Vamos heeft baasje gevonden…

Update 3 april 2014: Op 2 april heeft de fam. Talboom aangeboden om Vamos een plekje in hun midden te geven. De familie heeft al 4 hondjes van Dierenmissies waaronder Marley het zusje van Vamos.  Zij hebben het asiel aangeboden om Vamos op 4 april  op te komen halen. Ondanks een aanbevelingsmail van Dierenmissies en diverse telefoontjes om aan te geven dat zij echt niet ‘de eerste de beste’ waren en dat zij al jaren als baasjes en vrijwilligers verbonden waren aan de Stichting Dierenmissies, werd vast gehouden aan de strenge regels waarbij na kennismaking er eerst een nacht tussen moest zitten alvorens Vamos daadwerkelijk mee zou mogen. Dit zou betekenen dat zij twee keer 400 kilometer zouden moeten reizen. Dit hadden we graag voorkomen. Personeel van het asiel wilden ook zien dat Vamos met de andere vier hondjes op kon schieten. Wij zouden een verkeerde kijk op Vamos hebben ??!??!?!?!

Dat een dergelijke rigide houding veel mensen tegen de borst stuit en beslist niet klantvriendelijk overkomt zal voor iedereen duidelijk zijn. JAMMER !!!! In ieder geval zou Vamos wat Dierenmissies betreft al een baasje hebben gehad…..

 

Inmiddels heeft er zich op 3 april een ander baasje voor Vamos gemeld en die heeft hem ook bezocht. Donderdag 4 april mag Vamos naar dat nieuwe baasje toe.  We wensen Vamos een fijne tijd toe en hopen dat het baasje hem de sturing kan geven die hij nodig heeft.

 

Update 25 maart 2014: Vamos verblijft momenteel in het Asiel, Lozerlaan 595, 2544 MC Den Haag. Het baasje kon niet langer meer wachten.

Daar wordt hij liefdevol opgevangen maar hij moet gewoon zo snel mogelijk naar een nieuw baasje.
Iedereen die overweegt Vamos een mand te willen bieden dient zo spoedig mogelijk contact op te nemen met het Haags Dierencentrum. Dit kunt u doen door te mailen met :  receptie@haagsdierencentrum.nl of te bellen met 070-3661806

Vamos is nog steeds op zoek naar een nieuw baasje. Onbegrijpelijk want Vamos is niet alleen een schitterende hond, hij is ook een trouw maatje dat daar al zijn energie in wil steken. Een maatje voor het leven… Tja … met een labrador moeder en een onbekende vader kwam Vamos als één van de 12  pups ter wereld. In juni 2011 kwam Vamos naar Nederland en kwam hij als pup bij een familie. Jammer genoeg bleek Vamos niet de hond die ze hadden verwacht.

Vamos groeide op en werd een schitterende lieve hond. Helaas niet voor de familie die hem hadden geadopteerd want eigenlijk heeft Vamos veel meer ruimte nodig. Vamos is een hond met veel energie en een groot jachtinstinct. Als pup en puber ging het best goed met de kat des huizes maar naarmate zijn jachtinstinct groeide accepteerde hij de kat minder in huis. We hopen daarom op een baasje die geen katten in huis heeft.

Vamos kan met veel andere honden goed en speelt daar fijn mee, als honden in zijn ogen te dominant zijn dan zal hij daar wel de baas over willen spelen maar hem afleiden is dan de oplossing.

Vamos luistert in huis erg goed, heeft puppy en vervolgcursus elementaire gehoorzaamheid gedaan. Vamos is geboren in januari 2011, is nu 60 cm hoog en weegt 26 kg. Een schitterende hond die graag buiten de katten het stuipen op het lijf jaagt (welke hond niet) maar desondanks wel los kan lopen. (natuurlijk op een veilige plaats). Hij snuffelt graag in het rond maar houdt zijn baasje goed in het oog.

Door zijn enthousiasme is Vamos niet geschikt voor een huis met kleine kinderen (tieners kan wel). Daarom wordt er gezocht naar een nieuw volwassen baasje die voor hem de tijd heeft.

 

Vamos zoekt een baasje waar hij tegen op kan kijken, en waarvoor hij door het vuur wil gaan. Een vast maatje voor het leven… dan kan hij laten zien wat voor trouwe viervoeter hij is.

Overigens kan hij prima alleen zijn. Hij blaft niet en wacht rustig in zijn bench wat zijn echte eigen plek is tot het baasje thuis komt en zal zijn baasje vervolgens weer enthousiast begroeten.

Wie houdt er van een hond met karakter (en jachtinstinct) die lief is voor iedereen in zijn huis en andere (bekende) honden, maar die zijn dankbaarbeid niet onder stoelen of banken steekt en je zal volgen tot het einde van de wereld?

Er moet toch ergens een baasje op hem wachten die hem deze maand het cadeau van zijn leven zal geven?????

 

Bel of mail ons voor meer info Vamos. Er zijn videofragmentjes van Vamos beschikbaar kijk hiervoor op:

Video van Vamos in de tuin 1
Video van Vamos in de tuin 2
Video van Vamos in de kamer 3

 

 

 

 

 

«
»