Dierenmissies Weekjournaal van 19 februari 2023

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met de aankomst van Souris (Indie) die twee keer eerder werd uitgesteld. Daarna zien we hoe Souris het maakt bij Emmy en Huub in Maastricht. Zien we een vreselijk verwaarloosde hond die onder de hoede is gekomen van dierenasiel Gorinchem. Voorts maken we kennis met Keny, Selma en Peanut en was er weer een stom baasje dat hun hondje bij de ingang van de supermarkt vastbond. Voorts hebben we wat recht te zetten over de grootte van Jara en Iris, en heeft Kiara een baasje gevonden. In de column lezen we dat je slechte gewoontes beter direct kunt afleren en ide (on)zin van de week zien we dat je het goede voorbeeld moet geven. Natuurlijk hebben we meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– De aankomst van Souris.
– Hoe het met Souris gaat bij haar nieuwe baasjes.
– Dierenasiel schrikt van zwaar verwaarloosde hond vol schurft
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

– Even wat recht zetten…. over Jara en Iris
– Kennismaken met Keny, Selma en Peanut
Kiara mag het asiel verlaten
Einde van Tayra’s vakantie
Tegen onze gewoonte in

– Leuk filmpje: Nog maar eens waarschuwing voor louche hondenhandel
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: “Afdwingen van aandacht en Diva gedrag”
– De (on)zin van de week: Plas les…
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Zondag 12 februari 2023

 

De aankomst van Souris

.

In alle vroegte wandelde ik met onze hondjes Botas, Mia en Flor en onze logé Tayra door het bos. Een lekkere wandeling is voor hen en voor mij een heerlijke manier om de dag te starten. In het pikkedonker waren we vertrokken en toen het licht werd kwamen we vanuit het bos weer bij de de bewoonde wereld. Zoals je kunt zien liepen Mia en Flor vooruit, bleef Botas bij me in de buurt en vond Tayra het fijn om dicht bij me te blijven.

Mij stond een flinke autorit te wachten want ik wilde rond 10.30 uur in Steenderen zijn om zo ruim voor de aankomst van Souris daar te zijn. Jammer dat steeds Annerie achter moet blijven en zo dus niet de aankomst zelf kan mee maken. Het zou natuurlijk erg leuk zijn als ze mee kon en dat we onze hondjes mee konden nemen maar helaas maken we onze bange Flor niet erg gelukkig met zo’n autorit. Bovendien hadden we nu ook de logé Tayra. Zoals gewoonlijk bleef Annerie dus thuis bij de hondjes. Annerie had voor onderweg een kan koffie en lekkere broodjes klaar gemaakt.  Vanzelfsprekend zou ik haar op de hoogte houden van de aankomst zodat zij het ook mee kan beleven.

David en Emmy

Gerrie

Miranda

Rond 08.30 uur vertrok ik naar Steenderen. Ondertussen hadden we de laatste info van de vervoerder ontvangen en hoorden we dat de aankomst rond tussen 10.00  en 10.30 uur zou zijn.

Baasjes Emmy en haar zoon David zouden naar Steenderen komen om Souris te verwelkomen en die waren er ook om 10.00 uur. Gastvrouw Gerrie had weer een lekker bakkie koffie met cake klaar staan voor de gasten.

Naarmate de tijd verstreek sijpelden meer en meer baasjes binnen die hun hondje wilden verwelkomen en die allemaal gebruik maakten van hetgeen Gerrie te beden had. Zo was ook Miranda, onze steun en toeverlaat, gearriveerd. Zij spreekt vloeiend Spaans en is voor ons vaak de spreekbuis om wat ingewikkelde kwesties in het Spaans goed te kunnen bespreken met de mensen van het asiel of vervoerder.  Het was en leuke gemoedelijke sfeer en onwillekeurig wordt er regelmatig op de horloges gekeken.

.

En toen was het zover eindelijk de bus was gearriveerd. Toevallig mocht Souris  als eerste de bus verlaten en dat was een meevaller. Zo staat ze in het middenpad en kijkt ze nog wat verwilderd en tikje angstig naar buiten. Zoveel verschillende mensen en geluiden.

.

.

.

Toen ze eenmaal buiten was nam ze even de tijd om zich te herpakken. David en Emmy hielpen haar

daarbij.

,

.

.

Het lopen aan de lijn viel nog niet mee. Hier en daar even geaaid worden is natuurlijk helemaal niet verkeerd.

Maar.. oefening baart kunst ….

 

.

.

Nadat Emmy het paspoortje en de uitslag van de bloedonderzoek in ontvangst had genomen werd het tijd om afscheid te nemen. Souris had recht om een einde aan deze vermoeiende reis te maken. Nog een paar uurtjes en dan mag zij heel lang uitrusten. Dus toen werd het tijd om Souris in de auto te tillen. Op de achterbank met Emmy ernaast. Nou dat ging prima.

.

.

.

.

.

.

Eenmaal thuis ging ze gelijk de mand in en daar leerde ze Huub kennen.

.

.

.

.

.

.

 


.

Maandag 13 februari 2023

.

Souris doet het prima !

.

Souris is de nacht goed door gekomen en heeft haar ligplaatsen gevonden.

mand in de kamer

mand in de keuken

of gewoon languit op de grond

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 14 februari 2023  

.
Wandelen is nog héééél eng. Maar dat komt wel. Ze weegt inmiddels zo’n 29 kilo!??

Souris heeft vanochtend meer dan een uur losgelopen op het losloopgebied. Ze heeft prima haar behoefte gedaan ( gisteravond alles in de woonkamer ?). Ze volgde prima en speelde met alle honden. Het was alleen heel moeilijk om haar te pakken te krijgen. Maar ook dat is gelukt na wat pogingen.

.

Groetjes van Souris, Huub en Emmy.

.

.

.


.

.

Woensdag 15 februari 2023.                                                .

.

Dierenasiel schrikt van zwaar verwaarloosde hond vol schurft

.

Medewerkers van het dierenasiel in Gorinchem wisten niet wat ze zagen toen de dierenambulance zondag een zwaar verwaarloosde hond binnenbracht. De Chowchow was sterk vermagerd en zat onder de kale plekken, luizen, vlooien en schurft.

“Wat moet deze hond veel jeuk en pijn hebben”, schrijft het asiel op Facebook. Het dier werd zondagmiddag na meldingen gevonden door de dierenambulance. “Niemand in de buurt herkende de hond of wist wie de eigenaar is”, vertelt beheerder Cora Rikkelman van het asiel dinsdagmiddag.

In en in triest

Rikkelman noemt de Chowchow een “extreem geval”, maar is vastberaden om haar er weer bovenop te helpen. “De huid is dusdanig ontstoken dat dit wel heel lang zal duren”, vreest ze. “Wij zijn toch heel wat gewend, maar dit is echt in en in triest.”

De asielmedewerkers willen dolgraag weten hoe het zo ver heeft kunnen komen met dit arme dier. Op Facebook plaatste het dierenasiel daarom een oproep om, desnoods anoniem, in contact te komen met iemand die meer kan vertellen over hoe het zo ver heeft kunnen komen met deze hond.

Weet iets meer over deze stakker? geef het door aan (1) dierenasiel gorinchem – zoekresultaten | Facebook

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 16 februari 2023

.

Even wat recht zetten…. over Jara en Iris

Jara lijkt groot maar is maar een klein frummeltje. Niet hoger dan 35 cm. Zit al anderhalf jaar te wachten op een baasje. Ze is nog jong want ze is geboren in augustus 2021 dus heeft ze nog haar hele leven voor zich.

Karakter: extreem lief. Goed met kinderen en katten. Kan met elke andere hond opschieten. Ze is speels met mensen en andere honden. Onbegrijpelijk dat deze kroel nog geen baasje heeft gevonden. Misschien heeft u haar over het hoofd gezien?  Ze is klaar om haar nieuwe leven te beginnen hoor…

Heeft u een plekje voor haar over ???

.

Voor meer info: stuur een mailtje naar Dierenmissies@gmail.com.

.

.

.

En ook Iris is maar een kleine hond met kleuren van een herder. Iris is een teefje, geboren 08/08/2019, mestiza Castellar de Santiago, gewicht 15 kg, hoogte 40 cm, lengte 50 cm. Ze is lief en zacht van karakter. Ze vindt het heerlijk aangehaald te worden. Ze is gek op kinderen. goed met andere honden en kan met katten, kan goed tegen autorijden.

.

Heeft u een plekje voor haar over ???

.

Voor meer info: stuur een mailtje naar Dierenmissies@gmail.com.

.

.

.


.

Kennismaken met senior Keny , Peanut en Selma

.

 

Dit is Keny, reutje, geboren 2010, mix herder, kleur donker bruin/zwart, korte vacht. Keny kon vanuit het asiel CAAD nabij Barcelona geplaats worden in een tijdelijk opvangadres maar kan daar helaas niet veel langer blijven. Karakter: Super lief voor mensen en andere honden. Is speels en vrolijk en heerlijk sociaal. Een heerlijke jongen op leeftijd met een schitterende uitstraling.

Vanwege zijn leeftijd geldt een aangepast adoptiebedrag.. We hopen dat iemand een flinke, gezonde senior zoekt die nog wat jaartjes voor gezelschap en kameraadschap kan zorgen.  Keny is een trouwe gehoorzame hond die niet gauw in de stress raakt en een stabiel karakter heeft. Een prima huisgenoot…

.

.

.

.


.

Peanut en Selma zijn samen gevonden en hebben hetzelfde heerlijke karakter ….. 

.

.

.

.

Dit is Peanut,  teefje, geboren 01/06/2019, hoogte 42 cm lengte 42 cm, 11 kg. Peanut woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: een heerlijke gezinshond, is super slim, grappig, erg lief en speels met andere honden. Loopt prima aan de lijn. Kan goed met kinderen. Achtergrond informatie: Was in een dorp achtergelaten door de eigenaar samen met een andere hond. Is erg mens gericht en liet zich gemakkelijk vangen.

Heeft u een plekje voor haar over ???

Voor meer info: stuur een mailtje naar Dierenmissies@gmail.com.

.

.

.

.

.

.

.

Dit is Selma. teefje, geboren 12/12/2020, hoogte 42 cm lengte 42 cm, 10 kg. Penut woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: een heerlijke gezinshond, is super slim, grappig, erg lief en speels met andere honden. Loopt prima aan de lijn. Kan goed met kinderen. Achtergrond informatie: Was in een dorp achtergelaten door de eigenaar samen met een andere hond. Is erg mens gericht en liet zich gemakkelijk vangen.

Heeft u een plekje voor haar over ??? Voor meer info: stuur een mailtje naar Dierenmissies@gmail.com.

.

.


.

.

Vrijdag 17 februari 2023

.

.

Kiara heeft baasje gevonden.

Hoera het heeft even geduurd maar dan is het er toch van gekomen. En dat is maar goed ook !!!!!

Deze prachtige herder verdient een baasje want met haar heerlijke karakter is ze de hoofdprijs die elke liefhebber van herders zal bekoren

.

.


.

.

Zaterdag 18 februari 2023

.

Einde van de vakantie voor Tayra.

.

We hebben met de baasjes van Tayra, Lex en Madeleine, afgesproken dat ik haar naar  Happy Roedel Dagopvang te Utrecht zou brengen. Daar kwamen ook haar baasjes naar toe. Tayra woont namelijk in Zeeland en zo kwamen we elkaar halverwege tegen. Zo moesten we vertrekken rond 10.30 uur want we hadden rond 12.00 uur afgesproken. Onderweg had Tayra zich lekker genesteld op haar bedje en zo was het rijden voor haar beslist geen straf.

De reis ging voorspoedig en toen ze haar baasjes zag was het feest compleet. Ze had lekker achter in de auto liggen slapen en was nog wat versuft toen ze van Madeleine een knuffel kreeg.

Het was ook voor Lex en vooral voor Madelaine een emotioneel weerzien met hun Tayra. Ondanks dat ze bij ons niets te kort was gekomen was het heerlijk om te zien dat ze haar baasjes gemist had.

.

Nadat ik haar spulletjes had overgedragen en Tayra door de baasjes bij hen in de auto was getild, namen we afscheid. Tayra was voor ons een hele makkelijke hond geweest die moeiteloos haar plekje in ons roedeltje had ingenomen. Het enige wat ze moest  leren was het wachten op haar beurt bij het krijgen van lekkere dingetjes. Met haar voorkomen bracht ze echt wat gewicht in de schaal en daar konden onze kanjers niet tegen op. Maar ook dat had ze snel geleerd. Ze is een geweldige kroeldoos die ons, en iedereen die we tijdens de wandelingen tegenkwamen, lief vond. Tja dan ben je een echte hartendief …

Dag Tayra tot de  volgende keer …!!!

.

.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 19 februari 2023 

.

Tegen onze gewoonte in hebben we een bericht op Facebook gedeeld over een hondje dat is gestolen bij een supermarkt. Het hondje was ‘heel even’ bij de ingang vastgebonden zodat het baasje snel een boodschap kon doen.  Het is door diverse instanties al zo vaak onder de aandacht gebracht en door de jaren heen hebben we er zelf in het weekjournaal wel tien keer voor gewaarschuwd dat je dit nooit mag doen omdat er op die manier ontzettend veel hondjes worden gestolen. Voor de baasjes heb ik dus  geen goed woord over. Je bindt je kind toch ook niet vast voor de supermarkt om die dan vervolgens alleen te laten ?!?!.   Hoe stom kun je zijn. Dat we het bericht toch gedeeld hebben is alleen voor het hondje in de hoop dat die terug gevonden wordt en dat de dieven worden gestraft.  Mocht het beestje terug gevonden worden dan hopen we maar dat de baasjes voor eens en altijd genezen zijn van hun stupiditeit. 

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Nog maar eens waarschuwing voor louche hondenhandel

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .           .

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

De 4-kanten column van Ton: 

 .

“Afdwingen van aandacht en Diva gedrag”

.

.

.

.

Nee .. niet op zijn beloop laten !!! Gelijk corrigeren. Hoe klein de vergissing ook is. Het begint met voor je zitten en aankijken of het schrapen van een poot over je been als je op een stoel zit;…. Een duidelijk teken van ‘ik wil iets’. Op zich is dat niet zo erg natuurlijk. Een hond mag best aangeven dat hij iets wil… misschien moet hij wel uit om zijn behoefte te doen. Vervelender wordt het als je niet duidelijk weet wat hij nou wil. Soms is dat omdat hij iets wil dat hij, zonder de tussen komst van het baasje, niet kan krijgen. Niet zelden gaat dit om iets lekkers of om een speeltje. Bij honden met veel energie is dat vaak omdat hij wil spelen en omdat hij het nu tijd vindt dat het baasje nu maar eens met hem bezig moet zijn.

Tot zover is het allemaal nog wel te overzien maar anders is het als je hond zich de gewoonte heeft aangeleerd om je hand of arm te pakken. Heb je eenmaal een paar keer aan die gewoonte toegegeven, dan is het hek van de dam. Te pas en te onpas pakt hij dan de hand of arm van degene die aandacht moet geven. Niet zelden wordt dan gedacht dat de hond bijt en dus ‘vals’ is. Dat is niet zo maar zeker bij een grotere hond kan dat wel bedreigend overkomen. Als je zo’n beer van een hond aan je arm hebt hangen en dan nog trekt ook, dan schrik je wel even. Je kunt er dan zelfs blauwe plekken van krijgen. Beste mensen als zo’n hond vals zou zijn dan wordt het vlees van je botten gescheurd..!!!! Nee het is dus geen valsheid maar een ‘communicatiestoornis’.

Hij weet niet hoe hij anders je aandacht moet krijgen en wat nog minstens zo belangrijk is, is het gegeven dat hij niet mag bepalen wanneer het tijd is om aandacht te krijgen. Is dit eenmaal het geval dan moet er dus aan twee dingen gewerkt worden. Hij moet leren op zijn beurt wachten en afleren zijn bek te gebruiken om aandacht af te dwingen. Maar je je begint dan wel met een achterstand. 

Beter was om dat vanaf het begin de kop in te drukken. Spelen mag niet met de tanden. En leren geduld te hebben is ook een hele zinvolle training. Wij doen dat door bijvoorbeeld wat lekkers te laten zien en die bij ons te houden tot dat ze de aandacht verliezen en dan pas het lekkers te geven. Geen van onze hondjes dringt voor en allemaal wachten ze keurig op hun beurt. 

2016-03-06 13.58.562016-03-06 13.58.24Onze Sally kon als Diva van het stel nog wel eens een dwingelandje zijn als zij iets wilde. Zij had de gewoonte om dan voor je te gaan staan en strak aan te staren en als we niet reageerden vervolgens zenuwachtig heen en weer te dribbelen. Het bleek dan altijd om iets kleins te gaan zoals een hondenkoekje die van haar poef onder de kast was gerold. Als we met haar dan even onder de kast keken was ze al helemaal blij. Wanneer we dan vervolgens ook nog het koekje er voor haar onder uit visten was ze helemaal gelukkig. Haar dankbaarheid was dan zo groot dat we haar Diva gedrag graag vergaven.

.

.


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6,5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Plas les om zindelijkheid aan te leren…

.

.

.

.

Goed voorbeeld doet goed volgen

Maar dan moet je wel het goede voorbeeld geven….

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

.

.

.

.

Doska en Nelson 24 feb tot 5 maart 2023

Ian en Babs van 16 tot en met 26 april 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

Ian en Babs van 4 juni tot en met 30 juni 2023

Casper van 7 tot 9 juni 2023

Lizzy van 8 juli 2023 tot 28 juli 2023

 

Lynnie van 27 juli tot 19 augustus 2023

Arie en Sara van 8 tot 28 september 2023

Millie, Mike en Sjors van 29 december tot en met 1 januari 2024

 

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com