bakker, kon zich niet herkennen in de aantijgingen en vond het erg om te moeten horen dat dit speelde in zijn organisatie. De geloofwaardigheid van deze meneer is echter ver te zoeken. De eerste signalen zijn al van vier jaar geleden.  Er waren toen over de  driehonderd notoire overtreders van veeboeren en slachthuizen die al jaren, keer op keer controles en waarschuwingen hadden gekregen van de inspecteurs, maar dat er nooit is doorgepakt.  Keer op keer bleken veeboeren opnieuw dieren ernstig te verwaarlozen of te mishandelen. Toenmalig landbouwminister Schouten beloofde beterschap. Vervolgens volgde er een cosmetische operatie. Opeens waren er nog maar circa 50 veebedrijven die zogenaamd ernstig de fout in gingen. Inspecteurs die hier niets van geloofden wilden bij de bedrijven, die eerder wel ernstig de fout in waren gegaan en geen verbetering hadden laten zien, hier inspecties uitvoeren maar die werden tegengehouden door het management van de NVWA. Daar mochten ze niet meer naar toe gaan. Economische belangen gingen voor het dierenwelzijn. Controles van slachthuizen waren al verpest omdat precies is doorgegeven waar inspecteurs zouden staan die streng waren en waar inspecteurs stonden die veel door de vingers zagen. Als dit niet stinkt naar omkooppraktijken dan weet ik het niet meer.

Hieronder ziet u de rest van de gehele top van de NVWA.

 

Lisette De Ruigh, Directeur Keuren

mr. Pauline den Ambtman, Directeur Strategie

drs. Maarten Smorenburg, Directeur interne organisatie

drs. Esmeralda Wallast-Groenewoud

.

.

.

.

.

.

.

Er zullen opnieuw kamervragen worden gesteld want dit moet stoppen….. Het allereerste dat ik zou willen weten waarom er geen onafhankelijk breed onderzoek wordt ingesteld naar mogelijk belangenverstrengeling met de vleesindustrie, en dan in het speciaal met slachthuizen en vee- en varkensboeren.

.

Irma Kamst-Duteweerd wordt met ingang van 1 april 2023 directeur Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit. 

We zijn erg benieuwd of zij krachtig genoeg is om daadwerkelijk wat te veranderen binnen de NVWA. Ik denk het niet. Ik kan mij niet voorstellen dat zij in haar eentje is opgewassen tegen de macht van het grote geld maar we kunnen niet anders dan haar het voordeel van de twijfel geven.

Irma… in het belang van het welzijn van dieren wensen we je veel succes ….

.

.


.

 

Zaterdag 8 april 2023

.

Hoe vaak moet een baasje een draai om de oren krijgen voor hij/zij luistert ??? Nu is de hond in beslag genomen…..
.
Een 29-jarige vrouw in het Utrechtse Zegveld is gewond geraakt na een aanval van een loslopende waakhond. Het dier, dat al vaker bij incidenten betrokken is geweest, is in beslag genomen door de politie.
De vrouw kwam op het terrein bij een bedrijf aan de Hoofdweg om goederen af te leveren, schrijft het AD. Op de weg liepen twee honden, door betrokkene omschreven als ‘grote pitbulls’. Eén ervan beet in haar been.

Verschillende slachtoffers

De gemeente Woerden had de hond net als gevaarlijk bestempeld, weet de krant. Omdat het dier al meerdere verschillende slachtoffers had gemaakt, had hij een muilkorfplicht. “Gezien de verwondingen had de hond die niet om bij het laatste incident”, aldus burgemeester Victor Molkenboer.

.

.


.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 9 april 2023 

.

Het nieuw koppie Estrella

.

Dit is Estrella, teefje, gemixt ras, geboren 27/09/2020, hoogte 67 cm lengte 70 cm. Estrella woont in het asiel bij Elena en Solena in de regio Ciudad Real. Karakter; Erg lief voor mensen en kinderen.  Zeer mensgericht. Estrella vindt andere honden maar niks. Estrella heeft als pup te weinig sociale eigenschappen aangeleerd om met andere honden om te gaan. Hier wordt nu aan gewerkt maar het zal altijd een punt van aandacht blijven. Daar tegenover staat dat zij extreem mensgericht is en alles voor het baasje over heeft.
Achtergrondinformatie:  Baasje moest met echtgenote naar verpleegtehuis en kon niet meer voor haar zorgen. Hierdoor werd ze bij het asiel gebracht. Sinds geboorte had Estrella bij het baasje gewoond die haar altijd aan een korte lijn hield. Nu laat Elena haar af en toe vrij op een afgesloten veld. Dat kan eigenlijk niet samen met andere honden omdat ze die niet gewend is. Met grotere rustige honden gaat het nog wel maar met kleine honden die blaffen levert dat problemen op. Daarom moet ze voorlopig ook alleen in een ren wonen. Zoals we al eerder vertelde is ze voor mensen, oud en jong, een heerlijke meid.  Ze heeft een moeilijk leven gehad met een valse start. We hopen een baasje te vinden die geen andere dieren heeft en haar alle aandacht kan geven die zij nodig heeft zodat zij kan laten zien wat voor geweldige hond ze werkelijk is … .

.

.

.

.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Hoe leer ik mijn hond stil te zijn???

Misschien is het gek maar de truc is om hem eerst op commando te leren blaffen.

Kijk maar het filmpje…

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

De 4-kanten column van Ton: 

“Kinderen die geen zakgeld vragen”

.

.

“Ja, we hebben hondjes. Als u niet van honden houdt, kunt u beter niet op bezoek komen”..

Wij hebben misschien makkelijk praten maar zijn daar wel duidelijk in. Het is nu eenmaal zo dat mensen die absoluut niet van honden houden ook niet tot onze intieme vriendenkring zullen behoren.

1 thJS8P2X80Ieder weldenkend mens dat een beetje kennis heeft van het gedrag van een hond, de voorspelbaarheid van het gedrag door krijgt en ziet hoe de hond zijn best doet om op zijn manier het baasje te plezieren, niet anders kan dan bewondering uitspreken over dit dier. Al duizenden jaren maken mensen gebruik van de diensten van de hond en dat is natuurlijk ook niet voor niets. En dan zijn er anno 2023 toch nog mensen die de hond het liefst van deze aardkloot zouden verbannen.

.

Natuurlijk kunnen er allerlei redenen aan ten grondslag liggen waarom men een aversie jegens honden heeft zoals een mogelijke allergie, angststoornis of geloof, maar zelfs die redenen hoeven nog niet te leiden tot een ‘hondenhaat”.

Wat voor reden er ook voor gegeven wordt om niet van honden te houden er zit altijd iets persoonlijks in. Met uitzondering van een fysieke medische reden, blijken mensen op één of andere manier niet bij ons te passen. Zij vinden het onbegrijpelijk dat wij het belang van onze honden boven die van hen stellen…..

1 th815WMHOG.

Alleen hondenbezitters, die hun hond zien als een volwaardig gezinslid, zullen dit wellicht herkennen. Het rekening houden met de hond is een tweede natuur geworden omdat je je verantwoordelijk voelt voor hun welzijn. Je wilt ze niets te kort laten komen. OK, misschien mogen ze bij ons iets te veel, worden ze een beetje te veel verwend en als puntje bij paaltje komt laten we hun belang prevaleren boven de wensen of plezier van onze ‘kennissen’ maar we kunnen gewoon niet anders.

.

Mia op haar mooist ….

Voelen we ons hierdoor in onze vrijheid beperkt? Nee waarom zouden we? Dag en nacht ondervinden we de onvoorwaardelijke liefde van onze beestjes. Nooit stellen ze ons teleur en altijd brengen ze een lach op ons gezicht als het leven even tegen zit. Zelfs als er momenten zijn wanneer we ze even moeten corrigeren is er de verbondenheid die altijd oprecht is en immer gericht is op een nog hechtere band. Ik weet dat de vergelijking voor veel mensen te ver gaat maar ze zijn eigenlijk net als je eigen kinderen. Als je je hond een beetje kent weet hoe hij zijn erkentelijkheid en liefde laat zien. Dat is de mooiste beloning die je je maar kunt wensen.

.

Is dit pleidooi een poging om hondenbezit tot zaligmakend te verklaren. ? Absoluut niet !!!!!!

Honden geven nu eenmaal zorg en overlast: Dat wil zeggen: ze kunnen wel eens lawaai maken, haren achter laten, met natte poten het schone huis binnen stormen, om de nodige aandacht vragen ook als het even niet uitkomt, plaats hebben genomen op jouw stoel of bank als jij er wilt gaan zitten, iets in huis kapot maken, je een onverwachtse doktersrekening bezorgen, alles tien keer uitgelegd moeten krijgen ……. en toch houden we zielsveel van ze….

Zeg nou zelf het zijn toch net kinderen…..?!?!?!

Maar dan kinderen die nooit om zakgeld vragen….

.

.


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6,5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Het baasje heeft het voorbeeld gegeven

.

.

.

.

precies op maat …..

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Ian en Babs van 16 tot en met 26 april 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

Ian en Babs van 4 juni tot en met 30 juni 2023

Casper van 7 tot 9 juni 2023

Lizzy van 8 juli 2023 tot 28 juli 2023

 

Lynnie van 26 juli tot 19 augustus 2023

Arie en Sara van 8 tot 28 september 2023

Lizzy van 28 december tot 4 januari 2024

Millie, Mike en Sjors van 29 december tot en met 1 januari 2024

 

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com