De komende reizen van Blanquita, Draco (Chicho), Lupe en Yaya en nog meer nieuwtjes…

Beste mensen,

Op dit moment hebben we vier gelukkige hondjes die naar Nederland mogen komen.

Om te beginnen zullen Blanquita en Draco (Chicho) op 19 september met Ruby en Martines Kettenis naar Nederland komen vliegen.  Gré en Loet die de nieuwe baasjes van Blanquita worden, zullen haar een geweldig leven bieden in Den Helder. Daar komt Blanquita te wonen met hun oudere hond Tinus. Tinus is een flinke goedzak en hij zal ongetwijfeld blij zijn met zijn nieuwe vriendinnetje Blanquita. Misschien mag hij wel mee om Blanquita op Rotterdam te verwelkomen.

 

Henry en Conny zijn de nieuwe baasjes van Chicho en zij zullen hem een nieuw bestaan geven in het mooie Susteren. Ook Chicho krijgt daar een klein vriendinnetje van 12 jaar die Sam heet. Dat er ook nog paarden en een kat rondlopen  maakt de feestvreugde compleet.  Chicho en poes-lief zullen aan elkaar moeten wennen maar daar hebben Henry en Conny alle vertrouwen in. We hopen natuurlijk dat ook Sam er in Rotterdsam bij zal zijn om Chicho te verwelkomen.

De baasjes van beide hondjes zullen op 19 september rond 23.00 uur op Rotterdam eindelijk hun nieuwe huisgenootje kunnen begroeten. Natuurlijk zullen wij met de baasjes op de luchthaven met spanning wachten op hun komst die door de vluchtbegeleiders Ruby en Martines mogelijk werd. Hoe mooi kun je een vakantie in Spanje afsluiten en tegelijkertijd voor blije gezichten zorgen door het voor deze twee schatten mogelijk te maken verenigd te worden met hun nieuwe baasjes… Van de aankomst zullen we ook een verslagje maken want dit heugelijk moment moet natuurlijk vastgelegd worden.

Daarna is het de beurt aan de kleine Lupe. Haar nieuwe baasjes heten Iris en Martijn en wonen in Breda. Lupe krijgt een luxe vliegarrangement op 24 september. De hele familie helpt mee om deze reis zo soepel mogelijk te laten verlopen. Iris en haar moeder gaan Lupe persoonlijk halen in Spanje. Pa brengt de reislustige dames naar Eindhoven waar vandaan ze vertrekken naar Alicante. Martijn zal ‘s avonds laat Iris en Ma met Lupe ophalen van luchthaven Rotterdam.  Lupe die door zijn beperkte grootte nog net in een reistas mag reizen kan meevliegen in de cabine als ‘handbagage’. Gelukkig hadden we een geschikte reistas ter beschikking waarin Lupe mee het vliegtuig in kan.  Door te vertrekken vanaf Eindhoven is de tijd die je moet wachten in Alicante voor het vliegtuig weer vertrekt naar Nederland veel korter.  Een leuke bijkomstigheid is dat zij op de luchthaven van  Alicante  kennis zullen maken met Piedy en Juan Carlos die hen aldaar Lupe zullen overhandigen.  Natuurlijk zullen wij ook weer op Rotterdam staan om Lupe te verwelkomen en daar verslag van doen. Iris heeft beloofd over haar reiservaring een kort verhaaltje te schrijven zodat we dat kunnen verwerken in het reisverslag van Lupe.

Als laatste van de vier boffers is Yaya die ook al weer een beetje op leeftijd is. Het nieuwe baasje van Yaya heet Hanneke uit Tilburg. Hanneke heeft naast haar hond Jipi al eerder de stokoude Yayo (die nu Nano heet) geadopteerd. Deze Nano heeft het zo naar zijn zin dat hij helemaal opleeft en weer zin heeft in van alles en nog wat, zij het in een wat aangepaste snelheid…. Toen zij het bericht van Yaya las, bedacht ze zich geen ogenblik. Dit stakkertje heeft ook recht op een onbezorgde toekomst voor de resterende jaartje die haar nog resten. Yaya die nog steeds een ‘gezonde’ hond is, heeft ondanks haar leeftijd net haar sterilisatie achter de rug en is geopereerd aan een klein breukje. Yaya is nu nog herstellende en krijgt daar alle tijd voor. Ze zal met ons meekomen met de caravanreis in Oktober. Ze zal bij Hanneke, Jipi en Nano kunnen genieten van een welverdiende rust. Alhoewel het maar af te wachten is of ze die rust ook krijgt. Zoals gezegd is de bejaarde Nano, die op haar zit te wachten, aan zijn tweede jeugd begonnen.

 

 

 

 

 

Ondertussen naderen we 4 oktober de dag van de dieren.

WERELD DIERENDAG.
Dit wordt ook een bijzonder dag met een drukke agenda.

 

 

 

Het “4 oktober extraatje” voor de zwerfhondjes in Spanje.
Zoals te lezen valt op de website hebben we een speciale actie om de zwerfhondjes in Spanje ook eens wat extra’s te geven. Tijdens onze oktober caravanreis naar het asiel Los Mejores Amigos in Spanje, kunnen tot nu toe een achttal hondjes voorzien van een  € 5,- kostend snoeppakketje. We hopen natuurlijk dat dit er veel meer worden want er zitten daar zo’n 70 hondjes. U kunt zelf uit de lijst van adoptie hondjes kiezen wie u een pakketje wilt geven. Vanzelfsprekend zullen tijdens de nieuwsbrieven van die reis een uitgebreid fotoverslag gemaakt worden van de overhandiging van de snoeppakketjes aan de hondjes.

 

Dierenmissies bij plantencentrum Overvecht te Den Haag
Daarnaast zal onze vrijwilligster Gerda met een standje aanwezig zijn in plantencentrum Overvecht aan de Noordweg 143 te  Den Haag.  Zij staat iedereen graag te woord over het werk van Dierenmissies, zal aandacht vragen voor de lopende acties en hoopt bezoekers zo bekend en betrokken te maken met het vele werk dat belangeloos door vrijwilligers gedaan wordt voor het welzijn van dieren.

Dierenmissies houdt een presentatie op LO De Drie Linden te Den Haag
Voorts zullen we een presentatie houden voor de hoogste klassen van de lagere school De Linden in Den Haag. Hierbij zullen we wat vertellen over Zwerfhonden in Spanje, dierenasielen in het algemeen, en wat kinderen kunnen doen bij het aantreffen van dierenleed.

 

Inmiddels hebben we via de vrijwilligers weer veel donaties binnen gekregen van voer, anti-parasitaire middelen en tal van andere goederen (zie de donatiepagina) die nodig hun weg moeten vinden naar het asiel in Spanje. Dat zal met de caravanreis van oktober gaan plaatsvinden.  Uiteraard danken we alle donateurs voor hun gulle gaven en de moeite die ze steeds doen om de goederen voor ons apart te houden en ons te informeren als we die op kunnen komen halen. Niet in de laatste plaats danken we natuurlijk ook onze vrijwilligers die voor de opvang van zwerfhonden in Spanje inzamelingen houden en contact onderhouden met de donateurs door heel het land.

Zoals jullie kunnen zien zitten we niet stil en we hopen hiermee iedereen weer op de hoogte hebben gebracht van de komende activiteiten.

De volgende nieuwsbrief zal voornamelijk over Blanquita en Chicho gaan die op 19 september in Nederland aankomen. Het moment dat ze voor het eerst de Hollandse lucht zullen opsnuiven, hun poten kunnen strekken als ze uit de air-kennels stappen en voor het eerst alle liefde en aandacht van hun nieuwe baasjes krijgen. Dat heerlijke moment mag je niet missen.

Tot dan….

Groet,
Annerie en Ton

 

«
»