Financiële verantwoording 2020 met beleidsplan 2021

Financiële verantwoording 2020 met beleidsplan 2021

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Dierenmissies Beleidsplan 2021.

 

Asielverlaters
Terugblik op 2020 laat zien dat we dat jaar enorm te lijden hadden van de COVID 19 crisis. Geschikte vluchten waren niet of nauwelijks en voor de enkele adoptie, drie in totaal,  maakten we noodgedwongen gebruik van wegtransport.

Bemiddeling voor meer opvanglocaties.
Sinds enkele jaren waren we exclusief voor CAAD (Centre d’Acollida d’Animals de Companyia) aan het werk. Omdat het aanbod steeds meer beperkt werd hebben onze adoptiebemiddeling opengesteld voor meerdere Spaanse particuliere opvangmodaliteiten waarvoor ons contactpersoon aldaar de kwaliteit kan garanderen die wij voor onze adopties gewoon zijn.

Bekendheid bij jeugd
Helaas bleek er opnieuw maar weinig belangstelling voor een presentatie te zijn op scholen in de buurt maar dat wordt wellicht in 2021 anders als we ons meer gericht profileren richting de lagere scholen.
.
Algemene bekendheid
Het Dierenmissies weekjournaal blijkt een goed medium om belangstellenden te informeren. Het journaal heeft wekelijks naar schatting zo’n 10.000 lezers. Dit komt mede door dat de wekelijkse aankondiging van het weekjournaal op facebook keer op keer wordt gedeeld.
Het bezoekersaantal op de Dierenmissies Website staat nu op 5,1 miljoen. Dat betekent dat we in 2020 zo’n 900.000 bezoekers hebben gehad op de Dierenmissies website. Dit is toename 100.000 bezoekers ten opzichte van 2019.
.
Het Dierenmissies Weekjournaal is geschikt voor lezers van alle leeftijden.
Er wordt voor gewaakt dat het Dierenmissies Weekjournaal een publicatie is voor het hele gezin en dat het vooral tracht een positieve benadering te vinden voor alle nieuwtjes. Schokkende berichten worden niet gemeden maar schokkende beelden worden geweerd uit het Weekjournaal.
.
Speerpunten van beleid 2021
Net als in 2020 zal Dierenmissies acties van castraties en sterilisaties blijven ondersteunen omdat zij van mening is dat dit de enige juiste en meest humane manier is om het zwerfdierenprobleem het hoofd te kunnen bieden. Voorts blijft Dierenmissies actief in het aan de kaak stellen van dieronvriendelijke situaties zoals dat ook in onze doelstelling is opgenomen. Een nieuwe rubriek in het weekjournaal is de “Politie zoekt” waarmee we proberen om meer aandacht te geven aan de opsporing van dierenmishandelaars. In de 4-kanten column in het Dierenmissies Weekjournaal wordt ook dit jaar weer voor gebruikt om relevante maatschappelijke issues aan de kaak te stellen.

«
»