Dierenmissies Weekjournaal van 9 oktober 2016

img_4302

Voor Trisha staat een mand klaar.

Beste mensen,
.
Deze week hebben we adoptienieuws, worden we geconfronteerd met een dilemma en nog veel meer …  Vanzelfsprekend wilt u niets missen van al dit nieuws waar u wellicht het nodige van op kunt steken. Daarom kunnen we u alleen maar aanraden om het weekjournaal van  a tot z te lezen en alles te weten te komen over de onderwerpen: Trisha in de belangstelling, Wat vonden de hondjes van Linda’s bezoek? Voerdonatie. Leuke aanbieding van Buddies. Veel meer adoptienieuws. Ogen in de nacht. Taboe voor de Pitbull. Adoptie van Trisha ziet er goed uit. Soms weten we het ook even niet. Stadshond of niet. De stakkers in Spanje… Ingezonden stukje over  Tresor en Ron. De registratie van uw hond is verplicht. De vierkante column van Ton: “Het dilemma”.   De (on)zin van de week over “Door honger gedreven” . De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang. Mia weer terug naar huis.
.
Advertentienieuws over: Vrijwilligerswerk in Spanje, Meer Koeling, Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, Dierbaar Sieraad, OnePack  Bedfast Plus en Fresh PC.
.


Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

 
 
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++  

logo meerkoelingAirconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

  Zinvol bezig zijn in Spanje…

.

Vrijwilligers gezocht en verblijfsaccommodatie en hondenoppas in Spanje aangeboden

bedfastplusVoor informatie over vrijwilligerswerk op het asiel Odena, mail gerust dierenmissies@gmail.com. Heeft u zin dit jaar uw strandvakantie om te ruilen en mee te helpen aan dit project, of juist uw vakantie te verlengen en honden in nood te helpen?

Dat kan bij ons! Welkom in Pension Bedfast & Odena Asiel

KLIK HIER voor meer info

bedfastplus2016@gmail.com

 Voor informatie over vrijwilligerswerk op het asiel Odena, mail gerust dierenmissies@gmail.com. 

 De week van dag tot dag:

.

Maandag 3 oktober 2016 

.img_4302

Trisha in de belangstelling

De jonge meid Trisha staat in de belangstelling. Dit is heerlijk nieuws. Zeker toen we hoorden dat de baasjes ervaring hadden met diverse stevige honden..

 

====================

.

Wat vonden de hondjes van Linda’s bezoek?

.

20161001_084009We hadden al uitgekeken naar de komst van Linda want we waren best wel benieuwd hoe het met Nelly zou gaan als zij voor het eerst Linda’s hondjes zou zien. Linda zou namelijk Moos en Sjors meenemen. Nelly had het even moeilijk gehad toen Mia kwam omdat zij vond dat zij in de roedel meer rechten had dan zij.

foto

KLIK op de foto om Mia en Nelly te zien rennen………

Zij staat immers achter in de rij bij onze hondjes maar dat veranderde gauw in een goede vriendschap want net als zij houdt Mia van rennen.

.

linda-botas-moos-en-sjors

Botas houdt van de salontafel toezicht op alles wat er gebeurd… hij is tenslotte de grote baas van de club…

Het werd een heerlijke drukte. Ook nu weer was het met de club van acht hondjes een grote harmonie. Sjors en Moos (die ook al vaker bij ons waren geweest) mengden zich direct met onze hondjes Botas, Sally, Nessje en Pichi en onze noodgast Nelly.

moos-en-sjos-lekker-snoepen

Moos en Sjors hebben wat lekkers gevonden en Nessje zoekt andacht van Linda

 

 

 

 

 

 

 

.

===========================

2016-10-03-08-52-22-k.

Voerdonatie.
.
Linda’s komst had ook nog een leuke bijkomstigheid. In Amsterdam Noord heeft zij goede contacten met PetsPlace en daar was zij langs gereden om te bezien of zij nog wat wilden doneren. En ja hoor … ook deze keer kreeg ze weer de nodige zakken voer mee.

.

====================

.

Mia weer terug naar huis
.
20161003_15055320161003_150746In de middag brachten we Mia weer naar haar baasje Nicole in Huizen.

Mia stond al voor de deur te wachten toen Nicole de voordeur opende. Zo’n momentje is prachtig om te zien.

20161003_151624

nog even zwaaien door de glazen deur

.

.

.

.

.

.

.

.+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Wekelijks krijgt u mooie aanbiedingen van onze sponsor Buddies
Klik op de advertentie en bezoek hun webshop
.
WIST U DAT BUDDIES HET WEBSHOP KEURMERK HEEFT ONTVANGEN
 .

2016-10-sticker

.

.

.

.

.

.

.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

KLIK op de advertentie om hun website te bezoeken.

.

.

Dinsdag  4 oktober 2016
.

Veel meer adoptienieuws

a_20551450826591

.

Flavia heeft een baase gevonden in Spanje .

.

en Brubaker, Homer en Meg zijn inmiddels ook naar Nederland gereisd.

.

Sugar staat in Spanje in de belangstelling en de verwachting is dat zij daar haar baasje vinden

.

.

.

a_10211400750166

Brubaker

a_22481451161701

Meg

a_11151404771427

Sugar

.

.

.

.

.

.

=========

.
Ogen in de nacht.
.
nellie-pasfotoHet is een tijdje geleden dat we achtervolgd werden in het donker. Ik heb het dan over de keren dat we er in de nacht uit moeten om gebruik te maken van het toilet. Iedereen kent die momenten wel. Wakker worden, slaapdronken naar de WC lopen en dan weer terug in bed kruipen. Omdat ik dan gewend ben aan de duisternis heb ik genoeg aan het spaarzame licht dat het daar hangende nachtlampje me biedt. Bovendien vind ik het vervelend als ik het grote licht aan moet doen omdat het felle licht dan in mijn ogen prikt en mij onnodig meer wakker maakt.
Onze hondjes nemen echt niet meer de moeite om te kijken waar we naar toe gaan als we ‘s nachts het bed uit sluipen want zij willen hun lekkere slaapplekje niet opgeven. Maar als ik dan in alle stilte op de WC zit en voor me uit kijk, blijkt dat de kleine Nelly stilletjes mee in de WC is geglipt. Voor je zittend, kijkt ze je vragend aan met twee  prachtige ogen. Je hart smelt en als vanzelf aai je dat koppie… Het zal nog veel hartzeer opleveren als we strakjes een baasje voor haar moeten zoeken.
.
.
Donderdag 6 oktober 2016
.
Taboe voor de Pitbull.
.
Deze week is de wet tegen pitbull-achtige honden geaccepteerd in Montreal, met 37 tegen 23 stemmen. Wat het precies inhoudt is niet duidelijk, want de wet is vaag. Maar dat een hond die iets op een pitbull-achtige hond lijkt nu zich zorgen moet maken in Montreal is wel duidelijk. Niet alleen in Montreal heb je dit soort wetten – de zogenaamde ‘Breed Specific Legislation’ of  ‘BSL’ –  ook in andere Canadese en Amerikaanse plaatsen zijn deze honden niet welkom (zie hier voor een update waar in Noord-Amerika de BSL wet bestaat en waar niet, en hier voor een lijst waar in de wereld welke honden niet welkom zijn).

Rechtszaak tegen ban
De SPCA van Montreal, een lokale dierenbeschermingsorganisatie, is een rechtszaak begonnen tegen deze ban. Ze vinden dat dit een grof schandaal is om zomaar een hond om bepaalde uiterlijke kenmerken of omdat ze bepaald DNA hebben te verbieden of te vermoorden.

Op het eerste oog lijken de situaties met kinderen aandoenlijk maar in werkelijkheid zijn ze super gevaarlijk …

pb2

hond wordt vastgehouden, kind zit op de rug zodat de hond hem niet goed kan zien. Voorts schreeuwt het kind hard zodat hij schrikt.

pb1

kind tekent met stift op de hond. Als het kind iets te hard drukt op een verkeerde plaats is de ellende niet te overzien…

pb3

zittend in de zandbak onderzoekt het kind met beide handjes hoe ver de oren van de hond kunnen buigen…

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ten eerste is een pitbull geen apart ras, maar een verzamelnaam voor verschillende rashonden die pitbull-achtige trekken hebben, waaronder de Amerikaanse pitbull terriër, Amerikaanse staffordshire terriër, American bully en staffordshire bull terriër. Zelfs experts kunnen pitbull-achtigen niet onderscheiden van bepaalde non-pitbulls die er wel op lijken. Dat er geen goed wetenschappelijk bewijs is dat deze honden agressiever zijn dan andere honden, of ‘slecht’ zijn, dat maakt schijnbaar niet uit. Men is er bang voor, en wil er een wet tegen, zo lijkt het. Er zou in het geval van Montreal een vrouw overleden zijn door een aanval van een pitbull, maar achteraf bleek het een totaal ander ras te zijn, het zou een boxer zijn geweest. Maar toch worden pitbulls hiervoor gestraft. De impact op gezinnen met een pitbull in Montreal is enorm groot. Dierenreddingsorganisaties zijn zo vlug mogelijk alle pitbull-achtigen vanuit het asiel in Montreal naar andere gebieden aan het verplaatsen. Er heerst onzekerheid en angst voor ieder die van pitbulls houdt.
.
(Met dank aan PiepVandaag)
.
Wij hebben zo hier ook onze eigen geachten over. Natuurlijk kunnen de pitbulls er niets aan doen als er iets fout gaat. Immers hij doet wat hem geleerd is. Maar een klein bijtincidentje is al gauw een groot incident omdat zij nu eenmaal enorm krachtige kaken hebben die niet zo maar van elkaar gaan als er in een stress-situatie gebeten wordt. Dat is beduidend anders bij andere type honden. Hoe lief hij of zij ook is… kleine kinderen met een hond is altijd risicovol. Maar met een Pitbull zijn de consequenties bij een incident dan meestal veel groter.

.

.
Vrijdag 7 oktober 2016.
img_4299.
Adoptie Trisha ziet er goed uit.
.
Alle lichten staan op groen. We hebben zelfs al een datum voor de reis naar Nederland waarop we ons kunnen richten. We weten niet waar en hoe laat Trisha aan zal komen maar de vertrekdatum uit Barcelona zal op 21 oktober zijn. Dan komt ze op zaterdag 22 oktober aan in Nederland.
.
.
.
Zaterdag 8 oktober 2016
.
Niks is leuker dan in alle vrijheid door het bos te struinen op zoek naar het onbekende ...

Niks is leuker dan in alle vrijheid door het bos te struinen op zoek naar het onbekende …

Soms weten we het ook niet.
.

Je kunt zo in het bos iemand tegenkomen waartegen ze met allemaal beginnen te blaffen. Dat gebeurt zeker als ze dan ook nog vast aan de lijn zitten. Het gekke is dat als ze los lopen soms wel blaffend op iemand af lopen maar dan al gauw weer de rust vinden als ze zien dat er niets te vrezen valt of dat het een bekende is.
Een bezoeker in het bos... even kijken of we die kennen. ..

Een bezoeker in het bos… even kijken of we die kennen. ..

Op een afstand is het dan ook een moeilijke beslissing om ze wel of niet los te laten. Immers niet iedereen is gesteld op hondjes.

Deze mevrouw weet wat de bedoeling is. niet bang voor hondjes en gewoon vriendelijk aanspreken en zelfs Nessje laat zich aaien.

Deze mevrouw weet wat de bedoeling is. niet bang voor hondjes en gewoon vriendelijk aanspreken en zelfs Nessje laat zich aaien.

Als ze  in een opgewonden standje aan het blaffen zijn zal menigeen denken dat hun laatste uur heeft geslagen heeft. Ach niets is minder waar maar ja als de honden voor die persoon vreemd zijn is dat wel te begrijpen. Gelukkig kennen we de meeste mensen die we tegen komen  dus dat is geen probleem. Nu het hersft is en de winter voor de deur staat zullen verdwaalde toeristen steeds zeldzamer worden.  Nelly heeft er nog het meeste moeite mee. Uit onzekerheid blijft zij het langst blaffen. Ook als zij maar denkt dat er iemand aankomt dan rent zij luid blaffend een richting in. Meestal is er dan niets maar dan zijn ook Pichi en Botas al in alle staten. Nelly komt dan meestal al terug lopen terwijl Pichi en Botas nog de omgeving afzoeken om te zien waarom Nelly nou zo nodig moest  blaffen.

Nelly kan het niet laten en moete toch nog blaffen tegen deze wandelaar... Waarom ? Pure onzekerheid...

Nelly kan het niet laten en moete toch nog blaffen tegen deze wandelaar… Waarom ? Pure onzekerheid…

.

Nu hebben we Nelly het eerste stuk aan een lange rollijn om haar af te leren steeds zo’n blaffende sprint te trekken. Dat gaat goed en als ze dan helemaal op haar gemakje loopt te snuffelen en er niemand in de buurt is mag ze ook los.
Kijk dit scheelt een boel gedoe en drukte. We komen er wel maar ook dit is iets dat ze moet leren….
 

.

Zondag 9 oktober 2016
.
Stadshond of niet …
.
Het voelt verrassend koud aan. In alle vroegte ben ik voor mijn laptop gaan zitten om het weekjournaal af te maken. Met een korte onderbreking rond 08.30 uur  loop ik met de beestjes het bos in en kan ik even mijn gedachten de vrije loop laten. 
Met een gelukzalig gevoel kijk ik naar onze hondjes. Die gaan gewoon hun eigen gang. Ze vermaken zich weer prima en zoeken allemaal zo hun plekjes om de behoefte te doen. Keurig opgevoed duiken ze de struiken in om even later weer opgelucht te voorschijn te komen.  
met-jasje stadshondIk kan zien of een hond gewend is om op straat te poepen of niet.  Honden die in een stad aan de lijn moeten lopen tijdens het uitlaten doen hun behoefte meestal op het bospad. Hondjes die regelmatig in de natuur rondbanjeren zullen de voorkeur hebben om uit het zicht tussen de struiken te gaan zitten. … Ach het is maar wetenswaardigheidje… Dat zijn zo de gedachten die in mij opkomen tijdens een boswandeling.. Misschien niet zo verheffend maar wel ontspannend …
Een uurtje later kwamen we weer thuis. Met koude oren en handen nam ik weer plaats achter de pc. Ik besloot om een stukje over deze wandeling op te nemen. Bij deze dus ….
=============
.

De stakkers in Spanje…
.
triestWie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in een Spaans asiel op een baasje wachten…
.

Graag wijzen we u daarom op het volledige overzicht van alle te adopteren hondjes (<= KLIKKEN)

.

.
.
.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.
 Ingezonden filmpjes van Saskia (baasje van Tresor)
.
De filmpjes zijn voorzien van Catalaans commentaar om de ex-verzorger van Tresor te laten zien dat het goed gaat met haar..
tresor-in-nl-1

KLIK op de foto om het filmpje te starten

tresor-in-nl-2

KLIK op de foto om het filmpje te starten

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 Ingezonden update met foto’s van Monique (baasje van Ron)

20161006_082611Hoi Ton,

Beetje nieuws van Ron.
Het is precies of Ron is hier al sinds zijn geboorte.  Hij is ongelooflijk lief en verstaat al Vlaams.
S’morgens zit hij als eerste in de auto om te gaan wandelen, dan volgt het ritueel, eerst  samen plassen, dan op zoek naar het konijn dat hij de vorige dag heeft gezien. 20161006_082933Het is een plezier om hem te zien rennen. De mastin rent wel een beetje mee maar de newfy laat hem maar lopen en volgt wel maar op zijn tempo. De tijd dat hij op zoek is naar het konijn is hij een beetje doof, enkel wanneer hij door heeft dat de konijnen te vlug zijn werken zijn oren weer.
20161006_084951Wanneer we terug naar de auto gaan is Ron steeds de eerste aan de auto.
.

Ron is een super lieve hond, we zijn heel blij met hem.
Groetjes Monique

.

==============

.

Registratie van uw hond is verplicht

.

imagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

=====================================================

  .

kop-ton.

.

.

.De 4-kanten column van Ton: “Het dilemma”.  
.

Wat is dat nou weer…?!?!?!?!  Hebben we het beste voor met onze honden worden we weer beticht van dierenmishandeling omdat we de vleesindustrie in het zadel zouden houden…

OK dit vereist enige uitleg….

Al enige tijd is duidelijk dat er in hondenbrokken nou niet altijd die ingrediënten zitten dat we zouden verwachten. Zeker niet in de verhoudingen die we zouden verwachten. Soms bestaan het overgrote deel van de zogenaamde vleesbrokken uit allerlei graan en groente producten. In het begin slikten we dat omdat we dachten dat dit goed was voor onze hondjes. Wij hebben immers ook onze groente en vezels nodig om gezond te blijven. Klopt maar een hond is geen mens. Wij zijn omnivoren (alleseters net als varkens) maar uw hond niet. Uw hond is een carnivoor (vleeseter). Carnivoren halen alles wat ze nodig hebben uit het vlees en de botten die ze eten.

Hoe komt dat we zomaar aannemen dat honden alles kunnen eten ? Dat komt door de geschiedenis. 27f33b0486f69c28b409e6aa0f9353dbHonden zijn al duizenden jaren een trouwe metgezel van de mens. Verzorging bestaat voor een belangrijk deel uit het delen van eten. De hond eet mee met de pot. Ook nu nog gebeurt dit en mogen ze af en toe het bord van de baas aflikken. Ook bij ons gebeurt dat wel eens hoor .., en ook bij ons krijgen ze met regelmaat wat lekkers van ons bord. Sorry … ik weet het … het is geen goed voorbeeld… maar het kan echt geen kwaad hoor als het maar met mate gebeurt.

Hebben we het dan zo slecht gedaan met het geven van droogvoer ? Nee hoor want in die brokken worden gewoon allerlei dingen ingestopt die uw hond nodig heeft. Het kleine beetje  vlees dat er inzit is gemaakt van slachtafval. En laat u niet misleiden door mooie worden als “meer granen” of “groente” want dat is echt voor de hond onnodige ballast en zorgt alleen maar voor extra volume zodat de producent in de brokken minder vlees hoeft te gebruiken. Ze worden er niet ziek van maar hebben wel een dubbele hoeveelheid aan ontlasting.  Tja, en dat met zo’n 1.500.000 honden in ons landje  is natuurlijk wel iets om over na te denken.

images7tx0urd4

droge drolletjes zijn makkelijk op te paken

Natuurlijk zal elk verstandig baasje de poep van de hond direct zelf opruimen zodat er niemand last van kan hebben maar denk even met me mee…

typisch hondenpoep na het eten van droogvoer

typisch hondenpoep na het eten van droogvoer

Denk eens aan een smeuïge hoop hondenstront die dagen er dagen lang over doet om in te drogen. Zo’n hoop die, als je er per ongeluk in trapt, zo heerlijk onder je zolen verspreid en tussen werkelijk elk ribbeltje van je profiel gaat zitten.

.

.

imageskudssakn

product van een vleesmaaltijd

Denk nu eens aan een hard droog drolletje. Stel dat je daar op gaat staan. De kans dat die los van je zolen blijft is groot en mocht je toch resten moeten verwijderen dan gaat dat een heel stuk makkelijker dan bij de hoop stront.

Je zou dus zeggen, om allerlei redenen, dat een juiste keuze van voer voor je hond voor de hand ligt. Kopvlees, pens, kip en allerlei gemixte variaties zijn al te koop. Keurige pakjes, schoon gemaakt, en klaar gebruik, diep gevroren zodat het niet stinkt kortom aan alles is gedacht. Wat is de wereld toch prachtig als je ziet dat er automatisch voor alle problemen oplossingen komen… Sterker nog de vleesindustrie krijgt hiermee een klein zetje in de rug. Wij als bewuste en kritische consumenten hadden het hen moeilijk gemaakt door steeds minder vlees te eten.

Het leuke is dat steeds meer baasjes hun hond met regelmaat trakteren op een echte vleesmaaltijd. Hierdoor zal de poepoverlast afnemen en de gezondheid van uw hond toenemen.

Maar wist u dat het nu zo schijnt te zijn dat al die hondenmondjes die gevoed worden een zo’n grote impuls voor dat de vleesindustrie is dat ze hun productie moeten opvoeren om aan de vraag om vlees te kunnen voldoen… Het gaat dan bijvoorbeeld over kipfilet of ander vlees dat mensen ook eten. ….

Doe je het dan nooit goed ?????.

Koop je bijvoorbeeld pens dan hoeven er geen extra dieren geslacht te worden om aan de honger van de hondjes te kunnen voldoen.

Oh ja, je kunt ook verse pens afhalen bij het slachthuis. Dit is gratis of voor een prikkie…. Er wordt nog erg veel weggegooid en dat is zonde. Deze pens moet je zelf nog in stukken snijden. Omdat het vers is, stinkt het wel maar de hondjes zijn er dol op…

 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is een noodzaak.

.

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

.

Wellicht wilt u eens klikken op de mooie Lima zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus kunt kopenkans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….? Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
.

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Door honger gedreven …” .

.

imagesus8ec36g.

Heb je als baasje genoeg eten voor twee ….

Dan mist je hond nooit het diner ….

.

=============

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond.
Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn.

Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.

1431788636657

oktober 2016
ma di wo do vr za zo
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18  19 20 21 22 23
24 25 26 27  28 29 30
 31  –
november 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
december 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

========

2017

augustus 2107
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

===============

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

«
»
  • Gertrude

    Nelly dacht in donker: “Mocht jij weggaan, dan niet zonder mij…..”

    1
  • Selena

    Ik hoor dus bij diegenen die hun honden vers vlees te eten geven. Dit is begonnen nadat een van mijn vorige honden echt kaal werd van het krabben omdat hij jeuk had.Hij kreeg hiervoor van de dierenarts prednison. Op aanraden van iemand in de dierenwinkel ben ik hem toen van die vleespakketjes gaan geven zoals je die kan vinden (ook in de supermarkt) zoals Smuldier en Rodi. De jeuk verdween, hij blij, ik blij, prednison uiteindelijk niet meer nodig, maar nooit verder over nagedacht waardoor dit kwam (nu weet ik granenallergie). Toen Titan kwam vertikte hij het om brokken te eten. Op aanraden van iemand die ik van Facebook kende, ben ik toen voor hem ook kompleet vers vlees (KVV) gaan kopen en het eetprobleem was over: hij smulde ervan! Inmiddels stel ik zelf de maaltijden samen (voor alledrie) na mezelf ingelezen te hebben. Ik bestel via een site op internet karkassen, organen en spiervlees. Dit moet wel in een bepaalde verhouding gegeven worden, anders bouwt je hond tekorten op.Ook belangrijk: er moeten 5 verschillende diersoorten gegeven worden in 6 weken tijd. Het meeste wat mijn honden eten is niet voor menselijke consumptie geschikt(karkassen) en de meeste organen worden ook niet door mensen gegeten. Het spiervlees zou misschien wel gegeten kunnen worden, maar verkoopt in de winkels niet omdat er teveel vet, spiertjes o.i.d. doorheen loopt. Ik ben er heilig van overtuigd dat dit het beste voor de honden is: je ziet het aan de vacht ( glanst,voelt niet zo vettig aan en geen grijze handen na het aaien), ze ruiken niet zo “honds”, door het kauwen blijven hun tanden mooi schoon en i.d.d: maar 1 x op een dag ontlasting die makkelijk op te ruimen valt i.p.v. minimaal 3 x een grote vlaai, maar het is wel belangrijk dat je niet zomaar wat doet anders kan je hond wel tekorten opbouwen.

    2

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com