Pichi

IMG-20140126-WA00032014-07-01-22_27_11-300x225Pichi was geadopteerd op 16 mei 2014. Begin juni 2014 kwam hij bij ons terecht. Het zou voor tijdelijk zijn tot het bazinnetje genezen zou zijn. Op donderdag 11 september kregen we te horen dat het niet goed gaat met het bazinnetje van ons logeetje Pichi.  Met spijt moest de familie concluderen dat het misschien toch verstandiger is om langzaam uit te kijken naar een nieuw baasje voor Pichi. Het doet ons erg zeer want, zolang we wisten dat Pichi terug zou gaan naar zijn bazinnetje, hij bij ons in de buurt zou blijven en hij af en toe zijn vriendjes Daisy, Sally, Botas en Nessje zou zien. Nu hij al zo lang bij ons logeert, sinds begin juni 2014, voelt het als een verlies van een gezinslid.

Dit is de derde advertentie in het Weekjournaal waarin we aangeven een baasje voor Pichi te zoeken. Inmiddels hebben we Pichi ook opnieuw geplaatst bij de te adopteren hondjes op onze website. We hebben al enkele reacties gehad van lieve baasjes maar zoals in de advertentie valt te lezen zijn we wat kieskeuriger dan gewoonlijk bij het vinden van het juiste baasje voor Pichi.

 Juist Pichi, die in zijn vorig leven zo ontzettend is mishandeld en daardoor wat kleine  fysieke beperkingen heeft, moet een baasje krijgen die geen grote fysieke prestaties verlangt en hem gewoon heerlijk wil verwennen. Pichi is een knuffel die laat merken dat lichamelijk contact voor hem erg belangrijk is. Die bij je in bed kruipt en het liefst bij je op de bank komt liggen. Dan moet je hem wel even helpen om op de bank te komen of hem een opstapje geven want ‘erop springen’ lukt gewoon niet. Pichi is mensgericht en kan prima met andere honden al heeft hij het niet op met Chowchows. Hij heeft met een poes samen gewoond dus ook dat hoeft geen probleem te zijn.  (Ook de poes moet met honden kunnen natuurlijk) Pichi is ongeveer 5 jaar oud, mist wat voortandjes in de onderkaak, heeft een wat schuine loop vermoedelijk als gevolg van vroegere mishandeling, maar is verder kern gezond, is amper 30 cm hoog en weegt ca 10 kg. We zoeken dus niet zo maar het “eerste de beste” baasje. We zoeken voor hem een baasje of bazinnetje die onvoorwaardelijke zorg kan bieden, al zijn tekortkomingen voor lief neemt en hem respecteert voor datgene dat hij wel te bieden heeft. Wij denken aan een wat ouder iemand die het fijn vindt om een vriendje bij zich te hebben die overal mee naar toe mag. Bel gerust voor meer info over Pichi naar 0622225271 of mail naar dierenmissies@gmail.com.

Pichi is gedurende zijn verblijf in Nederland aanmerkelijk aangesterkt en is dus wat komen. Foto’s die hieronder te zien zijn laten een Pichi zien in magere tijden.

Oorspronkelijke adoptiepagina

De kleine meneer heer heet Pichi. Geboren rond januari 2010, amper 25 cm hoog en amper 6 kg is hij met recht een kleintje te noemen. Pichi wil graag met zijn baasje op stap en zou het liefst altijd bij haar/hem zijn.  Als je denkt dat hij een kleinzerig typetje is nou dan vergis je je.

DSCN7212CIMG0927Hij heeft bij zijn vorige baas het nodige mee moeten maken. Mishandeld, waarbij hij en spierscheuring en een paar tanden kwijtraakte, werd hij op straat gegooid waar hij door vrienden van Piedy en Juan Carlos is gevonden en die hen onmiddellijk hebben gewaarschuwd. Pichi had direct medisch hulp nodig dus was zijn eerste reis linea recta naar de dierenarts. Daar heeft hij geen kik gegeven en het was alsof hij wist dat nu alle ellende voorbij was.

IMG-20131110-WA0005IMG-20131105-WA0036Deze dappere meneer, die weer volledig hersteld is, verdient een liefdevol baasje dat hem echt als maatje behandelt. Op zijn beurt zal hij laten zien dat hij door dik en dun aan je zijde zal staan en voor jou alle gevaren zal trotseren. Pichi kan met elke andere hond want is een zeer sociaal diertje. Pichi mag graag bij het baasje op bed slapen om zo knuffelend te zorgen dan zijn baasje veilig de nacht door komt. Ach ja… dit beestje heeft zoveel liefde te geven en daarom zoeken we ook naar een baasje die dit verdient…

CIMG0951Wilt u meer weten over onze kleine Pichi…

«
»