Dierenmissies Weekjournaal van 28 januari 2018

 

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week hebben we naast de grote reis van Nila, veel leuk adoptienieuws te melden, vragen we baasjes om te leren hun hond te begrijpen om zo ongelukken te kunnen voorkomen, (on) zin van de week gaat over het kijken door de ogen van de hond, berichtje van Melllow …’. Kortom voor iedereen is er wel wat leuks of interessants te lezen dus maak met ons de week mee zoals die op ons af kwam. De volgende onderwerpen komen dan aan bod:

  • De vlucht naar Nederland van Shirza is bekend.
  • Nila’s mand staat klaar…
  • De grote reis van Nila.
  • Het nodige adoptienieuws over Anoya, Oki, Alida2, Yoda en Morky
  • Berichtje van Mellow
  • Registratie van uw hond is verplicht.
  • De 4-kanten column van Ton: “aub … leer begrijpen wat hij bedoelt…”
  • De (on)zin van de week over: “Hoe zou het voor de hond zijn …!”
  • De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Meer Koeling, Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings
.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo meerkoelingAirconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.

.

De week van dag tot dag:

.
.

Maandag 22 januari 2018

.

De vlucht naar Nederland van Shirza is bekend.

We hebben gelukkig een reis met de KLM kunnen bespreken voor Shirza. Dat wordt zaterdag 17 februari en ze zal om 19.45 uur  aankomen op Schiphol met de KL1674.

Dat wordt aftellen……

.


.

Nila’s mand staat klaar…

Baasjes Ronny en Jolanda hebben voor Nila’s komst ook alles in gereedheid gebracht. Morgen is immers de grote dag.
.
Zelfs de ‘beschuit met muisjes’ staat al klaar. Nu is het nog slechts de uurtjes aftellen….

.
Het leidt geen twijfel.
Nila is meer dan welkom….

.

.

.

En met dat fijne gevoel in het hart wachten we met z’n allen de komst van Nila.

.

.

Dinsdag 23 januari 2018

.

De grote reis van Nila.
.
Miranda heeft de kennel van Nila al thuis staan en zo kan ze die al op haar gemak klaar maken voor de reis van Nila.

Ook hond Chabu heeft een baasje gevonden dus die mag ook naar Nederland reizen. Zij zullen samen nu de reis aanvaarden.

Het is nog in de ochtend als het een lekker temperatuurtje is in Barcelona en Nila mag nog even in bad voor de reis. Of ze dat nou in de badkuip helemaal top vindt weten we niet want ze kijkt er een beetje meewarig bij maar ja je moet toch netjes op stap niet waar… . Daarna in het zonnetje verder opdrogen en de dame is weer klaar.

Als Roger even later Nila en Chabu gaat halen lopen ze voor het eerst sinds lange tijd weer eens op gras…

.

.

.

.

Rond 18.00 uur kwam Miranda met Nila en Chabu aan bij de luchthaven en moeten ze wachten bij de incheckbalie.

.

Er is zoveel te zien maar uiteindelijk treedt de verveling op… pfff dat wachten op die gladde tegels …

.

.

.

.

.
.

Uiteindelijk zijn alle formaliteiten rond en kunnen ze naar de odd-size bagageafdeling. Chabu heeft geen moeite met het de kennel in gaan. Nila vindt het niet zo leuk maar ja het kan niet anders..

.

Toen moest Miranda zich haasten om door de security te gaan en zich te spoeden naar de gate waar de Transavia vlucht staat te wachten.

Als net na 20.00 uur het vliegtuig vertrekt vanuit Barcelona, maken de baasjes Ronny en Jolanda en hun dochter Bente vanuit Uden naar Rotterdam vertrekken. Op mijn beurt maak ik mij klaar om vanuit IJhorst te vertrekken naar Rotterdam. Annerie en ik lopen nog eerst even een rondje met onze hondjes omdat ze nu moeten wachten tot ik weer terug ben voor ze kunnen plassen. Annerie had voor mij wat eten drinken klaargezet om mee te nemen.  Om 20.15 uur vertrek ik om vooral op tijd te zijn voor de aankomst.

Bij de luchthaven werd ik toch nog knap verrast omdat de parkeersituatie totaal was veranderd. Hierdoor moest ik even zoeken waar de ingang was en kwam ik 2 minuten voor de tijd dat het vliegtuig zou landen in de aankomsthal waar Jolanda, Ronny en dochter Bente al wachtten. Toen even later ook Marcel zich bij ons voegde, wij compleet waren maar ook de vader en moeder van Miranda  waren er en zij zouden later de lege kennels meenemen. Ondertussen stonden we te wachten tot het moment dat we Miranda met de kennels zouden zien.
.
>
Als dan Miranda in de verte met behulp van een bereidwillige medewerker van de luchthaven de kennels op een karretje heeft gezet, komt ze op ons afgestapt.

Nadat we een rustige plekje hadden opgezocht mochten de hondjes uit hun kennel. Nila wil nog graag bij Chabu zijn die op de achtergrond door Marcel wordt vastgehouden.

.

.

.

.

Natuurlijk werd er gauw werk gemaakt van een fijne kennismaking…

Niet alleen werd Nila door Ronny, Jolanda en Bente aangehaald… De ouders van Miranda ontfermden zich over Chabu zodat die zich ook welkom voelde.

Toen werd het hoog tijd om huiswaarts te gaan want we hadden nog aardig wat kilometertjes voor de boeg.

.

.

.

.

.

Tegen 01.30 uur was ik weer thuis bij onze eigen hondjes en toen ik net thuis was kreeg ik een foto van Nila die plaats had genomen op haar nieuwe bank….
.
Annerie en ik liepen met de hele club nog gauw een rondje want hun laatste uitlaatbeurt was voor 20.00 uur geweest en dat was te lang om zonder ongelukjes de nacht door te komen. Om 02.30 uur ging bij ons het licht uit.

 

.

 

.


 

.

triest

KLIK op de foto voor het volledige overzicht van hondjes die ter adoptie zijn…

De stakkers in Spanje…
.
Wie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in Spanje op een baasje wachten…
.
Wie kunnen er in principe bij Dierenmissies een hond adopteren ?
KLIK HIER om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt …
.

.

.


.

.

Woensdag 24 januari 2018

.

Het nodige adoptienieuws….

.

Anoya is in de belangstelling.
.
Het oudje Anoya heeft de belangstelling gewekt van een lief baasje dat graag iets voor de schat wil doen. Een eventuele adoptie kan pas in mei plaatsvinden in verband met een op handen zijnde verhuizing. We doen ons best om hier een goede modus voor te vinden.

.

.


.

Oki is in de belangstelling.
.
Helaas bleek dat Oki lokaal was gereserveerd maar omdat we nog niet weten of die adoptie door gaat beloofden we de mensen die belangstelling hebben getoond, op de hoogte te houden van de bemiddeling die nu gaande was. Binnen twee dagen kregen we te horen dat Oki weer vrij was en natuurlijk hebben we dit direct laten weten. Nu is het even afwachten…

.


.

Ook de adoptie van Alida2 loopt nog steeds.
.
De mensen hebben laten weten dat ze nog een beetje tijd nodig hebben om de knoop door te hakken.

.

We houden onze vingers gekruist.

 

.


.

Yoda in de belangstelling.

.
Yoda is een echt geluksvogeltje. De lieverd stond in de belangstelling bij Jo en Inge. Deze lieve baasjes hadden eerder Era en Lee maar Era was hen helaas ontvallen en nu vonden ze het tijd worden om weer een vriendje voor Lee te nemen. Yoda was hen opvallen en het was die lieverd die het plaatsje van Era in zou kunnen nemen.

Toen we de laatste info over Yoda opvroegen in Spanje hoorden we dat hij recent positief getest was op Leishmania. We hebben direct Jo en Inge verteld van dit toch teleurstellende nieuws.  Ze moesten even nadenken omdat destijds ook Era Leismania besmet was maar al gauw kregen we te horen dat ze daarom niet bij voorbaat Yoda af wilden schrijven. Wel wilden ze de bloeduitslagen zien zodat ze zelf kunnen zien wat de actuele situatie is… Natuurlijk zorgen we er voor dat die gauw beschikbaar zijn.

.


.

Als laatste is ook Morky goed op weg om lieve baasjes te vinden. 

.
Drie dames Loes, Tamara en Marieke lijken nu voor de verlossing van Morky te gaan zorgen.
.
Er is al een afspraakje gemaakt om kennis te komen maken met Morky. Dat gaat op zondag 4 februari plaatsvinden.
.
Als alles door gaat zal hij ergens rond 17 februari bij hen mogen gaan wonen en Ja. we zullen hem zeker gaan missen

.

.

Donderdag 25 januari 2018

.
Nieuwe huisvesting van Dierenmissies
.
Vandaag zijn we gaan kijken naar een chalet om in te gaan wonen. Niet om te verhuizen (mooier wonen voor de  hondjes met het bos als achtertuin is bijna niet mogelijk) maar om net even iets comfortabeler te kunnen wonen. We gaan serieus proberen om dit chalet de basis te maken van Dierenmissies en natuurlijk moet die komen te staan op de dezelfde plaats als waar we nu gehuisvest zijn.

.

.

Vrijdag 26 januari 2018

.

.
Oproep voor KLM reizigers
.
Dit is gelijk een prima reden om een oproep te doen voor reizigers die de komende tijd met de KLM van Barcelona naar Schiphol vliegen en bereid zijn om vluchtbegeleider zijn voor Shirza. Wat het inhoudt om vluchtbegeleider te zijn is te lezen op onze pagina vluchtbegeleiders gezocht. Als u die pagina leest ziet u dat hier staat dat er met Transavia gevlogen moet worden. Dat is dus in dit geval de KLM.

.

.

Zaterdag 20 januari 2018

.
Op dit moment is bekend dat Anoya in mei naar Nederland mag komen.

Voor Yoda en Oki blijven nog even duimen…

.
.

Zondag 21 januari 2018

.

Vanmorgen was het weer vroeg dag en zoals gewoonlijk werden de vroege uurtjes besteed aan het publicatie gereed maken van dit weekjournaal.

.

.


.

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand

KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

……………………………………………………………………………………………………

.

Beetje reclame voor Dierenmissies mag toch wel ?!?!?!

Met dank aan Gjalt (baasje Bonita die dit filmpje stuurde)

.

.


.

.

.

.

.

.

.
.

.

.

.

.

.


Berichten van baasjes ….

.

Ellen en Anne, baasjes van Mellow stuurden ons dit korte filmpje.
.
We mochten we haar al op het strand en in de dierentuin bewonderen. Nu laat ze zien dat ze gewoon rennen al heerlijk vindt.

KLIK op de foto om het filmpje te starten

.

 

.

.

========================================================================

.
.
De 4-kanten column van Ton. “aub … leer begrijpen wat hij bedoelt…”
.
Deze week zag ik op een parkeerplaats een meneer met een klein kind en een kleine fox. Het kind van ongeveer 6 jaar had de hond aan de lijn en aanvankelijk leek hij met de hond te spelen die rare capriolen maakte. Op een afstand leek het eerst een leuk tafereeltje. Maar toen ik wat dichterbij kwam zag ik dat dit een situatie was de tot veel ellende kon leiden. De beweeglijke hond liet duidelijk zien dat hij niet op zijn gemak was en dat zijn drukke doen voortkwam uit angst. Het kind maakte bezwerende gebaren en met luide stem sommeerde hij de hond dat die rustig moest zijn waarbij de lijn gebruikt werd om hem te beperken in zijn bewegingen. Ik vermoedde dat hij dit afgekeken had van zijn ouders maar op geen enkele manier had hij overwicht op de hond. Zijn drukke gedoe had een averechtse werking op het gedrag van de fox. Het hondje zocht juist veiligheid en rust om zijn angst de baas te kunnen.
.
Het ‘proberen weg te komen van het kind’ ging nu gepaard met opgetrokken lip en het gegrom had niets meer te maken met spelen. Je kon er op wachten dat op elk moment het hondje uit angst het ventje zou bijten…. Ik werd er misselijk van … Ik probeerde de man te waarschuwen maar die lachte en vond het wel komisch om te zien hoe de kleine de hond onder controle probeerde te houden. In ieder geval hield nu het geruk aan de lijn en het geschreeuw op.
.
Gelukkig kwam toen de moeder aanlopen met de handen vol boodschappen en werd de hond weggehaald van het kind en in de auto gezet. Hiermee was de stress voor het hondje voorbij, was hij voor even verlost van zijn plaaggeest en kon hij vrij in de kattenbak lopen.  Dat die man zich niet realiseert dat ook een klein hondje flink van zich af kan bijten is onbegrijpelijk. En wat nog erger is … wat gebeurt er daarna met dat arme beestje?  Moet hij dan weg omdat hij ‘vals’ is ???
.
Nee, we willen niet de les lezen… Maar een beetje hulp kan zoveel ellende voorkomen. Baasjes die nog nooit een hond hebben gehad moeten de moeite nemen om het gedrag van de hond te begrijpen. Ze geven tal van signalen af om te laten zien als ze het echt niet naar de zin hebben. Als je de plaatjes goed bekijkt is hier veel te leren en weet je veel beter waar je hond behoefte aan heeft…
.
.
.
.
.
Kleine kinderen de lijn vast laten houden kan alleen op gebieden waar een hond ook eventueel los zou kunnen lopen. En geloof me dat geeft ook erg leuke plaatjes hoor kijk zelf maar. ..
.
Wat je dan ziet is dat er niets van de hond verlangd wordt en dat ze er zelf voor kiezen mee te lopen.
.
Alleen bij de Ierse Wolfshond links onder wordt er stil gestaan en is dus niet echt een wandelplaatje, maar wel leuk om te zien…
.
.
.
.
..
===================================================.

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.

Registratie van uw hond is verplicht

imagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.


.

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken....

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken….

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Hoe zou het voor de hond zijn !!!!”

.

Om de ellende te kunnen voelen uit andermans leven….

.

Is het goed om eens zijn plaats in te nemen.. al is het maar voor heel even…

.

.

.

 .

.

=============================================

.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

.

.
Wellicht wilt u:
eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen,
kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij,
kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood
of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….?
.
Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.,

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.

Bekijk onze donatiepagina en bekijk zie het leger van onze donateurs

====================================================

.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond.
Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn.

Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.

.
Chispa van 6 t/m 21 jan.
januari 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Sjors, Moos en Mikey 7 t/m 11 feb
Nelson en Rova 15 feb t/m 24 feb
Pippa en Nangi 24 feb t/m 11 mrt
februari 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
maart 2018
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

 

april 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Mosca en Albert van 6 tot 18 mei
mei 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Moos, Sjors en Mike van 4 t/m 12 jun
juni 2018
ma di wo do vr za z0
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Ian 3 t/m 8 juli
Luna en Ocean 28 juli t/m 18 aug
juli 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8000000000000000000
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

 

augustus 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
27 28 29 30 31

 

===============

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

Dierenmissies Weekjournaal

 

 

«
»