De Asielauto: Piedy en Juan Carlos danken alle gulle gevers…!!!

 

Update 9 september 2013

DSCN3496De onzekerheid over het vervoersprobleem is gelukkig voorbij. Nu zijn ze niet meer afhankelijk van derden voor vervoer van hondjes naar dierenarts of vliegveld, het vervoeren van voer en goederen voor het asiel  en, wat minstens zo belangrijk is, ze kunnen nu op elk moment van de dag uitrukken om een hondje te redden en ten alle tijden === ook bij hevige regenval=== het asiel bereiken.

Uw betrokkenheid heeft er direct voor gezorgd dat zij het werk van het asiel Los Mejores Amigos kunnen blijven uitvoeren. 

Piedy en Juan Carlos willen nog eens speciaal iedereen hartelijk danken voor de vele donaties die het hen mogelijk hebben gemaakt om de asielauto te kopen. Hiervoor hebben ze het tenue van het asiel aangetrokken en even geposeerd voor deze foto…

Zoals in het bedankmailtje van Piedy stond..

“DANK very very very much”

 

 

 

 

Update 6 september 2013

Hee ... een vreemde auto.. Wat moet die hier ??!!??

Hee … een vreemde auto.. Wat moet die hier ??!!??

DSCN3351

Vreemdeling.. kom er uit als je durft..!!!!

En toen kwam de auto aan op het asiel. Nieuwsgierig werd de auto bekeken door de eerste hondjes. Piedy en Juan Carlos waren een paar uur weg geweest om de auto te halen dus was er eerst weer wat werk te doen op het asiel.

 

DSCN3355Daarna kwamen ze thuis waar ook de nodige hondjes op hen wachtten. Met Tina in de armen nam Juan Carlos plaats onder de opengeslagen achterklep en de rest van het gezelschap dat bij hen thuis verblijft (waaronder Rosita en Terry) hield hem scherp in de gaten of ze niet stiekem een stukje zouden gaan rijden.

 

 

 

 

 

 

 

Update 2 september 2013

tata achtertata opoen koffertata achterBeste mensen. Eindelijk hebben Piedy en Juan Carlos een geschikte auto gevonden. Na de vorige teleurstelling was het ook nu weer extra spannend of het een auto was die was zoals die werd voorgesteld op het internet. Gelukkig bleek dit deze keer het geval te zijn en waren alle papieren in orde.

U heeft het mogelijk gemaakt om deze auto te kopen. De noodzaak voor vervangend vervoer was ongelooflijk nijpend geworden en ze zijn dan ook dolgelukkig dat juist op tijd deze auto nu tot het eigendom van het asiel Los Majores Amigos behoort. Niet meer afhankelijk te hoeven zijn van derden die uit medelijden om een auto uit te lenen en een auto die betrouwbaar is. Het is de Tata Grand Safari 3.0d 4×2 geworden. Een merk auto die we in Nederland niet kennen maar waarvan er in Spanje de nodige dealers te vinden zijn. Deze terreinauto is uitermate geschikt voor alle terreinen en barre weersomstandigheden. De afgelopen week hebben we met de overvloedige regenval opnieuw kunnen zien hoe belangrijk dat was.  Vrijdag wordt hij afgeleverd.  We zullen dan de foto’s van de aflevering ook op de site plaatsen.

We wensen Piedy en Juan Carlos met de hondjes alvast vele veilige kilometers toe met deze asielauto….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Update 23 augustus 2013

Als iets te mooi lijkt om waar te zijn dan ben je extra op je hoede.  Piedy en Juan Carlos hadden gisteren alles geregeld om de auto op te halen. De garagehouder zou de auto helemaal aflevering gereed maken met een servicebeurt.  De verzekering was al rond en nu was het een kwestie van de auto ophalen, afrekenen en overschrijven.

Toen Piedy en Juan Carlos bij de garage aankwamen bleek dat de auto niet kaar was. Er was geen servicebeurt gegeven, er was een vals kenteken op  gedaan omdat hem jonger te laten lijken voor de verkoop, hij stond niet op naam van de garage maar nog op de vorige eigenaar en dat de garagehouder extra geld wilde om de papieren verder in orde te maken. De teleurstelling was groot en omdat dit niet goed voelde hebben ze vooralsnog besloten om deze auto NIET te kopen.
Zo begint de zoekactie weer van voren af aan. Nu ze zich eenmaal goed hebben verdiept in het aanbod van auto’s die geschikt voor hen zouden zijn, hopen ze spoedig een andere wagen te vinden die geschikt is … maar ja die moet wel in het vizier komen… Laten we hopen dat dit snel lukt want de tijd gaat nu wel dringen… We duimen voor ze… Uiteraard houden we iedereen op de hoogte van hun hun zoektocht….

 

 

 

 

 

 

 

Het is vandaag 22 augustus 2013.

Honda-CRV-99590343_1[1]Het is de grote dag dat er de asielauto een feit zalHonda-CRV-99590343_3[1] worden. Uw hulp heeft er voor gezorgd dat Piedy en Juan Carlos een eigen asielauto kunnen kopen voor het vele werk dat ze verrichten.  Het is een lange zoektocht geweest en door de fantastische steun is het gelukt om een auto te vinden die geschikt is voor het terrein, genoeg kan laden en binnen het budget valt.  Het is weliswaar een oudje uit 1999 maar met erg weinig kilometers en in perfecte staat.

We wachten op actiefoto’s van de asielauto … die zullen we gelijk publiceren zodra we ze binnen hebben….

Voor nu kunnen we namens Piedy en Juan Carlos alleen maar hartelijke dank zeggen voor de talloze donaties en vooral de volhoudendheid waarmee mensen gespaard hebben.

TOP !!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Project: De Asielauto

Stichting Dierenmissies had het project “De Asielauto” omarmd en roepen graag alle lezers op om een bijdrage te storten voor dit project.  De project beschrijving die hieronder staat spreekt voor zich. Graag heeft de Stichting Dierenmissies zich bereid verklaard om voor het asiel Los Mejores Amigos in Tobarra, dat voor haar bestaan volledig afhankelijk is particuliere giften, mee te helpen te zoeken naar naar de noodzakelijke gelden voor de aanschaf van tweede hands auto die geschikt is voor alle hande werkzaamheden van het asiel. 

Met groet,
Annerie en Ton

 

DE INZAMELINGSACTIE LOOPT DOOR. DIVERSE INITIATIEVEN ZIJN OP LAATSTE MOMENT NOG GESTART OM DICHTER BIJ HET NOODZAKELIJKE BEDRAG VAN 5.000 EURO TE KOMEN. ZO VERWACHTEN WE NOG DE OPBRENGST VAN EEN SCHILDERACTIE VAN EEN LAGERE SCHOOL,  COLLECTEBUS, FACEBOOK ACTIE, ETC DUS LAAT DE DATUM 4 APRIL JE NIET TEGEN HOUDEN…WIL JE OOK EEN INZAMELINGSACTIE VOOR DE ASIELAUTO STARTEN? HET IS NOG NIET TE LAAT HOOR …LAAT HET ONS WETEN EN WE ZULLEN ER IN DE NIEUWSBRIEVEN EXTRA AANDACHT AAN BESTEDEN.  

 

De situatie

19 maart 2012. Hevige regenval met bijkomende wateroverlast. Toegangsweg asiel Los Mejores Amigos.

Het asiel Los Mejores Amigos te Tobarra is voor haar bestaan volledig afhankelijk van giften en donaties en kunnen de beheerders Piedy en Juan Carlos alleen hun asielwerk verrichten bij de gratie van de middelen en goederen die hen worden geboden en of ten dienste staan. Vanaf 1 december 2012 is er geen eigen geschikt vervoersmiddel meer beschikbaar voor het werk op het asiel. Door middel van dit project wordt geld ingezameld voor de aanschaf van een betrouwbare tweedehands auto die geschikt is voor het terrein waar het asiel is gelokaliseerd. Gezien de terrein- en de vaak extreme weerstomstandigheden (sneeuwval, droogte of hevige regenval) is het noodzakelijk uit te kijken naar een auto met vierwielaandrijving en een high-road clearance.  Om een voorbeeld te geven van de omstandigheden waardoor gereden moet worden om het asiel te bereiken is deze foto van 19 maart jongstleden.

Eind september 2012 was het weer raak. Hevige regenval teisterde opnieuw de regio en 7 mensen verloren het leven. Wie denkt er dan aan de beestjes uit het asiel ???? (zie nieuwsitem Watersnood in Tobarra  … asiel  staat onder water…. ) Niemand natuurlijk. Goed dat Juan Carlos en Piedy hier wel dag en nacht mee bezig zijn.  Opnieuw is het belang van hun vervoersmiddel aangetoond en hopen we dat deze inzameling een succes wordt.

 

Het spreekt voor zich dat onder alle omstandigheden Piedy en Juan Carlos bij het asiel moeten kunnen komen.  Een geschikte asielauto is onontbeerlijk voor:

– de dagelijkse bezoeken voor de verzorging van de hondjes;
– het brengen van grote hoeveelheden van voer;
– het transport van honden naar en van de dierenarts, of naar het vliegveld,
– het afleveren van honden die zijn opgevangen uit de regio en/of bij calamiteiten.

 

Doneer door een bedrag over te maken op rekening 5721780 t.n.v. Stichting Dierenmissies, Leidschendam Onder vermelding van Project “De Asielauto”.

Uw bijdrage zal worden overgemaakt aan het asiel “Los Mejores Amigos”.

In onderstaand overzicht wordt voor dit project de stand van de fondsenwerving bijgehouden.

Er wordt getracht om een bedrag van minimaal 5000 euro bij elkaar te vergaren.

Zodra er een geschikte auto in beeld komt zal die op de website worden gezet waardoor gericht de spaaractie kan worden voortgezet.

 

=datum donatie=   =====naam donateur ======================================= =gedoneerd bedrag=
 16 aug 2012  Gerda van der Togt, Rijswijk 65,00
 26-07-2013  Hanneke Verschuuren, Tilburg 75,00
 15 juli 2013  Erny Zoetman, Enschede 50,00
 16 juni 2013  Piedy’s mother Spain           *   100,00
 12 juni 2013  Carla Hoeben te Roermond 115,00
 24 mei 2013  Anonieme donateur, Zwaanshoek 285,00
 21 mei 2013  Erny Zoetman, Enschede 50,00
 13 mei 2013  Paula Hoeben te Roermond 50,00
 13 mei 2013  Carla Hoeben te Roermond 130,00
 10 mei 2013  Gerda van der Togt, Rijswijk 145,00
 18 apr 2013  Speciale actie van de Anonieme donateur, Lelystad 20,00
 18 apr 2013  Erny Zoetman, Enschede 50,00
 15 apr 2013  Lotte en Piet, Schilderactie op basisschool de Drie Linden, Den Haag 50,10
 14 apr 2013  De heer P H L van Sprang te Etten Leur 50,00
 11 apr 2013  Fam. de Pijper, Strijen  5,00
 08 apr 2013  Carla Hoeben, Roermond  100,00
 08 apr 2013  ‘DE VISIE’, Fijnaart, Cock en Jacqueline Snel, Rotterdam   155,00
 08 apr 2013  Paul en Els de Lange, Swalmen  25,00
 08 apr 2013  Anonieme donateur, Lelystad  20,00
 06 apr 2013  Nino Van Weelderen en Lisa, Den Haag  de actie “heitje voor karweitje”  350,00
 28 mrt 2013  Fam. van Schaik en van den Goorbergh, Haarlem 15,00
 28 mrt 2013  Gaby Zweers, Arnhem 25,00
 27 mrt 2013  Nathalie en Andy van Andel-Roedoe, Den Haag 10,00
 27 mrt 2013  Lammert en Golida Brouwer, Zwartewaal 50,00
 21 mrt 2013  Carla Hoeben te Roermond 175,00
 19 mrt 2013  Emmy Sieg, Utrecht 50,00
 17 mrt 2013  Paula Hoeben, Roermond  50,00
 17 mrt 2013  Erny Zoetman, Enschede  50,00
 16 mrt 2013  Gré en Loet Smit, Den Helder  100,00
 15 mrt 2013  Fam Quarre, Sassenheim  50,00
 14 mrt 2013  Fam. Koops, Kiel-Windeweer 100,00
 30 okt 2012  Danielle Gout-Kroon, Den Haag 50.00
 22 okt 2012  Sylvana Bekkenkamp, Den Haag 50,00
 02 okt 2012  J. Bogerd, Rijswijk (nav actie Lotte van de Bunte) 30,00
 01 okt 2012  Erny Zoetman, Enschede  50,00
 04 juli 2012  Emma Storm van ‘s Gravesande en familie te Hengelo 125,00
 25 juni 2012  Nanneke en Peter Houweling te Zwaanshoek  100,00
 18 mei 2012  Berry en Amella te Rijswijk  20,00
 10 mei 2012  Lotte en Piet van de Bunte te Den Haag 50,00
 27 april 2012  Carla Hoeben te Roermond  65,00
 12 april 2012  E.C. Harms te Utrecht                          10,00
 11 april 2012  Familie Verberne te Dordrecht                          75,00
   3 april 2012  Kristen Verbeek te Amsterdam                          50,00
 Totaal aan ontvangen donaties voor de terreinauto voor het asiel Los Mejores Amigos                          3.190,10

 

Eerder verschenen bericht over het project “De Asielauto”

Briljant idee gezocht….

Start 4 april 2012 Internationale Zwerfdierendag  <<<>>>   Internationale Zwerfdierendag 4 april 2013

Wie kan ons helpen aan een briljant idee om een vervoersmiddel cadeau te kunnen doen aan het asiel Los Mejores Amigos te Tobarra Spanje.

De situatie:
Het asiel Los Mejores Amigos te Tobarra is voor haar bestaan volledig afhankelijk van giften en donaties en kunnen de beheerders Piedy en Juan Carlos alleen hun asielwerk verrichten bij de gratie van de middelen en goederen die hen worden geboden en of ten diensten staan. Het spreekt voor zich dat onder alle omstandigheden Piedy en Juan Carlos bij de hondjes op het asiel moeten kunnen komen. Er is binnenkort geen geschikt vervoersmiddel meer beschikbaar voor het werk op het asiel. Dat betekent dat er dan problemen ontstaan bij:
– de dagelijkse bezoeken voor de verzorging van de hondjes;
– het aanvoeren van grote hoeveelheden van voer;
– het transport van honden naar en van de dierenarts, of naar het vliegveld inclusief de airkennels;
– het ophalen en afleveren van honden die zijn opgevangen uit de regio en/of bij calamiteiten.

Op 19 maart jongstleden werd opnieuw pijnlijk duidelijk hoe belangrijk het is om het asiel te kunnen  bereiken onder erbarmelijke omstandigheden. Totaal onverwachts werd het gebied getroffen door een hevige sneeuwbui die evenzo snel weer was afgelopen maar direct zorgde voor een extreme koude golf en een enorme wateroverlast.

Gelukkig konden Piedy en Juan Carlos nu nog bij het asiel komen en onder andere de twee pups Chanel en Anais redden. Door en door nat en totaal verkleumd werden ze uit hun ren gehaald om ze naar de voorraadruimte te brengen waar ze droog zijn gewreven en weer warm konden worden.  Wat er gebeurd zou zijn als zij niet op het asiel hadden kunnen komen? Daar wil je niet aan denken…!!!

 

We willen trachten om op Wereld Zwerfdierendag, 4 april 2013, de beheerders van het asiel een tweedehands goede betrouwbare terreinauto cadeau te kunnen doen.

Hoe kunnen we dat verwezenlijken…????

Geef uw briljante idee door aan ons door via mail dierenmissies@gmail.com.  Het beste idee wordt beloond met een Dierenmissies T-shirt….

Stichting Dierenmissies

www.dierenmissies.nl , Schoorlaan 37,  2265VS Leidschendam, 0622225271