Iris

Dit is Iris, Teef – 6 jaar, 1 maand – Kruising – 46 cm

Iris is op dit momenteel herstellende in de kliniek nabij Barcelona

.

Karakter: Zéér lieve hond rustig sociaal met andere honden wil alleen maar knuffelen

.

Brief aan Iris:

Lieve lieve Iris, wat zijn wij geschrokken… waar was je nou!!

Iris een 6 jarig ontzettend lief en sociaal teefje van 46 cm, zwart met grijze snoet, was bij ons in het asiel altijd al een kansloos hondje. Aangevallen door andere honden in de kennel, nog net eruit gehaald, bijgekomen van haar verwondingen, jaren wachten op een huisje in het stressvolle asiel… en dan ineens…. 1 ochtend zit je samen met je kennelgenootjes op het speelterreintje, welke altijd 1 keer in de week even het ´pleziermomentje´is voor jou en de andere honden en dan ineens zien we je niet meer… waar is Iris !!! alle andere honden nog wel… maar jij ? waar ben je…. een rond geknipt gat in de omheining vertelt het verhaal… je bent gestolen…….

Ondanks dat het asiel echt geen pretje is om in te leven…. we wisten waar je was… en je stond gepubliceerd voor een eventuele familie die op je zou vallen… je bent meegenomen naar adoptie feria´s omdat je zo n makkelijk hondje was, met kinderen met andere honden, knuffelig, niet zo groot, rustige energie…. we konden je allemaal goed en dan ineens weten we niet meer waar je bent.. de onzekerheid… en ook de pessimistische gedachten.. iemand die een hond steelt heeft over het algemeen toch niet zo veel goed in petto.. zou je voor hondengevechten gebruikt zijn? wat was de reden dat ze je meenamen ? was jij de enige die door je knuffelige aard naar het gat in het hek liep ? nieuwsgierig naar een aai een lief woordje, welke je al zo lang niet had gehoord ?

weken gingen voorbij, op de website hebben we op ´gereserveerd´gezet…in de hoop dat je teruggevonden zou worden…. want ´elimineren´ op de website was definitief en we hadden nog hoop dat je gevonden zou worden…

…..

en dan gisteren kwam het verlossende bericht! IRIS is gevonden en ze maakt het redelijk goed!!

Wat een opluchting…..je bent aan het bijkomen in een dierenartsen kliniek, maar we willen zo graag dat jij niet meer terug hoeft naar het asiel…

Waar was je dan ? een belletje van iemand in een ´slechte buurt´van Vilafranca…´er zitten een aantal honden op een balkon in volle zon zonder water´. Politie gaat een kijkje nemen met een vrijwilliger van een reddingsteam….. daar zitten ze in de volle zon… een aantal honden te verdrogen… en jij bleek daar 1 van te zijn…. doordat je chip op naam van het asiel stond, kregen wij het nieuws.. Je bleek te zijn gestolen door 1 van de slechtste en meest criminele families van die regio, waarom is nog steeds een vraag… was het voeding voor hondengevechten? en waren ze nog niet toegekomen daaraan ? of was het voor bewaking ? waar je uiteraard niet echt voor dient…. het maakt niet meer uit… Je bent veilig en uiteraard zoeken een we een familie van jou ver weg van het land welke alleen nog maar ellende heeft opgeleverd voor je… een warme mand.. in een groen klein landje .. met lieve mensen.. waar je dan eindelijk na 6 ellendige jaren van de ene ellende in de andere ellende.. eindelijk.. maar dan ook eindelijk…. je leven zou kunnen beginnen…..

je verdient het…
je bent lief…. en je hebt niets raars…
je bent verdorie alleen zo verschrikkelijk onzichtbaar…

 

«
»