Nieuwe website van Dierenmissies

Het is een heugelijke dag vandaag voor www.dierenmisses.nl

Al enige tijd vieler op de oude web omgeving te lezen: “Vanwege een upgrade van onze website naar een stabielere omgeving kunt u de komende tijd enig ongemak ondervinden. Ons excuus hiervoor.”

Eergisteren 24 november 2011 kregen we van Maurits van Elswijk te horen dat de vernieuwde website Dierenmissies klaar was om “live” te gaan.……. Nu zijn we nog druk bezig met de laatste puntjes…. Maar het resultaat mag er al zijn….

Nooit vergeten hoe het begon

De eerste Dierenmissie website had door bloed, zweet en tranen van amateurs met de beste bedoelingen het levenslicht gezien. Dat paste  in het tijdsframe waarin  Dierenmissies zich bevond en het was de tijd van vallen en opstaan. Deze pioniersfase hebben  we nu nog lang niet achter ons gelaten en steeds worden we gedwongen ons innovatief op te stellen. Alleen dan kunnen we technische beperkingen voor  blijven en naar een beheer fase groeien. Niet dat we groter moeten worden,  maar wel dat we de techniek laten meehelpen om  het vele werk van Dierenmissies beter beheersbaar te maken. Buiten het reizen om de hondjes te halen, wordt er veel tijd besteed aan de presentatie van de  hondjes op internet en op de website van Dierenmissies. Keer op keer worden we gewaar hoe belangrijk het medium internet is en hoe onze communicatie met  iedereen via email en de website van Dierenmissies loopt.

De voortuitgang laat zich niet tegenhouden

Alle moeite ten spijt konden we op een gegeven moment niet anders dan ook opnieuw kritisch naar de website kijken. Tja, dan wordt het tijd om er een expert bij te halen en toen was daar Maurits, het baasje van Bruno. Maurits is de drijvende kracht achter de onderneming OnePack  (www.onepack.nl)  dat zich onder andere heeft gespecialiseerd in het bouwen van websites…. Was dat even toevallig ….. Maurits had natuurlijk al lang met een schuin oog naar  onze  site gekeken en had al eens ‘voorzichtig’ verschillende tips gegeven om niet op iemands teentjes te trappen.  Toen de oude webmaster stopte met zijn vrijwilligerswerk voor Dierenmissies was er een natuurlijk moment gekomen om de website eens grondig onder handen te nemen. Maurits bood aan om dit ‘gratis en voor niets’ te willen doen en geloof ons… daar waren we erg blij mee.

Enthousiast vertelde hij ons over allerlei plannen waardoor de site moderne features zou krijgen die de bekendheid van Dierenmissies ten goede  zou komen. We luisterden aandachtig en knikten tevreden maar wisten in ons hart dat we het eindresultaat zouden moeten zien om goed te begrijpen wat hij  bedoelde. We gaven Maurits de vrije hand en het resultaat is fantastisch.
Natuurlijk mochten er geen gegevens uit de oude web omgeving verloren gaan en alles heeft zo op een gestructureerde manier een nieuw plekje gevonden op de nieuwe site van Dierenmissies. Gedurende maandenlang heeft hij, in de spaarzame uurtjes die hij over had naast zijn werk, met hulp van zijn vrouw Siriphan, de gegevens overgezet. Maurits heeft er voor gezorgd dat de ‘content’ (inhoud van de website van Dierenmissies) op een relatief makkelijke manier bij te houden is…  zelfs voor ons… de leken die wij zijn.

Voor de bezoeker van de website Dierenmissies zal het net als ons even wennen zijn om in plaats van de ‘warme en rommelige website’ op een  modern vormgegeven website te komen die van alles en nog wat in zich heeft waardoor de communicatieve en informatieve waarde flink wordt vergroot.

 

Wat is er nog meer nieuw

Een eenvoudige zoekfunctie stond al erg lang op het verlanglijstje. Dat de site is aangevuld met Twitter, facebook, RRS-feed, en  tal van handigheidjes die ‘onder water’ werken, maken het een website die nu qua mogelijkheden zich kan meten met elke professionele website.

Een nieuw mailadres info@dierenmissies.nl is in gebruik genomen. Dit mailadres wordt automatisch gebruikt als u met ons, via de website, contact op neemt. Wees niet bevreesd… ook het vertrouwde dierenmissies@gmail.com blijft bestaan. Beide adressen zijn dus te gebruiken.

Statistieken

Dit weekend zal de website Dierenmissies meer dan 20.000 keer bezocht zijn. Dit resultaat hadden we nooit verwacht en het moment om over  te gaan naar een nieuwe omgeving hadden we niet beter kunnen plannen.

Als we terugkijken naar begin april 2011, toen we de website pas echt goed op de rails hadden staan en wij blij waren met een dagelijks bezoekersaantal  van 25 (waarvan wij ook een aantal bezoeken voor onze rekening namen om alleen maar de teller te kunnen zien..), beseffen we dat de website van Dierenmissies absoluut een succes genoemd kan worden. Beste mensen voor ons is de website een belangrijk en onmisbaar instrument gebleken dat de nodige aandacht verdient. Mede door de website konden we u de afgelopen 8 maanden bereiken en hebben ruim 60 dieren een baasje gevonden, heeft meer dan 5000 kg ingezamelde goederen de weg naar asielen in Spanje gevonden, heeft u gerichte campagnes financieel ondersteund en konden we bemiddelen bij de inzet van vrijwilligers in Spanje.

Met vertrouwen zien we met onze nieuwe website van Dierenmissies, de toekomst tegemoet.

Annerie en Ton
Dierenmissies

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com