Nieuwsbrief, de update van 20 januari 2013.

Beste mensen,

Er zijn weer de nodige nieuwtjes te melden dus dat doen we ook met plezier.

bimbocao 010Allereest melden we dat de kleine Bimbo, die met ons meegekomen is met de laatste caravanreis, definitief bij Linda zal blijven wonen. Dat is natuurlijk geweldig nieuws! We zijn al vanaf het begin dat hij bij Linda verblijft overladen met korte videofragmentjes waarin duidelijk te zien is dat Bimbo zich helemaal thuis voelt en van terughoudendheid naar vreemde mensen maar bar weinig te zien is. Dat is natuurlijk het allermooiste wat we te horefoton kunnen krijgen. Het doet ons denken aan Bongo die begin december ook zo goed terecht is gekomen.

Ondertussen hebben we jammer genoeg het verzoek gekregen om uit te kijken naar een nieuw plekje voor Kaya (hier rechts op de foto). Onverwachte gezinsomstandigheden maken het voor het huidige baasje erg moeilijk om voor Kaya te blijven zorgen.  Klik HIER voor alle info over Kaya.

Rond de jaarwiseling hebben weer opnieuw veel hondjes onderdak gevonden in het asiel Los mejores Amigos. Deze nieuwkomertjes die adoptiegereed zijn, verdienen ook een goede kans om een fantastisch huis te vinden en daarom besteden we in deze nieuwsbrief hier extra aandacht aan.

 

 

IMG-20130109-WA0007Hier links zijn de twee pups Micky en Minnie.
Voor info over Minnie (de grootste) klik HIER
Voor info over Micky (de kleinste) klik HIER

NOEL 018

Hier rechts is pup Noel.
Voor info over Noel klik HIER

 

Er zijn er nog veel meer binnengekomen en graag verwijzen we je naar de website voor een mooi overzicht.

Zo hebben de afgelopen twee maanden ook de wat kleinere hondjes Choco, Petrola, Nova en Peter hun weg naar het asiel gevonden en niet te vergeten de wat grotere honden Zover, Kaya,  Tita en Clara. Ook Vamos zoekt nog steeds een nieuw baasje.

Om een volledig overzicht te krijgen van de lieve hondjes die onlangs naar een baasje uitkijken klik dan HIER. Er is best een flinke diversiteit aan hondjes dus hopen we van harte dat er voor hen een baasje te vinden zal zijn.

 

Beroep op de Vrienden van Dierenmissies.

Opnieuw vragen we u vriendelijk om ons financieel te steunen met ons werk voor Dierenmissies. Velen gingen u voor maar elk jaar opnieuw staat het bestaan van Dierenmissies op het spel. Dat is nu eenmaal het lot van een kleine stichtng die in hun beleid de kwaliteit van adopties, het welzijn en gezondheid van zwerfdieren voorrang geeft voor het aanleggen van grote financiële reserves. Ongtwijfeld heeft u onder de door ons verzonden mailberichten de volgende toevoeging zien staan.

HELP Stichting Dierenmissies HELPEN Bedenk dat het adoptiebedrag nooit toereikend is en dat Stichting Dierenmissies aan elke adoptie een financiële  bijdrage levert om die te kunnen realiseren, dat zij zorgdragen voor het vervoer naar de asiels van duizenden kilo’s ingezamelde goederen en voer, bijdragen aan castraties en sterilisaties, voorlichting geven op scholen etc…. Uw steun in de vorm van een financiële donatie is onmisbaar. Kijk op de www.dierenmissies.nl en doe mee met de Vriendenloterij of stort uw donatie op reknr: 5721780 t.n.v. Stichting Dierenmissies, Leidschendam. Zie de donatiepagina van Dierenmissies

Het is niet leuk om te moeten vragen om financiële steun want dat is nu precies iets waar we niet echt goed in zijn en waar we eigenlijk liever helemaal niet mee bezig willen zijn. Als vrijwilligers houden we ons het liefst bezig met hondjes en alles wat daar direct mee te maken heeft. Daar gaat het immers om en het is voor ons het enige dat telt en waar we onvermoeibaar alle vrije tijd in steken.

 
Stichting Dierenmissies is nou eenmaal geen commerciële instelling en heeft ook geen financiële reserves. Daarom verplicht de realiteit ons om ook te blijven zoeken naar voldoende financiële middelen om al het werk te kunnen blijven doen. Het is nu eenmaal de enige manier om als stichting Dierenmissies de arme zwerfhondjes een kans te blijven bieden op een geweldig nieuw leven. Het liefst zouden we alles bekostigen uit de adoptiegelden maar dat is nou eenmaal niet haalbaar omdat we dan het adoptiebedrag zoveel hoger zouden moeten maken dat de kans op het vimden van een baasje, heel erg klein zou worden.
Dierenmissies wil niet inleveren op de kwaliteit van de adoptiebegeleiding / bemiddeling omdat we steeds streven naar een 100% goede matching. Aan de strenge gedragscode voor adoptiebemiddelaars van dieren uit het butenland, die is opgesteld door het Animal Foundation Platform, wordt ruim voldaan en die is dan ook door Dierenmissies van harte ondertekend. Daarnaast zijn de goederentransporten, de voorlichtingsessies, castraties en sterilisaties minstens zo belangrijk om onnodig dierenleed te voorkomen. Ook wij geloven in het principe dat voorkomen beter is dan genezen.  Zo ziet u, we hebben ambities genoeg maar we hopen stellig dat we, met uw hulp, ook de komende tijd op gepaste wijze, onze strijd kunnen voortzetten tegen al het onnodige leed van de zwerfdieren.
 
Kunnen we rekenen op uw hulp?
HOE?
Voor een éénmalige of meervoudige donatie : gelieve u bedrag over te maken op reknr: 5721780 t.n.v. Stichting Dierenmissies, Leidschendam. Vermeldt u daarbij aub “algemene donatie Dierenmissies”.
 
Voor het meespelen in de Vriendenloterij waarmee u per lot Dierenmissies direct steunt: …. vul het formulier in van de Vriendenloterij en speel mee voor de mooie prijzen. KLIK HIER.
We zijn u namens de alle dieren die nu op een baasje wachten en of dringend een veilig plekje nodig hebben, enorm dankbaar.
 
Annerie en Ton
Dierenmissies

 

 

 

 

 

 

 

«
»