Aankondiging Vliegreis van Micky, Minnie, Noël en de laatste nieuwtjes….

Beste mensen,

hondjes sneeuw3Net terug van onze caravanreis om de hondjes op te halen uit Spanje, mochten we het winsterse weer meemaken dat hier in Nederland op ons gewacht heeft. De hondjes vonden het prachtig maar belemmerde ons wel in de routine om de caravan weer schoon en gereed te maken voor de volgende gelegenheid. Ach dat gaf niet want daar hebbfotoen we nog wel even de tijd voor.

Ondertussen blijft alles doorgaan ‘weer of geen weer’. Dat is maar goed ook. Zo kunnen we het goede bericht melden dat Kaya (zie hier links op de foto) een nieuw baasje heeft gevonden.

 

vamos2-300x224Dat betekent dat we nog steeds hopen dat we ook voor mooie Vamos (klik voor meer info op de naam) een nieuw baasje kunnen vinden. Laten we met z’n allen nog eens familie en bekenden benaderen of zij iemand kennen die een jonge lieve gezonde energieke hond wil. Het is toch onbegrijpelijk dat deze trouwe lieverd (hier rechts op de foto) nog steeds op zoek is naar een nieuw baasje? Mocht u iemand kennen die graag kennis wil maken met Vamos? Laat die dan naar direct naar Cindy bellen, nummer 0681561384, voor een kennismaking met Vamos in Den Haag. Natuurlijk mag iedereen ook naar ons nummer 0622225271 bellen hoor.

macy+jacquelineHEMBRADan als volgend goed nieuwtje kunnen we melden dat de pup Minnie een baasje heeft gevonden. Wat is er niet leuker dan lieve mensen te helpen aan een tweede hondje. En dan zeker als Dierenmissies ook de adoptie mocht doen voor hun eerste hondje Macy (zie de foto links). Jacqueline had al eerder aangegeven op zoek te zijn naar een maatje voor Macy en dat gaat nu pup Minnie worden (zie foto rechts).

 

noelclose 010

noel7ene 002Maar dat is niet alles !!!! Ook pup Noël, het hondje dat in de Kerstnacht neer werd gekwakt achter de omheining van het asiel heeft een baasje gevonden. Bij zijn nieuwe baasjes krijgt Noel een nieuwe naam. Hij gaat Lexi heten. Omdat manlief het erg druk heeft zullen ma Brigitte samen met haar zonen primair de zorg voor Lexi op zich nemen. Om Lexi op te kunnen halen van Schiphol is zelfs het verjaardagsfeestje van Opa verzet. Dit ventje met zijn mooie velletje heeft hun hart gestolen en zo heeft dit mannetje zich ook van een enkeltje Nederland weten te verzekeren.

MACHO

En toen kwam het geweldige bericht dat ook Micky het broertje van Minnie geadopteerd werd. Mooier kon niet want nu hoeft dit kleine mannetje niet alleen achter te blijven. Nee, hij mag samen met zijn zusje Minnie op reis.  Wat was dat een heerlijk moment toen we zeker wisten dat dit kleine mannetje niet achter hoefde te blijven. Gwendolyn wordt zijn nieuwe baasje, maar egenlijk kijkt heel de familie in Vriezenveen al naar hem uit. Zo ook de hond Boy waar Micky vaak mee mag spelen. Nee Micky zal zich niet vervelen….

 

De volgende vlucht is geboekt voor 9 maart 2013.
Omdat we net terug zijn hebben we voor de komst van pups Minnie en Lexi een vlucht gepland op zaterdag 9 maart. Natuurlijk moet die vlucht zo goed mogelijk besteed worden dus hopen we van harte dat er zich nog een nieuwe baasje zal melden voor een van de hondjes die nu nog op een baasje wachten.

Wie wachten er nu op een baasje?
Nieuwsbrief, Deel 7 de caravanreis van Yaya, Toi, Lui, Suerte en pup Selena_html_m4d59d652Dit is natuurlijk een oneerlijke vraag die niet alleen arbitrair is maar ook een aanslag pleegt op ons geweten. Alle beestjes die in het asiel zitten zoeken een baasje. Elke keer als we daar aankomen worden we met liefde overladen en willen de hondjes niets liever dan in je binnenzak kruipen in de hoop dat ze mee mogen. En echt, dan maakt het niet uit of ze groot of klein van formaat zijn want dan zijn ze allemaal even lief en zou je ze het liefst allemaal meenemen naar Nederland. Elke keer als we van het asiel weg rijden, hebben we een brok in de keel  maar met de wetenschap dat de paar hondjes die we dan bij ons hebben, een nieuw leven zullen beginnen in een veilige liefdevolle omgeving, geeft ons de kracht en wil om deze emotie steeds opnieuw mee te maken. De reden waarom we dan toch speciale aandacht vragen voor een paar van die beestjes is de volgende.  Kleine hondjes kunnen nou eenmaal moeilijker in een asiel overeind blijven. Soms zijn de beestjes wel wat groter maar is hun emotionele karakter niet opgewassen tegen het toch harde leven in een roedel op het asiel. Dan is er niets mis met zo’n hondje hoor maar dan heeft die stakker het gewoon extra moeilijk om zijn of haar koppie boven water te houden. Vaak verblijven ze dan al bij Piedy in huis dat ondertussen uitpuilt van de ‘speciale stakkertjes’ … Ach laten we maar even kijken wie we deze keer opnieuw in het zonnetje zetten. In ieder geval zouden, vanwege hun beperkte grootte, twee van deze hondjes, mits geadopteerd, nog mee kunnen komen met de volgende vlucht van 9 maart.
Natuurlijk komt het klePETROLA 010ine hondje Petrola hiervoor in aanmerking. Petrola die we tijdens onze rit vlakbij het asiel in Tobarra aantroffen bij een benzinestation, en daar vervolgens rescue1door Piedy en Juan Carlos van is gered. Petrola heeft bij ons een gevoelig plekje in ons hart veroverd en voor haar voelen we ons op één of andere manier extra verantwoordelijk. In zwangere toestand in de vrieskou, tussen de bezoekende auto’s van het benzinestation moeten bedelen om eten zonder binnen te mogen komen om warm te worden….  was dat natuurlijk geen manier van doen van de meneer die claimde de eigenaar van haar te zijn. Die tijd is gelukkig voorbij. Nu nog de stap mogen maken naar een warm liefdevol mandje in Nederland. Wie denkt er genoeg liefde te hebben om dat te kunnen delen met deze kleine meid???

IMG-20130125-WA0031IMG-20130125-WA0018En Peter dan? Of liever gezegd Petertje, want met zijn 30 cm behoort hij beslist tot de categorie kleinere hondjes.  Eerder gaven we al aan: aanhankelijk, kroelerig, leergierig, speels en dat allemaal in een handzaam formaat … Iemand die een trouw maatje zoekt, tegen hem wil praten, overal mee naar toe wil nemen, lekker met hem bezig wil zijn… ach …. geef me de gelegenheid en we zouden hem zo zelf nemen maar ja we hebben er al drie…  zucht…

 

 

BINGO21DIC 008bingo 008Als laatste willen dan nog even Bingo voorstellen. Bingo is iets meer terughoudend voor vreemde mensen dan de gemiddelde hond dus zal hij ook ietsje meer tijd nodig hebben om zich helemaal bloot te geven aan zijn nieuwe baasje. Maar dit komt helemaal goed hoor. Hij is super lief van karakter en als je hem met een beetje respect behandeld en niet al te druk doet dan is hij het vlugst je maatje voor het leven. En ja ook Bingo houdt bijzonder veel van knuffelen hoor…

 

 

kike2 006kike2 011 En als aller-allerlaatste frummeltje willen we de pup Kike voorstellen die net is binnengekomen en gered is uit handen van een notoire broodfokker. Ach ja, kern gezond, nu net 2,5 maand oud en nog geen 2 kilo zwaar. Kike zal ongeveer 40 cm groot worden dus ook nog best een bescheiden maatje… Dit bolletje wol behoeft verder geen betoog of reclame. We kunnen alleen maar hopen dat hij echt snel een nieuw leven kan beginnen met alle zorg die een puppy nodig heeft….

 

Zonder de andere hondjes te kort te willen doen kunnen we niet anders dan te wijzen op ons totale overzicht van te adopteren hondjes… Wellicht staat er daar dè hond bij waarnaar je al zo lang naar opzoek bent…

26 17 lotte en PietDe speciale actie van Lotte en Piet…
Piet is kunstenaar van beroep en hij geeft les op de lagere school de drie Linden in Den Haag. Hij heeft samen met Lotte een leuke actie met de kinderen in de planning staan. Er worden onder zijn bezielende leiding door de kinderen schilderijtjes gemaakt die allemaal worden voorzien van een mooi lijstje. Deze schilderijtjes zullen te koop worden aangeboden waarvan de opbrengst ten goede zal komen van het asiel Los Mejores Amigos te Tobarra.  Zo wordt het creatieve verbonden met een stukje bewustwording voor het probleem van de zwerfhondjes en alles wat daar aan vast zit.  Kijk daar hebben we weer zo’n win-win-situatie. Piet en Lotte. Geweldig..!!!

 

Waarschuwing tegen webshop PetsSupermart.com petssupermart 
Komt u het logo tegen dat staat afgebeeld op de foto….
Zoek dekking, spreek ze niet aan, bestel niets, breng
uzelf en uw naasten in veiligheid , bel politie en burgerwacht…
hou uw hand op uw portemonnee…!!!!!
Tot voor kort deden we regelmatig een bestelling bij de webwinkel www.petssupermart.com en ondervonden we nooit problemen. Sinds 12 november 2012 kregen we plots de bestelde en betaalde goederen niet meer geleverd. Met het nummer van de orderbevestiging en het bewijs van betaling achter de hand, hebben we diverse malen contact gezocht met de organisatie van petssupermart.com. Hiervoor dien je als klant het mailadres: sales@petssupermart.com te gebruiken of het telefoonnummer 0613006863 te bellen met een postadres in Bergen op Zoom. Beste mensen doe geen moeite want het telefoonnummer lijkt afgesloten en op diverse mailtjes wordt gewoon niet gereageerd. Geld kwijt… jammer … wat ook de reden is …. maak dus geen gebruik van PetsSupermart.com want dan kom je bedrogen uit. Een verhaalsactie starten voor 50 euro is niet de moeite. Gelukkig hadden we deze laatste keer geen grote bestelling uitstaan. Nu het eind januari 2013 is geworden vonden we dat PetsSupermart voldoende tijd had gehad om op gepaste wijze te reageren en vinden we het tijd worden om andere dierenliefhebbers te waarschuwen voor de praktijken van deze webwinkel. Annerie en Ton
Stichting Dierenmissies

Even kijken in het asiel…
Graag geven we wat impressies van de werkzaamheden afgelopen weekend op het asiel Los Mejores Amigos Tobarra Spanje verricht zijn. Een bevriend stel hielp Piedy en Juan Carlos met de dagelijkse routine van het asiel. Hierbij zijn wat plaatjes geschoten die gelijk een kleine inkijk geven van de verschillende werkzaamheden die periodiek verricht moeten worden. Het zijn zo ook enkele dingen die gedaan moeten worden voor de veiligheid van de honden. Het liefst zouden ze natuurlijk de hele dag lekker met de hondjes spelen maar daar blijft het asiel niet mee overeind. Piedy en Juan Carlos nemen de hulp graag aan om ook die zaken wat aandacht te kunnen geven.

x eten verdelen 3x eten verdelen 2x eten verdelen 1Wat elke dag terug komt is het slepen met zakken voer om alle hondjes een vol buikje te geven.

 

 

 

 

x schoonmaken waterbakken en verversen water

Maar ook moeten de beestjes kunnen drinken dus de watervoorziening moet met regelmaat gereinigd, ontsmet en opnieuw aangevuld worden. Met de vorsts die af en toe ineens optreedt is het altijd en hele toer om te zorgen dat de beestjes niets te kort komen.

 

 

x poepruimen 2x poepruimen 1

Een minder verheffende activiteit die dagelijks terugkeert is het poepruimen. Het asiel heeft een flink terreinoppervlak wat geweldig is voor de hondjes maar dat maakt het poepruimen ook een flinke klus.  Een extra handje om de verschillende terreingedeelten schoon te maken is daarom erg welkom.

 

 

 

x ongedierte bestrijding 1x ongediertebest4rijding 2

In de bomen huizen rupsjes die giftig zijn voor de honden.  Zo giftig zelfs dat ze er aan dood kunnen gaan. In een bepaalde periode van het jaar vallen die op de grond en kunnen zo een direct gevaar vormen voor de honden. Voorkomen is beter dan genezen dus is het daarom erg belangrijk om gedurende de winter nesten van deze rups te verwijderen. Helemaal vrij van de rx ongediertebestrijding 3upsen kom je nooit maar als je met een scherp oog en met regelmaat onder de bomen loopt om te speuren naar nesten kun je een heleboel narigheid voorkomen. Hier zie je Juan Carlos in actie met een  ‘takkenknipper’ waarmee hij de nesten verwijdert die hij heeft gevonden.

Als je toch de omheining moet inx inspectie omheing aa butenkant Cairo loopt mee aan lijnspecteren is het lekker om een rondje langs de buitenkant van het asiel te maken. Cairo die aanvankelijk erg bang was van mensen en aan de lijn moest leren lopen, mag dan mee. Dit heeft voor Cairo zichtbaar een positief resultaat opgeleverd. Hij hobbelt al lekker mee en ook wanneer de riem overgedragen wordt aan hun kennisje is dat geen enkel probleem meer. Kwestie van regelmatig oefex aandachtnen.  Tegelijkertijd is het dan tijd om wat één op één aandacht te geven aan hondjes die hier erg behoefte aan hebben. Aanvankelijk zover mogelijk wegkruipend in de hoek van het terrein maar  zich dan toch langzaam overgevend aan dat lekkere gekriebel, doet het vertrouwen in mensen weer langzaam terug komen. Dat zijn echt mooiste en roerendste momenten waarop je ziet dat een trauma zeker overwonen kan worden…

 

 

Soska net op tijd gered en nu onder de zorg van Piedy en Juan Carlos.

Soska net op tijd gered en nu onder de zorg van Piedy en Juan Carlos.

Net gered van de hongerdood…Niet altijd is even goed aan te wijzen wie de schuldige is van dierenmishandeling als je een zwerfhond aantreft. Neem het geval van Soska. Soska met halsband, is duidelijk een huishond. Zet je zo’n dier  uit in de natuur omdat je hem beu bent onder het motto “die kan zich zelf wel redden” dan is dat pure dierenmishandeling van het ergste soort. Je voelt een gevoel van woede en frustratie opkomen dat er zulke hufters rondlopen. “Als ik die voor mijn bumper krijg.. ”  wees gerust hoor het is maar een opwelling die wegvloeit maar de boosheid is gemeend en blijft….. Wat denkt dat baasje nou….  Natuurlijk kan zo’n beestje niet voor zich zelf zorgen. Het beestje, dat niet meer over voldoende jachtinstinct of jachtervaring beschikt zal langzaam uitmergelen en uiteindelijk aan de ondervoeding bezwijken. Zo kwam arme Soska, afgelopen week, in ernstig vermagerde toestand en met allerlei ziekten onder de leden aan bij het asiel Los Mejores Amigos. Natuurlijk krijgt ook Soska de liefde en zorg van Piedy en Juan Carlos die het nodig heeft om weer beter te worden al zal dit weer een lange weg worden.

Dankzij uw vertrouwen in het werk Stichting Dierenmissies vonden inmiddels de vele adopties plaats. Hierdoor is het aantal zwerfhonden in de regio sterk afgenomen. Elk geadopteerd hondje maakt immers plaats voor een nieuw zwervertje die gesteriliseerd of gecastreerd wordt. In één jaar vinden zo’n 100 adopties plaats. Hierdoor wordt voorkomen dat er circa  500 ongewilde zwerfpuppies worden  geboren. Dat maakt in de regio een enorm verschil dat direct merkbaar en meetbaar is.  Dit maakt ons een beetje trots en dit goede gevoel moeten we vooral vasthouden want het is spijtig te moeten vaststellen dat, ondanks alles, er nog steeds gevallen als Soska bestaan. Zodra Soska stabiel is zal ze op de website komen in de hoop om voor haar een ‘baasje op afstand’ te vinden of misschien wel een echt baasje…??? We moeten even afwachten hoe zij fysiek en mentaal deze afgrijzelijke periode te boven komt.

Wij kunnen alleen maar hopen dat we met uw steun ons werk kunnen voortzetten en zo het probleem van de zwerfhondjes kunnen blijven bestrijden.

In ieder geval kijken we nu uit naar de komende vlucht waar in ieder geval Minnie, Micky en Noel hun nieuwe baasjes zullen ontmoeten. En dat is voor nu ook weer prachtig om mee te mogen maken. Zucht……

Tot zover maar weer…

Groetjes,
Annerie en Ton

 

 

 

 

«
»