Gastgezinnen gezocht

Gezocht: Opvanggezinnen voor tijdelijke (nood)opvang.

Wat wordt door wie opgevangen ?
We zijn op zoek naar gastgezinnen die bereid zijn tijdelijk hond(en) of kat(ten) op te vangen die eerder door Dierenmissies voor adoptie zijn bemiddeld maar die helaas niet meer bij hun baasje kunnen blijven.

Stichting Dierenmissies haalt alleen honden naar Nederland die geadopteerd zijn. Echter het komt wel eens voor dat vanwege (dringende) redenen een hond niet langer bij zijn baasje kan blijven. Op dat moment zal Dierenmissies er alles aan doen om een nieuw geschikt baasje te vinden.  Dit is immer een tijdrovende kwestie en neemt een bepaalde periode in beslag. Hoe lang dit duurt is steeds verschillend. Om die tussenliggende periode te overbruggen zijn meerdere opvangplaatsen nodig.

Soms zal het een tijdje rustig zijn en soms kan er onverwachts een beroep op u worden gedaan.

De beschikbaarheid van opvangplekjes voor deze noodgevallen is erg belangrijk voor het wel en wee van de ongelukkige dieren die tussen ‘wal en schip’ dreigen te vallen.

Wanneer kun je opvanggezin worden?
Het is belangrijk dat een opvanggezin reeds enige kennis en of ervaring heeft in het opvoeden van dieren (en bij voorkeur honden). Het kan zijn dat sommige hondjes sommige vaardigheden (opnieuw) moeten aanleren.

Zijn er bijzondere kosten voor het opvanggezin ?
Het tijdelijk opvangen van dieren gaat op vrijwillige basis.
Vanzelfsprekend zullen de reguliere kosten voor het opvangen worden vergoed. Hiervoor is de volgende afspraak gemaakt: Zodra een dier wordt geplaatst zal daarbij door de Stichting Dierenmissies voldoende voer worden geleverd. Extraatjes die u het dier wilt geven zijn in principe voor eigen rekening. Indien een dier, gedurende de zorg bij een opvanggezin, onder behandeling moet bij een dierenarts dan worden deze kosten door de Stichting Dierenmissies vergoed. Tenzij het een levensbedreigende spoedbehandeling betreft dient een behandeling met een dierenarts te voren zijn overlegd met de Stichting Dierenmissies.

En verder?
Er zal altijd iemand van Dierenmissies voor u klaar staan om met u te praten en te overleggen over hoe  te handelen in bepaalde situaties.
Wij vragen u om af en toe foto’s van de hond(en) te maken en die ons toe te sturen om zo een goed plaatje te kunnen maken voor het ter adoptie aanbieden  van de hond.

Wilt u meer weten over het zijn van een opvanggezin.
Bel gerust voor meer informatie naar Annerie en Ton Bogers
telefoonnummer 06-22225271 of 070-3208203