Deel 1, Nieuwsbrief toch nog extra vlucht noodzakelijk….

Beste mensen,

Nu we de nieuwe caravan een paar dagen in  ons bezit  hebben en we nu daadwerkelijke plannen kunnen maken voor de reis van 10 maart, wordt het ons pijnlijk duidelijk dat we wel erg enthousiast zijn geweest.

OK de caravan is wat groter dan de andere want hij steekt nu aan alle kanten uit als hij voor ons huis staat. Maar aantal mee te nemen hondjes wordt niet echt veel groter. We zullen nu ook de auto voor hondjes moeten inirchten. ..

Of de wens de vader van de gedachte is of dat we ons toch een beetje hebbben laten meevoeren in de euforie van het moment en daardoor de realiteit van de afmetingen een beetje uit het oog hebben verloren….. Wat het ook mag zijn het succes van Dierenmissies geeft ons ook hoofdbrekens.

Annerie is daar erg nuchter onder. Ze ziet een drukke periode ook meestal aankomen. Dat komt omdat zij degene is die op de sites zoals Marktplaats   de hondjes plaatst. Zij ziet ook hoeveel er dagelijks wordt gekeken naar onze hondjes en is ondertussen al aardig goed in het voorspellen van de drukte…. Ik ben wat anders en haal dan mijn schouders op. Dat is natuurlijk stom van me en een beetje struisvogelpolitiek maar ik denk maar zo, voor hetzelfde geld gebeurt er ineens wat en ligt alles opnieuw stil. Deze houding van mij werkt voor mij maar niet voor Annerie. Zij laat zich niet sussen door mijn mooie praatjes.

Jullie hebben allemaal kunnen lezen hoe er met de twee vluchten 4 hondjes naar Nederland zijn gekomen. Dat was geweldig want daardoor hadden we wat ruimte voor de hondjes die zich nog als ‘gelukkige adoptiekandidaatjes’ zouden melden.

Op dat moment hadden we buiten die vier nog zo’n 10 hondjes die op vervoer zaten te wachten. Het ging erg hard en  3 van de 7 pups hadden toen al een baasje gevonden. Tja, nu hebben alle pups een baasje gevonden en de kans dat er nog één of twee grotere honden geadopteerd zullen worden is aanwezig.  OEPS…..

Nu maken we heel vaak boekingen bij Transavia en elke keer opnieuw krijg ik dan het gevoel of ik in een soort computerspel ben beland. Je wordt geacht een heleboel regeltjes op een bepaalde manier achter elkaar af te handelen waardoor je op een volgend level kunt komen…. Terloops had ik al af en toe eens gepolst naar de mogelijheden van het vliegen maar er was niet veel meer over…. wel voor mensen maar niet voor de hondjes die dan mee moeten kunnen.. Verdorie, had ik maar beter naar Annerie geluisterd….

Nu kon ik nog maar op 1 vlucht hondjes gaan halen. Van zaterdag 3 op zondag 4 maart. Het weekend voor ons vertrek. Ik zal dan 3 hondjes halen. Candy en Aizon mogen in een kennel in het ruim en Mamy gaat in een reistas op mijn schoot mee… Dat deze vlucht weer idioot duur is laat zich raden. Het is ook de enige reden waarom er nog hondjes mee kunnen maar goed het kan even niet anders. . …

Ondertussen ben ik druk bezig om deze caravan ook weer hondjes proof te maken.  Anders dan het met de oude caravan was, is deze niet een exemplaar dat door ons van de sloop is gered dus moet alles wel een beetje met beleid gebeuren… Ach, als je me zo bezig  ziet lijkt het heel wat niet waar…

Voor de zeven flink uit de kluiten gewassen pups, Vicky, Bolita, Sisi, Domin,Tania,Kika en Roque hebben we de puppy ren bij ons. Die wordt iedere keer opgezet zodra we stilstaan. Dan kunnen ze lekker ravotten en uit hun bolletje gaan. De enige succesfactor die daarvoor van belang is, is een beetje droog weer. Het is natuurlijk niet erg plezierig als de kleintjes in de regen gaan spelen. Dan moeten we iets anders verzinnen zoals een afdakje creëren of zo… we zullen wel zien. De andere resigenootjes uit Tobarra zullen  Pecas, Nube en Lola zijn. Livai’s adoptie is helaas op het laataste moment niet doorgegaan. Hiervan is alles te lezen op de website. Natuurlijk hopen we dat we nog een baasje kunnen vinden voor dit o zo dappere en lieve mannetje dat echt een plekje heeft verdient. O ja hadden we al verteld dat onze eigen hondjes Daisy, Sally en Botas ook meegaan. hahaha…  Tuurlijk wel want die gaan steeds mee.

 

Gedurende de nacht zullen met het hele boeltje gezellig “de huiskamer” naspelen. De hondjes zullen lekker hangen op de bank of het bed, beetje TV kijken en lekkere dingetjes snoepen terwijl wij de nieuwsbrieven zullen schrijven en de mailtjes beantwoorden. Tja, zo doen we allemaal waar we goed in zijn. Om een indruk te geven waar we dan zo met zijn allen zullen uithangen zijn hier een paar plaatjes. En ja dat past allemaal heus waar. Het is alleen maar beetje oppassen waar je je voeten zet als je je wilt verplaatsen èn op een strategische manier een plekje in je bed verovert. Maar goed daar zullen jullie ook de nodige foto’s van krijgen.

Terug naar de komende vlucht.

Om de kosten te drukken zal,ik op de luchthaven blijven hangen gedurende de nacht. Het ticket was erg duur en met de taxi naar een hotelletje en dan weer terug vonden we zonde van het geld. De vlucht vertrekt van Rotterdam op 3 maart rond 17.00 uur en komt in Alicante aan rond 19.30 uur. Met een puzzelboekje en de airkennels binnen handbereik wordt dan een plekje gezocht in de vertrekhal van Alicante (niet te ver van de koffiebar). De andere morgen rond 08.00 uur zullen Piedy en Juan Carlos meehelpen om Candy Aizon en Mamy, die zij van Tobarra hebben meegenomen, in te checken. Om 10.00 uur zitten we dan in de lucht en komen we rond 12.40 uur weer aan op luchthaven Rotterdam. Waar de baasjes hun nieuwe huisgenootjes zullen verwelkomen.  Dan zit die reis er weer op en kunnen de laatste zaken regelen voor ons vertrek met de caravan die in de nacht van vrijdag op zaterdag 10 maart zal starten. Opnieuw opweg naar Tobarra met een vreemde auto en vreemde caravan… We zijn erg benieuwd hoe deze reis zal verlopen.

Voor het zover is komt er op maandag 5 of dinsdag 6 maart nog een nieuwsbrief over de reis van Candy, Aizon en Mamy…

Tot  dan….

groetjes,

Annerie en Ton
Dierenmissies.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«
»