Yaya

Dit is Yaya, een teefje van +12 jaar, amper 25 cm hoog, slechts 3,2 kilo van gewicht en met nog maar een paar tandjes in de bek zodat ze zacht voedsel moet eten. Yaya is als een hoopje wanhoop van de straat geplukt. Scharrelend tussen de tafeltjes op zoek naar een op de grond gevallen korstje brood. Bij navraag bleek ze daar expres uit een auto gezet te zijn en de eigenaar is daarna direct weggereden. Tja, dat dit daar gewoon openlijk gebeurt zonder enige schaamte….

Ze had een slechte huidconditie, een voelbare onderhuidse bobbel op de hals/borst en ze was bang voor mensen. Dat vergde natuurlijk nogal wat liefde en aandacht en medische zorg om alles weer op de rit te krijgen.

Na lekker in bad te zijn geweest en ontdaan te zijn van teken en vlooien begon ze al direct vertrouwen te krijgen in de beheerders van het asiel Piedy en Juan Carlos. Yaya snapt dat niet alle mensen slechte mensen zijn en erop uit zijn om je te schoppen en weg te sturen. Het is heerlijk om te zien hoe snel Yaya zich weer een trots gerespecteerd hondje voelt. Dat ze nog een beetje terughoudend is naar vreemde mensen is natuurlijk te verwachten. Yaya staat heel soms wat onzeker op de achterpootjes maar heeft daar verder geen last van en het belemmert haar in niets.

Nu is bij de dierenarts  gebleken  dat Yaya last heeft van een vlooien-allergie waardoor ze een geïrriteerde huid had en  dat de onderhuidse bobbel wordt veroorzaakt door een breukje. Omdat dit ongevaarlijk is en geen pijn doet is dat  een hele opluchting. (het breukje is te vergelijken met een soort  liesbreukje bij mensen). Haar lever en nieren zijn prima in orde alleen heeft ze nog wat bloedarmoede. Daar wordt nu aan gewerkt en gelukkig is haar eetlust daar een hele goede hulp bij.

Verwacht dus geen grote waakhond, politiehond of energieke stoeihond voor kinderen want dan is Yaya dus geen goede keuze. Maar zoek je een maatje die je overal mee naar toe kunt nemen, zelfs in een tas op schoot mee het vliegtuig in kan, een hondje dat het liefst dicht bij je is en alleen maar liefde en gezelschap wil bieden dan heb je aan Yaya nog jaren plezier.  Het is een oudje die nog best wat jaartjes mee kan hoor. Yaya kan zich onmogelijk in het asiel staande houden dus moet ze in een huiselijke omgeving opvang krijgen. Omdat het zo’n frummeltje is hadden Piedy en Juan Carlos Yaya, die nu bij hen thuis verblijft, graag zelf gehouden om haar voor de stress van adoptie  te behoeden maar omdat ze al 12 hondjes hebben lopen kan dat gewoon niet voor altijd zo blijven. Yaya is volledig zindelijk en zal voor de deur wachten tot ze wordt uitgelaten.

Als er iemand een warm plekje heeft voor Yaya en gewoon een gezelschapshondje zoekt om wat aanspraak en afleiding te hebben dan is Yaya absoluut de ideale levenspartner… Yaya verwacht niet veel, eist niets en hoopt alleen maar een beschermende hand te mogen voelen van iemand die haar baasje wil zijn.. Dat ze zich graag uitslooft voor haar baasje laat ze zien op een kort videofragmentje die we op aanvraag graag zullen toesturen.

Wil jij Yaya opnemen en de laatste jaren van haar leventje lekker verwennen..???  Bel of mail ons en vraag om meer informatie over Yaya….

 

 

 

 

«
»