Dierenmissies Weekjournaal van 27 maart 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met White, Yara en Tarzan, zien we dat Moira haar gouden mandje gevonden heeft, zijn er weer dode honden gevonden, genieten onze hondjes van het zonnetje, hebben we het over de komende reis op 8 en 9 april  en zetten we Amber en Vince in het zonnetje. Voorts blijkt Tosca (Nube) het prima naar de zin te hebben. In de column maken we een korte vergelijking tussen dierenmishandeling in Spanje en Nederland en ide (on)zin van de week kan soms alleen een trouwe vriend troost geven. Voorts hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Kennismaken met White
– Kennismaken met Yara
– Kennismaken met Tarzan
– Hoera Moira heeft een gouden mandje gevonden
– Toch vermoedelijk een hond gedumpt …
– Opvang verzoekje voor Piep en Doeske.

– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Even zonnebaden
– De reis van Deisy, Cloe, Fanta, Kory en Moira
– Zonnestraaltje op Amber en Vince

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Leuk filmpje: Kleine hondenrassen
Berichten van Baasjes over: Tosca (Nube)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Is de dierenmishandeling hier minder dan in Spanje ?
– De (on)zin van de week: Troost van een vriend
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

Maandag 21 maart 2022

.

Kennis maken met White

Dit is White, reutje, mix van mix, geboren 12 december 2020, hoogte 51 cm, 54 cm lang. White woont in het asiel bij Elena in Solena in de regio Ciudad Real. Karakter: Leuk en vriendelijk. Echt een schat. Kan prima op schieten met teefjes en reutjes. Goed met volwassenen en goed met kinderen maar de relatie met katten is wat minder.

Dit prachtige mannetje White genaamd, was achtergelaten in een dorpje.  Hij werd aangetroffen in een hongerige toestand. Had vermoedelijk een paar dagen niets gegeten nadat hij achtergelaten was door jagers omdat hij niet voldeed. Tja, dan gooi je hem op een verlaten stuk terrein en rijd gewoon weg… het gebeurd dagelijks…

Klik vooral op foto’s want dan kom je op de adoptiepagina

.

.


.

.

Kennismaken met Yara

Dit is Yara, teefje, mix border collie, geboren 1 januari 2021. Yara woont in het asiel van Elena in Solena in Ciudad Real. Karakter lief een aanhankelijk. Goed met kinderen en erg sociaal met andere honden. Kroelen vindt ze  het einde…

.

Klik vooral op foto’s want dan kom je op de adoptiepagina

.

.

.

.

.

.


.

.

Kennismaken met Tarzan

Dit is Tarzan, podeco reutje, geboren 15/09/2011, 18 kg,55 cm hoog en 56 cm lang. Tarzan woont in het asiel van Elena in Solena in Ciudad Real. Karakter super lief, onderdanig, vind iedereen leuk en lief, prima met ander honden en zeker goed met kinderen. Tarzan was door de eigenaar in een kennel achtergelaten omdat die na zo veel jaren niet meer voor hem kon zorgen. Hij is niet de jongste meer en maar daardoor wel een hele evenwichtige hond geworden. Tarzan is heel open naar iedereen en komt naar je toe zonder enige vrees. Daaruit blijkt dat hij bij mensen een goed leven heeft gehad. In de kennel ligt hij te wachten tot iemand tegen hem spreekt of aanhaalt. Hij wandelt keurig aan de lijn en hij verdient gewoon voor de rest van zijn leven een hele fijne mand. We mogen en kunnen hem niet in een kennel laten verpieteren.

.

.


.

.

Dinsdag 22 maart 2022  

.

.

Hoera Moira heeft een gouden mandje gevonden

.

Hoera !!!! Het ziet er naar uit dat Moira, haar gouden mandje heeft gevonden. Het podenco teefje uit 2019 mag met Deisy, Fanta, Kory en Cloe op 8 april het asiel verlaten en de reis naar Nederland maken.

Cloe zal naar haar baasjes in Frankrijk gaan dus zij kan nabij Bordeaux of Saintes over gedragen worden aan haar nieuwe baasjes. De anderen zullen hun tocht volmaken naar Nederland. . .

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 23 maart 2022.

.

Toch vermoedelijk een hond gedumpt …

.

Een jongen in een bootje doet een lugubere vondst in een afgesloten zijtak van de Maas. Ter hoogte van Afferden Limburg/Vortum-Mullem Brabant drijft een grote hond in het water.

De hond een pitbull/staffordshireterriërachtig dier is helaas niet meer toonbaar, vermoedelijk bruin van kleur en het dier is gecontroleerd op een chip. Deze is niet aangetroffen.

De hond is overgebracht voor onderzoek en bewaring naar een gekoelde opslag locatie. De politie is in kennis gesteld. Omdat de viervoeter niet als vermist is opgegeven, wordt gevreesd dat het dier mogelijk is gedumpt.
“De hond was in verre staat van ontbinding”, vertelt een woordvoerder van de Dierenambulance Brabant Noord-Oost, die ervan uitgaat dat de hond al zeker een week in het water lag.

Heeft iemand iets gezien op die locatie of wie is zijn hond kwijt die mogelijk aan dit signalement voldoet?! bel 085 273 88 99

Kan een afbeelding zijn van buitenshuis en de tekst 'Afferden Afferden Well 35-VLP-2 11:07 kmAr NOORD NOORD-BRABANT LIMBUR -BRABANT ©2022'
Kan een afbeelding zijn van buitenshuis en de tekst 'BRABANT URG Sionsweg Veerweg straat Maasheggen Heukelom Gening Beek Eckeltsche Veerweg N271 Heukelom Maas NOORD LIMBURG BRABANT BR4 straat Maas'

.


.

Opvang verzoekje voor Piep en Doeske.

Ons is gevraagd of we twee kleine hondjes op kunnen vangen gedurende werkuren van een mevrouw die ook op de camping woont. De twee kleintjes zouden dan hooguit 3 keer per week gedurende de dag bij ons zijn.  Het gaat om de zomermaanden als de camping vol gasten staat. Mevrouw is bang dat ze tijdens haar afwezigheid door de drukte zullen blaffen waardoor gasten zouden kunnen gaan klagen. Natuurlijk moeten we een en ander inpassen tussen de logeerpartijtjes die al gepland staan maar als het even kan zullen we graag hier een oplossing voor bieden.

.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

 

Bezoekadres:

Kalf 186A

1509 BB Zaandam

 

.

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne.

Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren .

ONLINE RESERVEREN Klik hier

.

.

.

Alexander

 

Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.


Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies.

.

.

.


.

<<advertentie>>

. . Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 24 maart 2022
.

.

De politie vraagt uw hulp !!!
Dode hond (teefje, Amerikaanse Bulldog, leeftijd onbekend) gevonden op de grens R’dam-zuid/Barendrecht, de chip is niet geregistreerd. Weet je waar de hond vandaan komt? Bel ons even. ?144
~veel vragen over de chip; bij een niet geregistreerde chip is niet te achterhalen waar de hond vandaan komt, er is bijvoorbeeld niet achter te komen welke dierenarts de chip geplaatst heeft. (update 23-3)
~Veel meedenkende mensen over verschillende mogelijkheden om achter de identiteit te komen, we zijn blij met een ieder die mee denkt in dit onderzoek, de collega’s die deze zaak draaien zijn zeer ervaren dierenagenten met een groot netwerk die erg druk zijn met het onderzoek. We geven tips en mogelijkheden door aan ze en waar nodig nemen zij contact op met je.
Op het moment dat er informatie gegeven kan worden over eventuele ontwikkelingen in deze zaak, zullen we dat zeker doen. (update 24-3)

.

.


.

Vrijdag 25 maart 2022.

.

Even zonnebaden.

.

.

Als dan toch het zonnetje schijnt zijn onze hondjes natuurlijk buiten te vinden. Botas en Mia hebben allebei een kussentje gevonden om op te liggen. Flor is veel te groot voor zulke kleine kussentjes. Zij ligt als het even kan pal naast ons in het zonnetje.  We zouden graag geloven dat ze daar ligt om ons te beschermen maar gezien haar angst voor mensen zal dit wel niet zo zijn … maar ach ze is zo’n lieverd …

.

.

.

.

.

.

.

.

 


.

.

Zaterdag 26 maart 2022.

.

De reis van Deisy, Cloe, Fanta, Kory en Moira.

.

Op dit moment zijn we druk bezig om de reisbescheiden voor elkaar te krijgen. De paspoortjes en alle medische zaken inclusief chippen is de taak van de dierenarts maar om de hondjes op 9 april direct over te kunnen dragen aan de baasjes moeten de traces gemaakt kunnen worden die gebaseerd zijn op een UBN die door de baasjes zelf is aangevraagd bij het RVO. We hebben bijna alle UBN’s bij elkaar. De reis is voor alle vijf al geboekt.

.

Moira

Cloe

Deisy

.

.

.

.

.

.

.

.

Kory (nieuwe naam Jeudy)

Fanta

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Zonnestraaltje op Amber en Vince

 - A&V Pet Transport Een extra zonnestraaltje mogen we best wel eens laten schijnen op Amber en Vince. Zij zijn het die, met hun onlangs gestarte onderneming, de dieren vanuit Spanje overbrengen naar de baasjes in Nederland, België of Frankrijk. Het lijkt een leuk avontuurlijk bestaan maar het is een hele verantwoordelijkheid om alle dieren veilig af te leveren op plaats van bestemming. De liefde voor de honden en katten is groot en niets wordt aan het toeval overgelaten. Hun moderne trailer is voorzien van airco en verwarming zodat de hondjes en poezen nimmer in een verkeerde temperatuur de reis hoeven te maken. Onderweg krijgen de dieren de nodige aandacht en voldoende drinken tijdens de stops die gemaakt worden. Met de verhoogde brandstofprijzen is het een stuk moeilijker geworden om de eindjes aan elkaar te knopen. Er wordt dan ook vanaf mei extra goed gekeken of ze ritten kunnen maken met genoeg reizigers om uit de kosten te kunnen komen. Ieder die een aankomst heeft meegemaakt heeft kunnen zien hoe zij op een veilige manier de hondjes uit hun  kennel halen en voorzien van een veiligheidstuigje voordat ze de trailer verlaten. Wij hopen van harte dat we nog lang van de diensten van Amber en Vince gebruik kunnen maken want hun manier van werken spreekt ons erg aan. We kijken dan uit naar 9 april waarop we onze reizigers en ook weer Amber en Vince kunnen begroeten.

.

Onderweg midden Spanje

Kan een afbeelding zijn van binnen

kijkje in de trailer

.

.

.

.

.

.

./

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 27 maart 2022

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen..

..


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ? 

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

 

 

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ.
Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage.
Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..??
Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Kleine hondenrassen ….

 

 

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.


.

.

Marius en Els, baasjes van Tosca (Nube), stuurden ons dit berichtje

.

Beste Ton

Nube vinden we een mooie naam, maar roepnaam is Tosca geworden ?.
Het gaat heel goed met Tosca.
Na onzeker meelopen aan de lijn en moeite om haar plasje te doen gaat dat nu heel makkelijk en is ze enthousiast als ze “mee” mag.
Eten doet ze eigenlijk vanaf dag 1 goed. Ook kluift ze graag dus we bieden haar geregeld iets kluifbaars aan. Kan ze lekker ontstressen.
‘s nacht blijft ze braaf en relaxt beneden alsof het de normaalste zaak is en hoor je niets van haar. Met het eventjes (5-15 min) alleen thuis blijven zijn we aan het oefenen. Tot nu toe geen problemen.
In andere honden heeft ze veel interesse. Met onze kleinkinderen gaat het ook goed.
Al met al een lieve, sociale en energieke hond waar we heel blij mee zijn.

.

Geheel omheind, rennen als een dolle. Heerlijk. Kwam steeds weer snel terug naar de baasjes ?

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS  

.

De 4-kanten column van Ton

.

Is de dierenmishandeling hier minder dan in Spanje ?

.

We hebben het vaak over de situatie in Spanje die alles behalve rooskleurig is voor de dieren aldaar. Natuurlijk richten we ons voor het gemak op de honden want anders kan ik wel een boek vol schrijven. Ik heb al vaak verteld dat aan het pal aan de Spaanse kust redelijk goed gaat hoe ze met honden omgaan. Loop je in de stad dan lijkt het over het algemeen, dat de baasjes de hondjes keurig uitlaten net zoals dat in Nederland gebeurt.

Daarnaast moet je wel bedenken dat het heel gewoon gevonden wordt dat men elkaar een hond geeft voor verjaardag of als Kerstcadeautje. Het gevolg is dat hierdoor jammer genoeg na een paar maanden de hond wordt achtergelaten bij een benzinestation of op een industrieterrein. Immers is dan de gein er wel van af en komen er ook verplichtingen die kosten met zich meebrengen. Het zijn voornamelijk de honden die in het asiel terecht komen en die uiteindelijk bij een stichting ter adoptie worden aangeboden.

Vervolgens hebben we de zogenaamde waakhonden. Wandel je overdag door een bungalowwijk dan zie je op meerdere plaatsen honden aan een ketting of lang touw gebonden liggen. Die arme dieren moeten dan ongewenst bezoekers uit de ommuurde tuinen houden. Dat die beesten de hele dag alleen zitten en dus ook aan slaan als je langs loopt, is juist de bedoeling. Dat doet me trouwens sterk denken aan Curaçao maar dat is weer een heel ander verhaal.  Ook van deze stakkers komen schrijnende gevallen in het asiel terecht. Dan pas blijkt dat de beesten soms heerlijk sociaal zijn en helemaal niet het karakter van een waakhond te hebben. Natuurlijk proberen we ook die dieren aan een baasje te helpen

En dan hebben we de situaties die je aantreft als je een paar kilometer land inwaarts gaat. Je gaat direct 100 jaar in tijd terug. Je hebt daar de jagers die met galgo’s op klein wild jagen. Dat aan het begin van het seizoen regelmatig uit afgelegen asielen galgo’s  worden gestolen is een steeds terugkerend feit. Rond die periode worden de galgo’s tijdelijk, als het maar enigszins mogelijk is, al  in huis gehaald. Dat het met de galgo’s bij de jagers vaak slecht afloopt en een gruwelijke dood vinden is algemeen bekend dus daar hoeven we het verder ook niet over te hebben.

En hoe staat het dan met de honden in Nederland ? Zijn wij zoveel beter ?

Ik kan u geruststellen … ja het is hier beter gesteld met de hondjes maar alles is niet koek en ei ….

Alleen al in dit weekjournaal hebben we het over twee honden die dood zijn aangetroffen en dat is echt geen uitzondering. En hoe vaak lezen we niet van idiote praktijken van dierenbeulen zoals van honden die moedwillig verdronken zijn, in bos vastgebonden zijn achter gelaten of dat puppy’s in een zak in een container zijn gestort. Maar gelukkig blijken dit, ook al komt dit per jaar meerdere keren voor, toch incidenten te zijn.

Maar waar ik ook wakker van kan liggen is als er baasjes zijn die er van overtuigd zijn goed voor hun hond te zorgen maar in werkelijkheid de arme dieren ernstig te kort doen. Nu is het een gelukkig feit dat dit voornamelijk voorkomt bij mensen met zeer hoge leeftijd die nog dieren behandelen zoals zij dat als kind hebben geleerd van hun ouders. Overigens is er onder de senioren van de boeren gemeenschap een ongekend hoog percentage die nog honden in een kennel hebben zitten. De arme dieren moeten daar hun leven slijten en komen er vrijwel nooit uit. Het enige dat zij moeten doen is hard blaffen als er iemand het erf op komt. Zoals bekend is wonen we op de grens van Overijssel en Drenthe te midden van vele boeren waar ik jarenlang dagelijks kwam door mijn werk bij PostNL.

Ik heb me vaak kwaad gemaakt en getracht om die boeren bij te brengen dat hun hond meer nodig heeft dan een verblijf van anderhalve vierkante meter met een hok erop tegen regen en kou. Dat de hond genegenheid behoeft van het baasje, dat de hond bewegingsvrijheid behoeft om gezond te blijven en dat de hond mentaal gezond moet blijven door het krijgen van uitdagende prikkelingen en sociaal contact met andere honden.

Met een knoop in mijn maag zag ik dat die honden nooit in huis kwamen want een hond hoorde daar niet. Kregen ze nooit een aai over de bol, kregen ze naast brokken soms, als extraatje, wat etensrestjes van mensen.  Ik heb bij boeren honden gezien die nooit werden geborsteld terwijl ze een lange vacht hadden. Als ik vroeg hoe zij aan de hond kwamen hoorde ik meerdere malen dat de hond niet geschikt was gebleken als gezinshond en dat hij ‘vals’ was. Dat zij hem bij wijze van gunst over hadden genomen…… Bij tientallen boerderijen was ik maatjes met de zielige honden die in kennels zaten. Ik had altijd belegd brood bij me. Op vaste tijd kwam ik daar en gaf ik wat. Ik verlangde niets van hen en in het begin gingen ze ook tegen me te keer maar na een paar dagen wisten ze wat ze van me konden verwachten en werd ik maatjes.  Dan bleek dat het valse karakter ook wel mee viel. Menig keer had ik een kwestie met een boer omdat het tonen van een beetje menselijkheid tegen het zere been was omdat de honden hun afschrikwekkend gedrag dreigden te verliezen.

Tja … gelukkig wordt de groep van deze boeren op leeftijd met uitsterven bedreigd …

.


. .<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 5,7 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

.

.

.

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

.

King van 1 mei tot 3 juli 2022

Arie en Sara van 15 tot 27 mei 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ian en Babs van 14 mei tot en met 22 mei 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

Ian en Babs van 15 juni tot 1 juli 2022

Lynn van zondag 17 juli t/m 15 aug 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Lizzy vanaf 27 juli 2022 tot 21 aug 2022

Arie en Saar van 11 september tot en met 29 september 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com