Dierenmissiews Weekjournaal van 25 november 2018

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week hebben we goed nieuws over Kaylie, meer asielverlaters, enkele updates uit het land van geadopteerde hondjes, voorbeeld straf voor dierenmishandeling, flinke stap tegen consumptie van hondenvlees, In de column hebben we het over dieren in de zorginstelling, in de (on)zin van de week hebben we het over het delen van beschikbare ruimte. Kortom breng jezelf op de hoogte van allerlei leuke en informatieve nieuwsfeitjes zodat je altijd gespreksonderwerpen hebt tijdens de pauzes op je werk of op een verjaardagspartijtje…Lees over de volgende onderwerpen:

– Kaylie naar Zweden
– Uitslag Bloedonderzoek Nima is binnen.
– Honden die ook op het punt staan om het asiel te verlaten zijn

– Leuk filmpje: ” wat een doorzetter…”.
– Arie en Saar hebben vakantie gepland
– Weer een belangrijke stap tegen het eten van hondenvlees
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen…
– Vier maanden cel voor verdrinken van twee honden.
– Registratie van chipnummer is verplicht
– Een rustige dag
– Overzicht van de lopende adopties
– De 4-kanten column van ton met: Huisdieren in een verpleeghuis

– Berichtje van de baasjes van Tres, Lucy, Albert & Bros
– De (on)zin van de week gaat over: “Wat voor ruimte gun jij je trouwe vriend.?”.
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings .
.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.

.

.

.

.

.

.

.
GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.

.

Maandag 19 november 2018

.

Kaylie naar Zweden
.
Nadat vorige week de adoptie van Kaylie jammerlijk genoeg niet door ging hadden we beloofd om Kaylie deze week in het spotlicht te zetten.

De schat verdiende een kans omdat zij niet alleen de moeite waard is om een lief baasje te vinden maar ook omdat zij een familiehond bij uitstek is. Nu zijn we blij dat we kunnen melden dat Kaylie via een Zweedse organisatie een baasje heeft gevonden. Kaylie mag dus ook het asiel verlaten en zal Zweeds gaan leren. Hoera voor Kaylie..!!!

.


.

Uitslag Bloedonderzoek Nima is binnen.
.

Vandaag kregen we de uitslag van Nima’s bloedonderzoek binnen. Voor zover ze hieruit kunnen opmaken zijn er geen Mediterrane ziekten aangetroffen. Dit betekent dat Nima verder het medische traject kan doorlopen om gereed te zijn voor haar reis naar Nederland die zij samen met Bowie op 13 december zal maken.

.

.

.


 

.

QR code : de snelle redding van de zoekgeraakte hond
.

De penning aan de halsband met een QR code die toegang geeft tot de informatie van het baasje. De perfecte en snelle manier om het baasje te achterhalen. Een chipscanner is niet nodig want elke mobiele telefoon kan gratis een QR scanner installeren van Play Store. Dan even scannen en hopla je kunt zo, zonder tussenkomst van dierenarts, Amivedi of de dierenambulance, het baasje waarschuwen.
Lees alles over de QR-code penning en hoe je er een voor je hond kunt bestellen, door op de QR code te klikken…

.

.

.


.

.

Dinsdag 20 november 2018

.

Honden die ook op het punt staan om het asiel te verlaten zijn.

..

 

hond

Luca

hond

Maido

hond

Liva

.

.

.

.

.

.

.

hond

Linn

hond

Ferdi

hond

Nemi

.

.

.

.

 

.

.


.

.

klik op het plaatje

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

Hoe een stok doet denken aan een landing van een vliegtuig met harde wind. 

” wat een doorzetter…

.

.

.


.

.
.
Woensdag 21 november 2018

.

Arie en Saar hebben vakantie gepland

Vandaag kregen we van Inma en Ingrid een vakantieaanvraag voor Arie (Geza) en Saar.
Zij zullen komen logeren 23 september tot en met 6 oktober 2019.
In die periode hebben we gelukkig nog genoeg ruimte dus zijn ze van harte welkom.

.

.

.

.


 

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.
Donderdag 22 november 2018.

.

Weer een belangrijke stap tegen het eten van hondenvlees
.
Vandaag lazen we dit heugelijke bericht. Omdat we al meerdere malen berichtjes hebben gewijd aan het de consumptie van hondenvlees in Zuid-Korea en beweging die hiertegen in gang is gekomen, kunnen we nu melden dat Zuid-Korea is begonnen om het grootste hondenslachtcomplex van het land te ontmantelen. Het Taepyeong-dong-complex in de stad Seongnam, ten zuiden van Seoul, huisvestte ten minste zes hondenslachthuizen, die meerdere honderden dieren tegelijkertijd konden bevatten. Het hondenslachtcomplex was een belangrijke bron van hondenvlees voor restaurants in het hele land.

Het terrein wordt omgevormd tot een openbaar park, aldus een woordvoerder van de stad Seongnam. Dierenrechtengroepen hopen dat sluiting van complexen leidt tot een landelijk, wettelijk vastgelegd verbod op de consumptie van hondenvlees. Er zijn inmiddels rechters geweest die het doden van honden bestraft hebben, maar onder de bevolking is tot nu toe nog geen meerderheid voor een verbod (40 procent).
Een Zuid-Koreaanse parlementariër van de regerende Democratische Partij heeft eind juni een wetsvoorstel ingediend om de ongeveer 17.000 hondenboerderijen in het land te verbieden.

(bron: Animal Today)

.


.

.

vriendenloterij

.

.
Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.
.

klik hier om mee te doen

Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.
We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.
Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.


.

.

.
Vrijdag 23 november 2018

.
Even een rustige dag
.
Het was vandaag stilletjes met het mailverkeer en daardoor was het een goede dag om weer eens in de administratie te duiken. Niet onze meest favoriete bezigheid maar dat moet nu eenmaal ook gebeuren. Een stukje zelfkastijding waar we niet om heen kunnen als we de stakkers in het buitenland willen helpen. Hoe zeer we ook op kijken tegen de cijfertjes en papieren rompslomp alles is gauw vergeten hoor, als we voor een asielbewoner een vliegticket naar Nederland kunnen boeken.

 

.


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.

.

.


.

.

Zaterdag 24 november 2018
.

Vier maanden cel voor verdrinken van twee honden.
.
Hier kan Nederland nog een voorbeeld aan nemen. Geen taakstraf of kleine geldboete maar een duidelijk signaal geven aan iedereen die dieren mishandelen.  Het is geen kwestie van genoegdoening of wraak maar in onze ogen pure gerechtigheid na een droeve gebeurtenis. De rechter heeft een 50-jarige man uit Riberos de la Cueza in de provincie Palencia voor vier maanden naar de gevangenis gestuurd. De man besloot twee honden te verdrinken nadat deze zijn kippen hadden aangevallen. Het ging om twee honden die uit de tuin van hun baas waren ontsnapt. De honden konden uit de tuin ontsnappen nadat ze een gat gegraven hadden onder het hek. Daarna gingen de twee honden op pad en vielen ze de kippen van de verdachte aan. Hij zag dat en besloot uit wraak de twee honden te verdrinken. De eigenaar van de hond deed melding van de ontsnapping maar het was toen al te laat. (Bron: Spanje Vandaag)

.


.

.

Zondag 25 november 2018

.

.

We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen beleefd als wij hebben gehad bij het schrijven ervan.

.

—————

.

.

Lopende adopties
.
Even een overzichtje van de status hoe het er nu uitziet met de adopties.
.

Naam             besluitfase formaliteiten        bloed-            medisch         reis naar
                            baasjes                                  onderzoek            traject         Nederland

.

Bowie . . . . . . . afgerond . . . . . afgerond . . . . . . . afgerond. . . . . afgerond . . . 13 december 2018

Nima . . . . . . . . afgerond. . . . . afgerond . . . . . . .  afgerond. . . . .gaande. . . . . 13 december 2018

 

We kunnen ons nu volledig concentreren op de komst van Bowie en Nima maar natuurlijk hopen we voor die tijd voor meer hondjes een lief baasje en een fijne mand te kunnen vinden.

 

.


.

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand
KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

.


.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.

.


.
.

Berichten van : …

.

Petra, baasje van Tres, deelde met ons deze foto..

Tja als dan toh een luie bui hebt… dan moet je dat ook laten zien… .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Anne Marie, baasje van Lucy (Bruxa), stuurde ons dit mini videofragmentje van Lucy die Zwarte Piet gaat helpen.

.

.

.


.

.

Alba, baasje van Bros en Albert, stuurde ons dit filmpje.

.

Nog maar net in Nederland in het huis bij Albert en dan al hele dikke maatjes….

.

.

.


.

.

4-kanten Column van Ton

Huisdieren in het verpleegtehuis. 

.

Het stond al een tijdje op mijn agenda om hier iets zinnigs over te zeggen.
.
Zelf zijn we rond de pensioengerechtigde leeftijd en zouden we ons geen leven zonder dieren kunnen voorstellen. Natuurlijk kunnen we niet in de toekomst kijken maar ook wij hebben niet het eeuwige leven en omdat het spreekwoord zegt: “Leeftijd komt met gebreken” zou het zo maar eens kunnen zijn dat ook wij ooit in een verpleeghuis zullen belanden. In onze adoptievoorwaarden is een leeftijdsgrens opgenomen. Dat is niet gedaan om per definitie ouderen uit te sluiten van een lief gezelschapsdier maar wel om stil te staan bij de verantwoordelijkheid die je aangaat bij het adopteren van een hond. Neem je een jonge hond dan is het goed mogelijk dat je de zorg op je neemt voorde vijftien daarop volgende jaren. Of je op negentigjarige leeftijd nog in weer en wind je hond uit kunt laten of de dagelijkse verzorging voor het dier op je kunt nemen moet je je afvragen. Daarom vragen we boven een bepaalde leeftijd altijd of er een tweede verzorger is die eventueel de zorg voor het dier over kan nemen. Kijk, tot zover kun je het allemaal bedenken en zoveel mogelijk waarborgen inbouwen voor een huisgenootje dat volledig afhankelijk is van zijn baasje. Maar de realiteit is helaas veel wispelturiger. Want wat gebeurt er als je, in de nadagen van je leven, niet meer in staat bent op jezelf te wonen, alleen bent overgebleven en als enige trouwe vriend je hond of poes nog hebt. Je trouwe huisdier waar je dag in dag uit lief en leed mee deelt en die voor dat klein beetje gezelligheid zorgt en de eenzaamheid doet vergeten…

Onderzoek in binnen- en buitenland toont aan dat huisdieren een positieve invloed hebben op de gezondheid en het welzijn van ouderen in een zorginstelling. Mensen voelen zich minder eenzaam en huisdieren zorgen voor plezier en afleiding. Door de verantwoording voor een huisdier blijft u actiever. Ook ontstaat er tussen de bewoners onderling meer contact. En voor iemand die moet verhuizen naar bijvoorbeeld een verpleeghuis, maakt de aanwezigheid van het huisdier die stap wat gemakkelijker. Het huisdier is vertrouwd en geeft houvast en een gevoel van veiligheid, warmte en gezelligheid.

Naar aanleiding van een motie van Kamerlid Femke Merel Arissen, in 2017 heeft de Tweede Kamer zich al eens uitgesproken over dit onderwerp. Ouderen zouden hun huisdier mee moeten kunnen nemen naar een verpleeginstelling.

Op basis van onderzoek van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG) uit 2012 bleken er al 1536 van 2042 verpleeginstellingen huisdieren toe te laten. Natuurlijk zijn er allerlei zaken die, vooral in het belang van het huisdier, geregeld moeten worden. Vergeet niet dat mensen doorgaans in een zorginstelling komen juist omdat ze hulp nodig hebben in het dagelijkse leven. Een hond of kat heeft nu eenmaal ook zorg nodig en het is dan de vraag of het baasje voldoende zorg kan verlenen. Onder de 298 instellingen die meededen aan een inventarisatie bleken de verschillende huisdieren als volgt te zijn verdeeld. Zangvogels 74%,  vissen 44%, katten 43% en honden 41%.

Bij de meeste instellingen staat er maar weinig of niets van beleid op papier over de toegelaten huisdieren en blijft de verantwoordelijkheid voor de verzorging van het huisdier bij de bewoner en de familie.  De instelling komt alleen in actie als er klachten zijn van andere inwoners of als personeel als die nalatigheid in de verzorging van het huisdier constateren. Sommige instellingen hebben zelfs iemand van het personeel een opleiding laten volgen in dierverzorging zodat de signalering van onvoldoende verzorging op tijd opgemerkt wordt.

Ongeveer de helft van de instellingen stellen wel eisen aan het baasje en het dier. Men moet in beginsel fysiek en mentaal in staat zijn om het dier te kunnen verzorgen en het dier moet vriendelijk zijn en niet vals voor personeel of andere bewoners. Soms is er zelfs een proefperiode ingesteld.

Een belangrijk punt is te weten wie er de zorg van het dier op zich neemt als het baasje plots door ziekenhuisopname of anders niet meer voor het dier kan zorgen. Er moet kosten wat kost voorkomen worden dat dan een dier aan zijn lot wordt overgelaten.

Tja, en dat laatste is nu precies wat ook onze zorg is. Je kunt nooit alle rampscenario’s voorkomen maar als je alles gedaan hebt wat in redelijkheid en met gezond verstand te realiseren is, heb je het maximale gedaan om het welzijn van huisdieren te garanderen. De sleutel voor de oplossing ligt en blijft liggen in een gezamenlijke zorg voor het huisdier zodat de senioren uit onze samenleving zo lang mogelijk kunnen blijven genieten van de liefde en gezelschap van hun huisdier. Veel vaker hoor je dat er geklaagd wordt dat het sigaretje of borreltje van iemand in een zorginstelling wordt afgepakt maar nu is echt de tijd  gekomen om ervoor te zorgen dat de senioren niet ook nog eens hun trouwe maatje kwijtraken.

.

.


.

Wist u overigens dat we al meer dan 3 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken…

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

“Wat voor ruimte gun jij je trouwe vriend?”

.

Wij draaien er niet om heen en geven het toe.
.
We houden van de gezelligheid en hun aanwezigheid.

.

Dus betekent dit dat we de ruimte moeten delen. Ook op bed ….
.
al is dit misschien een klein beetje overdreven.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak. .

.

.

. .
,
GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.

Mosca en Albert van 14 tot en met 26 maart 2019
Luna en Ocean van medio juli tot medio augustus 2019
Geza en Saar van 23 september tot 6 oktober 2019
Copito van medio oktober tot eind oktober 2019

«
»

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com