Bella zoekt een nieuw baasje ….

Bella zoekt een nieuw baasje

.

Ruim tien jaar geleden kwam Bella als pup naar Nederland en kreeg ze hier een warme mand in Haaren (Noord-Brabant). Al na 1 jaar kreeg Bella epilepsie maar dat is gelukkig keurig onder controle en heeft ze al 6 jaar geen enkele aanval meer gehad. Echter, een lichte vorm van dementie en een beginnende staar maakt haar onzeker in een drukke omgeving en heeft bij haar ook wat verlatingsangst doen ontstaan. Het gezin dat tot nu toe voor haar de veilige haven was, werd enkele jaren gelden gezegend met gezinsuitbreiding die voor haar het leven moeilijk maakt. Natuurlijk gaat een gezond gezin gepaard met onverwachtse kindergeluiden die haar bang maken. Kleine kinderen zijn voor haar inmiddels een ware plaag die haar onzekerheid doet toenemen. Naar drukke kinderen, die ze moet passeren bij het uitgaan, zal ze blaffen. Als ze zich opgesloten voelt in een kleine ruimte, waarbij kleine kinderen lawaaierig en met onverwachtse bewegingen op haar af lopen, kan ze van zich af bijten. (zoals vrijwel elke andere hond zou doen). Dit is binnen dit gezin bijna niet te voorkomen. Hierdoor is Bella niet gelukkig meer en in overleg met de huidige baasjes zijn we op zoek naar een nieuw baasje die alle tijd voor haar heeft en een rustige veilige leefomgeving kan bieden.

Dit is wat het huidige baasje over Bella te vertellen heeft.

Wij merken dat Bella bij ons niet meer gelukkig is en dat doet ons erg verdriet. We gunnen haar een mandje waar ze toekomt aan rust en aandacht. Dit is idealiter bij mensen zonder kleine kinderen en die ook veel bij Bella kunnen zijn aangezien ze niet graag alleen thuis is. (Verlatingsangst) Mogelijk een fijne mand bij wat oudere baasjes?

Gegevens van Bella:
Bella is een teefje van 10 jaar oud, 44 cm schofthoogte, ca 17 kg.
Medische gegevens: Beginnend staar in de ogen maar we merken niet dat ze er aanzienlijke zichtbeperking door heeft.
Epilepsie, maar al 6 jaar door een dagelijks pilletje, heeft ze geen aanvallen meer gehad!
Karakter: Bella is een lieve, rustige hond die conflict mijdend gedrag vertoont met een zacht karakter. Je hoeft tegen haar je stem niet te verheffen. Bella heeft haar speelmomenten en dan het liefst met een bal. Ze luistert goed, loopt vaak los mee maar kan ook prima aan de lijn. Ze is opgevoed en kent alle basiscommando’s. Als er vreemde mensen binnen komen zal ze kort een blaf laten horen. Ze is sociaal  met andere honden ongeacht het geslacht.

Mocht u meer willen weten over Bella of een eventuele kennismaking met haar in Haaren (Brabant), neem dan contact op met baasje Noortje door een mailtje te sturen naar Noortje18vg@live.nl

Laten we hopen dat we een fijne mand voor haar kunnen vinden….

.

Wilt u Bella zoekt een nieuw baasje …. een nieuw huis geven?

Bel ons: 06-22225271
Neem direct contact op:

Uw naam*

Uw email*

Uw telefoon

Ik wil*

Uw bericht*

* Verplicht veld

«
»