Dierenmissies Weekjournaal van 10 april 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met Wereld zwerfdierendag, heeft de penningmeester weer zijn best gedaan, vertelt de politie over de in beslagname van labradors bij een broodfokker, leren we Bayleys kennen,  zijn er weer giftige frikandellen en hebben we het reisverslag van Deisy, Fanta, Cloe (Fay), Kory (Jeudi) en Moira. In de column laten we zien dat ook hondjes poepies kunnen laten en ide (on)zin van de week zien we een tomtom voor fikkie. Voorts hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…


– 4 april 2022 Wereld Zwerfdierendag
– Met dank aan onze penningmeester
– Politie laat het volgende weten: Groot aantal labradors in beslag genomen in Tienhoven
– Kennismaken met Bayleys 
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Giftige frikandellen
– Het reisverslag van Deisy, Fanta, Cloe, Jeudi en Moira
Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Leuk filmpje: leuke hondenfragmentje
– Berichten van baasjes over: Milka, Noa & Quin & Eevee, Bros & Albert, Guusje, Soof
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Het is ook net een mens hè … die hond… !!!
– De (on)zin van de week: hondje met moderne techniek
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

Afbeeldingsresultaten voor internationale zwerfdierendagMaandag 4 april 2022 Wereld Zwerfdierendag

.

Op 4 april is het ‘Wereld Zwerfdierendag’ (Stray Animals Day). Wereldwijd zijn er ruim 600 miljoen honden en katten zonder tehuis. Vooral in het buitenland leven deze dieren in veel slechtere omstandigheden. Op deze dag wordt er wereldwijd opgeroepen tot medeleven en liefdadigheid voor deze hulpbehoevende dieren.

Ook in Nederland zijn er zoals in de rest van de wereld zwerfdieren te vinden. Jaarlijks vangen dierenasiels bijvoorbeeld in Nederland 35.000 zwerfkatten op, 5000 daarvan gaan terug naar hun eigenaar.

Jaarlijks importeren/adopteren Nederlanders, al dan niet via ter goeder trouw opererende stichtingen, duizenden zwerfhonden vanuit het buitenland. De KNMvD-dierenartsen bepleiten voor alle honden (verplicht) en katten registratie en identificatie (“chippen”). Daarmee is het mogelijk om zwerfdieren weer terug te brengen bij hun eigenaar.

Het is belangrijk alleen dieren van uit het buitenland te adopteren via gerenommeerde organisaties. Zij doen er alles aan om te voorkomen dat dieren uit het buitenland besmettelijke ziekten bij zich dragen en dat ze goed gesocialiseerd zijn anders kunnen er problemen in het nieuwe gezin ontstaan. Dat brengt het risico van teleurstelling met zich mee en beperk je op maximale wijze medische kosten.

Ben je opzoek naar een nieuwe huisgenoot? Koop geen hond of ka maar adopteer er een. Laat fokkers links liggen want er zijn meer dan genoeg honden en katten op de wereld waar je uit kunt kiezen.

Maar jij als dierenliefhebber of diereneigenaar kan natuurlijk nog meer betekenen.

Hieronder een paar tips!

  • Gebruik social media en verspreid dat het vandaag ‘Wereld zwerfdierendag is’.
  • Ga naar jouw plaatselijke dierenopvangcentrum en vraag wat je kan betekenen.
  • Maak een selfie met je hond en/of kat waarvan het een zwerfverleden heeft gehad en post deze op je social media met de hashtag #strayfie
  • Word lid van een organisatie die zich inzet tegen zwerfdieren

Alle kleine beetjes helpen!

.


.

Met dank aan onze penningmeester Stefan. 

.

Ook dit jaar heeft onze penningmeester Stefan weer, in de drukste tijd van het jaar voor een accountant, zijn best gedaan om de cijfertjes op een rijtje te zetten voor de Financiële verantwoording van 2021 van Stichting Dierenmissies.
Bij deze dus Stefan hartelijk dank !!!

.


.

.

Dinsdag 5 april 2022  

.

.

Meldpunt 144

Groot aantal labradors in beslag genomen in Tienhoven.
Bij een broodfokker in Tienhoven heeft de dierenpolitie na meldingen bij #144 een groot aantal honden in beslag genomen. De gefokte honden bleken achteraf regelmatig gezondheidsproblemen te hebben. Dit waren met name huidproblemen, gedragsproblemen, heupdysplasie of elleboogproblemen.
Politie Midden Nederland heeft op hun YouTube kanaal een video gedeeld over de actie. De dierenpolitie kreeg hierbij ondersteuning van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID).
Vermoedt jij dat een fokker zijn of haar dieren mishandeld of verwaarloosd? Of heb jij een puppy gekocht die achteraf ziek bleek te zijn? Neem dan contact met ons op via nummer #144.

.

.

.


.

.

Woensdag 6 april 2022.

.

Kennismaken met Bayleys

.

Het hondenras dat  “Bloedhond” wordt genoemd is zo ongelooflijk misleidend. Het is geen valse hond maar heeft een super neus. Een neus die vroeger gebruikt werd om en bloedspoor te vinden en te volgen. Het zijn ongelooflijk mooie honden met een beetje eigenwijs en aanhankelijk  karakter. Natuurlijk willen die honden onder het wandelen graag de neus gebruiken maar zorgen vrijwel nooit voor problemen. Als je wilt kun je ook zijn speurkwaliteit ten nutte maken maar het zijn ook geweldige gezinshonden. Na deze inleiding willen we graag kennis laten maken met Bayleys.

 

Dit is Bayleys, reutje, geboren 2015, Bloedhond, 30 kg. Woont in de opvang bij Noemi in Catalunya. Karakter: tikje verlegen in het begin maar gauw aanhalig en erg sociaal en speels. Lief voor kinderen. Een hond die behept is met een super neus die hij altijd zal gebruiken.

.

.

Achtergrond: Deze prachtige 7-jarige hond is in december 2021 in het asiel aangekomen💔 hij is op straat gevonden met een chip maar er is nooit iemand teruggekomen voor hem 😟 Hij was erg verdrietig en zo verdrietig zelfs dat toen hij uit de kooi kwam, hij amper wilde lopen en snel terug wilde. We weten niets van zijn verleden, en we weten ook niet of iemand hem ooit een beetje liefde heeft gegeven… want in zijn ogen zagen we alleen maar verdriet 😔 Dat hij ooit in het verleden een pijnlijke ervaring mee heeft moeten maken aan zijn rechter oor is duidelijk want daar mist hij een stukje van. Overigens is dat voor hem geen gevoelig/pijnlijk plekje voor hem hoor. Voor deze veteraan willen we iemand vinden die hem laat zien dat niet alle mensen hetzelfde zijn en dat hij nog kan ervaren wat de warmte 🔥 van een thuis is, is voor ons een doel op zich.

Nu zit hij in een opvang in Spanje die hem niet lang meer zal kunnen houden vanwege komende komende vakanties en we willen niet dat hij teruggaat naar de kennel. De opvang met liefde en warmte heeft zijn karakter 100% veranderd, hij heeft zijn hart geopend 💗 en heeft ons een zeer aanhankelijke en speelse hond laten zien. Hij is nog enigszins onafhankelijk van karakter maar zijn gezicht is meer ontspannen en hij begint te genieten van de vrijheid. Hij is sociaal met reutjes en teefjes, hij leeft met hen zonder PROBLEMEN 😃 Als hij loopt trekt hij niet aan de lijn maar het is een grote sterke hond die onderweg af en toe graag even een eigen snuffelrichting kiest. Hij is ook immers niet voor niets een bloedhond. Als we voor hem een baasje zouden vinden die het leuk zou vinden om met hem op een speurcursus te gaan, dan heb je één van de beste cursisten die er bestaat.

.

.

.

 


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

 

Bezoekadres:

Kalf 186A

1509 BB Zaandam

 

.

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne.

Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren .

ONLINE RESERVEREN Klik hier

.

.

.

Alexander

 

Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.


Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies.

.

.

.


.

<<advertentie>>

. . Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 7 april 2022
.

Giftige frikandellen.

🐶🐈DIERENBEZITTERS OPGELET! ⚠️
Op 5 april in de avond zijn er bij de politie diverse meldingen gedaan door inwoners rondom het Bothaplein in Wassenaar.De inwoners troffen frikandellen met een mogelijke schadelijke substantie aan op straat.
Uit het voorlopig onderzoek is vandaag gebleken dat de substantie schadelijk is voor zowel mens als dier. De politie vermoedt dat het om doelbewuste actie gaat. Zij vragen een ieder daarom extra alert te zijn. Mogelijk zijn het niet alleen frikandellen maar ook andere etenswaren.Dierenbezitters wees alert: Let er tijdens het wandelen goed op dat uw hond niets opeet.Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek en het vinden van de dader (bijv. camerabeelden). Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Wassenaar via 0900-8844. Liever anoniem: 0800-7000.

.


.

Vrijdag 8 april 2022.

.

Afbeeldingsresultaten voor A&V Pet transportVandaag mogen de hondjes plaatsnemen in de trailer bij Vince en Amber. Hiermee begint hun reis naar Nederland. De reis van het transport was vanmorgen al vroeg begonnen.
Vanaf 06.00 uur werden de eerste poezen geladen van de stichting Little tigers. Na diverse stops in Malaga en Granada voor hondjes en poezen kwamen ze rond 12.30 uur aan bij de opvangplaatsen van Marie Jose en Elena om Deisy, Cloe, Fanta, Kory (Jeudi) en Moira in te laden. Vanaf dat punt zou er nog maar 1 tussenstop zijn en dat zou in België zijn en daarna zou er door gereden worden naar Utrecht.
Rond 20.30 uur kregen we het bericht dat ze zojuist de Franse grens waren gepasseerd en dat alles gesmeerd verliep. Bij de grens hebben de dieren hun diner gekregen. Nu werd het zaak om kilometers te maken. Hun aankomsttijd in Utrecht werd geschat tussen 10.30 en 11.30 uur. Ons restte niets anders dan de nacht in te gaan wetende dat Vince en Amber met de beestjes onderweg waren.

 

 


.

.

Zaterdag 9 april 2022.

.

Het is 05,30 uur als we van Amber en Vince het volgende berichtje krijgen:

We zijn net Parijs voorbij
Aankomsttijden:
Rumst Begie : 8:45
Utrecht tussen 10:30 en 11:00

We merken op dat de geschatte aankomsttijd al nauwkeuriger is geworden. Natuurlijk zijn ook nu weer de baasjes hiervan op de hoogte gebracht. Dat was geweldig. De reis was blijkbaar bijzonder voorspoedig gegaan en nu konden we richting Utrecht begeven om bij de aankomst van de lieverds te zijn.

Om 09.30 uur krijgen we het berichtje:

Onderweg naar Utrecht.
aankomsttijd 10:30

Als ik net op de aankomstplaats ben aangekomen zie ik daar ook Miranda (onze steun en toeverlaat voor de contacten met de diverse asielen in Spanje), en Jolien van Stichting Lamoja die ook voor de aankomst van een hondje daar is.

file bij Vianen

Net als dan lijkt dat er niets meer fout kan gaan kregen we iets voor 10.3o uur toch nog een berichtje dat ze in de file stonden bij Vianen.

Amber en Vince arriveren met de honden en poezen.

Gelukkig was dat nog geen 10 km van de aankomstplaats af maar toch was dat even schrikken.

.

Even later bleek de file mee te zijn gevallen want precies om 10.31 uur zagen we de trailer de weg naar Happy Roedel oprijden.

.

.

.

.

.

.

Jolien lette even op Fanta.

Toen kwam het moment van uitladen.

Fanta kwam als eerste van de vijf uit de trailer. Omdat baasjes Sandra en Paul nog twee dagen in het buitenland waren namen hun dochter en zoon de honneurs waar om Fanta in ontvangst te nemen. Toevallig kwam Fanta als eerste uit de trailer en waren Yannick en Naomi nog niet gearriveerd maar dat gaf niets want Jolien zou zolang even voor Fanta zorgen. Fanta had het gelijk helemaal naar de zin en schaamde zich helemaal niet om languit gaan liggen om zo op de buik gekriebeld te worden.

.

.

.

.

Toen was Deisy aan de beurt. Toen we haar uit de trailer tilden moest ze alles even goed in haar opnemen en toen nam haar nieuwsgierigheid de overhand.

Inge en haar dochter gaven haar direct een knuffel en daarmee had ze haar baasjes gevonden. Als ze even later een stukje lopen is het of ze nooit een ander baasjes had gehad. Nog even na praten met Miranda  is geen probleem. Geduldig blijft ze wachten … alsof ze weet dat er over haar gepraat wordt…

.

.

.

.

.

.

Cloe die de nieuwe naam Fay kreeg, kreeg onverdeelde aandacht van Sonja en haar zoon Maarten. Dat was wel even wennen want tot nu toe moest in haar leven aandacht altijd gedeeld worden. Fay had gauw door hoe alles in zijn werk ging en vond alles best. Als we over een reislustige dame mogen spreken….  Nu mag ze even uitrusten want zo meteen begint haar reis naar haar definitieve woonplaats die in Frankrijk ligt. Gelukkig vindt ze autorijden niet erg en gaat deze reis  natuurlijk heel anders dan in de trailer.

.

.

.

.

.

.

Jeudi (Kory) vond het uit de kennel komen eerst best spannend. Terwijl in de trailer haar het tuigje werd aangedaan, konden we net zien dat ze een kwispelende staart had. Ze liet zo zien dat niets een nieuw leven in de weg stond. Huub en Emmy gaan haar lekker verwennen. Ze missen hun recent overleden Sirah nog steeds maar we weten zeker dat Jeudi hun leven met leuke nieuwe ervaringen zal verrijken. Dat Jeudi niet bepaald mensenschuw is blijkt maar als Miranda ook nog afscheid van haar neemt. Hoe meer aandacht hoe leuker het is …

.

.

.

.

.

Inmiddels waren ook Yannick en Naomi gearriveerd en hadden zij zich over Fanta ontfermd. Nou die kreeg meteen de royal treatment. Lekker de tijd nemen om de behoefte te laten doen, wat te drinken en ondertussen veel kroelbeurten. Je kunt aan Fanta zien dat ze zich ook helemaal in haar element voelt.

 

 

 

.

.

Janna, het baasje van Moira, kon door onvoorziene omstandigheden niet op tijd op de aankomstplaats zijn.

.

Ondertussen zorgde Miranda ervoor dat Moira niet de aandacht zou mislopen die ook zij zo had verdient toen de reis naar Nederland was volbracht. Gelukkig kon er met Miranda elders een afspraak gemaakt voor de overdracht van Moira.

.

.

.

.

.

Zo kwam het dat uiteindelijk Moira nog als eerste haar definitieve huisje zou betreden. Daar werd haar nieuwe tuigje gepast en kon ze heel even uitrusten. Want kort daarna moest ze ook het speelgoed uitproberen.

.

.

.

.

.

.

.

.

Even later kregen we al een berichtje over Fanta die ook haar plekje in haar huis had gevonden.

Eerst samen met Yannick zitten…

Dan bij Yannick zo gaan liggen dat hij de buik kriebelt…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Fanta heeft het voor elkaar dat de oude man op zijn kussen ligt en zij in de comfortabele mand.

Maar gewoon even poseren met een speeltouw…  ach dat kan er vandaag ook nog wel bij…

.

.

.

.

.

.

Ondertussen mag Jeudi met bazinnetje Emmy haar nieuwe buurt verkennen. Jeudi is nog geen jaar oud dus die heeft nog energie voor tien.

.

.

.

.

.

Nog bang. Wel een beetje geslapen in de auto naar Maastricht. Ze heeft al iets gegeten. En dus al een beetje gewandeld. Het gaat helemaal goed komen met dit super lieve hondje.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Fay (Cloe) is onderweg naar haar adres in Frankrijk. Natuurlijk horen daar de nodige stops bij want zoals gezegd gaat deze reis anders dan met Pet Transport.  Haar baasjes laten weten dat ze het erg goed doet. Fay is dus ook net als de anderen een ware ambassadrice van Dierenmissies…
.

.

.

.

.

.

.

Deisy moe van de reis en is door alle emoties in de auto even in diepe rust verzonken.

Eenmaal thuis tijdens een wandeling met drie andere labradors even modderslootje gepakt.

.

.

.

.

.

.

.

.

En dan vragen we ons af of ze ooit een mand heeft gehad.

Het zou ons niet verbazen als dit de eerste keer is dat ze een mand voor zichzelf heeft…..

.

Tja dan moet je het voordoen……

.

.

en als ze het begrepen heeft dat de mand echt voor haar is …

dan  zal ze er dankbaar gebruik van maken…..

.

.

.

.

.

.

.

Laat in de avond is ook Fay aangekomen op haar eindbestemming en maakt ze kennis met de man van Sonja die ze verliefd aankijkt.  Nu mag ze echt uitrusten en genieten van de Franse lucht.

.

Eerst even gaan slapen want niet alleen Fay maar ook haar baasjes zijn aan rust toe.

.

We wensen natuurlijk ook Fay en haar baasjes samen een fantastische tijd toe.

.

.

.

 


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 10 april 2022

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen..

..


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ? 

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

 

 

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ.
Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage.
Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..??
Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Weer leuke hondenfragmentjes…

 

 

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.

.


.

.

Michelle, baasje van Milka, gunde ons een kijkje op de verjaardag van Milka …

.

Heej lieve mensen!
Afgelopen 1 april (en da’s geen grap maar wel leuk!😃) vierde ik samen met m’n ouwe “dibbus” Gabber, de 4de verjaardag van onze Milka !🥳🐕

.

.

.

.

.

.

.

Heerlijke traktatie voor de jarige Milka ! ‘T is en blijft een blije hond!

.

.


.

.

Carolien, baasje van Guusje, deelde met ons deze foto…

 

En soms is een roze fluffie dekentje precies wat je nodig hebt….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Alba en Donnella, baasjes van Albert en Bros, stuurden deze foto’s

.

Links doet Bros zijn best om mooi te zitten.

.

.

.

Rechts de nieuwsgierige Albert.

.

.

.

.

.

.


.

.

Dymphy, baasje van Soof, stuurt ons dit heerlijke filmpje…

Jip en Soof zijn beste maatjes. Jip speelt met Soof die vooral graag op haar buik wordt gekriebeld

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS  

.

De 4-kanten column van Ton

Het is ook net een mens hè … die hond… !!!

Nee ik heb geen last van “writers-block”. Gelukkig zijn er onderwerpen genoeg om een mening over te hebben. Wat wel elke keer een uitdaging is om het onderwerp te laten zijn dat iets met onze dieren te maken heeft. Maar dan blijkt weer dat onze hondjes zo verweven zijn in ons dagelijkse leven dat er altijd wel een link bestaat.

 

 

.
Of het nu te maken heeft met een sociale structuur in onze maatschappij, orde en veiligheid, gezinsaspecten, het leven op de beurs, ruimtereizen, …. je kunt het zo gek niet verzinnen en er is wel een twist aan een verhaal te geven waardoor je ons trouwe huisdier een rol kunt geven in vrijwel elk onderwerp. Dat is niet zo gek natuurlijk want of we hebben als mens zelf opzettelijk de hond een bepaalde rol laten spelen in de geschiedenis, of we kunnen ons bijna één op één spiegelen in het gedrag dat we portretteren, of herkennen we karaktereigenschappen van hele groepen mensen die naadloos passen in het leven binnen een roedel. Kortom ik kan geen onderwerp voor een column bedenken waar de hond niet in voor zou kunnen komen.  OK…. misschien getuigen mijn hersenspinsels van een zekere degeneratie door de leeftijd en of een lange omgang met dieren maar ja, zelden of nooit heb ik het tegendeel bewezen gezien. Het is misschien een leuke uitdaging voor de lezers om dit op de proef te stellen. Ach ik neem de uitdaging graag aan.
.
imagesAI6ZD7J1Of we het nu willen of niet je kunt niet om een hond heen. Dat ondervond ook het multi talent Chantal Janzen. Met haar charmante verschijning stelde ze zich kwetsbaar op in haar programma waarbij ze een dag lang met een BN’er optrok en daar ook een nachtje bij bleef slapen. Zo mochten we zien dat ze bij de illusionist Hans Klok de nacht doorbracht. Hans had een klein hondje dat zijn trouwe metgezel was, overal mee naar toe ging en dus ook bij hem in bed sliep. (zoals lezers weten komt dat bij ons in ieder geval helemaal niet vreemd over). Gedurende de scène voor het slapen gaan kwam ter sprake dat zijn kleine vriend wel eens een poepie had gelaten in bed. Chantal trok een gezicht van afschuw maar dat zal ook best wel een beetje gespeeld zijn. Het hoorde ook een beetje bij de persoon die zij daar speelde. Of een poepie laten in bed zo iets bijzonders is. Nee, ik vraag u niet om daar publiekelijk voor uit te komen hoor al is niets ons mensen vreemd. Als dat niet iets herkenbaars zou zijn, waarbij automatisch valse schaamte de lachspieren prikkelt, dan kan ik, met dank aan Geer en Goor, nog wel een TV programma bedenken waar miljoenen mensen met genoegen naar keken en hartelijk om moesten lachen.
.
Waarom het iets ‘natuurlijks’ is waarvoor we ons niet hoeven te schamen? We kunnen er namelijk helemaal niets aan doen want flatulatie (gasvorming) komt in het maagdarmkanaal en gebeurd automatisch door:

  • Het inslikken van lucht. Elke keer als we slikken, komt er ook een kleine hoeveelheid lucht mee naar binnen.
  • Gasvorming door de darmflora. De darmflora is een verzamelnaam voor alle bacteriën die zich in de darm bevinden.
  • De bloedsomloop. Een heel klein deel van het gas is afkomstig van de bloedsomloop. Gas wordt vanuit het bloed afgegeven aan de darm en ook weer door de darm afgegeven aan het bloed.
    .

Natuurlijk kan het soort voedsel dat we eten wel van invloed zijn op de hoeveelheid gasvorming. Of we nu willen of niet, per dag laten wij (en ook uw hond) gemiddeld zo’n 10 keer een windje en meestal merken we dat niet eens.

Sorry dat het deze keer weer over iets ging dat we eigenlijk liever niet willen horen…

.

.


. .<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 5,8 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

.

.

.

.

.

Ach kom nou…

De stok ligt recht voor je ….

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

.

King van 1 mei tot 3 juli 2022

Arie en Sara van 15 tot 27 mei 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ian en Babs van 14 mei tot en met 22 mei 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

Ian en Babs van 15 juni tot 1 juli 2022

Lynn van zondag 17 juli t/m 15 aug 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Lizzy vanaf 27 juli 2022 tot 21 aug 2022

Arie en Saar van 11 september tot en met 29 september 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

.

«
»