Update van Dierenmissies op naar de volgende vlucht…

Beste mensen,

Buly, Oly en Hunter net gearriveerd op Schiphol ....

Bully, Oly en Hunter net gearriveerd op Schiphol ….

Na de succesvolle vlucht van 18 juli waarbij de hondjes Bully, Hunter en Oly naar Nederland kwamen en allemaal hun eigen baasje mochten begroeten is het nu de beurt aan Juanito, Solo, Gara (die Sara gaat heten) en misschien ook Nacho.  Hun vlucht staat nu gepland op 28 augustus en wordt weer een lange dag van vroeg vliegen en laat weer terug. Met het toekomstige baasje van Nacho moet nog een adoptiegesprekje plaatsvinden en de adoptieformaliteiten worden afgerond.  Daarnaast is er, door lieve mensen die eerder van Dierenmissies een beestje hadden geadopteerd, ook belangstelling getoond voor de al oudere hond  van 7 jaar. Omdat het een flinke hond is moet zij reizen in een aparte air-kennel. We kregen een emotioneel mailtje van Piedy en Juan Carlos toen ze hoorden dat heel misschien deze schat geadopteerd zou worden. Deze kroel heeft jaren bij hen in het asiel gewoond en ondanks haar zachte lieve karakter heeft er nooit iemand naar haar gevraagd. Het is des te leuker als je dan verneemt dat een hond die al wat ouder is toch nog een kansje krijgt op een gouden mandje in Nederland.

Gelukkig hebben we steun van mensen die bereid zijn om op een vlucht die zij maken van Alicante of Valencia naar Nederland als vluchtbegeleider te willen optreden. Hiermee kan een hond met eigen ticket, gekoppeld aan het ticket van die persoon, naar Nederland reizen.  Juan Carlos en Piedy helpen dan in Spanje bij het inchecken van de harige reisgenoot dus daar hoeft de vluchtbegeleider verder niets aan te doen. In Nederland dient de reisbegeleider even te wachten op de air-kennel met de hond uit het ruim en die met een karretje de aankomsthal van het Schiphol binnen te rijden. Daar staan wij dan met het nieuwe baasje om hen op te vangen. Dat is altijd een heel leuk feestelijk moment.

 

Dit is Juanito, hier nog in de vertrouwde armen van juan Carlos

Dit is Solo, nog één keertje achterom kijken en op naar een nieuwe toekomst….

Dit is Sara…. “Hee jongens schiet eens op… mijn koffertje staat al gepakt..”!!!

Ruby is zo’n iemand die heeft aangeboden om als vluchtbegeleider op te treden. Geweldig natuurlijk. Het spreekt voor zich dat er, op die betreffende vlucht, plaats moet zijn voor een hondje want de plekken zijn maar beperkt. Zo hebben we al diverse malen aanbiedingen gehad van mensen die bereid zijn dit te willen doen en ons een vluchtnummer doorgaven maar dat dan de vlucht voor de hondjes al vol was. Ruby had al lang gelden haar vlucht gegevens doorgegeven. Op dit moment is er nog ruimte op die vlucht. Alles hangt nu af van het moment dat een hond definitief geadopteerd wordt zodat wij onmiddellijk de boeking kunnen maken. Dit is elke keer weer een enorm spannende tijd. We begrijpen ook wel dat, als de adoptie definitief is, de nieuwe baasjes het liefst direct hun nieuwe huisgenootje in de armen willen sluiten… Tja… We doen ons best….

 

In de drie fotootjes hierboven stellen we hondjes even voor die ‘op zeker’ op 28 augustus zullen vliegen.  Mocht het zo zijn dat er een baasje is die op onze website een niet al te groot hondje heeft gevonden en die graag een fijn plekje wil geven en direct de adoptie regelt dan kan die, zolang Nacho’s adoptie nog niet formeel is afgerond, op 28 augustus naar Nederland komen. Immers, degene die het eerste wordt geadopteerd heeft ook het recht om met de eerst mogelijke reisgelegenheid te reizen.  En beste mensen, er staan zulke leuke lieverdjes op de site die zo’n 35 cm hoog of kleiner zijn en dringende op een baasje zitten te wachten…

Tot zover de voorbereidingen voor de reis. Wachten duurt altijd lang. De baasjes van Solo hebben bewust gekozen voor de vlucht van 28 augustus vanwege hun verblijf tot die tijd in het buitenland. Het feit dat we nu al weer aan het plannen zijn voor de september vlucht zegt genoeg. Het is wat stil op het ogenblik en dat zal ongetwijfeld komen door de vakantietijd en het Olympisch sportgeweld.

.

Terwijl wij nog met een kwakkelende zomer zitten is het in Spanje nog steeds erg heet. 35 graden in de zon betekent in het binnenland  vlak boven de grond 45 tot 50 graden. Het eerder gestarte project om geld in te zamelen voor het bouwen van schaduwplaatsen heeft helaas nog onvoldoende opgeleverd.

Er wordt gebruik gemaakt van alles wat maar enig schaduw kan bieden in de hoop dat het niet kapot zal waaien.  Daarnaast wordt er extra met water gesproeid en hebben ze een plastic kikkerbadje voor de beestjes waar ze één voor één even in mogen om verkoeling te zoeken.

5 augustus 2012. Net bereikte ons een erg triest berichtje.De kleine Funny die een jaar geleden een geweldig plekje had gekregen in Ederveen is overleden na aangereden te zijn door een auto.
Gelukkig heeft de kleine dreumes niet geleden. Funny had daar een fantastisch plekje gevonden. Samen met de galgo Maaike woonde ze in een landelijke omgeving en vertoefde ze vaak tussen de paarden. Tot op een avond een auto op de provinciale weg Funny niet meer kon ontwijken. De familie is verslagen en ook Maaike mist haar maatje Funny.
We leven allemaal erg mee met het verlies van het grappige kleine hummeltje dat met ons in de caravan mee kwam naar Nederland.
Annerie en Ton

 

Tommy op schoot bij Annerie in de caravan

Terug naar het leven van alle dag. Gedurende voorbereiding van de volgende vlucht krijgen we maandag 6 augustus een Tommy te logeren. Tommy, die voorheen Kupi heette, blijft bij ons zodat de familie een beetje vakantie kan vieren.

Onze hondjes zijn net weer gewend aan hun rustige leventje nu Ness naar zijn baasje is gegaan en dan komt de volgende druktemaker hier de boel opvrolijken.  Het is goed voor ze want anders zouden ze maar te veel slapen… pfffff….

We kijken er naar uit want Tommy is een leuke vrolijke hond. We kennen Tommy goed omdat hij van 2 tot 6 januari 2012 met ons in de caravan naar Nederland kwam.

Daisy, Botas en Sally kunnen dus hun lol op. Gelukkig is het redelijk weer en is de tuin altijd een geweldige plek om te dollen… al is de kamer met de bank natuurlijk ook een heerlijke racebaan…

Sally laat er zelfs haar botje voor liggen….

Wachtend op wat de komende weken ons nog zal brengen, zullen we de nieuwsfeitjes weer verzamelen en vlak voor de vlucht nog de formele aankondiging doen van de vlucht. Ondertussen worden we verwend met TV beelden van Olympische sporters die voor Nederland de medailles bij elkaar sprokkelen. Daisy en Botas hebben daar niet zo veel interesse voor maar Sally kan van sport op de TV geen genoeg krijgen.
Af en toe moeten we zeggen: “Sally… je zit in beeld..!!”,  en dan gaat ze mooi aan de zijkant van haar poef zitten….

We wensen alle lezers nog mooie zonnige zomerdagen toe….

Het is nu maandag 6 augustus en we wachten op de komt van Tommy….

 

Tot zover …

Annerie en Ton

 

 

«
»