De vlucht van Fala, Ace (Aladin), Tycho (Albertito) en Lucila (Vilma)

Beste mensen,

 Eindelijk is het dan 19 juli geworden en kunnen we vannacht Fala, Ace (Aladin), Tycho (Albertito) Lucila (Vilma) hartelijk welkom heten op Schiphol. Natuurlijk gaat er wel het een en ander vooraf en hebben we deze heugelijke gebeurtenis te danken aan Rosalie en Vincent die als afsluiting van hun vakantie in Spanje, de hondjes onder hun hoede per vliegtuig naar Nederland zouden brengen.

Zij zijn dit keer de twee die het mogelijk maakten om de vier hondjes naar Nederland te krijgen en dat verdient sowieso een pluim.

DSCN2038

Hier staat Piedy nog met de hondjes in de garage onder de luchthaven

DSCN2043

De kennismaking met Piedy en Juan Carlos. Helaas moet Juan Carlos steeds de foto’s maken en ontbreekt hij op elke foto…

Zoals gewoonlijk was het rond 18.00 uur dat Piedy en Juan Carlos op Alicante airport arriveerden en daar Rosalie en Vincent troffen.

 

DSCN2057

Op de knietjes een hartelijke kenningsmakingsknuffel

Nu konden Rosalie en Vincent kennis maken met Piedy en Juan Carlos en natuurlijk met de hondjes…..

 

DSCN2059

Lucila zou gedurende de vlucht geen moment meer van Rosalie’s zijde wijken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als bij het inchecken ook beide kennels in elkaar waren gezet werd het tijd om Fala Ace en Tycho af te gaan geven bij de Odd size bagage afdeling.

 

DSCN2062

 

 

Dan werd het al weer tijd om afscheid te nemen van Piedy en Juan Carlos en konden Rosalie en Vincent zich concentreren op de controle om zich naar de gate te begeven waar hun vliegtuig op hen wachtte.

 

 

Zoals gebruikelijk moest nu ook Lucila door de controle maar dat was snel gebeurd. Na de X-ray machine is het vlug alle spulletjes weer bij elkaar rapen en dan ‘hop’ naar de gate.

 

Nu was het nog een kwestie van gewoon de vlucht naar Nederland te maken waar ook de temperatuur Spaanse hoogte had bereikt. Lucila moest tijdens de start en landing in de tas op de grond maar Rosalie vertelde me bij aankomst dat ze een groot deel van de vlucht op schoot had doorgebracht.

Ondertussen naderde  het middernachtelijk uur en de baasjes waren op weg naar Schiphol voor het grote moment…

Net na 12 uur was iedereen aanwezig op Schiphol.  Voor Ace (Aladin) op te verwelkomen waren Jos en Len, nog voor mij, al gearriveerd en zaten ze aan de koffie bij Starbuks pal achter het Meeting point. Even later kwamen Paula en Michel  voor Lucila. Weer even later arriveerden waren ook Petra en Marc voor Tycho en als laatste voegde ook Stef bij ons groepje. Stef kwam Fala ophalen en hij zou haar naar baasje Hanneke brengen in Tilburg waar naast Hanneke ook Jippie en Elsje op haar komst zouden wachten.

wachten3Ondertussen kreeg ik van Piedy uit Spanje al foto’s toegestuurd van hun treffen met Rosalie en Vincent op Alicante Airport. Dat waren de allerlaatste plaatjes die geschoten waren van de hondjes voordat ze, zo meteen, in de aankomsthal bij hun nieuwe baasjes zouden zijn. De foto’s werden door de aanwezigen bekeken en natuurlijk door de nieuwe baasjes van commentaar voorzien. Plaatjes kijken was een leuk tijdverdrijf maar het wachten duurt altijd lang… lang… lang …

Toen we hadden vernomen dat het vliegtuig met Rosalie, Vincent en de vier hondjes al om 00.36 uur in plaats van 00:45 uur was geland, begaven we ons op ons gemakje richting aankomsthal 1.

wachten 2Daar begon het wachten opnieuw… Op een gegeven moment kregen we, achter de glazen scheidingswand tussen bagageafdeling en aankomsthal, Rosalie in het vizier. Met kleine Lucila in de armen had zij een karretje bij zich met een lading koffers erop. Vincent was met een leeg karretje aan het stoeien waar later de airkennels op zouden komen.

Pas toen alle normale bagage al bij de rechtmatige eigenaren waren gekomen, werden eindelijk de twee airkennels met de lift de bagagehal ingebracht. Daar werden hondjes bevrijd uit hun kleine verblijf. Aan de lijn werden ze zo naar de aankomsthal begeleid. Eigenlijk mogen ze pas in de aankomsthal de kennels verlaten maar ik heb niet vernomen dat er iemand had geklaagd.

Rosalie2vincent1Zo kwamen ze binnen lopen en werden ze hartelijk ontvangen door de nieuwe baasjes.

 

Rosalie3vincent2

 

 

 

 

 

 

 

Rosalie multi-taskend en Vincent met een vrolijk en opgelucht gezicht.

 

 

 

puala en michelAls eerste werd Lucila uit de armen van Rosalie overgenomen door Paula. Met een nieuwsgierige blik in haar ogen kijkt Lucila rond en vond ze het wel prima zo… Heerlijk al die aandacht.

Vincent deelde de paspoortjes uit want die mochten we natuurlijk niet vergeten. Daarmee was de formele overdracht een feit geworden.  Rosalie en Vincent werden hartelijk bedankt voor hun moeite en zorg en zij vervolgden hun weg. Immers was hiermee hun taak ten einde. Nogmaals namens de nieuwe baasjes en van ons Dierenmissies, hartelijk dank voor jullie inzet.!!!!

pwtra en marc2Paula en Michel namen afscheid en vertrokken als eerste met Lucila naar huis.

Tycho maakte kennis met zijn nieuwe kameraadjes die wel even moesten wennen aan een nieuwe Spaanse vriend die net een maatje groter was dan zij waren. Ach, dat was een kwestie van tijd. We hoorden de andere dag dat Petra en Marc de rest van de nacht op waren gebleven om hem op zijn gemak te laten voelen. Nou je snapt dat die aandacht ook beslist in goede aarde is gevallen en ja hoor de vrede is definitief gesloten.

stef falaStef nam Fala onder zijn hoede en de klik was er meteen. Gewillig liet Fala zich door hem naar de auto geleiden en ook de autorit naar Tilburg verliep voorspoedig. We hebben van Hanneke vernomen dat Fala zich prima op haar gemakje voelt bij de twee nieuwe maatjes Jippie en Elsje.

jos en len1Ace was de nieuwe aanwinst voor de roedel van Jos en Len. Senna en Boris waren thuis gebleven en ook die hebben meteen Ace als hun nieuwe maatje opgenomen in hun midden.

Jos en Len hebben me nog even geholpen met het demonteren van de air-kennels en gezamenlijk liepen we naar de parkeerplaats.

voor schiphol3Net buiten het luchthaven gebouw kwamen we nog Petra en en Marc tegen die met Tycho en de twee russeltjes ook op het gemakje richting de parkeerplaats liepen. Zo kon Ace en Tycho nog heel even aan elkaar ruiken alvorens definitief afscheid te nemen. Ach ze konden het zo goed vinden dat Len en Jos met Petra en Marc telefoonnummers hebben uitgewisseld zodat ze nog een keertje af kunnen spreken waarbij Tycho en Ace nog eens een keertje kunnen bijkletsen…

Zo kam er weer een eind aan een heerlijke dag die voortreffelijk was verlopen. Weer vier hondjes bij hun baasjes en we kijken al weer uit naar een volgende vlucht want ook pup Jimbo is al geadopteerd.  

Misschien is daar al een vlucht voor in de planning want we hebben begrepen dat Marie Louise, de moeder van Rosalie, contact heeft gehad met Piedy en Juan Carlos en had aangegeven over enkele weken ook van Alicante naar Nederland te vliegen en geen bezwaar te hebben om een hondje op schoot te nemen… Dat zou natuurlijk geweldig zijn.

Maar als je nu denkt dat we genoeg vluchtbegeleiders hebben, dan heeft u het mis hoor. Dus, ga je op binnenkort een keertje met het vliegtuig van Alicante naar Nederland..!!!! Neem contact met ons en verneem hoe het is om vluchtbegeleider te zijn… 06-22225271 of via dierenmissies@gmail.com. Op onze website kun je er nog veel meer over lezen zie: http://www.dierenmissies.nl/help-ons/vluchtbegeleiders-sters/

Nieuwe hondjes die een baasje zoeken…
Afgelopen week heeft Piedy heeft ons een hele reeks met mailtjes gestuurd die we nog allemaal  moeten verwerken. Daar zijn mailtjes bij waarbij een aantal nieuwe hondjes worden gepresenteerd.  

Vanwege de verhuizing en beperkte internet toegang, hebben we op het ogenblik een achterstand op de website. We hopen in de komende week weer helemaal bij te zijn en dat we dan ook weer op uw belangstelling mogen rekenen om de hondjes te bekijken.

Groetjes,bloemen

Annerie en Ton

PS.
Jos en Len,
Dank voor de bloemetjes..

«
»