De laatste voorbereidingen van de caravanreis van Yaya, Toi, Lui, Suerte en pup Selena

Beste mensen,

zakken en tassen vol voerdonaties

Dekens en zakken vol handdoeken

Het is alweer 5 maanden geleden dat we de laatste caravanreis hebben gemaakt.

Al die tijd zijn de adopties door gegaan en hebben we gebruik gemaakt van vluchten waarbij de hondjes naar Nederland kwamen. Met elke vlucht kwamen er air-kennels naar Nederland die nu ook weer mee terug moeten. Alleen als we zelf vliegen dan kunnen we twee air-kennels mee terug nemen om zo het aantal van ongebruikte air-kennels in Nederland te beperken. Maar hoe dan ook,  heel langzaam kwamen er hier steeds meer te staan en raakte de voorraad in het asiel uitgeput.

Tot de laatste dagen voor vertrek kwamen er goederendonaties binnen. Nog gauw kwam Brigitte van  van Westvliet Racket club tennisballen en handdoeken brengen en met de stapel van air-kennels die op vervoer terug wachten,  barstte ons huis inmiddels uit zijn voegen van de spullen die naar het asiel vervoerd moesten worden.  Dat de volgende caravanreis noodzakelijk werd was overduidelijk.

de stapel air-kennels die terug gebracht moeten worden

meer goederen- en voerdoanties

Nu stond de oktober reis al een tijd lang op de agenda hoor. Het rijden in de zomer heeft zo zijn beperkingen in verband met de hitte en daarom wordt in die tijd bij voorkeur gebruik gemaakt van vluchten om hondjes naar Nederland te laten komen. Er zijn van de zomer temperaturen  gemeten van 54 graden op één meter boven de grond. Tja dat zegt genoeg.  Afgelopen tijd stond het hele asiel weer onder water van de regen en stond er op de toegangsweg zo’n 50 cm water. Het is nou eenmaal een regio van extremen.

Maar nu hebben we het over de hondjes want daar gaat het om.  Het wordt een hele bijzondere reis omdat we nu voor het eerst ook er een echte vakantie aan willen koppelen. We hebben al een paar keer eerder geprobeerd een vakantie te koppelen aan een ‘hondjesreis’ maar dat werd steeds verstoord door allerlei omstandigheden.  De nieuw reis begint al bijzonder omdat al met de heen weg een andere route nemen dan we gewend zijn. Tot op heden reden we steeds over Lyon naar het zuiden maar nu gaan we via Parijs naar het zuiden om als eerste pleisterplaats aan te komen bij een “Doghotel”, Domaine La Soubraud 03330 Chirat L’Eglise France (tel 00 33 4 70 90 91 76)  in de buurt van Clermont Ferrand. De beheerders zijn Paul en Silvi en die zijn Nederlands dus dat communiceert makkelijk.  Daar gaan we met onze Daisy Botas en Sally de boel verkennen want daar willen we ook met onze extra reisgenootjes Yaya, Toi, Lui en Selena op de terugweg  even tot rust komen. Het zal een verademing zijn als we met alle hondjes een plekje hebben waar we welkom zijn.

Daisy, Sally en Botas zullen als ervaren globetrotters het voorbeeld geven.

We moeten nu eerst even de hondjes voorstellen die met ons mee zullen komen:

    pup Selena                     Toi met  spikkelneusje             Senior Yaya                        Lui (broertje van Toi)

Als laatste is ook Suerte er nog bij gekomen.

Natuurlijk zullen er nog tal van plaatjes komen van deze lieverdjes die op weg gaan naar hun Gouden mandje in Nederland.

Omdat er veel van te voren geregeld moet worden en anderen mee helpen om alles met betrekking tot de adopties goed te verlaten verlopen ontkomen we er niet aan om ons aan een planning te houden. Daarom presenteren we hier een saaie lijst die de planning vooorstelt. In ieder geval kan iedereen zo inschatten wat er wanneer tijdens de reis staat te gebeuren.

7 oktober 03.00 uur vertrek vanuit Leidschendam
7 oktober 18.00 uur aankomst in Doghotel  te Chirat L’Eglise

8 oktober rustdag in Doghotel

9 oktober 09.00 uur vertrek uit Doghotel te Chirat L’Eglise
9 oktober 19.00 uur aankomst op camping te Sant Pedro de Pescador Spanje

10 oktober 09.00 uur vertrek camping te Sant Pedro de Pescador Spanje
10 oktober 19.00 uur aankomst  Euro Camping te Oliva
Hier blijft de caravan staan tot 24 oktober.

14 oktober eerste rit zonder caravan naar Asiel Los Mejores Amigos om 4 oktober snoeppakketjes weg te brengen.

23 oktober tweede rit zonder caravan naar naar Asiel Los Mejores Amigos om Lui, Toi, Yaya en Selena te halen
23 oktober 20.00 uur met alle hondjes terug op Euro Camping te Oliva

24 oktober 10.00 uur vertrek Oliva
24 oktober 20.00 uur aankomst op camping te Sant Pedro de Pescador Spanje

25 oktober 09.00 uur  vertrek camping te Sant Pedro de Pescador Spanje
25 oktober 19.00 uur aankomst in Doghotel  te Chirat L’Eglise
26 oktober rustdag

27 oktober vertrek uit Doghotel te Chirat L’Eglise
27 oktober overnachting in Belgie plaats nog onbekend

28 oktober 10.00 uur aankomst Tilburg waar Yaya en Toi hun baasjes zullen ontmoeten.
28 oktober 16.00 uur aankomst thuis in Leidschendam.
28 oktober 17.00 uur baasjes van Lui en Selena kunnen in Leidschendam eindelijk hun nieuwe maatje in de armen sluiten… .

Zoals altijd is ook deze planning weer aan te passen naar voortschrijdend inzicht. Maar ja je moet ergens van uit gaan anders is het helemaal zo’n losgeslagen bedoening… en ach het is ook voor ons ook wel een aardige stok-achter-de-deur om niets te vergeten en overal op tijd aan te komen. Het is per slot van rekenening ook een beetje vakantie en dan ben je nu eenmaal wat ‘makkelijker..’. .

>>>>>>>>>>>>>>>>>>================<<<<<<<<<<<<<<<<<

Wat nog meer mee te nemen naar het asiel?

Tja, de 4 0ktober acties waren allen een succes geworden. Hier doen we natuurlijk graag verslag van want dat heeft direct te maken met onze reis.

De snoeppakketjes voor de asiel hondjes in het asiel Los Mejores Amigos te Tobarra Spanje.

Een heleboel mensen gaven gevolg aan onze oproep op de website om mee te doen een snoeppakketje te kopen zodat de aselhondjes in Spanje ook eens iets extra’s kregen. Zo hadden we inmiddels al 31 pakketjes die we hiernaast laten zien.  Het werden dus keurige witte bakjes en er moesten een paar alternatieve pakketjes komen op verzoek van de donateurs. Wat waren we blij dat die pakketjes af waren …… en toen

 donateur  naam hond
1 Sharon Albert
2 Sam Ulisis
3 Jessica Budha
4 Erny Asucena
5 Roos Suerte
6 Roos Chico
7 Roos Duero
8 Roos Viento
9 Fam Hietbrink pup Mar
10 Fam Hietbrink Himawari
11 Fam Hietbrink Selena
12 Gerda Rocco
13 Gerda Fala
14 Gerda Saba
15 Gerda Reina
16 Jani en Gilbert Betun
17 Jani en Gilbert Tarzan
18 Jani en Gilbert Luanda
19 Jani en Gilbert Campeon
20 Jani en Gilbert Grisa
21 Fam Romijn Negrita
22 Fam Romijn Jara
23 Mano Toi
24 Tim Bony
25 Cees Lui
26 Lotte en Piet Rayo
27 Carla Sole
28 Carla Negrita
29 Carla Sacha
30 Lotte en Piet Cairo
31 Christa Valentina

…….  leverde een mega-flessen-inzamelingsactie op de basisschool  De Vlinder te Dieren een prachtig resultaaat op. Onderwijskracht Gaby heeft hiervoor de hele school gemobiliseerd en alle groepen hebben hun uiterste best gedaan om het tot een succes te maken.  Dit betekende dat we op de valreep nogmaals 23 extra pakketjes moesten maken wat natuurlijk geweldig was.  Zoals je op de foto kunt zien is Sally al wel gewend aan al dat gedoe in huis en ligt ze ongestoord te slapen in haar mand. Er liggen zoveel verschillende zakken voer en snoepzakjes in  huis met even zoveel verschillende heerlijke geuren dat ze er totaal geen interesse meer voor heeft.

Hier onder staat het verhaaltje dat Gaby heeft geschreven over de actie bij haar op school:

Dierendag 2012 Basisschool De Vlinder in DierenIk wilde iets specials organiseren voor dierendag. Dus ik ging op zoek op internet en kwam op de site van Dierenmissies terecht. Ik zag dat voor dierendag Ton en Annerie een actie waren gestart voor het asiel Los Mejores Amigos in Spanje, waar veel zwerfhonden verblijven. Dit sprak mij direct aan. Dit zou wel eens een leuke actie kunnen zijn voor de kinderen van Basisschool De Vlinder! Mijn collega’s van Basisschool De Vlinder reageerde heel erg enthousiast. We zouden een inzamelingsactie van lege statieflessen houden. Een brief werd gemaakt voor de ouders van de kinderen. Door de hele school werden posters opgehangen voor deze actie. Er werden heel veel lege statieflessen ingeleverd! Hierdoor mocht uit iedere groep één leerling een hondje uitkiezen voor een traktatie. In sommige groepen zelf twee of drie kinderen en dus ook twee of drie hondjes!!Al deze flessen moesten gesorteerd worden. De kinderen van groep 8 van juf Eva hebben mij hier gelukkig bij geholpen. Dit was een hele klus. Want wat waren het veel flessen!!!Sommige ouders en kinderen kwamen na schooltijd nog lege statieflessen in leveren (deze lege statieflessen heb ik niet meer per klas mee gerekend, maar met het totaalbedrag)!Met juf Herma heb ik de statieflessen bij verschillende supermarkten ingeleverd. In totaal aan lege flessen voor 109,50 euro! Juf Herma vond hondje Chico zo lief, dat ze speciaal voor hem 5 euro gedoneerd heeft.  We hebben het bedrag afgerond op 125,00 euro!!!!Op dit moment vindt nog een geld inzameling plaats van alle leraren van Basisschool De Vlinder.Dit bedrag kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor medicijnen voor een zwerfhondje die het heel hard nodig heeft  in het asiel Los Mejores Amigos. Dit bedrag wordt volgende week overgemaakt!Een aantal kinderen hebben een stukje geschreven over de inzamelingsactie:Benthe groep 5:                       De actie vind ik goed. Ik vind het hartstikke goed van die mensen. En ik vind het heel zielig voor de honden.  Ik vind het goed dat die mensen de zwerfhonden hebben gered. Ik vind het wel zielig dat een aantal honden voor altijd in het asiel moeten blijven. Deze honden verdienen allemaal wat lekkers! De mensen die zo gemeen zijn geweest voor de hondjes moeten ze in de cel stoppen!Matteo groep 5:Ik vind het een goede actie! Ik vind het heel erg goed dat er voor deze honden naar Spanje wordt gereden. Ik hoop dat de honden de traktatie lekker vinden en dat ze smullen van het eten!Ik vind dat degene die de hondjes mishandeld heeft opgepakt moet worden door de politie!Ariana groep 6:Ik vind de actie fijn, want dan laat ik de honden zien dat ik om ze geef! Ik vind dat dit meer mensen moeten doen om te helpen, zodat de honden een fijn leven krijgen. Want dieren zijn net mensen, ze willen liefde, vriendschap en zich thuis voelen.Ik vind de mensen die steeds heen en weer naar Spanje rijden beloond moeten worden. Ik wil dat deze zielige hondjes snel een baasje krijgen die voor ze zorgt. Ik hoop dat veel mensen een huisdier hebben en dit huisdier goed verzorgen!

 Groep Naam leraar Naam   hond(en) Aantal   statiegeldFlessen Totaal   aantal hondjes:
Groep   1-2a Juf Ida Tarzan 31 1
Groep 1-2b Juf Jacqueline
Meester Jan –Willem
Saba 37 1
Groep 3a Juf Astrid
Juf Monique
Jara
Luanda
47 2
Groep 3b Juf Mayke Ternura 24 1
Groep 4 Juf Julia Campeon
Landa

Sole
60 3
Groep 5 Juf Dorethe
Juf Anita
Suerte 33 1
Groep 6 Juf Riekie
Juf Mirte
Chikutin
Bimbo
Himawan
71 3
Groep 7 Juf Renee Billy
Beau
Pup Mar
73 3
Groep 8 Juf Eva Duero
Negrita
40 2
  Juf Herma Chico 5 euro 1

(Indien een hondje twee pakketjes toebedeeld krijgt dan zal één van de pakketjes gegeven worden aan een hondje dat nog niets heeft.) 

Alle kinderen van basisschool De Vlinder zijn blij, dat door deze actie veel hondjes een traktatie krijgen in het asiel Los Mejores Amigos!

Gaby Zweers

Onderwijsassistente Basisschool De Vlinder

 

De presentatie op de De Drie Linden

Ook de 4 oktober presentatie op de basisschool De Drie Linden te Den Haag was een succes.  Lotte, die zelf 3 hondjes heeft waarvan er twee uit het asiel in Spanje komen, had met meneer Louis afgesproken dat ik daar een praatje kon houden voor de hoogste klassen. Lotte was gezellig meegegaan en kon zien hoe dat ik het er vanaf bracht.

Het werd een leuke interactieve gebeurtenis. Opvallend was hoe mondigde kinderen zijn en hoe goed ze een situatie kunnen inschatten wanneer er een basis aan  info wordt gegeven. Nimmer zullen deze scholieren hetzelfde denken over zwerfdieren en ze zullen immer een kritische blik hebben als ergens dierenleed dreigt. We kunnen alleen maar hopen dat ze zullen onthouden wat ze er tegen kunnen doen. Wellicht wordt er nog eens in de klas over gesproken. We hebben de powerpoint presentatie bij meester Louis  achtergelaten in de hoop dat er nog eens naar gekeken wordt of zal dienen als onderwerp van discussie.

 

De stand bij plantencentrum Overvecht in Den Haag

Maar er was natuurlijk ook nog meer op 4 oktober te doen. Onze vrijwilligster Gerda nam de honneurs waar voor Dierenmissies in het plantencentrum Overvecht aan de Noordweg te Den Haag.  Die begon de dag met een hondenontbijt en daar sloot Dierenmissies prima bij aan. Gerda, die halverwege de dag nog gesteund werd door haar moeder, heeft onze kleuren met verve gedragen. Op een gedreven manier voorzag ze de bezoekers van informatie over al het werk dat Dierenmissies doet.  Bezoekers hebben zich betrokken getoond bij het werk van Dierenmissies en hebben voer en speeltjes gedoneerd in de ‘drop box’. Hiervan is plaatje opgenomen op onze goederen donatiepagina . Daarnaast is er zo 30,70 euro opgehaald met de collecte bus. Zie de middelen doantiepagina  We danken alle mensen  natuurlijk hartelijk voor hun steun.

Nadat op 5 oktober Linda met haar hondjes grote Jax en kleine Sjors was geland op Schiphol en we de air-kennel die wij vervolgens meenemen naar Spanje, van haar hadden overgenomen, was dit de laatste actie die we moesten verrichten voordat we kunnen vertrekken.

Klaar voor de reis

De afgelopen dagen zijn belachelijk druk geweest. Nu ben ik wel lekker bezig geweest en dat kan ook iedereen lezen maar Annerie heeft tussen alle normale voorbereidingen van de reis door, zoals het inpakken van de eigen reisspullen, het doen van de nodige inkopen, het weer bewoonbaar maken van de caravan,  ook nog  op het laatste moment 10 extra wassen gedraaid om de zakken vol met handdoeken die we net hebben gekregen, schoon mee te kunnen nemen. Daarnaast heeft ze ook de bijna 60 snoeppakketjes samengesteld, de contractjes voor de laatste adopties klaar gemaakt. Kortom het is begrijpelijk dat arme Annerie is al doodop voor we vertrekken. Dat terwijl de reis er in het begin zo relaxt uit zag. Immers nog geen twee weken geleden zouden we nog maar met twee adoptiehondjes naar Nederland komen, hoefden er geen extra maatregelen genomen te worden voor deze reis, konden we er gerust met onze eigen hondjes een heerlijke vakantie van maken… Tja nu zijn dat er toch weer 5 geworden. Begrijp ons goed dat we dit geweldig vinden want daar doen we het ook voor. Het enige verschil is dat we nu tegen het eind van de reis het interieur van de caravan danig aan moeten passen. Een paar kleine hondjes kunnen makkelijk mee in een paar kleine benches. Nu er 4 kleintjes en  Suerte (een grote herder) mee komen moet de boel behoorlijk worden veranderd.  Hierdoor moet nu ook een heleboel extra worden meegenomen  terwijl we allang aan het maximum gewicht van de caravan zitten.

Drie honderd kilo voer voor het asiel hebben we nu achter in de auto liggen. We hopen hiermee het overgewicht van de caravan te beperken. Dit gaat natuurlijk ten koste van de verblijfsruimte van Daisy, Sally en Botas en daarom hebben we de boel afgedekt met een dekbed zodat er ook nog bovenop gelegen kan worden. We hebben gezien dat met name de kleintjes Sally en Botas het leuk vinden om ergens op te klimmen en zo onderweg naar buiten te kijken. Wat toch als extra ballast in de caravan vervoerd zal moeten worden zijn houten bodemplaten waar de benches op vast worden gezet, 4 flinke draadbenches, 8 grote airkennels, gereedschap, bevestigingsmaterialen….  tja…… we hebben maar besloten om de hele weg alleen berg afwaards  te rijden….

Dan is het nu zaterdag 6 oktober. De gasflessen werden voor het laatst gevuld en de caravan staat weer voor de deur. Toch nog, meer even voor de zekerheid, onder stroom gezet, vers water in de tank laten lopen en de laatste bederfelijke etenswaren worden in de koelkast gezet. Tja, over een paar uur zullen we vertrekken. Dan hoeven we alleen nog de hondjes en de thermoskan met koffie in de auto te zetten…. Voordat het zover is gaan we nog even een paar uurtjes pitten. Rest ons nu nog om deze nieuwsbrief te versturen en dan hopen we de volgende te kunnen versturen als we in Oliva zijn aangekomen. Daarin valt te lezen hoe we het verblijf in het Doghotel hebben ervaren. We kijken uit naar die plaats want het zou voor ons, en we denken voor veel reizigers, een ideale tussenstop of vakantieverblijf voor langere tijd zijn…

Ok… dan is het nu tijd om op de “zend-knop” te drukken … pffff…

 

groetjes en tot later…

Annerie en Ton

 

 

 

 

 

«
»