Valentina’s story: genezingsproces

Valentina

Valentina genoemd

Valentina’s genezingsproces. Helpt u mee?
Hoeveel kan een hond doorstaan? Dit is het verhaal van Valentina een hond van ongeveer 3 jaar oud en een gewicht van 30 kg.
Op 13 februari 2011 aangereden en voor dood achtergelaten.

Pas toen ze van de weg was gehaald door Piedy, de beheerder van het asiel in Tobarra, en was neergelegd om haar nader te bekijken gaf ze een eerste teken van leven. Zonder een moment te verliezen is ze direct naar de dichtstbijzijnde dierenarts gebracht en kreeg ze de naam Valelentina.

Daar werd de diagnose gesteld dat Valentina een aantal botbreuken had in haar linker achterpoot en dat haar heup gebroken was….. maar dat alles goed zou kunnen komen.

Gebroken poot

Gebroken poot

Natuurlijk werd meteen de opdracht gegeven haar zo spoedig mogelijk te opereren om haar een kans te geven op beterschap.

litteken

1 jaar oud litteken

Toen Valentina was geschoren en op de operatietafel lag was een oud ongeveer één jaar  oud litteken zichtbaar dat doet vermoeden  dat  Valentina op dezelfde plaats al eerder een operatie had onder gaan.

De dierenarts heeft vervolgens met ijzerdraad haar bekken en poot gefixeerd. Zo is Valentina  met morfine tegen de pijn, begonnen aan haar genezingsproces.  Met de dag wordt ze iets sterker en begint ze weer zin ion het leven te krijgen.

X-ray van bekken

X-ray van bekken

Gebroken achterpoot

Gebroken achterpoot

Nu is het begin maart en zijn we bijna een maand verder sinds het ongeluk. Valentina probeert nu weer te gaan lopen en dat is een goed teken. Nu wordt het hoog tijd dat ze de operatie krijgt die haar achterpoot weer restaureert zodat ze weer kan gaan lopen als een echte hond.  Nu ze weer probeert te gaan lopen moet nu
Nu moet de laatste operatie nog volbracht worden om de gebroken achterpoot  verder te corrigeren .

De kosten voor de vervolg operatie is ondertussen te veel geworden om door het asiel Losmejoriesamigos te bekostigen. Zich behelpend zonder subsidies en totaal afhankelijk van donaties wordt het beschikbare geld zo goed mogelijk besteed om zorg te kunnen geven aan ongeveer 80 honden. Kunt u helpen met de kosten voor deze operatie. Elke euro is welkom.
Stort uw donatie direct op de rekening van het asiel in Tobarra Spanje onder vermelding van “Operation Valantina”

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com