Dierenmissies Weekjournaal Kerstspecial van 24 december 2017

Boven: Morky. Onder: Botas, Pichi, Flor, Nellie en Mia

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week hebben we de Kerstspecial van 2017. We beginnen natuurlijk met de reis van Bonita (Blanca) en volgen we de adoptie van Andro, hebben we weer stakkertjes die een baasje hebben gevonden en natuurlijk hebben we ook weer leuke fotos gekregen van hondjes die al in Nederland wonen met de allerbeste wensen. Deze keer hebben we geen Column maar wel het aandoenlijke Kerstverhaal waarin de hond Junior centraal staat en nog veel meer leuke onderwerpen die aan bod komen. Maak met ons de week mee zoals die op ons af kwam. Lees over:

  • Andro in de belangstelling
  • Klaar om Bonita te gaan halen.
  • De grote dag voor Bonita (Blanca)
  • De volgende geluksvogeltjes
  • Hoera Andro’s adoptie gaat de goede kant op.
  • Bonita went naast Gjalt ook aan bazinnetje Ellen…
  • Er is al een vlucht beschikbaar voor Jack (Andro)
  • Joe de Cocker
  • Niet elke Kerstman is te vertrouwen
  • Kerstman en ‘de helpende hond’.
  • Bonita blijkt erg fotogeniek.
  • Kattentest Andro/Jack verliep prima.
  • De reactie van vorige week
  • Registratie van uw hond is verplicht
  • Berichten van baasjes over Smiley, Guusje, Ace & Senna, Sue &Pepe, Charley & Fidel, Neeltje, Titan & Fray & Djovi & Wolf & logee Milo & poes Dippie, Sjors & Moos & Mike.
  • Het Kerstverhaal van 2017 “Junior” 
  • (on)zin van de week over: “Iedereen mag zichzelf zijn”.
  • De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang

Advertenties van: Meer Koeling, Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop,  OnePack  en Fresh PC.  Your Inner Feelings
.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++  

logo meerkoelingAirconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 .

.

.

.

.

.

.

De week van dag tot dag:

.
Zondag 17 december 2017
 .
Andro in de belangstelling
.
Na de oproep in het vorige weekjournaal,. waarbij we aandacht vroegen voor Andro die al zo vaak pech had gehad omdat adopties net niet doorgingen, kregen  we een berichtje van een familie dat ze al een tijdje Andro in het vizier hadden omdat hun hond Bear was overleden.  Vragen of hij met kinderen en katten kan moeten nog beantwoord worden. We houden onze vingers gekruist.
.
.
 .
——————————————————–
.
.
Klaar om Bonita te gaan halen.
Ondertussen liggen de spullen van Gjalt klaar en kan hij vertrekken naar Barcelona om Bonita te halen0.  Het vliegtuig wacht in Eindhoven om hem tegen 18.00 uur naar Barcelona te brengen. Hij zal een nachtje in een hotel slapen en morgen Bonita in de armen kunnen sluiten.
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Maandag 18 december 2017
.
De grote dag voor Bonita (Blanca)
.
Op tijd zit Gjalt al te wachten op de luchthaven. De grote vertrekhal met alle incheckbalies heeft ook een koffietent waar je allerlei versnaperingen kunt kopen . Hier had Gjalt zich geposteerd en wachtte hij de komst van Bonita af.
.
Ondertussen wordt bij het gastgezin ook Bonita klaar gemaakt om de reis van haar leven te maken.
Montse heeft zich over Bonita onfermd
.
Het in rond 12.15 uur als Anna (directrice van het asiel) met haar hulp Montse Bonita kwamen brengen.

 

Anna en Montse

 

.
.
.
.
.
.
.
.
Dan gaat het allemaal erg snel en staan ze al gauw voor incheck balie. Gjalt had zich via internet ingecheckt maar er moet een formuliertje voor Bonita worden ingevuld en de kennel moet natuurlijk worden gestickerd om te voorkomen dat die op een verkeerde luchthaven terecht zou komen.
.
En dan moet ze toch echt naar de odd size bagage-afdeling waarna ze uit het zicht raakt en pas weer te voorschijn kwan in Eindhoven.
.

Op het moment dat het vliegtuig met Gjalt en Bonita van Barcelona vertrekt, stap ik in de auto om op tijd in Eindhoven te zijn voor de aankomst. De aankomst was gepland om 16.25 uur en ik was er al rond 16.00 uur. Ik nam plaats op het panoramadek waar ik de aankomst zou kunnen zien. Het was wat heiig en langzaam werd het licht al wat minder. Toen bleek dat de aankomst een kwartiertje verlaat was en ik nog ietsje meer geduld moest hebben. toen het vliegtuig eindelijk was geland kwam het pal voor mijn neus te staan. Ik wilde proberen om het uitladen van de kennel met Bonita te filmen …

klik op foto om het uitladen van Bonita te zien.

Aan de ene kant verlieten de passagiers het vliegtuig en aan de andere kant werden de koffers uitgeladen. Ik wist dat de kennels niet bij de koffers in het achterste laadruim maar vooraan pal stonden onder de pantry waar de stewardessen verblijven.  Dat heb ik mooi vast kunnen leggen.

.
En toen uiteindelijk de kennel met Bonita door Gjalt van de band was gehaald en op een karretje was gezet, kwam hij richting de aankomsthal gelopen.
Na een hartelijke begroeting zijn we direct naar buiten gegaan om Bonita uit de kennel te halen.
.
Bonita kwam uit de kennel en stond meteen bij Gjalt alsof ze wist dat dit haar plaats was. Nog een tikje onzeker maar toch stoer om zich heen kijkend.
Toen ik de auto had gehaald en de kennel achterin had gezet bracht ik Gjalt en Bonita naar P5 waar zijn auto stond.
.
Je zult het geloven of niet maar er stond een flinke file om bij de luchthaven weg te komen. We moesten zoeken waar P5 was want, nu het donker was en met alle omleidingen erbij, bleek dat nog niet mee te vallen. De enige die in alle rust dit ritje kon  waarderen was Bonita.
.
Toen we eindelijk P5 hadden gevonden mocht Bonita even de poten strekken en snuffelen op een stukje gras. Helaas vond ze het allemaal zo spannend dat er nog niet geplast werd maar dat zou later wel goed komen.
.
.
Toen was het tijd om afscheid te nemen. Bonita had immers nog een hele rit naar Emmen voor de boeg.
.
Met een goed gevoel keerde ik naar huis en berichtte ik aan Annerie dat alles prima was verlopen en dat ik weer onderweg was naar huis waar zij en onze hondjes op mij wachtten.
.
 Rond 22.00 uur die avond, had ze wel haar plekje gevonden. Pal naast Gjalt die haar grote held was..
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Dinsdag 19 december 2017

.

De volgende geluksvogeltjes .
.
Met groot genoegen kunnen we nu melden dat deze hondjes een baasje hebben gevonden.

Spooky

Sensy

Ralf

.

.

.

.

.
.

.

Max

Green

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Woensdag 20 december 2017

.

Hoera Andro’s adoptie gaat de goede kant op.
.
Alles gaat met hobbels en toen wij de uitslag van de bloedonderzoeken kregen schrokken we toch weer even. In haar bloed waren er minuscule spoortjes van Leismania gevonden. Echter het is zo weinig dat ze niet verder behandeld hoeft te worden en wordt verwacht dat er met een kuurtje van Allopurinol alles zal verdwijnen. De nieuwe baasjes vonden dit geen bezwaar en nog steeds is Andro in de race om hun nieuwe huisgenoot te worden. Inmiddels is er al een nieuwe naam verzonnen en Andro zal bij hen Jack gaan heten. Er wacht nog één obstakel en dat is de kattentest die zaterdag zal plaatsvinden. De familie heeft twee poezen dus de uitslag van deze test zal cruciaal zijn voor Jack’s adoptie.

.

.

.

.

.

.

.

Donderdag 21 december 2017.

.

Bonita went naast Gjalt ook aan bazinnetje Ellen…
.
We kregen van Ellen het berichtje dat Bonita nog wat moeite had om haar naast Gjalt te accepteren.  Voor Bonita is Gjalt degene die ze het langste kent en die zij ziet als redder. Immers heeft Gjalt haar opgehaald uit Spanje…  Bonita was aanvankelijk nog wat angstig voor Ellen maar dat gaat nu al wat beter. Vandaag moest Gjalt de deur uit en moest Bonita bij Ellen blijven. Dit was eigenlijk een heel goede gebeurtenis want hierdoor moest Bonita wel met Ellen opschieten. Hierbij zijn al succesjes behaald en de prille vriendschap tussen Ellen en Bonita is een feit.

Toen Gjalt weer thuis kwam was Ellen niet de enige die blij was. Bonita liet zien dat zij enorm blij was dat haar held weer bij haar was…

.

.


.

Er is al een reis beschikbaar voor Jack
.
Als de kattentest goed verloopt dan is er in principe een plekje beschikbaar op 28 december 2017. Het zal spannend worden want we kunnen pas een plekje boeken op het moment dat de kattentest met goede afloop is geslaagd en het contractje is getekend. Dat wordt dus zaterdag aanstaande. We moeten de vingers gekruist houden dat èn dat de kattentest goed verloopt èn dat er dan nog plek is in het vliegtuig…

.


.

Jo de Cocker

We kregen dit kerstpamfletje toegestuurd om Jo de Cocker in het zonnetje te zetten.

.

Dat doen we natuurlijk graag…

.

.

.

Jo, reutje,  type cocker, (krijgt binnen enkele dagen een eigen adoptiepagina)  geboren 2007 en 53 cm hoog.

.

Zeer lief en aanhalig, sociaal met andere honden.

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

triest

KLIK op de foto voor het volledige overzicht van hondjes die ter adoptie zijn…

De stakkers in Spanje…
.
Wie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in Spanje op een baasje wachten…
.
Wie kunnen er in principe bij Dierenmissies een hond adopteren ?
KLIK HIER om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt …
.

.

.


.

Vrijdag 22 december 2017

.

Niet elke Kerstman is te vertrouwen….

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

De Kerstman en de ‘helpende hond’
.
Van Marina, baasje van Sara, kregen we dit leuke filmpje toegestuurd.
Het is duidelijk dat de Kerstman alle hulp kan gebruiken.

.

.=============================================================

.

Bonita blijkt erg fotogeniek.
.
Nu Bonita na vier dagen in Nederland wat meer op haar gemak is, blijkt ze zich voor de lens prima op haar plaats te voelen.

Ja en zeg nou zelf…
.
.

.

.

.

.

.

.

Als Bonita met haar baasje  Gjalt aan de wandel is lijkt het net of ze hier al jaren woont.

.

.

.

.

.

Zaterdag 23 december 2017

.

Kattentest Andro/Jack verliep prima.
.
Vandaag kregen we de uitslag van de kattentest van Andro die Jack zal gaan heten.
.

Het is nu zaak dat we zo snel mogelijk het plekje vastleggen dat we voor Jack op de vlucht beschikbaar hadden op 28 december voordat die door een andere passagier wordt gebruik. Er kunnen  immers maar twee kennels in het vliegtuig. We wachten met spanning op het laatste OK van het baasje.

.

.

.

.

.

.

Zondag 24 december 2017
.
.
De reactie van vorige week….

Vorige week kregen we een reactie onder het weekjournaal dat we vandaag nog even naar voren halen omdat mogelijk veel mensen de reactie niet zullen hebben gelezen. Het is voer om even na te denken want hondjes zijn levende wezens en al het werk wordt gedaan door de vrijwilligers die hun vrije tijd opofferen om hondjes een kans te geven op een goed bestaan. Laten we dan proberen om zo min mogelijk nutteloos werk te laten verrichten… 

Petra Brand
19 december, 2017 om 20:37 
Misschien ligt het aan mij, maar ik lees regelmatig dat mensen belangstelling hebben voor een hond. Maar op het moment dat het er echt op aankomt haken ze om allerlei redenen af. Maar het gaat toch om een dier met gevoel, die toch hun aandacht trekt ? En dan toch maar niet ? Sorry ik snap dat niet. Het is net of het om een pakkie boter gaat uit de supermarkt. Je gaat ervoor of niet! En in dat laatste geval reageer dan helemaal niet!! Sorry maar ik wilde dit even kwijt….. Misschien denk ik het wel verkeerd hoor. Wat vinden andere mensen hiervan? Ben wel benieuwd.
Gr Petra

U kunt onderaan het weekjournaal een reactie geven op haar stukje…

 

=============================================

.

.

.

.

.

.
.

.

.

.

.

.


Berichtjes van ….

Van Frances en Peter kregen we dit berichtje van Smiley

Smiley woont sinds 12 september jl. bij hen.

Aan al mijn vrienden,
 
Ik ben nu bijna 15 weken bij Frances en Peter.
Het gaat heel goed met mij.
Mijn tanden en kiezen zijn schoongemaakt door Jos de dierenarts en volgens Jos zien ze er nog uitstekend uit.
Ook lust ik nu kluifjes en dat is weer goed voor mijn kiezen.
Ik luister al goed en daarom mag ik ook regelmatig loslopen.
En als Peter een balletje gooit dan kom ik hem weer terugbrengen en dan krijg ik een stukje hondenworst.

.

.

.
Het strand en de sneeuw was ook nieuw voor mij maar dat is wel kicken.
Ik heb het getroffen en Frances en Peter zijn ook heel blij met mij, Peter zegt dat ik een kadootje ben uit Spanje.
Ik ga de komende dagen kerst en nieuwjaar vieren, ben benieuwd hoe dat met het vuurwerk gaat.
 
Voor iedereen gezellige kerstdagen en veel knuffels in 2018.
 
Liefs en een lik van SMILEY.  

.

.

.
.
.
.
Baasje Carolien stuurde ons deze foto van Guusje.
Al sinds  8 oktober 2013 maakt ze deel uit van het gezin.
.
Nog altijd een beetje voorzichtig maar een heerlijke kroeldoos.
.
.
.
.
.
.
.
.
Hans en Marianne baasjes van Peppe en Sue stuurde ons deze foto
.
Sue woont al sinds 22 oktober 2011 bij hen en kleine Pepe sinds 24 april 2012.
.
Tja dan wordt het passen en meten op de bank maar ach een plekje zoeken lukt altijd wel…
.
.
.
.
.
Jany en Kees stuurden ons deze kerstfoto van hun Charley en Fidel.
Fidel woont al sinds 19 april 2013 bij hen en Charley kwam daar op 30 januari 2014 bij.
.
.
De twee schurken laten zich geregeld vervoeren per paard en wagen waar ze vanaf de bok kunnen toezien hoe twee viervoeters zich in het zweet werken… Ach … verschil moet er zijn.
.
.
.
.
Krista het baasje van Neeltje (Canela) stuurde ons deze foto van haar 
.
Neeltje is sinds 27 september jl. bij haar.
MMMMM Lekker op haar kleedje bij de verwarming…
.
.
.
.
.
.
Selena, baasje van Titan, Fray, Djovi, Wolf, logee Milo en poes Dippie, stuurde ons deze foto om iedereen hele fijne dagen te wensen.
.
Natuurlijk wensen we haar ook hetzelfde en laten we gelijk even weten dat Milo nog is te adopteren. Serieuze adoptanten kunnen op afspraak bij haar met Milo kennis maken.

klik op de foto voor meer info over Milo

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Linda, het baasje van Sjors, Moos en Mike, stuurde ons deze leuke foto met de beste wensen.
.
Linda heeft ons ook geholpen met het maken van de leuke kerstwensen van onze hondjes.
.
Lieve Linda, hartelijk dank daar voor !!!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
========================================================================
.

Het Kerstverhaal

Kerstverhaal 2017 “Junior”

Deze keer werd ik getipt om te gaan praten met John en Patrick. Zij werkten in de verpleging en zo hadden zij wijkverpleegster Dianne leren kennen en meegemaakt hoe haar leven met het leven van de hond Junior verstrengeld raakte. Het was weer een verhaal dat meer dan de moeite waard is om verteld te worden. Ik was geroerd en werd er stil van toen ik het verhaal mocht optekenen …
.
Hun verhaal begon op het moment dat een 85 jarige oude baas Ferdinand genaamd, voor het eerst de hond Junior zag. Junior was een jonge hond van amper 8 maanden. Speels en ondeugend en nog niet opgevoed en dat kwam hem duur te staan want zijn baasje zou wel eens laten zien wie er de baas was….
.
Ferdinand was iemand die geen onrecht of dierenleed kon zien. Hij had het zichzelf moeilijk gemaakt toen hij op was gekomen voor Junior die door zijn baasje werd mishandeld omdat hij niet snel genoeg begreepdat hij iets fout deed. Tieren, rukken aan de riem, slaan en schoppen het hield niet op. Het arme beestje zat totaal ineengedoken om proberen de slagen te ontlopen. Ferdinand was er met zijn hoge leeftijd op af gestapt en was tussen de hond en het baasje gaan staan en had hem de huid vol gescholden. Tja, daardoor had hij een paar rake klappen opgelopen maar uiteindelijk had hij het baasje de huid vol gescholden en Junior behoed van meer onheil. Door omstanders was hij van zijn belager ontzet en toen het baasje van de jonge hond bakzeil moest halen heeft die foeterend de hond bij hem achter gelaten met de woorden: “Als jij het zo nodig voor die kut hond op wil nemen dan moet je er ook maar voor zorgen.” …
.

Het was een ‘match made in heaven’ en zo bleef vanaf dat moment Junior voor goed bij Ferdinand. De eerste jaren die volgden waren een zegen voor zowel Ferdinand als Junior. Volledig op elkaar ingespeeld waren ze elkaars schaduw. Maar zoals altijd kwam er ook aan dit sprookje een einde. Ferdinand ging sukkelen met zijn gezondheid en kwam in een rolstoel terecht. Junior was in de kracht van zijn leven en was niet weg te slaan bij de rolstoel van Ferdinand. Junior werd door Ferdinand aangeduid als zijn hulp-hond en daardoor mocht hij overal mee naar toe. Ferdinand hoefde maar zijn hand naast de rolstoel te houden en Junior zorgde ervoor dat Ferdiand voelde dat hij er was. Elk restaurant, elk openbaar gebouw en niemand die het samenzijn van de rolstoeler en zijn hond in de weg stond. Junior had zich aangepast aan de beperkingen van Ferdinand en hij begreep feilloos wat Ferdinand nodig had. Maar de leeftijd en de zwakke gezondheid van Ferdinand vergde eigenlijk te veel van het inlevingsvermogen van Junior. Ondanks dat kon Ferdinand met af en toe een bezoekje van de wijkverpleegster Dianne, op zich zelf blijven wonen. Die bezoekjes waren altijd leuk en de gespreksonderwerpen waren steevast over de reizen die Ferdinand gemaakt had. Dianne had verteld dat zij altijd al de wens had om eens met een campertje door Europa te reizen en mooie plaatsen te bezoeken maar ja, daar had je veel vrije tijd voor nodig en om zo in je eentje zo’n reis te maken dat was toch wel een beetje eng …. Ferdinand had haar aangemoedigd om die droom nooit te laten varen …
.
Enkele jaren gingen voorbij maar naar mate de tijd verstreek begon Ferdinand steeds meer dingetjes vergeten en het was de routine van de dag die voor Junior de vaste agenda was. Het waren de uitlaatrondjes en het dagelijkse rondje naar de buurtsuper, die de ankerpunten van de dag waren. Ferdinand kon zien aan Junior wat er moest gebeuren. Zodra Ferdinand wat onrustig was en hij zijn hand naast de rolstoel liet hangen was Junior er weer die hem liet voelen dat hij niet alleen was. Dit ging een tijdje goed maar het onomkeerbare proces van dementie zou uiteindelijk hun leven samen voorgoed verstoren.
.
Zo kabbelden de maanden nog voort maar Ferdinand ging meer en meer achteruit en ook was hij nu met regelmaat letterlijk de weg kwijt. Junior die hem trouw volgde waar hij ook maar ging voelde aan wanneer het baasje hulp nodig had en wees hem menigmaal de weg naar huis maar die ene keer was het helemaal mis.
.
Ferdinand was verdwaald geraakt en was op een bewaakte spoorwegovergang terecht gekomen. Daar was hij tot het besef gekomen dat hij op een verkeerder plek was en tijdens het omdraaien van de rolstoel was hij met zijn wiel van de rolstoel in de rails blijven steken. Door de situatie was hij helemaal in de war en in paniek geraakt en kon hij niets zinnigs uitbrengen. Met de hand zocht hij de aanwezigheid van Junior en het voelen van zijn vacht voorkwam dat hij een totale paniek aanval kreeg. Mensen die hem te hulp wilde schieten werden op afstand gehouden door Junior die maar niet begreep waarom er zo paniekerig werd gedaan en waarom allerlei vreemde mensen druk stonden te praten en naar zijn baasje stonden te staren. Dit zou verkeerd afgelopen zijn als niet toevallig Dianne passeerde en die direct begreep wat er aan de hand was. In plaats van te roepen en druk te doen sprak die met een zachte stem en had ze aandacht voor Junior. Ze vertelde hem dat het ‘goed’ was. Junior voelde zich gesterkt door haar en liet haar toe om Ferdinand te helpen. Ze had net de rolstoel weer aan het rollen gekregen toen die vreselijke luide bel aankondigde dat zo de overwegbomen dicht zouden gaan. Vlug hielp ze Ferdinand en Junior weg van deze plek en vergezelde ze hen naar huis. Toen ze thuis waren aangekomen had ze koffie gezet en wilde ze in alle rust met Ferdinand praten over wat er gebeurd was. Met beste wil van de wereld wist Ferdinand niet meer waar ze het over had …
..
De periode die volgde waren voor Ferdinand erg naar want hij kon niet langer voor zich zelf zorgen en kwam in een verzorgingstehuis terecht en daar kon helaas Junior niet bij Ferdinand blijven wonen. Dianne had besloten dat Junior bij haar mocht komen wonen en elke dag bracht zij met Junior Ferdinand een bezoekje. Uiteindelijk bleek de vreselijke ziekte dementie ook humane trekjes te hebben want de heldere momenten van Ferdinand werden snel minder en minder. Wanneer zij een bezoekje brachten aan Ferdinand herkende hij haar niet meer. Ferdinand liet permanent zijn hand langs zijn rolstoel hangen en Junior die onmiddellijk het gebaar herkende likte dan zijn hand. Als hij dan met zijn hand spelend door de vacht van Junior streek, verscheen er een glimlach op zijn gezicht.
.
Op 93 jarige leeftijd overleed de redder van Junior. Junior vond het maar gek dat het vaste rondje naar het verpleegtehuis achterwege bleef maar nu hij drie jaar bij Dianne woonde was hij verder helemaal aan haar leefpatroon gewend geraakt. Dianne was steeds verbaasd geweest hoe zorgzaam Junior was en hoe hij de subtiele signalen had opgemerkt waarmee hij zijn oude baasje zolang had kunnen helpen. Ze merkte ook hoe hij haar observeerde en reageerde op alles wat zij deed. Ook bij haar likte hij haar hand als zij het gevoel had dat het allemaal wat veel was… Er waren maar weinig woorden nodig om elkaar te begrijpen en dat gaf een fijn gevoel.
.
Zelf had ze inmiddels ook de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en had nu de tijd om te doen waar ze altijd al naar had verlangd. Met de gespaarde centjes kon ze haar campertje kopen. Ze had nu tijd genoeg en wist nu wie haar reispartner zou worden. Junior zou haar laten voelen dat ze nooit alleen zou zijn…
.
Ik dankte John en Patrick hartelijk voor hun verhaal over Junior en op weg naar huis wist ik dat dit het Kerstverhaal van 2017 zou worden.

.

.

.
.
.
.
.
.
===================================================.

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.

Registratie van uw hond is verplicht

imagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.

.

.

.

 


.

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken....

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken….

 

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Iedereen mag zichzelf zijn”

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

=============================================

.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

.

.
Wellicht wilt u:
eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen,
kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij,
kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood
of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….?
.
Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.,

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE. 

Bekijk onze donatiepagina en bekijk zie het leger van onze donateurs

====================================================

.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond.
Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn.

Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.

.

Chispa van 6 t/m 21 jan.
januari 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  –
 Pippa en Nangi 24 feb t/m 11 mrt
februari 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
maart 2018
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 Moos, Sjors en Mike van 4  t/m 12 jun
juni 2018
ma di wo do vr za z0
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Luna en Ocean 28 juli t/m 18 aug
juli 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

 

augustus 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
27 28 29 30 31  –

 

===============

Tot zover deze Kerstspecial van het Dierenmissies Weekjournaal.

We wensen alle lezers, baasjes, donateurs, vrijwilligers en belangstellenden hele fijne kerstdagen en een gezond en succesvol 2018 toe!!!

Groetjes, Annerie en Ton

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com