Dierenmissies Weekjournaal van 22 juli 2018

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

effe uitblazen….

Beste mensen,

Deze week hebben we goed nieuws over Gigi en Tro en nog tien andere hondjes die het asiel mogen verlaten, hebben we Mellow te logeren, wordt door de samenwerking tussen dierenarts en politie een illegale hondenfokkerij opgerold, hebben we het in de 4-kanten column van Ton over gevaarlijke kattenspeeltjes en in de (on)zin van de week is de keuze tussen autoruit of hond makkelijk te maken. Kortom er zijn weer een boel leuke en informatieve berichtjes te lezen dus neem even de tijd voor dit Weekjournaal… Deze week treft u onder andere:

– Even mijmeren op een stille warme dag
– Gigi en Tro mogen gelukkig samen het asiel verlaten.
– Vakantie van Mellow (Mel)
– Meer goed nieuws over asielverlaters
– Update van vakantie Mellow.
– Leuk filmpje ter ontspanning over “voedertijd…”
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
– 497 hondjes tegelijk gered door Spaanse politie.
– Bambu in de belangstelling
– Het vakantieseizoen is begonnen.
– De vlucht van komende week.
– Registratie van chipnummer is verplicht
– Berichtje van de baasjes van Estela, Sep, Ollie, Senna & Ace
– De 4-kanten column over gevaarlijke kattenspeeltjes
– De (on)zin van de week gaat over: “Onvervangbaar dus ruit eruit…”.
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.
Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings .
.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!
.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.

.

KLIK op de foto !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

.

.

.

.

De week van dag tot dag:

.

Maandag 16 juli 2018

Reestdal 16 juli 2018

.
Even mijmeren op een stille warme dag
.
Het is een stille dag vandaag en de warmte nodigt uit tot luieren. Wij zijn echt niet de enigen die verkoeling zoeken en onze hondjes zijn overdag niet vooruit te branden. Wij wonen in een kinderrijk gebied waar ook bijzonder veel ooievaars leven. Ik denk dat die twee feiten niet echt met elkaar te maken hebben hoor. Wat wel het geval is, is dat we ze elke dag zien en dat ze daarom eigenlijk ons niet eens meer opvallen maar af en toe valt je oog op een tafereeltje waarbij je even in gedachten kunt verzinken. Ik heb mama en papa ooievaar het nest zien betrekken en weken later de kleine koppies boven de rand van het nest gezien toen de twee jongen nog maar net uit het ei waren.
.
Hoog op het nest, in de brandende zon, staan ze nu op het punt om uit te vliegen. Als het hier op de grond zo warm is .. hoe warm zal het dan daar boven zijn… ? Ach ze hebben natuurlijk wel altijd een lekker windje …

.

.

Dinsdag 17 juli 2018

.

Gigi en Tro mogen gelukkig samen het asiel verlaten.
.

Gigi

Tro

In het vorige weekjournaal vertelden we van het lot dat doe twee trof. Door het overlijden van het baasje moesten deze twee naar het asiel. Ze hadden hun hele leven samengewoond en werden nu uit elkaar gehaald. De kans dat ze nimmer samen zouden zijn was redelijk groot want apart is het nu eenmaal makkelijker om een plekje te vinden. Toch ziet nu de toekomst er voor hen weer een stuk rooskleuriger uit. Ze mogen samen het asiel verlaten.

.

.
Woensdag 18 juli 2018
.
Vakantie van Mellow (Mel)
.
Mellow is op 18 oktober 2017 naar Nederland gekomen. Ze was toen een wat verlegen meise. Vandaag ging ik haar halen voor een korte vakantie. Ik was benieuwd of ze me zou kennen maar ik moest me daar natuurlijk niet te veel van voostellen. Toen ik in Sassenheim opnieuw kennismaakte met Mellow was het ijs gauw gebroken. Het was leuk om te zien dat zij een zelfverzekerde dame was geworden.
.
Tijdens een koppie koffie even bij kletsen met haar baasje schroomde ze niet om zich over te geven aan een lekkere kroelbeurt.
.
Dan wordt het tijd om afscheid te nemen en kunnen we op weg.
.
Mellow vind het autorijden geweldig. Af en toe even staan om alles goed te zien maar het grootste deel van de reis gaat ze lekker liggen als een echte koningin.
.
Gelukkig is het nu vakantietijd en hebben we geen files. Zo zijn we toch nog vrij snel in IJhorst waar onze hondjes wachten op de nieuwe gast. De kennismaking was weer probleemloos.
.
Tussen het timmerwerk was het een avontuurlijke aangelegenheid om de boel te verkennen. Zoals is te zien op het filmpje voelde Mellow zich gauw thuis  en had ze al een paar snoepbotjes gepikt om die uit het zicht van de anderen te verorberen. Ze weet nog niet dat geen van onze hondjes er moeite mee heeft als er met snoep of eten wordt gelopen… Er is altijd meer dan genoeg…. !!!
.
.
.

.

.


.
.
Meer goed nieuws over asielverlaters
.
Ook de volgende geluksvogels mogen voor goed hun kennels op het asiel verlaten:
.

Damm

Keiko

Mara

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Teo

Rocky

Yrsa

.
.
.
.
.
.
.
.
.

.

Zahara

Maude

Spike

.

.

.
.
.
.
.
.
.

Piluca

Clothy

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.

triest

KLIK op de foto voor het volledige overzicht van hondjes die ter adoptie zijn…

De stakkers in Spanje… . Wie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in Spanje op een baasje wachten… . Wie kunnen er in principe bij Dierenmissies een hond adopteren ? KLIK HIER om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt … . .

.

.

.

Donderdag 19 juli 2018.
.
Update van vakantie Mellow.
.
Zoals elke morgen mag Mellow los met de club mee het bos in. Af en toe moet ik haar even roepen om bij de les te blijven…  er is ook zoveel te snuffelen…

.

.

Voedertijd.

 

Weer een leuk filmpje ter ontspanning

Hoe een hond met enorm veel geduld konijnen en een varkentje voert.

Klik op het plaatje….

.
.
———————————————————————————————–
Deze prijzen kunt u winnen!
.
Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.
.

We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.

Veel geluk toegewenst…

En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

.
* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.
————————————————————————————————–
.
.
.

Vrijdag 20 juni 2018

.
497 hondjes tegelijk gered door Spaanse politie.
.
De Guardia Civil politie heeft in een illegaal opgezette hondenfokkerij in de gemeente Vinaros in de provincie Castellón 397 volwassen en puppy honden gered. De honden bevonden zich in erbarmelijke omstandigheden en diverse honden waren ziek en gewond. De 59-jarige eigenaar van de hondenfokkerij is door de politie aangehouden vanwege dierenmishandeling, valsheid in geschrifte en het illegaal runnen van een fokkerij.

Guardia Civil

Het is voor organisaties als Dierenmissies hard werken om door het zoeken van baasjes de Spaanse asielen wat lucht te geven. De regelmatige stroom aan hondjes die zwervend aangetroffen worden proberen we zo het hoofd te kunnen bieden. Maar als er zoveel hondjes tegelijk geplaatst worden in diverse asielen doet dat, het aantal hondjes per kennel, natuurlijk geen goed. Het zijn zulke momenten  dat je blij bent dat er genoeg opvangplaatsen zijn maar ook beseffen we dat we nog flink aan de slag moeten. Deze keer was het een oplettende dierenarts die bij het zien van vervalste documenten van een hond die hij moest verzorgen meteen contact opnam met de dieren- en milieupolitie Servicio de Protección de la Naturaleza (Seprona) van de Guardia Civil. Op de papieren van de hond in kwestie stonden valse stempels en handtekeningen.

.

.
.
Zaterdag 21 juli 2018
.

Bambu

Bambu in de belangstelling.
.

De kleine Bambu heeft bewonderaars gevonden die informatie hebben aangevraagd voor een eventuele adoptie. Laten we de vingers gekruist houden want deze schat verdient ook om snel naar een baasje te gaan.
.
.
.
Het vakantieseizoen is begonnen.
.
Het is goed te merken  dat de camping vol stroomt met gasten. De meesten zijn hondenliefhebbers want onze camping is een echte hondencamping. Jammer is dat niet alle gasten het gebruik van poepzakjes kennen of gewoon te lui zijn om de poep van hun hond op te ruimen. Zo komen we regelmatig hondenpoep tegen die wij dan maar in een zakje doen om weg te gooien. Wij lopen met minimaal vijf honden over de camping en dan wordt de vinger al gauw (onterecht) naar ons gewezen. Jammer en onbegrijpelijk dat nog niet iedereen zijn best doet om voor anderen onnodig overlast of ergernis te voorkomen.  Wij vinden gasten niet erg hoor… maar stilletjes verlangen we naar een rustigere periode…

 

Zondag 22 juli 2018.

.

De vlucht van komende week.

Ziva

Thom

We richten ons nu op de aankomst van Ziva (Dunia) en Thom die woensdag 25 juli 2018 rond 11.20 uur aan zullen komen op luchthaven Schiphol. De vluchtbegeleider is Rosa. Zij heeft een paar vriendinnen bij zich om te helpen met de kennels bij de aankomst dus dat zit wel goed. Op Schiphol zullen de baasjes en wij wachten op hun komst.

.

.

.

We wachten nog op de formele afronding van de adoptie van Xino die tot minstens eind juli is uitgesteld..

.

.


.

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand

KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
.

klik op advertentie om webshop te bezoeken.

.
.
.
.
Registratie van uw hond is verplichtimagesXGAE43XW
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.


Bericht van

Jean Pierre, baasje van Estela, stuurde ons dit bericht met foto’s
.
Estella als strandwacht

Kijk daar is onze uitkijkpost

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

In de auto naar het werk

op de foto mijn aanbidders

natuurlijk moet je altijd goed op blijven letten

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Want je moet direct in actie kunnen komen en de branding in duiken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Alice, baasje van Ollie (Lui) laat weten dat het tijd is voor een feestje want…

Ollie is al weer 6 jaar in Nederland

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Familie Thuis zijn de baasjes van Sep (Dic). Sep wil minstens zo lekker slapen als Draga.

Sep is pas naar Nederland gekomen en vond het heerlijk om op het bed van hun Draga te liggen. Dat is een speciaal therapeutisch bed voor slechte knieën. Maar ja dat ligt zo heerlijk…. Toen zat er niets anders op om er ook eentje voor Sep te kopen.  Nu hebben ze er allebei een …

Links ligt Sep en rechts ligt Draga

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Jos en Len, baasjes van Ace en Senna, stuurden ons deze collage ….
.

Senna en Ace, de twee boefjes …

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.


.


 

.

.

.


.

 

 

.
De 4-kanten column van Ton .
.
“Het gevaar van kattenspeeltjes voor honden”
.
Afgelopen week was ik bij onze vrijwilligster Linda om wat spullen op te halen. Het is altijd leuk om even bij te kletsen en om haar hondjes Sjors, Mikey en Moos te zien. Zij hadden immers kort geleden nog bij ons gelogeerd. Terwijl ik Mikey (Links) en Moos (rechts) aai krijg ik een dikke kus van Sjors.
Daar kreeg ik van Linda te horen dat Moos binnenkort geopereerd moest worden. Hij had gespeeld met een kattenspeeltje van de buren wat ze eigenlijk niet mocht. U kent het wel …  zo’n plastic balletje met van die stekeltjes erop …. Maar ja zo’n ding is voor honden veel te klein en kan gemakkelijk ingeslikt worden en dan heb je de poppen aan het dansen. De stekeltjes zorgen ervoor dat die niet meer uitgekotst kan worden en langs de natuurlijke weg komt zo’n ding er ook niet uit.  Het gevolg is dat de arme Moos de hele dag gras wil eten om te proberen te kotsen maar dat zal nimmer lukken.
Wil je een hond laten spelen met een rubberen bal neem dan zo’n grote Kong bal die speciaal voor honden is. Daar kunnen ze geen stuk van af bijten en die kunnen ook niet doorgeslikt worden.
.
Nu moet het balletje uit de maag gehaald worden en dat kan alleen operatief gebeuren. Op de röntgenfoto is precies te zien waar dat balletje zit.
.
We wensen Moos veel sterkte en een vlug herstel toe… .
.
Wist u dat uw dierenverzekering ook zo’n operatie dekt.?!?! Het is maar goed voor baasje Linda dat  Moos zo’n verzekering heeft…
.
.

.

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Onvervangbaar dus ruit eruit…”

.

.

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken....

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken…

hond is onvervangbaar dus ruit eruit…

.

Misschien een ludieke foto … maar mensen zelfs nu nog worden er elke dag weer honden uit een gloeiend hete auto gered.  En ook nu nog komt voor sommigen die redding te laat. Wat een vreselijke lijdensweg om levend gekookt te worden……..

.

Wanneer stopt dit nu eens…

.

Heb het erover tijdens koffiepauzes op het werk, op verjaardagen, tijdens borreluurtje of onder het eten…. het maakt niet uit waar of wanneer je het bespreekt maar zorg dat jij zeker weet dat iedereen bewust is van het gevaar….

.
.

.


.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak. .

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

. . Wellicht wilt u: eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen, kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….? . Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

,

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina

.

====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.
.
Ian 3 t/m 8 juli
Mellow 19 t/m 24 juli
Luna en Ocean 28 juli t/m 18 aug
Ollie van 3 t/m 19 aug
juli 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
augustus 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
27 28 29 30

De maand september is geblokt wegens huisvestingswerkzaamheden,

 

«
»