Dierenmissies in actie rond 4 oktober Wereld Dierendag

Beste mensen,

het klaarmaken van de vele snoeppakketten voor de hondjes in het asiel Los Mejores Amgos te Spanje

Dat Dierenmissies meer doet dan alleen het bemiddelen bij adopties van hondjes en katten en het vervoeren van goederen naar asiels in Spanje, wordt meestal pas echt zichtbaar op momenten dat de wereld even stilstaat bij het welzijn van dieren zoals 4 oktober Wereld Dierendag en 4 april Wereld Zwerfdierendag.

Tijdens het mondiale stilstaan  bij het welzijn van dieren, lijkt dit het beste moment om aandacht te vragen voor de problemen van dieren die extra aandacht, zorg en liefde nodig hebben. Niemand staat er dan van te kijken als men benadert wordt, of stands met vrijwilligers tegenkomt die het beste voor hebben met dieren die elke hulp kunnen gebruiken.

 

Wat doet Dierenmissies rond 4 oktober ???

De 4 oktober traktaties

1. Dierenmissies is de actie gestart om de zwerfhonden  uit het asiel Los Mejores Amigos  in Tobarra eens te trakteren op een snoeppakket.

 

2. Deze actie heeft inmiddels en hele vlucht genomen. Veel mensen hebben op individuele basis aangegeven een snoeppakketje te willen schenken aan een hondje naar keuze.

 

3. Tegelijkertijd is er initiatief gestart van de basisschool De Vlinder in Dieren ( http://www.bsdevlinder.nl/ ) die, onder de bezielende leiding van klasssenassistente Gaby, met alle klassen van de school een flesseninzamelingsactie is begonnen om zoveel mogelijk snoeppakketten te kunnen laten samenstellen.

 

4. Voorts zal Dierenmissies vertegenwoordigd zijn in het plantencentrum Overvecht, Noordweg 143, 2548 AD Den Haag. Onze vrijwilliger Gerda zal daar iedereen graag te woord staan. Ook daar is de mogelijkheid deel te nemen aan de actie van de snoeppakketjes. Tevens is men in de gelegenheid tijdens het shoppen een kleinigheid voor de asielhondjes te kopen en dat te deponeren in de DROPBOX van Dierenmissies die bij de kassa te vinden.

 

 

De 4 oktober voorlichting

Op 4 oktober zal er op de lagere school De drie Linden te Den Haag een presentatie plaatsvinden voor de hoogste klassen. Daar zal met het nodige beeldmateriaal en levendige interactieve presentatie gehouden worden die naast handige tips  onder andere het zwerfdierenprobleem, het leven in de asielen van Nederland en Spanje, de noodzaak van adopties en castratie/sterilisatieprogramma’s onder de aandacht zal brengen.  tevens zal worden verteld wat je als kind kunt doen als je een dier in nood ziet. 

 

Tot zover……..

Annerie en Ton

«
»