Dierenmissies Weekjournaal van 26 februari 2023

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met een nieuwe adoptie, worden ook dieren in Turkije gered, is Nieve geadopteerd, moesten we afscheid nemen van Rocco, hebben we nieuwe koppies op de site, vindt de politie een dode en een auto met honden. Meldpunt 144 laat weten dat je jonge haasjes beter alleen kunt laten en dat er manieren zijn om met weinig centjes toch goed voor je dier kunt zorgen. Voorts maken we kennis met nieuwe kanjers en komen Nelson en Doska weer logeren. In de column lezen we dat ex asielhonden ook nog belangrijke taken kunnen vervullen en ide (on)zin van de week zien we een heuse biecht. Natuurlijk hebben we meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Wie wordt de gelukkige Nieve of Lucero
– Deze Nederlandse helden redden talloze dieren uit het puin: ‘Race tegen de klok’
– Hoera Nieve is geadopteerd !!!
– Dode gevonden in Tilburg, auto met honden in beslag genomen
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

– 
Politie: ‘Ahhh haasje helemaal alleen’ en ‘financiële hulp bij zorg voor huisdier’
– Ook Brenda mag het asiel verlaten… Hoera

– Kennismaken met Dilluns, Frida, Nilo en Indo
Afscheid van Rocco
– Nelson en Doska komen op vakantie
– Leuk filmpje: Teckelspechial
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht 
– De vierkante column van Ton met: “Ex asielhonden worden speurhonden en behoeden koala’s voor gevaar.”
– De (on)zin van de week: Een heuse biecht …
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 20 februari 2023

.

Wie wordt de gelukkig … Nieve of Lecero

.

Nieve

Vandaag kregen we een berichtje van Hanneke, baasje van Leda en Carlito. Twee weken geleden namen we in dit weekjournaal afscheid van Fala die vele jaren bij haar had gewoond.  Hanneke, Leda en Carlita missen Fala heel erg dus waren ze het eens geworden dat het plekje van Fala opgevuld moest worden. Na wat speurwerk op de site waren er voor Hanneke twee mogelijke kandidaten geselecteerd te weten: Nieve en Lucero. Lucero is eigenlijk net een tikkie te groot en had wat verlegenheidsissues bij vreemde mensen maar die heeft wel een erg leuk bekkie..  Nieve is gewoon perfect maar heeft niet dat leuke bekkie …. We hebben gauw een berichtje met vragen naar Spanje gestuurd. Hoe gaat met beide honden. Hoe staat het met de verlegenheid van Lucero.. Trekt hij aan de lijn ???? We konden niet anders op dat moment dan te wachten op een antwoord…

.


.

.

Dinsdag 21 februari 2023  

.
.

Deze Nederlandse helden redden talloze dieren uit het puin: ‘Race tegen de klok’

.

In een race tegen de klok proberen hulpverleners van het Nederlandse ‘Animal heroes’ lokale Turkse organisaties te helpen bij hun pogingen om huisdieren en andere dieren te redden in de nasleep van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Veel huisdieren blijven na de ramp vastzitten onder puin, en talloze huisdieren worden nog steeds vermist. De laatste aardbeving die het gebied maandagavond trof heeft nog meer schade veroorzaakt en maakt het redden van nog meer dieren vrijwel onmogelijk.

“Het is een grote chaos vanaf het moment dat we aankwamen”, vertelt Esther Kef vanuit het rampgebied. “Overal liggen dakpannen. We verplaatsen nu het veldhospitaal omdat het hier niet meer veilig is.”

In het gebied heerst na de aardbevingen paniek. “Er is geen elektriciteit meer, we hebben hier niet eens toiletten. Het is erg basic”, legt Kef uit. “We sliepen met drie mensen in een auto. Het is een stad die niet meer bestaat, die is volledig weggevaagd.

Bij het veldhospitaal komen voortdurend allerlei dieren binnen: honden, katten, kippen en konijnen. Het zijn dieren met de meest schrijnende verwondingen. “Gisteren bijvoorbeeld een hond met een gebroken rug. Het beest gilde het uit van de pijn.” Ze moesten het dier laten inslapen. Maar dan heb je ineens het probleem dat we geen medicijnen hebben om een hond te laten inslapen. Uiteindelijk is het gelukt, maar dat zijn uitdagingen van een heel ander niveau dan we gewend zijn.”

Tot gisteren gingen de reddingswerkers verschillende gebouwen in om dieren te redden. “Het moeilijkste is het redden van katten omdat ze niet gered willen worden. Ze zijn doodsbang en rennen alle richtingen op. Dus we zijn verschillende gebouwen binnengegaan maar keerden daar dan met lege handen terug”, aldus Kef.

Murat maakte nieuwe, zware aardbeving Turkije mee: ‘We kunnen alleen nog maar bidden’

Tijdens de nieuwe, zware aardbeving maandagavond hielpen de Nederlandse reddingswerkers een gewonde hond bij het veldhospital. “De dozen vielen om je heen”, vertelt Yolanda Clant. Maar het team beseft ook dat ze geluk hebben gehad. “Een uur eerder waren we zelf ook op de vierde en vijfde verdieping van een gebouw om katten te redden”, aldus Kef. “We hebben geluk gehad, niet beseffend dat we een risico hebben genomen om een opgesloten poes te redden”, voegt Clant toe.

.

.

.


.

.

Woensdag 22 februari 2023.                                                .

.

Hoera Nieve is geadopteerd !!! 

.

De vraag was: “Wie zal de gelukkige worden Lucero of Nieve”.

Hanneke  is het baasje van de senioren Carlito en Leda. Onlangs is haar Fala ontvallen en nu zoekt ze een lieve schat om zo het trio weer voltallig te maken. Haar oog was gevallen op Lucero en Nieve. Ons werd dus gevraagd wie van deze twee honden goed zou passen in haar clubje. Nieve was eigenlijk helemaal perfect qua gedrag een grootte. Lucero was eigenlijk ietsje te groot. Hanneke had voor zich zelf de grens gesteld op een hond met een maximale hoogte van 50 cm. Maar ja, hij had zo’n leuk bekkie. Verder was de info op de site over Lucero wat beperkt.  Met deze wetenschap gingen we aan de slag. Er werd intensief overlegd met Spanje want de nieuwe hond moest natuurlijk vriendelijk zijn voor iedereen, met andere honden op kunnen schieten en vooral niet trekken aan de lijn.

Nu bleek Lucero nog een behoorlijk rugzakje hebben waardoor een intensieve begeleiding en training nodig zou zijn om hem te laten passen in het gezin van Hanneke. Hierdoor was het pleit beslecht. Nieve wordt hierdoor de nieuwe inwoner van Tilburg. Omdat Nieve inmiddels de 5e hond werd die Hanneke bij Dierenmissies adopteerde kon de adoptie snel gaan. Terwijl nu alles formeel wordt afgehandeld hebben we ook al gelijk en reisdatum. Nieve zal op 25 maart 2023 aankomen in de plaats Steenderen. Natuurlijk zal van de aankomst weer uitgebreid verslag worden gedaan.

.

.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 23 februari 2023

.

.

Dode gevonden in Tilburg, auto met honden in beslag genomen

.

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een overleden persoon aangetroffen bij het Oude Beeksepad in Tilburg. Enige tijd hiervoor werd in hetzelfde gebied al een auto zonder bestuurder met daarin vijf honden gevonden bij de Lage Wal. De politie onderzoekt of er een verband is.

Rond 01.30 uur kreeg de politie de melding dat er meerdere auto’s rondreden bij de Lage Wal, een verlaten gebied. Dit vonden ze opvallend en daarom gingen ze erheen. Een automobilist reed weg toen ze het voertuig wilden controleren.

Om 07.30 werd een 26-jarige man uit Oosterhout aangehouden die voldeed aan het signalement van de vluchtende bestuurder. Hij wordt verhoord.

Het lichaam werd rond 04.00 uur ‘s nachts aangetroffen, achter een hek op het terrein van een bedrijf. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. Op de locatie is ook het voertuig met de dieren aangetroffen. De honden zijn in beslag genomen.

Over de identiteit en doodsoorzaak van het slachtoffer is nog niets bekend. De politie verwacht later meer te kunnen vertellen.

KLIK op de link om en video te bekijken…

.

https://www.kijk.nl/programmas/hart-van-nederland-late-editie/ZuWGjFffNhaRGf

.

.


.

Ook Brenda mag het asiel verlaten… Hoera

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Kennismaken met Dilluns, Frida, Indo en Nilo

 

 

Dit is Dilluns, Reutje, geboren 2016, Mastin, wit bruin, > 60cm. Dilluns woont in het asiel CAAD nabij Barcelona. Karakter: hartstikke lief voor kinderen en volwassenen. Is heerlijk mensgericht. Een groot knuffeldier. Kan prima met andere honden maar vindt mensen leuker. Katten vindt hij niet leuk. Achtergrond informatie: Dilluns is aangetroffen in een naburig dorp waar je huizen met grote tuinen hebt. Daar scharrelde hij rond om zijn kostje bij elkaar te zoeken. Mensen hadden medelijden met Dilluns want het was duidelijk dat hij gek op mensen was en absoluut geen angst voor mensen kende. Dat betekende dat hij een goed leven achter de rug had maar op één of andere manier toch zijn baasje was kwijt geraakt. Hierop werd Blanca van het asiel gebeld en kwam hij daar terecht. Daar bleek dat hij geen chip had. Na een maand te hebben geadverteerd kwam er niemand om deze lieve lobbes te claimen. Nu doen we er alles aan om hem een eigen mand te geven bij een baasje dat er wel voor hem wil zijn…. Het asiel is niks voor Dilluns ….

KLIK HIER om zijn adoptiepagina te bezoeken.

.
.


.

.

Dit is Frida, teefje, podemco, geboren 01/01/2021, 14 Kg, hoog 58 cm lang 59 cm.
Frida woont momenteel in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: erg lief en zacht, goed met kinderen, speels, aanhalig, niet bang, loopt goed aan de lijn, goed met andere honden, goed met katten, vindt autorijden fijn.

History

Frida was picked up by a friend over the weekend, he lives abroad but he came to La Solana and found her. Frida is a dog with energy, playful, affectionate, with a fantastic character, she is not fearful, she approaches you. She came in very thin, her ribs were showing, but she’s already chubby. Frida gets along great with adults and children. He knows how to walk on a leash without problems and has no problem going by car on trips. She gets along very well with other dogs regardless of sex, she has also been tested with a cat and she is compatible she has not problems. Please a home for her.

.

.


.

.

Dit is Nilo, reutje, Breton Spaniel, geboren 01/01/2022, 10 kg, hoogte 45 cm, lang 52 cm. Nilo woont momenteel in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: lief, rustig en aanhalig, loopt goed aan de lijn, vindt autorijden fijn, goed met kinderen en andere honden.

History

Nilo was picked up by a boy who saw him in the field for several days, the animal crossed the road scared until one day he saw that it didn’t belong to anyone, the police handed him the reader and verified that he did not have a chip and brought him to the protector . He is an affectionate dog, a waste of hunting that was useless to them, he is a suitable dog with other dogs, regardless of sex, he is very calm even though he is a puppy. On the leash he knows how to walk and in the car he does very well, with children he behaves great and likes caresses. Please a home for him, in the shelter the facilities are very old and it is very cold.

.

.

.


.

.

Dit is Indo, reutje, podenco langharig, geboren 01/11/2021, 12 kg, 48 hoog en 55 lang.  Karakter: lief, rustig en aanhalig, niet bang voor mensen, onderzoekend en nieuwsgierig, speels, goed met kinderen en andere honden, loopt prima aan de lijn. Vindt autorijden fijn. Indo woont momenteel in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real.

History
Indo was picked up on a holiday by a girl, she took him home because it was very cold and it was night, and she contacted us to get him into the shelter, we are full but she couldn’t have him and because Indo he lets himself be caught and approaches people without problems, we were afraid someone would hurt him, he is a very good and affectionate dog, very sociable with dogs regardless of gender, he likes people and children, he loves to play and walk and eat He has no problem getting along. On the leash he walks well and in the car to travel with him he is very calm. It is very cold and even if they put on coats and blankets, being in a cage barely moving leads them to get hypothermia. Please a home for him, he deserves it.

.

.


.

.

Vrijdag 24 februari 2023

.

MELDPUNT 144

Ahh.. een haasje alleen!
Lekker aan de wandel en ineens tref je een jong haasje aan. Het beestje zit daar helemaal alleen en de moeder is nergens te zien. Super zielig…of toch niet?
Jonge haasjes worden meestal in de polder geboren. Soms is er maar één haasje, maar meestal bestaat een nest uit twee of meer haasjes. Na een paar dagen gaan de jongen elk een kant op. Ze blijven dan laag bij de grond en vallen niet op. De moeder blijft echter wel voor haar jongen zorgen. Ze komt twee keer per dag langs om haar jong te voeden. Dit gebeurt na zonsondergang.
Zou ze bij het kleintje blijven zou ze teveel roofdieren aantrekken.
Een jong haasje is perfect gecamoufleerd en is geurloos. Zodra je een haasje aanraakt breng je de geur over op het dier waardoor het makkelijker wordt opgespoord door een vos, marter of hond. Blijf dus vooral van het dier af en laat het met rust!!
❓Twijfel je over een situatie, bel dan eerst met een deskundige. De dierenambulance en opvangcentra hebben hun handen vol aan de verzorging van jonge haasjes en willen dit graag voorkomen als dit niet nodig is.
⚠️Tref je een gewond haasje aan of ligt het op een gevaarlijke plek? Natuurlijk is het dan wél raadzaam om meteen hulp in te schakelen.
Weet je het nummer van de dierenambulance niet? Bel dan naar ?144, en wij verbinden je met hen door.

.

.

“Ik troost je, ook als je geldzorgen hebt!”
Steeds meer huishoudens hebben moeite met het betalen van de rekeningen. De boodschappen, energierekening en de huurprijzen blijven stijgen. Dit heeft ook directe gevolgen voor de verzorging van (huis)dieren.
Als baasje moet je er niet aan denken om je dier niet de juiste zorg te kunnen geven of zelfs afstand te moeten doen!
Wettelijk is het verboden om je dier de nodige zorg te onthouden of het dier moedwillig achter te laten. Bij de meesten asielen worden afstandskosten in rekening gebracht. Zo kom je als eigenaar al snel in een vicieuze cirkel terecht. Helaas zien steeds meer mensen geen uitweg en worden er vaker dieren gedumpt.
Wat kun je dan doen als je als eigenaar wel wíl, maar niet meer kan? Als meldpunt krijgen we hier vaak vragen over. Daarom geven we je graag wat tips!
Er zijn verschillende manieren om hulp te krijgen bij de verzorging van je dier. Je kunt natuurlijk in je eigen sociale kring om hulp vragen. Als die kring er niet is, kun je contact opnemen met je dierenarts of het asiel om je probleem voor te leggen (denk hierbij ook aan fokkers, dierverenigingen etc.). Zij denken graag met je mee! Ook de Dierenbescherming houdt diverse preventieve acties om dierenleed te voorkomen, zoals bijvoorbeeld het ‘dierenbuddyproject’ of het traject “Maatschappelijke Dierenhulp.” (https://www.dierenbescherming.nl/werkzaamheden/preventie)
Er bestaan daarnaast ook diverse stichtingen die kunnen helpen. Kijk ook eens op de site van LICG voor meer informatie: https://www.licg.nl/dierenhulp-voor-minima/
Is er dan nog geen oplossing gevonden? Bel ons gerust op het nummer 144. Wij denken graag met je mee.
Heb jij nog een goeie tip? Plaats hem dan onder dit bericht!

.

.

.


.

Rocco In Memoriam 

.

Rocco was geboren in september 2010 en is 13 jaar geworden. In Spanje heette hij Liron maar die naam werd gauw anders. Gelukkig mocht hij in 2016 bij zijn baasjes Robert-Jan en Lizette gaan wonen die hem de naam Rocco of Roc gaven. Een totaal nieuw leven, daar hoorde een nieuwe naam bij. Eindelijk kon hij nu de stabiele en lieve hond worden die altijd al in hem schuilde. Tja en dan krijgen we vandaag dit trieste berichtje van zijn baasjes.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Met groot verdriet hebben wij onze lieve Rocco (Roc) moeten laten inslapen.

Hij heeft 6 geweldige jaren gehad in een warm mandje. Maar de laatste paar maanden is hij hard acteruit gegaan. Zijn rug is helemaal versleten en in zijn lever heeft hij een tumor. Deze tumor drukte tegen zijn wervel waardoor hij in zijn achterlijf uitval kreeg.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ook is er een vermoeden dat er uitzaaiingen waren naar zijn hartje. 

De laatste dagen kreeg hij last van hele dunne ontlasting en de pijnstillers waar hij al op zat werkten niet meer.

Nu is onze Dushi weer alleen. We hopen dat hij het verdriet van dit maatje te bovenkomt. 

Wij gaan Rocco in elk geval enorm missen. We hopen dat hij in de hondenhemel lekker aan het strand zit en door de branding kan rennen. Want dat deed hij samen met Dushi het allerliefste.

Liefs,

Robert-Jan en Lizette.

.


.

.

Zaterdag 25 februari 2023

.

.

Sunny in de belangstelling.

.

Vandaag kregen we een informatieverzoekje voor Sunny. Het zou geweldig leuk zijn als deze lieverd een plekje kan krijgen in Nederland want de lieverd hoort echt niet in een asiel. We hebben alle info doorgestuurd naar de famiie die interesse in haar toonde en hopen dat het een leuke succesvolle adoptie wordt.

.

.

.

.


.

Nelson

Doska

.

Nelson en Doska komen op vakantie

.

Vroeg in de avond ging ik Nelson en Doska ophalen voor een korte vakantie van een goede week. Het weerzien is altijd leuk en aandoenlijk. Ze zijn lekker enthousiast als ze mij zien en dat vind ik erg leuk. Nelson staat altijd keurig op de foto maar Doska is een en al beweeglijkheid en dat is dan ook te zien op zijn foto. De twee passen precies tussen onze hondjes al zijn ze allebei doerakjes. Al is Nelson wat ouder, hij kan nog steeds lekker rennen. Doska is in het bos af en toe een ongeleid projectiel. En zo hoort het ook want raakt hij zijn energie kwijt … dan ligt hij bij thuiskomst het eerste uur diep te slapen …

Natuurlijk zullen we in het komende weekjournaal ook weer laten zien wat ze hier allemaal beleven.

.

.

.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 26 februari 2023 

.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Speciaal voor teckelliefhebbers (haha)

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .           .

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

De 4-kanten column van Ton:

.

 

.“Ex asielhonden worden speurhonden en behoeden koala’s voor gevaar.”

.

.

Als je nou niet alleen voor asielhonden een toekomst probeert te vinden als ‘huishond’ maar ook als ‘werkhond’, dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat er meer beestjes uit het asiel worden gehaald.

De meeste baasjes die een hondje uit het asiel halen doen dit om een gezellig huisgenootje te krijgen. “Voor de kinderen”, “voor het gezelschap”, “om ‘het lege nest syndroom’ wat makkelijker te kunnen verdragen”, “om een reden te hebben om per dag meerdere wandelingetjes te maken”, “om je veilig te voelen”… kortom er zijn een legio onderliggende redenen waarom mensen  uiteindelijk besluiten om een hond te adopteren. In principe is elke reden voor ons prima zolang de hond maar alle liefde, aandacht en zorg krijgt die het behoeft. Het is gek maar nog steeds is het percentage van honden dat opgeleid wordt tot professionele werkhond rechtstreeks afkomstig van een fokker veel groter dan dat zij gerekruteerd worden uit het asiel.  Het idee dat men dan “zeker weet” dat het bet beestje de juiste karaktereigenschappen heeft om een klus te kunnen klaren is volstrekt een verkeerde gedachte.  Mijn inziens kun je beter een hond kiezen die kan bewijzen uit het goede hout gesneden te zijn, dan domweg af te gaan op een stamboom. Natuurlijk let je ook op fysieke kenmerken als je een hond zoekt voor een bepaald doel. Als je als politieman een hond met het postuur van een chihuahua inzet bij rellen, denk ik dat dit geen slimme zet is.

Waar kun je beter een geschikte hond vinden dan in de asielen waar je de keuze hebt uit miljoenen honden die wachten op een baasje. Nee, daar hoef je geen idioot hoge bedragen te betalen voor een pup waarvan je maar moet afwachten en hopen dat die zal opgroeien tot een volwassen stabiele hond met alle juiste karaktereigenschappen.  Hoe vaak wordt er niet gepleit om niet een hond te kopen maar om te adopteren zodat de commerciële hondenfok en -handel een halt wordt toe geroepen.

piepvandaag-koala-1

KLIK op de foto om het verhaal van het IFAW te lezen.

Met dit in het achterhoofd kwam ik dit artikel tegen dat mij een goed gevoel gaf. Het IFAW heeft hier opnieuw het voortouw genomen en laat maar weer eens zien hoe je een win-win situatie kunt creëren als je asielhonden gebruikt voor het opsporen en redden van een beestje dat behoort tot een bedreigede diersoort.

Het verdient alle lof en is de moeite waard om te lezen.

In Australië is een uniek project gestart; honden worden er getraind om koala’s op te sporen en hen zo te beschermen. Bij een bosbrand kruipen koala’s bijvoorbeeld hoog in een boom en sterven ze door honger en brandwonden. Weken na een brand worden er nog koala’s gevonden. De honden sporen de dieren op, waarna ze gered kunnen worden. Ook voor de honden betekent dit project een tweede kans; er worden alleen honden gebruikt die uit het asiel komen. Lees het verhaal van het IFAW en maak kennis met Archie, Billy en Billy Jean.

 

.

.


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6,5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Een heuse biecht …

.

.

.

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

.

.

.

.

Doska en Nelson 25 feb tot 5 maart 2023

Ian en Babs van 16 tot en met 26 april 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

Ian en Babs van 4 juni tot en met 30 juni 2023

Casper van 7 tot 9 juni 2023

Lizzy van 8 juli 2023 tot 28 juli 2023

 

Lynnie van 27 juli tot 19 augustus 2023

Arie en Sara van 8 tot 28 september 2023

Millie, Mike en Sjors van 29 december tot en met 1 januari 2024

 

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com