Vluchtbegeleiders (sters)

thS9AZKFS2Stichting Dierenmissies zoekt: 
Vluchtbegeleiders voor traject Barcelona – Nederland

Wie heeft er een reis geboekt met Transavia of KLM naar Barcelona ?????
Ooit vluchtbegeleider willen zijn op de vlucht van Barcelona naar Nederland?

Waarom deze oproep?
In Spaanse asielen zitten hondjes en katjes die via het internet een baasje in Nederland hebben gevonden. Dat is natuurlijk prachtig maar hoe komen die dieren bij hun baasje in Nederland?
Transavia en KLM bieden hiervoor uitkomst. Op een ticket van een volwassene kunnen (na het kopen van een aanvullend ticket voor de hond of kat) dieren meereizen. Een klein dier (minder dan 10 kg inclusief vervoersmandje) kan als handbagage mee in de cabine. Een iets groter dier dient in een kennel in het ruim vervoerd te worden. Het aanvullende ticket voor de hond wordt door stichting Dierenmissies aan u vergoed of voor u aangeschaft. Per vlucht kunnen de doorgaans maximaal 2 kennels in het ruim.

Wat wordt er van u verlangd?
Op de luchthaven van Barcelona krijgt u de documenten en reisbescheiden van het dier uit handen van een medewerkster van het opvangcentrum CAAD nabij Barcelona 
Bij aankomst in Nederland kunt u (net als uw koffers) de hondenkennel(s) op een karretje plaatsen en het dier met documenten in de aankomsthal overdragen aan de vrijwilligers van Stichting Dierenmissies.
al bij incheckbalieVlak voor het inchecken voor uw vlucht van Barcelona naar Nederland zult u kennis maken met  medewerkers van het opvangcentrum CAAD nabij Barcelona. Zij komen de hond, dierenpaspoortje en kennel (waarin de hond zal reizen) brengen en u helpen bij het inchecken. Er wordt aan de balie verzocht om een formuliertje in te vullen met uw naam, adres en uw vluchtnummer. Vervolgens zal de baliemedewerker de kennel van stickers voorzien. Daarna gaan de medewerkers met u naar de odd-size bagageafdeling waar de hond door het luchthavenpersoneel wordt overgenomen.

U vervolgt uw reis zoals ook het geval zou zijn geweest indien u geen vluchtbegeleider zou zijn. Pas in Nederland wordt er weer iets van u verwacht.

SAMSUNGIn Nederland aangekomen treft u het dier aan bij de bagageband waar ook de koffers aankomen. U gaat met koffers en kennel naar de aankomsthal waar het baasje en een vrijwilliger van de Stichting Dierenmissies op u wacht om de kennel met hond en paspoortje weer van u over te nemen.

Dit is een erg leuk en emotioneel moment want dan zal het baasje hun nieuwe gezinslid voor het eerst in de armen kunnen sluiten.

Geen moeilijk gedoe en alles wordt keurig voorbereid.

Wat hou je er aan over…?
* een heel dankbaar baasje…
* het fijne gevoel dat je een cruciale bijdrage hebt geleverd aan een beter leven voor een dier dat al genoeg ellende heeft meegemaakt.
* u ontvangt van Stichting Dierenmissies leuk presentje voor de moeite …

 Doe mee en stel je beschikbaar als Vluchtbegeleider… !!!!!!!!

Wilt u meer weten over het zijn van een vluchtbegeleider(ster)
Bel gerust voor meer informatie naar Annerie en Ton Bogers
telefoonnummer 06-22225271