Dierenmissies Weekjournaal van 12 augustus 2018

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week nemen we u mee in de adopties die nu gaande zijn en de stappen die we genomen hebben om de nodige hondjes naar Nederland te laten komen. Zo krijgt u ook een indruk van wat er zich achter  de schermen afspeelt. Voorts hebben we dierenartsen die na de vreselijk branden in Spanje op zoek gaan naar dieren die hulp nodig hebben, en beseffen we maar al te goed dat er nog werk genoeg is in Spanje omdat er zo’n 60.000 dieren tijdens volksfeesten worden mishandeld. Voorts gaat het in de 4-kanten column van Ton over “Zwemparadijs voor honden…” en in de (on)zin van de week over een alternatieve oplossing. Daarnaast zijn er nog tal van leuke en informatieve nieuwtjes dus alleszins de moeite waard om even de tijd te nemen en op je gemakje dit weekjournaal door te nemen. Dan kom je de volgende onderwerpen tegen:

– Om goed in de stemming te komen.
– Luke is jarig
Zicht op een vlucht voor Geza en Bambu
– Hoera de adoptie van Jody is ook rond.
– Tila in de belangstelling
– Bloedtest van Arie (Geza) en Jody
– Hoera Anais heeft een baasje gevonden.
– Hoera de uitslag van het bloedonderzoek van Jody en Arie zijn beiden binnen.
– Zwarte katten of honden zijn nu eenmaal niet populair in Spanje.
– Leuk filmpje ter ontspanning over “Yoga in het park…”.
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
– Dierenartsen aan het werk na de bosbranden in Spanje…..
– Niama in de belangstelling
– Update van de vakantie van Ollie en Luna & Ocean
– Registratie van chipnummer is verplicht
– Berichtje van de baasjes van Estela, Ziva, Lara
– De 4-kanten column van Ton: “Honden zwemparadijs”
– De (on)zin van de week gaat over: “Andere oplossing”.
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.
Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings .
.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!
.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.

GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS .

NU NOG DRINGERDER DAN OOIT … VOOR DE PERIODE VANAF EIND AUGUSTUS

VOOR HET VLIEGTRAJECT : BARCELONA NAAR NEDERLAND.

.

KLIK op de foto !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

.

.

.

.

De week van dag tot dag:

.

Maandag 6 augustus 2018

.

Om in de stemming te komen.
.
We kregen van Renske, baasje van Maximiliaan, twee leuke filmpjes toegestuurd, die we graag aan iedereen willen laten zien.

.

.


.

.

.

Voorts kregen we afgelopen zondag op facebook het berichtje van baasje Jeroen :

“Hoera Luke is jarig.!”

.

.

.

.

.

.


.

.

Zicht op een vlucht voor Arie (Geza) en Bambu HOERA !!!

.

Omdat het nog niet echt wil lukken met het vinden van vluchtbegeleiders midden in fde zomer, hebben de baasjes van Arie aangeboden om hem zelf te willen halen en dat dan Bambu gelijk mee kan komen. Wij hadden aangegeven dat we nog wilden wachten op wat voor vluchtbegeleiding op ons af zou komen en dat we desnoods eind augustus zelf zouden vliegen. Dat was net te laat voor de baasjes van Arie omdat hun vakantie al op 19 augustus start, willen ze graag de vakantietijd benutten om hem een goede start te geven.

Alles hangt nu af van de bloedtest van Arie. Zodra we de uitslag van het lab hebben en zeker zijn dat Arie op 20 augustus zou kunnen reizen, dan wordt meteen de vlucht geboekt.

Natuurlijk blijven we nog op zoek naar vluchtbegeleiders want zover we op dit moment konden zien wisten we dat ook Jodi en Sic er aan zouden komen om ook naar NL te emigreren. Dat het nog drukker zou worden bleek later in de week.

.


.

.

Hoera de adoptie van Jodi is ook rond.

.

Vandaag kwam de adoptie van Jodi rond. Nu zullen we er alles doen om  Jodi ook zo spoedig mogelijk het bloedonderzoek te laten krijgen.
.

.

.


.

.

.

Tila in de belangstelling

.

Hoe leuk is het niet als een dame op leeftijd een kans krijgt op een geweldig bestaan in Nederland. Tila is zo’n dametje dat met haar grijze snorharen een hele bijzondere verschijning is. Nu maar hopen dat dit gaat lukken !!!

.

.

.


.

Dinsdag 7 augustus 2018

.

Bloedtest van Arie (Geza) en Jody

Arie (Geza)

 

Jodi

Arie en Jodi hebben vandaag hun bloedtest gehad. De buisjes bloed zijn opgestuurd naar het laboratorium en de uitslag hoepen we rond het weekend te krijgen. Fijn dat Jodi nog net meegenomen kon worden.

.

.

.

.

.


.

Woensdag 8 augustus 2018

.

Anais

Hoera Anais heeft een baasje gevonden en zal; de naam Ayka krijgen.
.
Een superlief teefje dat nu vier maanden in het asiel moet wonen maar daar helemaal niet thuis hoort. Met een veel te lief karakter en steeds tonende aanhankelijkheid is het gelukt om fijne baasjes te vinden. Het lijkt er op dat Ayka (Anais) de hoofdprijs uit de loterij heeft gewonnen. De adoptie wordt nu formeel gemaakt en een bloedtest wordt zo spoedig mogelijk gepland waarna ze het verdere medische traject kan doorlopen voor haar grote reis en we weten wanneer zij reis gereed zal zijn.

.

.

.


.

triest

KLIK op de foto voor het volledige overzicht van hondjes die ter adoptie zijn…

De stakkers in Spanje… . Wie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in Spanje op een baasje wachten… . Wie kunnen er in principe bij Dierenmissies een hond adopteren ? KLIK HIER om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt … . .

.

.

Hoera de uitslagen van het bloedonderzoek van Jody en Arie (Geza) zijn beiden binnen.

.

.

Beiden voor 100% gezond.

Bambu

Arie

Dat betekende voor Arie en Bambu nu met spoed een vlucht geboekt kon worden voor 20 augustus. Bambu mag op deze vlucht ook mee omdat hij al eerder helemaal klaar was om naar Nederland te komen.
.

.

 

Al met al was het best nog wel spannend of we deze vlucht konden boeken want elke dag kijken we of er nog plaats is op die vlucht en deze morgen waren er nog slechts twee stoelen vrij. Zodra we de uitslag binnen hadden hebben we natuurlijk onmiddellijk de reis voor baasje Ingrid en de nieuwe Hollandse makkers Bambu en Arie vastgelegd.

Voor Jodi betekent het dat hij nu het verder medische traject in kan gaan zodat we voor haar ook een vlucht kunnen boeken zodra die beschikbaar komt.

.

.

Donderdag 9 augustus 2018.

.
Zwarte katten of honden zijn nu eenmaal niet populair in Spanje.
.

.

We weten uit ervaring dat de adoptie van zwarte honden en katten in Spanje altijd wat moeilijker is. Dit komt omdat men de kleur associeert met ongeluk. Dit is natuurlijk bijgeloof dat al honderden jaren bestaat. Dat dit door de eeuwen heen heeft geleid tot een volksfeest dat nou niet bepaald gunstig was voor zwarte katten leek bijna onvermijdelijk. Zo’n restant van een volksfeest bestaat nu nog steeds en moet dringend afgeschaft worden.

.

De dierenrechten vereniging ARCA heeft een actie op Change.org opgezet om zo genoeg handtekeningen te verzamelen om zo een einde te eisen van het “la gata negra” feest in de gemeente Carasa in de deelstaat Cantabrië. Bij dit feest wordt een zwarte kat in een gesloten zak vervoerd, losgelaten en tussen het publiek gegooid waarna tientallen deelnemers de bange en gedesoriënteerde kat moeten vangen waarbij soms met stenen naar het dier wordt gegooid. Hoewel we in het bezit zijn van beelden van dit ‘feest’ laten we die niet zien.

.

Een afschuwelijk tafereel waarbij de kat het soms niet overleefd of op zijn minst in blinde paniek al dan niet een goed heenkomen probeert te zoeken. Gelukkig zijn er ook Spanjaarden die hier echt meer dan genoeg van hebben en er alles aan doen om dergelijk ‘volksvermaak’ te beëindigen.

Het “la gata negra” feest is slechts een van de vele feesten die nog plaatsvinden in Spanje waarbij dieren betrokken zijn. Wist u dat er in Spanje zo’n 60.000 dieren mishandeld of gedood worden tijdens feesten ? De inzet van Dierenmissies om hondjes een goed plekje te geven is een slechts een fractie van het werk dat er nog ligt als je van dieren houdt. Nee, we zijn nog lang niet klaar met ons werk in Spanje… .

 


.

.

Yoga in het park …

Weer een leuk filmpje ter ontspanning

 

Yoga in het park… goed voorbeeld doet goed volgen…

Klik op het plaatje….

.
.
———————————————————————————————–
.
Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.

We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.

Veel geluk toegewenst…

En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

.
* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.
————————————————————————————————–
.
.
.

Vrijdag 10 augustus 2018

.

Dierenartsen aan het werk na de bosbranden in Spanje.

Naast alle ellende voor de mensen die geëvacueerd werden, hun huizen in rook zagen opgaan of te kampen hebben met een omgeving die niet meer was wat het geweest is en de 3.270 hectare natuur die verwoest is, is er ook dierenleed. Diverse dierenartsen zijn daar waar dit toegestaan is op zoek naar achtergebleven dieren waarbij ze gestuit zijn op diverse honden, katten en andere dieren.

.

De bosbrand nabij Gandia en Llutxent waarbij 3.270 hectare natuur is verwoest, heeft veel leed teweeg gebracht waarbij niet alleen de mens maar ook dieren te lijden hebben. Diverse dierenartsen zijn de omgeving van Gandia aan het doorzoeken op zoek naar achtergebleven dieren. Dit is in werking gesteld door de gemeente Gandia waarbij de dierenartsen zich meer concentreren op het deel van Gandia wat in rook is opgegaan.

Inmiddels zijn er zes honden, vier katten, een pony en een ezel gevonden en al dan niet noodzakelijk behandeld voor de brandwonden maar men sluit niet uit dat er meer dieren gevonden gaan worden de komende dagen. Tijdens de bluswerkzaamheden hebben de brandweermannen doorgegeven als er een dier werd gezien. De honden en katten hadden identificatiechips waardoor het voor de dierenartsen makkelijk was om de eigenaren te lokaliseren en hen te verwittigen van de vondst van hun huisdier. Helaas zijn er tot nu toe tijdens het blussen ook vier dode katten en twee dode honden aangetroffen waarvan de baasjes inmiddels ook zijn geïnformeerd. We leven met de baasjes mee. Toch lijkt het voor ons ondenkbaar dat wij het huis zouden verlaten zonder onze beestjes mee te nemen. Maar ja dat is hier makkelijk gezegd van achter mijn laptop …

 

Zaterdag 11 augustus 2018
.
Naima in de belangstelling.
.
Ook voor Niama heeft iemand informatie aangevraagd en natuurlijk hopen we ook voor haar dat dit een geweldige adoptie zal worden.
.
.
.
Zondag 12 augustus 2018
.
.
Even een overzichtje van de status hoe het er nu uitziet met de adopties.
.
Er zijn nu zoveel adopties gaande dat we een overzichtje geven.
Naam          besluitfase        formaliteiten     bloed-           medisch         reis naar
baasjes                                                                     onderzoek   traject            Nederland

Bambu          afgerond              afgerond                  afgerond          afgerond           aankomst 20 aug.

Arie (Geza) afgerond               afgerond                  afgerond          afgerond           aankomst 20 aug.

Jodi              afgerond               afgerond                 afgerond         gaande              planning begin sept

Anais            afgerond               afgerond                   gaande                    –                                 –

Sic                afgerond                 –                                      –                          –                                 –

Tila              gaande                     –                                      –                          –                                 –

Niama         gaande                     –                                      –                          –                                 –

Narco          gaande                     –                                      –                          –                                  –

.


.

Ter afsluiting nog even een update van de vakantie van Ollie, Luna & Ocean.

Deze drie kanjers vieren bij ons vakantie. Samen met onze vijf hondjes trekken we de bossen in en soms komen we dan ook nog andere honden tegen zoals deze keer de grote zwarte Labradoedel Belle die Izzy (een geadopteerde lieverd uit Turkije).  Dit filmpje is misschien niet van de beste kwaliteit maar wel leuk om te zien hoe alles met elkaar omgaat.  En ook nu moet op een gegeven moment onze kleine Botas de club tot rust manen en is de kleine Luna wat luidruchtig vanwege haar onzekerheid met deze twee grotere lummels in de buurt.

.

.


.

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand

KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Registratie van uw hond is verplichtimagesXGAE43XW
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.

.


Bericht van

Jean Piere, baasje van Estela

.

Wat gluurt daar vanonder de verkoelende takken ???

Gelukkig het is Estela

lekker op stap met de kids…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

gelukkig krijg ik ook mijn rust…

of lekker pootje baden…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ronald en Jolanda, baasje van Ziva op vakantie.

.

.

.

 

Ze laten zien dat Ziva niet bang is om met de kop onder water te gaan.

Op zoek naar stenen… of een lekker visje voor het avondeten….

.

En als je twijfelt aan haar status… ze is “the queen of the mountain”

.

.

.

Lekker heel dicht bij het baasje een veilig tukkie doen

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Karin, baasje van Lara, stuurde deze mooie foto’s van haar mooie meid.

Ze is blij dat de Spaanse temperaturen nu even over zijn… wij ook …

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Als je eens wist wat je er voor over moet hebben om zo mooi te worden….

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

.De 4-kanten column van Ton.

Met deze week: “Honden zwemparadijs”.

.

Soms snap ik niets van Spanje…. Aan de ene kant gebeuren er de vreselijkste dingen met hondjes maar gelukkig heeft het toerisme al aardig wat positieve acties teweeg gebracht. Vooral aan de kust wel te verstaan…. ‘Stranden speciaal voor honden’ met allerlei leuke voorzieningen die toeristen trekken en waarop hotels weer inspelen door vooral gasten met honden uit te nodigen in hun accommodatie en dan nu net boven Barcelona een honden zwemparadijs… Tja… Kijk zelf maar naar dit stukje dat we tegen kwamen….

.

Als baasje voel je je al snel schuldig als je op reis gaat zonder je trouwe viervoeter. Beslis je dan toch om je hond mee te nemen op reis, zijn er slechts een hand vol etablissementen die jouw hond toelaten. En dat probleem heeft Frederico Cano heel goed begrepen. Daarom heeft hij op slechts 30 minuten van Barcelona (Spanje), vorig jaar het aller eerste waterpark voor honden én hun baasjes geopend. Ja, je leest het goed! Baasjes kunnen er met hun trouwe viervoeters samen genieten van het mooie weer, het zwembad en elkaar! Het zwembad is zo opgebouwd dat honden van alle formaten er gezellig kunnen pootje baden. Er zijn zelf hond vriendelijke glijbanen, fonteinen én opblaasbare bootjes aanwezig! Het zwembad is maar liefst 1000m² groot! Na een half uurtje zwemmen, is er wel een verplichte plaspauze om ongelukjes in het zwembad te vermijden..

.

Tijdens het hoogseizoen kost een dagticket voor jouw hond €15 en er is een toelage van €3 voor jou, als chaperonne.

.

Zwemmen met jouw hond is trouwens héél gezond: deze constante bewegingen zijn een pak minder belastend voor de gewrichten van jouw viervoeter dan bijvoorbeeld een spelletje apporteren. Honden met een atletisch lichaam zijn ook minder gevoelig aan gewrichts- of peesblessures.
Nog een reden om met je hond te gaan zwemmen!

.

Dus als je mij -als hondenliefhebber- vraagt wat er op mijn bucket-list staat (en na het lezen van dit artikel vermoedelijk ook op de jouwe), is het wel dit waterpark bezoeken met mijn honden. Het lijkt me echt heerlijk! Ik kan al bijna niet wachten om een plekje te reserveren.
<
Dus ben je voor deze zomer opzoek naar de ideale vakantie bestemming voor jou en je favoriete water liefhebbende hond, dan is het Canino can Jane Resort in Spanje écht wel the way to go!
Voor meer info: surf naar http://www.canjane.com/
.

.

.

Parc aquatique pour chiens en Espagne 😍😍😍😍

Geplaatst door J'aime les chats & chiens op Woensdag 1 augustus 2018

(Met dank aan Valerie Desmet)

.


.

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Andere oplossing”

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken....

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken…

 

“Een hond ziet elk probleem als een uitdaging.

Wij denken dat een hond beperkte denkvermogens heeft maar voor zijn wereld is hij uitstekend uitgerust. “

 

.

Dit plaatje is slechts als voorbeeld bedoeld.

.

Het is de combinatie van tekst en afbeelding die de stelling kracht geeft…

.

.
.
.
.
.
.
=============================================

.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak. .

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

. . Wellicht wilt u: eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen, kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….? . Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

,

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina

.

====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.
.
Luna en Ocean 28 juli t/m 18 aug
Ollie van 3 t/m 19 aug
In de maand september komt ian nog logeren maar die maand  is verder geblokt wegens huisvestingswerkzaamheden,
Chispa in november

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com