2e Aankondiging Vliegreis van Micky, Minnie, Noël (Lexi), Petrola (Rosie). Nova en de laatste nieuwtjes….

Beste mensen,

Even leek het erop dat we een vol vliegtuig naar Nederland zouden krijgen op 9 maart.schiphol
Naast Micky, Minnie en Noël (die de naam Lexi zal krijgen) waren ook Petrola (die de naam Rosie zal krijgen) en de pup Kike geadopteerd. Wat was dat een geweldig moment toen we uiteindelijk vernamen dat al dat kleine spul een plekje had gevonden in Nederland. Je kunt begrijpen wat een domper het was  op deze eurofische feestvreugde toen we 8 dagen later per mail het bericht kwam  dat de adoptie van Kike was afgeblazen. Het toekomstige vrouwtje bleek zwanger te zijn en al is dat op zich een heugelijk feit… nu was er geen plaats meer binnen het gezin voor pup Kike.  De beperkte woonruimte gooide roet in het eten voor de kleine Kike. Het enige dat we kunnen doen is Kike opnieuw bij het publiek onder de aandacht brengen.

Nu is Nova geadopteerd en zal zij in de plaats van Kike mee mogen vliegen naar Nederland.

We zijn er van overtuigd dat het niet lang zal duren voordat Kike een nieuw baasje heeft gevonden hoor. Zo’n klein mannetje heeft de nodige belangstelling…

Op dit moment zijn de gelukkige hondjes:

IMG-20130109-WA0020PETROLA 010noelclose 009nova1feb 005

 

 

 

 

Minnie en Micky                             Rosie (Petrola)                         Lexi (Noël)                Nova

<<<<<<<<<<<<<<========———————=========>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Voor de trouwe lezers van onze nieuwsbrieven en reisverslagen geven we graag een update de hondjes die afgelopen tijd onze speciale aandacht hadden.

Vamos update
vamos-portret-150x150Inmiddels kunnen we ook melden dat Vamos niet meer bij zijn baasje weg hoeft. HOERA…!!! Diverse mensen, die Vamos wilden opnemen, hadden zich bij het huidige baasje gemeld. Maar ja, deze super hond zomaar weg doen bleek toch erg moeilijk. In de ogen van de huidige baasjes kon geen van de kandidaten datgene bieden wat Vamos nodig had. Hierop is de beslissing genomen dat Vamos een tweede kans moest krijgen. Vamos is opnieuw naar school gegaan en hij doet het, zoals verwacht, ook deze keer weer geweldig. Hij is hierdoor ook een stuk rustiger geworden. Natuurlijk is hij ondertussen ook een volwassen hond geworden en dat scheelt natuurlijk ook. In ieder geval zijn we hartstikke blij voor Vamos dat hij niet meer hoeft te verhuizen en mag blijven in zijn vertrouwde omgeving. Eind goed, al goed..

soska 012

Soska bij de dierenarts

Soska update

soska0 (9)

Soska op het asiel nauwelijk in staat zichzelf overeind te houden

We hebben enorm veel reacties gekregen op de reddingsactie van Soska die totaal uitgemergeld en ziek in het asiel van Los Mejores Amigos terecht kwam. Voor de behandeling van Erlichia en Leishmania moest Soska zo spoedig mogelijk een behandeling van Glucantime injecties krijgen. Maar ze was op dat moment gewoon te zwak om zware medicatie te gebruiken. Tegelijkertijd was duidelijk geworden dat ze ook nog zwanger was. Zwangerschap en Glucantime gaat ook niet samen dus goede raad was duur. Omdat ze op het randje verkeerde van de hongerdood was ‘aansterken’ het allereerste wat met haar moest gebeuren. Dat ging redelijk goed. Vitamines, krachtvoer en een boel liefde zorgde ervoor dat ze in 2 weken 5 kilo aankwam. Toen moest ze naar de dierenarts want de zwangerschap laten volbrengen en daardoor de behandeling nog langer uitstellen was niet verantwoord.  Bovendien had ze alle kracht voor zichzelf nodig. Een abortus en sterilisatie werden uitgevoerd. Het was voor haar een enorme zware ingreep en ondertussen is duidelijk geworden dat ze nu look ijdt aan haaruitval. Het is nog niet duidelijk wat dit veroorzaakt en allerlei testen worden nu uitgevoerd.  We kunnen Soska alleen maar veel beterschap wensen en hopen dat ze beter wordt.

 

Update Bongo
BOngo 1SAMSUNGWie herinnert zich niet de kleine zwarte Bongo die zo ontzettend bang was en eind november ook nog moest verhuizen nadat hij pas twee dagen bij zijn nieuwe baasjes in Nederland was.  Vervolgens uit noodzaak 10 dagen bij ons in huis kwam en daarna een nieuw definitief warm en liefdevol huis had gevonden bij Annet, Marco, Iris, hond Toi en kat Floor?  Nu we kunnen zeggen dat Bongo een successtory aan het schrijven is.  Natuurlijk is hij nog steeds voorzichtig maar het hard weglopen voor iedereen die hem aankijkt is geen sprake meer. Hij maakt onderdeel uit van het gezin en heeft daar op een bescheiden wijze zijn plekje ingenomen. Durft zelfs te stoeien met baasje Marco en volgt hem overal waar hij maar kan. Met poes Floor en hondje Toi gaat het ook geweldig. Tja tijd heelt heel veel wonden…..

 

 <<<<<<<<<<<<<<========———————=========>>>>>>>>>>>>>>>>>

Hierbij geven we de laatse informatie over alle hondjes die “op afstand” zijn geadopteerd. We hebben op incidentele wijze wel wat info verstrekt maar een goed overzicht van de laatste stand van zaken is tot nu toe steeds uitgebleven. Dit had dus eigenlijk al eens eerder moeten gebeuren.

Update van de hondjes die op afstand zijn geadopteerd:

TERRY+ 001TERRY,
Zodra hondjes in huis komen zie je ze qua gedrag veranderen. Dat is altijd ten goede en de ene keer is dat wat meer dan de andere keer. Sinds Terry in huis woont is hij zijn baknijd kwijt en is hij veel toegeeflijker naar andere hondjes.  Dat was hij al wel maar nu lijkt hij veel meer op zijn gemakje. Het is niet zo gek dat als je, als klein hondje, in een asiel moet opboksen tegenover 50 andere hondjes tja dan wil je wel eens een beetje overcompenseren…
santospre2 (1)SANTOS,
Ondanks alle ongemakken van de kleine Santos blijft het een klein, lief en grappig mannetje. De manier waarop hij blaft of loopt maakt je al aan het lachen. Natuurlijk proberen we voor iedereen een goed plekje te vinden maar Piedy zegt dat ze het helemaal niet erg zou vinden als Santos voor eeuwig bij hen zou moeten blijven.
cairopaseo 009CAYRO,
De oefeningen buiten het asiel hebben Cayro erg goed gedaan. Buiten het asiel zou niemand geloven dat Cayro ooit super bang was van mensen. Op het asiel, tussen de vele andere hondjes lijkt hij veel onzekerder naar mensen te zijn. Toch hebben de oefeningen die buiten plaatsvonden ook op het asiel zijn vruchten af geworpen. Let op wat er gebeurd als er een koekje ten tonele verschijnt. Dan is hij ineens alle verlegenheid kwijt en is hij eerder ondeugend. Dat krijg je als je hem voor een ‘mensen-training’ regelmatig meeneemt naar een terrasje…
BINGO21DIC 008BINGO;
Bingo is ook al erg veel angst voor mensen kwijt. Nu is hij aan Piedy en Juan Carlos gewend en merken ze niets aan zijn gedrag wat op angst-voor-mensen  lijkt. Als zij hem definitief zouden kunnen opnemen dan zou niemand weten wat zijn geschiedenis zou zijn geweest. Een nieuw baasje zal daar wat tijd voor moeten investeren om dat zelfde resultaat te krijgen. Maar dat dit goed komt is zeker en is alleen een kwestie van tijd. Vergeet niet dat Piedy en Juan Carlos hun aandacht aan heel veel hondjes moeten geven. Een baasje voor hem alleen… zou natuurlijk geweldig zijn…
stolen 002FALA,
Het duurde even voor we door hadden dat ze dus echt helemaal niets van doen wilde hebben met andere honden. Ze doet ze niets aan maar gaat ze veel liever uit de weg. Een paar hondjes die zelf wat voorzichtig zijn (zoals Cayro en Rayo) en liever alles uit de weg gaan nou… daar wil ze wel even mee optrekken. Ze gaat dan een patrouille lopen over het asielterrein maar na een half uurtje is het echt wel weer genoeg. Dan zoekt ze gauw Piedy en Juan Carlos weer op. …
ROCO301011 009 (2)ROCO en SOLE
Sinds deze twee samen in een apart stukje terrein hebben gekregen bij de voedselopslagplaats hebben ze het zichtbaar beter naar hun zin. Ze zijn blijer, ze zoeken ook meer contact met Juan Carlos en Piedy en kunnen niet genoeg krijgen van het bedelen voor lekkere dingetjes. Ach ja, wie het dichtst bij het vuur zit… heeft ook de meeste warmte…  
campeon 003CAMPEON
Hij is al aardig op leeftijd en eigenlijk al veel te lang in het asiel waardoor hij eigenlijk niet beter meer weet. Je ziet dat hij moe is en eigenlijk een bed nodig heeft om te kunnen rusten.
PIC_0127BONY en YEICO,
Bony en Yeico zijn twee grote vrienden geworden. Ze zitten bij elkaar en delen het zelfde grote terrein. Beiden zijn het lieverds maar ze vragen wel de nodige aandacht en als je het toelaat dan willen allebei tegelijk die aandacht opeisen. Dat je dan stevig in je schoenen moet staan is duidelijk want dan krijg je ruim 60 kilo hond tegen je op staan. De poot van Yeico (die ooit gebroken is geweest en toen nooit is gezet) maakt dat hij wel een iets afwijkend loopje heeft maar hij heeft er absoluut geen last of pijn van. Een nieuwe operatie zou hem niet mobieler maken en hem dus alleen pijn en ongemak opleveren.
MALAGA 001MALAGA, 
Malaga is ook flink veranderd en is een totaal andere hond geworden. Ze loopt de hele dag achter Juan Carlos aan en als ze zich ergens op het terrein bevindt en Juan Carlos roept haar dan komt ze hard aangerend. Haar manier van vertrouwen tonen is een hele opluchting. We weten niet wat er met haar is gebeurd maar nu kunnen we langzaam met haar gaan werken om dat vertrouwen uit te bouwen en gewend te laten raken aan vreemde mensen.
negritaconluisbernal 011NEGRITA
Het gaat gelukkig nu een stuk beter met Negrita. Nadat de Glucantime injecties goed waren aangeslagen en met name de Leishmania onder controle was gebracht kon de vacht weer voller worden. Nu is de huid condittie gelukkig al weer een stuk beter en dat is ook te zien. Ze krijgt nog steeds antibiotica en daarmee moeten ook kleine huidinfecties die steeds nog opduiken voorgoed verdwijnen.
Met Duero gaat het goed. Van de zware verwoningen die hij eind 2011 had toen hij werd binnen gebracht, zijn alleen nog kleine littekens te zien. Tijdens het laatste bezoek aan de dierenarts is hij fysiek “bijna”gezond verklaard. Met zijn broer Viento is Duero hard op weg om een normale hond te worden.
valentina verjaardagVALENTINA
Zoals we al eerder hebben verteld maakt Valentina definitief deel uit van het gezin van Piedy en Juan Carlos. Natuurlijk verblijven daar nog zo’n 10 hondjes om allerlei redenen maar Valentina heeft bij hen een bijzonder plekje. Wie herinnert zich nog hoe zij meer dood dan levend met verbrijzeld been bij hen terecht kwam. Hoe zij met steun van lieve donateurs diverse operaties kon ondergaan en lange tijd zware medicatie nodig had en nog heeft.  Omdat ze toch altijd een zorgenkindje zal blijven hebben Piedy en Juan Carlos besloten dat Valentina voor de rest van haar leven bij hen mag blijven wonen.  Natuurlijk blijft ze mank maar ze kan weer mee doen met de andere honden en heeft nu geen pijn meer. Afgelopen maand was haar verjaardag en dat is, zoals dat hoort, op gepaste wijze gevierd.
m6PERICO
Perico is de jongste van de groep en heeft geen trauma’s. Hij had gewoon weinig ervaring met mensen in zijn oude leven. Nu is hij gek op mensen die hem aandacht geven. Hij is de eerste die  je verwelkomt zodra je op hun terrein komt. Hij weet dan van gekkigheid gewoon niet hoe hij zijn blijheid moet tonen. hij springt, piept en zijn staart verraadt precies hoe blij hij is… Het is altijd fijn om zo enthousiast ontvangen te worden.
albert 006 (2)ALBERT
Albert is een hond die graag bezig wil zijn. Doorgaans gaat het leventje in het asiel geruisloos voorbij en lijken alle dagen op elkaar. Dat is niks voor Albert. Hij verveelt zich stierlijk. Wat ons betreft hopen we dat hij erg snel een baasje zal vinden. Het zal hem goed doen….
m2TARZAN
Tarzan is een erge lieve, makkelijke en aanhankelijke hond. Wat een verschil toen hij net na binnenkomst erg angstig was voor alles en iedereen. Nu is hij d een van de eerste die komt kijken of er nog wat koekjes te halen valt uit de jaszak van Piedy. Tarzan is een onderdanige hond en heeft zo’n zelfde lief karakter als zijn moeder Grisa. Ook Tarzan is enorm snel van zijn angst af geraakt prima …. .
grisaaGRISA
Grisa is duidelijk de baas en alle anderen bij haar op het terrein zijn haar werkers en respecteren haar. Zij voelt zich beduidend beter dan toen ze binnenkwam maar je kunt ook in haar ogen zien dat ze op leeftijd is, veel heeft meegemaakt in haar leven en het eigenlijk wat rustiger aan zou moeten doen…. 
wally 011WALLY
We noemen hem ook wel eens oneerbiedig het éénogige varkentje vanwege zijn wat korpulente figuur. Maar als iemand bijzondere creditpunten  verdient dan is Wally het wel. Vandaar deze bloemlezing. Hij is absoluut een van de meest zachte en liefste honden die je je kunt voorstellen. Hij ziet er nog al fors uit maar is qua gedrag en karakter echt de meest lieve hond uit het asiel. Eigenschappen als zorgzaam, voorzichtig en zacht passen bij hem…. Piedy heeft meerdere malen aangegeven dat ze hem zo bij een baby achter zou durven laten. Tja dat je niet alles af kunt lezen aan een knap smoeltje is maar weer eens meer dan waar gebleken.
rositajunio 001ROSITA
Herder teefje Rosita was heel ziek toen ze binnen kwam en heeft als laatste uitvloeisel daarvan het bekende dagelijkse pilletje tegen de Leishmania nodig. Toen het wat beter met haar ging hebben ze getracht Rosita weer terug op het asiel te laten wonen maar dat ging niet. Ze wilde niet meer eten en kwijnde weg. Dat kon natuurlijk niet dus mocht Rosita weer bij Piedy en Juan Carlos komen wonen (samen met de ander 9 hondjes). Dit super mooie en LIEVE teefje heeft nog geen baasje mogen vinden en dat is toch wel heel bijzonder.  We weten wel dat ze Leishamnia heeft maar dat is volledig onder controle en de pilletjes worden het eerste jaar geschonken en daarna kosten ze niet meer dan 3 euro per maand. Dat kan toch geen onoverkomenlijk bezwaar zijn…..
Ulises-7 de mayo 007ULYSES
Het is altijd moeilijk te begrijpen waarom de ene hond wel snel een baasje vindt en de andere niet. Ulyses was al een paar keer bijna geadopteerd maar door onduidelijke redenen ging het dan steeds weer net niet door.  Misschien schrikt het feit af, dat hij ooit licht positief is getest op Leishmania, maar hij is er goed voor behandeld  en keer op keer blijkt hij nu al anderhalf jaar lang negatief te zijn. Het een lieverd die nog heel wat aan liefde en genegenheid te geven heeft. Welk baasje wil er niet met zo’n stoere leergierige jongen aan de wandel… Oh ja, en hadden we ook verteld dat hij gek is op knuffelen en samen op de bank naar de TV kijken? Daar mag dan ook chips bij…
m2
AZUCENA
Piedy en Juan carlos geven aan dat  ze het idee hebben dat ze haar helemaal niet kennen. Het gedrag is hetzelfde gebleven sinds haar binnenkomst op het asiel. Ze is zwak van gestel, bang voor een grote hond, speelt nooit en toont geen enkele emotie. Ze reageert op geen enkele prikkel. Misschien is dit haar gewone doen maar het verbaast hen zeer. Geen blijheid geen boosheid, geen opgewondenheid altijd maar liever alles uit de weg gaan. Ze is lichamelijk zwak maar gezond.  Het zal nog veel observatietijd kosten om te achterhalen wat hiervan de oorzaak is.

 

sachaSACHA
Sacha is een bijzondere hond op een bijzondere manier. Het komt niet vaak voor maar het blijkt dat Sacha tweeslachtig is. Ze heeft een penisbotje maar dat is niet zichtbaar. haar vulva zit op een iets afwijkende plaats en het is onduidelijk of ze ooit loops zal worden. Alleen een operatie zou hiervoor duidelijkheid kunnen geven. Sacha is een dochter/zoon van Azucena. Zo lang ze bij elkaar bleven wilde Sacha niet wennen aan mensen. Nu Sacha samen met haar zusje Negrita in een opvangezin is gaat dat iets beter en langzaam is dat gewenningsproces gaande. Het zal nog lang duren.

rayo18ener 003RAYO
Het heeft echt anderhalf jaar geduurd voordat Rayo ook maar iets met mensen te maken wilde hebben. Geboren in het asiel nadat haar moeder hoog zwanger, de dag ervoor, over het hek was gegooid. Haar moeder werd na een half jaar geadopteerd maar op een of andere manier heeft Rayo toen geen vrede kunnen sluiten met haar situatie. Zelfs het advies van Cesar Milan is ingeroepen om haar te helpen het leven voor haar zelf aangenamer te maken. Het advies luidde steevast ‘niet opgeven’ en ‘de aanwezigheid van mensen zo aan blijven bieden dat ze er niet om heen kan en zal moeten accepteren”. Makkelijker gezegd dan gedaan maar toch is het gelukt. De eerste vooruitgangen zijn geboekt. Als je dan dit plaatje ziet … dan springen je tranen in de ogen van geluk. Er is toch nog hoop voor Rayo…

 

In de vorige nieuwsbrief hebben we bericht over de webwinkel www.PetsSupermart.com gepubliceerd. We hebben toen aangegeven dat we sinds maanden op een bestelling wachten en geen contact konden krijgen met de mensen achter deze webshop. We kunnen nu mededelen dat we op 18 februari de goederen geleverd kregen die we begin november  besteld en betaald hadden. Beter laat dan nooit. Jammer dat ze niet even hebben aangegeven hebben dat de bestelling vertraagd was. Dat had een boel ergernis bespaard. Voor alle duidelijkheid… De meeste webshops zijn wel bonafide en leveren prompt en punctueel de goederen die je bestelt. Doorgaans zijn die spullen binnen twee werkdagen in huis. We werden hier door Menno de Jong uit Voorburg op gewezen en wij delen zijn mening hoor. Wij laten ons ook niet weerhouden om op het web te shoppen. Kijk eens op  www.buddies-voorburg.nl, www.hetdier.nl of www.hondenpenning.net

ricky 012conan 005Hebben jullie de twee nieuwe binnenkomers Ricky (de flinke blonde boy) en Conan (de kleinere donkere boy) al gezien? Het is de moeite waard om op de namen te klikken hoor.

 

 

 

We hopen de nieuwe baasjes van Minnie, Micky, Rosie, Lexi, en Nova in de nacht van zaterdag 9 maart op zondag 10 maart, omstreeks 00:45 uur, te ontmoeten op Schiphol. Wat  zal dat weer een heerlijk moment zijn als  die nieuwsgierige snoetjes voor het eerst kennis maken met hun nieuwe baasjes en andere huisgenootjes. Er zullen namelijk nog al wat hondjes aanwezig zijn om hen in Nederland te verwelkomen.

Ach nog amper 2 weekjes…. pfff……

groetjes,

Annerie en Ton

 

 

 

 

 

 

 

«
»