De caravanreis van Himawari, Zodra, Bimbo en Blanco, Deel 9 alles op z’n plaats.

Beste mensen,

Donderdag 8 januari 2013

afbreken van de tentZoals we al vertelden in de vorige nieuwsbrief viel het water met bakken uit de hemel. Als extraatje was het ook nog flink gaan waaaien. Alle losse spullen hadden we al opgeruimd inclusief het grondzeil en ondertapijt. Alleen de tent stond er nog en die moest er toen ook aan geloven. Sylvia heeft ons nog een handje geholpen om de tent af te breken want met die wind en regen was dat ietsje minder.

Toen was het tijd om de laatste nacht in te gaan. De andere morgen zouden we vroeg vertrekken.

 

 

 

 

Vrijdag 9 januari 2013

MAc bij Hazeldonk

We waren van plan om klokslag 08.00 uur weg te rijden. Toch werd het ietsje later mar voor half negen waren we op weg. De reis ging voorspoedig al blijft het een lang traject. Net voor 20.00 uur kwamen aan op de parkeerplaats bij de grensovergang Hazeldonk.  Daar parkeerden we net als vorgie keer net achter het hotel zodat we een veldje voor ons hadden om de hondjes te laten plassen.  Nog voor de televisie aanging voor de avond hebben we vlug even de MAC bezocht. En ja hoor ook Zodra en Bimbo zijn nu verliefd op het concept van de fastfood restaurants. We zijn best moe.  De natte koude dag van gisteren en het lange rijden van vandaag eisen hun tol. Nu de hondejes binnen zijn, het eten achter onze kiezen zit, de TV onze aandacht probeert vast te houden met de GTST-intriges voelen we onz rozig worden. De weldadige warmte van de caravankachel doet zijn werk.

 

Zaterdag 10 januari 2013

Zeten in de caravan2oeten in de caravanals altijd is de vroege morgen het moment om na het eerste plasje de magen weer te vullen. Omdat we nu niet iutgebreid buiten konden gaan staan met de bakjes wordt er in de caravan gegeten. Annerie is hierbij dan zo’n beetje wel de meest populaire persoon op de wereld … pfff .  We vertrekken rond 09.00 uur van de parkeeerplaatst achter het hotel op Hazeldonk.

Rond 11.00 uur rijden we Leidschendam binnen en we besluiten nog even langs het strandje te gaan bij het winkelcentrum Leidsenhagen;. Daar kunnen de hondjes nog even lekker buiten spelen. Hier komen we er achter dat Zodra geen angst of hekel heeft voor water. We hadden haar aan de lijn dus konden we voorkomen dat ze het water in zou lopen. Of ze dat ook werkelijk had gedaan als we haar los hadden gelaten weten we niet maar de meerkoetjes waren wel  erg interessant voor haar.

Tbij binnenkomstoen vlueven kennismaken 2g naar huis. Hoe fijn is het dan niet als je in een schoon en lekker warm huis komt. We kunnen Domi en Nora hiervoor niet genoeg bedanken. We weten dat komende week een enorme was en onze schoonmaaktaak van de caravan op ons wacht. Enfin, Daisy, Sally en Botas zijn merkbaar blij weer thuis te zijn. Bimbo en Zodra voelden zich ook meteen thuis. Even snuffeleen en hopla.. OK hier kunnen we ook wel even blijven.      even snuffelen

 

 

 

 

 

 

annerie me talle hondjes in de keukenMaar dat is nog niets vergeleken met het moment dat Annerie even in de keuken staat. Alsof ze dat al jaren kennen. In ieder geval doen Zodra en Bimbo precies hetzelfde als Baisy, Sally en Botas doen. Gewoon net doen alsof het zo hoort want uit ervaring weten ze dat dit meestal wat lekkers oplevert. En dat is  natuurlijk ook zo.

 

bloemenRond 14.00 uur kwam Tessa, met een mooie bos bloemen in de hand, Zodra halen. Haar vader en moeder, die haar vegezelden, waren zo vriendelijk om voor vervoer te zorgen en natuurlijk ook om Zodra te verwelkomen. De klik was er meteen en met een zoen liet Zodra zien blij te zijn met haar nieuwe baasje. Bij het afscheid kwamen er ook nog eens twee grote tassen (met handdoeken en dekens en kussen) te voorZodra met Tessaschijn die we natuurljk goed kunnen gebruiken.kus van Zodra

tassen

 

 

 

 

 

 

 

 

Even later arriveert ook Linda met een roomboterkoek, heerlijke fles wijn en haar hondjes Sjors en Jax om Bimbo op te halen. Onze vriend Willem Teunissen (onze hondengedragsdeskundige zie www.hpdibbes.nl ) vergezelde haar en het is altijd weer erg leuk om hen te zien. Bimbo mag bij Linda blijven tot we een goed baasje voor hem gevonden hebben.

Linda met BimboBiLiinda Willem en Bimbombo die eerst wat bangig was voor mensen (was ooit als puppy met een stuk gereedschap op zijn koppie geslagen) doet nu niet meer onder voor de meeste ander hondjes en is een gezond en erg leuk kereltje geworden. We hebben er alle vertrouwen in dat we snel een definitief baasje voor hem zullen vinden. Dit lieve kleine knuffel ventje met zijn als fluweel aanvoelende velletje, verdient nu wel eens een echt baasje dat voor de rest van zijn leventje voor hem zal zorgen. Dus mocht u een hondje als Bimbo zoeken. Bel gerust voor informatie 06-22225271….

Met Himawari en Blanco, die al in het DogHotel hun defintieve bestemming hadden bereikt is nu ook deze reis weer tot een goed einde gekomen. We hebben onderweg genoten van de hartelijkheid die we opnieuw ervaarden  van Piedy en Juan Carlos op het asiel in Tobarra, de liefde en het vertrouwen dat we van de hondjes Himawari, Zodra, Bimbo en Banco kregen, de gastvrijheid die we mochten ondervinden op het Doghotel en de vele leuke reacties die we op de nieuwsbrieven ontvingen. Speciaal danken we iedereeen nogmaals voor de vele lieve Kerst- en nieuwsjaarswensen en de vele felicitaties voor Ton’s verjaardag.

Tevreden zakken we onderuit op de bank en kijken we naar onze eigen hondjes. Daisy, Sally en Botas zijn gek op alle hondjes die ze tegen komen maar als we na een reis uiteindelijk weer met onze eigen beestjes overblijven zie je ook dankbaarheid in hun ogen. We weten dat als we straks naar bed gaan zij als eerste op de slaapkamer zullen zijn.

Met groet,
Annerie en Ton

 

 

«
»