Hermes zoekt nieuw baasje

Dit is Hermes, Reu – geboren 2015 – Herder – 65 cm .

Hermes is nu in tijdelijke opvang  in de plaats IJhorst. 

Karakter: Zeer lief voor mensen, heerlijke kroeldoos, zindelijk, goed met andere honden groot en klein. 

.

Ook auto rijden is voor Hermes geen probleem

Hermes hobbelt mee in ons roedeltje

Hij denkt ook een schoothondje te zijn…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Reden voor herplaatsing
.
Hermes was geadopteerd maar helaas bleek het bazinnetje vanwege een zwakke rug niet in staan om hem goed uit te laten. Hij is nu eenmaal een sterke vent.

Daarbij kwam ook nog dat de relatie met een oude poes in huis niet zo goed ging waardoor de situatie gewoon verre van optimaal was.

.

.

 

Hermes is een imposante, schitterende, hond die vol in het leven staat. Hij is nieuwsgierig en leergierig. Een echte herder die graag zijn baasje een plezier wil doen. Wil je een opvallend ogende, trouwe vriend die voor je door het vuur gaat, dan kun je Hermes niet overslaan. Hermes zal het geweldig doen bij een baasje die een bedrijf aan huis heeft. Waar hij op zijn gemakje over het terrein kan sjouwen en tegelijk het baasje en het erf goed in de gaten kan houden. Hij lijkt misschien een waakhond maar is de liefde zelf voor iedereen die hij tegen komt. Ja als het einde werktijd is dan gaat hij natuurlijk ook graag mee naar huis want er niets fijners dan op de bank, dicht bij de baas, TV te kijken.
.
Hermes verdient een baasje waar hij lekker mee op stap kan en die het leuk vindt om af en toe hem dingen te leren. Hoewel hij een kattentest heeft gehad en daarvoor geslaagd is, zoeken we toch liever een gezin zonder katten en hebben we gezorgd dat hij nu in een omgeving is waar hij wat tot rust kan komen.

Hij was voor het vrouwtje tijdens het wandelen dus te sterk als ze hem aan een korte lijn hield. Aan de lange rollijn blijkt het lopen geen probleem. Loop je met een korte lijn en gebruik je een EasyWalker dan is het ook prima te doen. Natuurlijk blijft hij een sterke jongen maar met wat oefening zal hij uiteindelijk ook zonder EasyWalker aan een korte lijn moeten kunnen wandelen. Loopt hij los in de natuur dan hoef je maar te fluiten en hij staat weer naast je en komt hij voor je zitten. Tja, wat wil je nog meer….
..

.

Als we nu de laatste beschrijving zou moeten geven van Hermes dan is dat:

laat in de avond kennismaken met onze hondjes

Het gaat erg goed met hem. Hij ligt nu uitgestrekt na een stevig ontbijt en een lekkere boswandeling. Vraagt aandacht en knuffelbeurten. Is slim en ondeugend. Niet kleinzerig en onderzoekend. Geweldig sterke lieverd Overigens luistert hij prima en houdt hij je goed in de gaten als hij los loopt. Is lief voor de andere hondjes in huis en is een beetje slungelig door zijn grootte. Wil graag spelen want als er gerend wordt dan is er bij …. is gek op een balletje.

.

.

.

Nog wat plaatjes uit het asiel…

.

.

.

.

.

.

.

.

Indien u meer wilt weten over Hermes bel of mail ons: 0622225271 of dierenmissies@gmail.com

Serieuze gegadigden kunnen vanzelfsprekend kennismaken met Hermes.

«
»