Dierenmissies Weekjournaal van 10 januari 2021

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

Deze week beginnen we met de gevolgen van een idioot met vuurwerk, krijgen we een voorbeeld om de intensieve veeteelt te beteugelen, moeten we ons schamen dat verwaarlozing ook in Nederland voorkomt, kregen we veel mooie foto’s van geadopteerde hondjes, zien we het voorstel voor langer verbod op houden van dieren voor dierenbeulen, blijken huisdieren niet coronaproef en proberen we weer de politie te helpen met tips van het publiek. De column gaat deze keer over de nimmer aflatende handel van puppies uit Hongarije en in de (on)zin van de week zien we dat een pup slaapt in een winkelagentje. Natuurlijk hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Speciaal opsporingsbericht: Vluchtbegeleiders gezocht
– Dat klote vuurwerk
– De stop van intensieve veehouderij rechtens afdwingen kan dat ?
– Transport van Maxi mogelijk uitgesteld.

– Verwaarlozing van honden ook in Nederland...
– Ton’s verjaardag is niet ongemerkt voorbij gegaan.
– Maximaal 10 jaar houdverbod na dierenmishandeling 

– Eén op de vijf katten raakt besmet bij coronageval binnen huishouden
– Stevie’s World (advertentie)
– Leuk filmpje: wat een redding van een zwervertje doet
– Politie vraagt om uw hulp om daders te vinden van
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Bonita en Archie zijn geëmigreerd… 
– Kennismaken met Lizzy

– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Nieuw dieptepunt in illegale hondenhandel.
– De (on)zin van de week gaat over:  Laat mijn baasje maar boodschappen doen, ik trek mijn plan…
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

LET OP !!!!  we zoeken weer vluchtbegeleiders …

Door de anti-Coronamaatregelen die internationaal zijn geïmplementeerd, wordt er tijdelijk niet of slechts zeer beperkt gevlogen. Hierdoor was het extra moeilijk om vluchtbegeleiders te vinden. Maar de hondjes die een mandje hebben gevonden in Nederland willen dan natuurlijk wel graag verenigd worden met hun nieuwe baasjes.  Dus vliegt u met Transavia of KLM van Barcelona naar NL en wilt u de cruciale factor zijn voor het geluk van de lieverds die een baasje in Nederland hebben gevonden ? Meldt u dan aan en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271.

.KLIK op de foto hier links !!!!!!!!
en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

Maak als vluchtbegeleider deel uit van de
International Cooperation for Animal Rescue & Relocation
.
.

.

.


.

De week van dag tot dag:

.

Maandag 4 januari 2021 
.

Dat klote vuurwerk…

De kop: “Paard niet meer te redden nadat jongen grondtol gooide: ‘Praat over gevaar vuurwerk’ prijkte op een bercht van Hester Ramaker va RTV Utrecht.

“Dit is intens verdrietig natuurlijk”, zegt de eigenaar van Pensionstal de Paardenstek in Eemnes tegen RTV Utrecht. Het paard stond daar gestald. De eigenaar zette het bericht over het voorval op de Facebookpagina van het pension. Dat is intussen meer dan duizend keer gedeeld. “Het heeft enorme impact op ons. Dat zo’n energiek paard in een flits zo gewond is, zoiets verwacht je niet.”

Geen stap meer zetten
“Onze klanten rijden wel vaker door het dorp om in natuurgebied te komen”, vervolgt hij. Dat deden de ruiters vorige week maandag ook, tot er plots vuurwerk over een schutting werd gegooid door een jongen. Een grondtol, een lichte vuurwerkvariant die rondjes draait op de grond, belandde vlak voor de paarden en spatte met een luide knal uit elkaar. Daardoor sloegen de paarden op hol. De dames op de paarden konden zelf ongedeerd afstappen, maar het gevallen paard wilde geen stap meer zetten. Uiteindelijk is het paard met een transport naar het pension gebracht. Daar bleek dat het dier inwendig letsel aan het linker achterbeen had. Met zware pijnstillers werd besloten om de blessure een aantal dagen aan te kijken.

“In eerste instantie waren we positief gestemd, maar na een paar dagen zagen we geen enkele vooruitgang”, vertel de eigenaar van het pension. “De dierenarts heeft toen een röntgenfoto gemaakt.” Daarbij kwam er onherstelbare schade in het kniegewricht aan het licht. “De prognose van de dierenarts was duidelijk, er was geen kans op genezing. We hadden dus geen andere keuze dan het paard in te laten slapen. Het is niet dierwaardig om een paard dan zo te laten leven. Kippenvel, dat hebben wij nog steeds.”

 Het been van het paard was van binnen verbrijzeld

Het been van het paard was van binnen verbrijzeld | Foto: Pensionstal De Paardenstek

Kinderen informeren over vuurwerk
De eigenaar zette het bericht op Facebook in de hoop dat ouders het met hun kind(eren) hebben over vuurwerk en hoe gevaarlijk het is. De gooier van het vuurwerk en zijn ouders zijn nog steeds diep onder de indruk van wat er is gebeurd, vertelt hij. “De jongen had zich niet gerealiseerd dat dit het gevolg van zijn daad zou zijn. Ook al was het vuurwerk uit de lichte categorie, het had ook in een kinderwagen kunnen vallen. Maar kinderen weten ook niet alles en kunnen situaties niet zo goed inschatten als volwassenen. De jongen heeft er samen met zijn ouders alles aan gedaan om ons te helpen nadien, bijvoorbeeld met verzekeringen. Het paard komt er niet mee terug maar hij is wel genoeg gestraft zo en zal het waarschijnlijk nooit meer doen.”

“De reden dat ik de boodschap op Facebook zette, is om te laten weten dat er veel mensen zijn met honden of paarden die intens bang zijn voor vuurwerk”, besluit de eigenaar. “Ik vroeg mensen het te delen. Niet om een knauw te geven naar de jongen en zijn ouders, maar om ervoor te zorgen dat ouders hun kinderen goed informeren over de gevaren van vuurwerk. Elke paardenliefhebber spitst zijn oren bij het lezen van dit bericht en dat is de bedoeling. Hopelijk blijft zo mens en dier in de toekomst veel leed bespaard.”


.

.

Dinsdag 5 januari 2021 

.

De stop van intensieve veehouderij rechtens afdwingen kan dat ?

Zouden we een rechtszaak kunnen beginnen tegen de overheid om in Nederland met intensieve veehouderij te laten stoppen ?
De intensieve veehouderij is een enorme veroorzaker van broeikasgasemissies. Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties is de veestapel verantwoordelijk voor 14,5 procent van de totale uitstoot van broeikasgassen. Verder is de intensieve veehouderij een broedplaats voor nieuwe pandemieën, de oorzaak van ontbossing en gaat de veesector hand in hand met enorme wreedheid tegen dieren.

In England gaat men ons voor om te laten zien dat het het kan… Klik op de afbeelding om het hele artikel te lezen…

 

.

.


.

Transport van Maxi mogelijk uitgesteld.
.
Maxi, die Brad gaat heten en op dit moment op vervoer naar Nederland wacht, moet mogelijk iets langer wachten. We hebben ons gericht op een wegtransport waarbij de aankomst in Nederland op 23 januari zou plaatsvinden. Nu kregen we te horen dat er nog slechts 9 hondjes op dit transport een plekje hebben gereserveerd. Dat betekent dat het transport mogelijk wordt uitgesteld omdat het voor de vervoerder niet mogelijk is om voor zo weinig hondjes de rit te maken. De Covid ellende werkt ook niet mee want in Spanje is het reizen tussen plaatsen, anders dan voor noodzaak of werk, verboden. Nu liggen de particuliere opvang van Brad, het asiel  en de dierenarts in verschillende plaatsen die meerdere kilometers uit elkaar liggen. Er zal tussen deze plaatsen gereisd moeten worden om de noodzakelijke grensoverschreidingsdocumenten (traces) en het paspoortje helemaal in orde te maken voor de reis. De controle door de politie is streng vanwege de lockdown in Spanje. Dit maakt het er allemaal niet makkelijker op. Natuurlijk komt het allemaal wel goed hoor maar hebben we wat extra hobbels te nemen. Dit wordt allemaal verzorgd door het team van vrijwilligers die hun uiterste best doen. Gelukkig zit Brad op een veilige locatie en kan hij daar blijven tot hij kan reizen. Natuurlijk hebben we Monique, het nieuwe baasje van Brad, hiervan op de hoogte gebracht en heeft ze er begrip voor. Samen met haar wachten we op het groene licht zodat Brad de reis van zijn leven kan maken.

.

.


.

.

Woensdag 6 januari 2021
.

Verwaarlozing van honden ook in Nederland...
.

Verwaarloosde honden in beslag genomen, gemoederen lopen hoog op in Breda

De honden waren flink vermagerd (beeld: Facebook Dierenpolitie Zeeland-West Brabant).
De honden waren flink vermagerd (beeld: Facebook Dierenpolitie Zeeland-West Brabant).
De politie heeft zondag in Breda twee verwaarloosde honden in beslag genomen. Dit gebeurde na een melding bij het dierenmeldpunt 144 dat er een verwaarloosde hond in de tuin bij een huis aan de Vestingstraat zou zitten. De politie ontving onder meer beelden waarop een sterk vermagerde hond te zien was.
.

De gemoederen in de straat liepen zondag volgens de politie hoog op. Omstanders, maar ook mensen op sociale media, reageerden heftig richting de eigenaar van de twee honden. Het kwam volgens een woordvoerder van de politie niet tot lichamelijk geweld. Wel is het huis besmeurd en werd een raam ingegooid.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision

Toen agenten zondag na de melding bij het huis aankwamen, bleek het niet te gaan om één, maar om twee verwaarloosde honden. “De gezondheid en het welzijn van de honden was dusdanig zorgelijk dat beide honden in beslag genomen werden”, zo schrijft de dierenpolitie op Facebook.

Op krachten komen
De honden zijn volgens de politie opgevangen op een plek waar ze alle zorg krijgen die ze nodig hebben. “Het doel is altijd om de dieren weer op kracht te laten komen. ”

Tegen de eigenaar wordt strafrechtelijk opgetreden, meldt de politie ook. Hij zal op later moment een verklaring afleggen. Justitie zal vervolgens een beslissing nemen over een eventuele straf voor de eigenaar en de toekomstige verblijfplaats van de honden.

De politie riep zondag iedereen nadrukkelijk op ‘kalm te blijven en het onderzoek aan de politie over te laten.’ “Geweld, in welke vorm dan ook, zal niet getolereerd worden”, waarschuwde ze.

Met dank aan: Sandra Kagie voor dit bericht

.


.

.

Donderdag 7 januari 2021 

.

Ton’s verjaardag is niet ongemerkt voorbij gegaan.

Vandaag is mijn facebook, email en whaptsapp zo’n beetje ontploft met de vele verjaardagswensen die ik mocht ontvangen. We hebben geprobeerd om iedereen te bedanken en/of te laten weten dat we de lieve wensen hebben ontvangen en hebben gelezen. Een leuk verjaardagscadeautje is, waren de vele foto’s van de geadopteerde hondjes die de baasjes mee hadden gezonden.  De foto’s hebben we hieronder geplaatst zodat ook de verzorgers in Spanje kunnen zien hoe het met hun ex-klantjes gaat. Bij deze danken we echt iedereen die ons de felicitaties toe hebben gestuurd in de hoop dat we zo recht doen aan eventueel per ongeluk overgeslagen felicitaties.

Ollie van baasje Alice (in NL sinds okt 2012)

Guusje van baasje Carolien (in NL sinds okt 2013)

Fidel en Charlie van baasjes Jany en Kees (in NL sinds apr 2013 en jan 2014)

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Dibbah van baasje Cari (in NL sinds sept 2011)

Lee en Woody van baasjes Jo en Inge (in NL sinds apr 2016 en dec 2018)

.

.

.

.

.

.

.

.

Axel van baasje Ingrid (in NL sinds sept 2011)

Xavi en Boye van baasjes Martin, Harriët en Liang (in NL sinds okt 2018)

Trixie van baasjes Marleen en Jean (Bij baasjes okt 2019)

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Trisha en Lena van baasjes Rob en Janny (in NL sinds jul 2016 en aug 2017)

Toi en Bongo en kat Floor van baasjes Annet en Marco (Toi in NL sinds 6 nov 2012 en Bongo bij baasjes op 14 dec 2012)

.

.

.

.

.

 

.

.

.

Sep van baasje Marga (in NL sinds jul 2018)

Senna, Ace en Aika van baasjes Jos en Len (in NL sinds jul 2011 en jul 2013)

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 8 januari 2021

.

Maximaal 10 jaar houdverbod na dierenmishandeling 

In het in het wetsvoorstel Aanpak dierenmishandeling en dierverwaarlozing van ministers Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en Schouten van LNV wordt geregeld dat de rechter bij dierenmishandeling voortaan een houdverbod kan opleggen van maximaal 10 jaar. Het wetsvoorstel dateert alweer uit 2018 maar nu heeft de ministerraad ermee ingestemd het voorstel naar de Raad van State te zenden voor advies.

Maximaal 10 jaar houdverbod na dierenmishandeling
Maximaal 10 jaar houdverbod na dierenmishandeling | Foto: publiek domein

Ambtelijke molens draaien langzaam en dat blijkt uit het feit dat het twee jaar duurde alvorens dit wetsvoorstel voor advies naar de Raad van State werd gestuurd. Maar beter laat dan nooit, want er staat een aantal zeer goede punten in:

  • De rechter kan voortaan een verbod op het houden van dieren van maximaal 10 jaar als zelfstandige maatregel opleggen;
  • De rechter kan nu beslissen dat het houdverbod direct na de uitspraak van de rechtbank van kracht wordt;
  • Het houdverbod kan een gebiedsverbod inhouden, om te voorkomen dat iemand in de buurt komt van plaatsen waar dieren worden gehouden;
  • Bijtincidenten door honden worden harder aangepakt door het aanhitsen van een dier als misdrijf aan te merken (belangrijk in de strijd tegen hondengevechten en honden als ‘wapen’);
  • Het wetsvoorstel regelt dat een bedrijf of winkel stilgelegd kan worden wanneer het welzijn van het dier geschaad wordt, bijvoorbeeld door ondervoeding of slechte verzorging (nu kunnen die bedrijven worden stilgelegd als de gezondheid van mens of dier in gevaar is – vrij vertaald: de situatie moet nu een stuk ernstiger zijn dan in het nieuwe wetsvoorstel ligt vastgelegd);
  • Door het wetsvoorstel kan een bestuurlijke boete worden opgelegd als mensen dieren die bepaalde ingrepen hebben ondergaan laten deelnemen aan wedstrijden, tentoonstellingen en keuringen (denk aan gecoupeerde staarten en oren, bijvoorbeeld op paardenmarkten of hondenshows);
  • Het wordt mogelijk om een educatieve maatregel op te leggen bij een overtreding van de wettelijke bepalingen over dierenwelzijn (onwetendheid staat dierenwelzijn in de weg).
    .
voorschoten
Gecoupeerde staarten op een paardenmarkt | Foto: 1037 Against Animal Cruelty

Opvallend is dat veel van deze maatregelen al sinds jaar en dag in bijna identieke bewoordingen bepleit worden door dierenwelzijnsorganisaties, waaronder House of Animals. De huidige strafmaat bij dierenmishandeling is veel te laag en het opleggen van bijvoorbeeld een houdverbod kan tot nu toe alleen als aanvullende maatregel plaatsvinden bovenop een andere straf, niet als op zichzelf staande bestraffing, zoals het wetsvoorstel regelt. Ook zeer verheugend is het opleggen van een gebiedsverbod, zodat dierenmishandelaars niet meer in de buurt van een kinderboerderij of hertenkamp mogen komen.

Maximaal 10 jaar houdverbod na dierenmishandeling
Kennis over de verzorging van een dier kan veel leed voorkomen | Foto: publiek domein

Het opleggen van een educatieve maatregel is een goede zaak, alleen zou er nog veel strenger op toegezien moeten worden dat iedere vorm van impulsaankoop de kop wordt ingedrukt. Een educatieve maatregel is als berouw na de zonde, want dan is het dierenleed al geschied. Kennis van en over de verzorging van een dier zou een vast criterium moeten zijn voordat tot de aanschaf van een huisdier wordt overgegaan.

Toch zijn we blij met deze voorstellen, die ervoor zorgen dat de wetgeving rond dierenwelzijn in Nederland eindelijk wat serieuzer overkomt. Het enige wat nog ontbreekt is een flinke gevangenisstraf voor dierenmishandelaars, want vrijheidsberoving voelt toch als de meest eerlijke ‘ruil’ voor iemand die een dier van zijn geestelijk en lichamelijk welzijn, of zelfs van het leven berooft.

Bron:

©AnimalsToday.nl BVR

 

.


.

Zaterdag 9 januari 2021
.
Bonita en Archie zijn geëmigreerd…
.

Vandaag kregen het volgende bericht :

Dag Ton en Annerie,

Misschien leuk om te weten dat Bonita en Archie geëmigreerd zijn; ze wonen samen met onze twee katten, de twee parkietjes en met ons natuurlijk sinds december in Hongarije.

Ze hebben hier heerlijk de ruimte en die wordt van het voorjaar alleen maar groter als de rest van de grond goed omheind is.

Poot van Bonita en Archie,

Groet van Ellen en Gjalt

.


.

.

Eén op de vijf katten raakt besmet bij coronageval binnen huishouden

Bijna één op de vijf huiskatten (19 procent) raakt waarschijnlijk besmet met het coronavirus als één of meerdere personen binnen een huishouden COVID-19 hebben. Bij honden gebeurt dat in ongeveer 14 procent van de gevallen. Dat blijkt uit een nog lopend onderzoek in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, meldt minister Carola Schouten donderdag in een Kamerbrief.

In de studie testten onderzoekers van de faculteit Diergeneeskunde in Rotterdam, Utrecht en Wageningen 144 katten en 149 honden. Het aantal katten en honden dat antistoffen tegen het coronavirus had, bleek respectievelijk 28 om 20 te zijn. Dit duidt erop dat de dieren besmet zijn (geweest) met het virus.

Zes katten en zes honden testten zelfs tijdens het onderzoek positief. Drie weken later bleek de infectie in de meeste gevallen verdwenen te zijn en testten bijna alle dieren negatief.

Belangrijk is dat de huisdieren waarschijnlijk besmet zijn geraakt door hun baasje. Er zijn nog geen gevallen bekend dat besmette honden of katten mensen hebben besmet, zoals bijvoorbeeld nertsen dat wel kunnen. Ook is er (nog) geen bewijs dat honden of katten hun soortgenoten kunnen infecteren.

De studie begon in juli en loopt nog door tot halverwege 2021.

Bekend was dat honden en katten corona kunnen krijgen

Het gegeven dat ook katten en honden besmet kunnen raken met het virus is niet nieuw. Zo meldde het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in mei dat drie katten en een hond besmet waren (geweest).

Het aantal dieren waarbij het coronavirus is vastgesteld, is nog zo klein dat onbekend is wat de ziekteverschijnselen allemaal zijn. Wel is bekend dat katten net als mensen luchtwegklachten kunnen krijgen als zij besmet zijn. Ook kunnen de dieren maag- en darmproblemen krijgen.

Het RIVM meldde eerder dit jaar dat vooral jonge katten ziek worden na besmetting. Over honden maakte het RIVM minder details bekend, behalve dat de dieren waarschijnlijk geïnfecteerd worden door knuffelen met mensen.

Mensen die een zieke hond of kat thuis hebben die in contact zijn geweest met een besmet persoon, krijgen het advies om hun huisarts te bellen.

.

.


.

Zondag 10 januari 2021
.

Kennismaken met Lizzy
.

Vandaag komt Linda met haar Lizzy kennismaken met onze hondjes om te zien of Lizzy komende zomer bij ons kan komen logeren.
Daar hebben we nog geen verslag van omdat het Weekjournaal al is gepubliceerd wanneer zij bij ons komen. Dit houdt u dus te goed.

We hopen dat u weer met genoegen het verslag van de afgelopen weken hebt gelezen en dat u met minstens zoveel plezier de rest van het weekjournaal zult lezen…

.


.

.

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: info@steviesworld.nl

.

.

.

.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

.

Wat de redding van een zwervertje doet …

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.<<advertentie>>

.

Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

 

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

.

..<<Advertentie>>

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS

De 4-kanten column van Ton

Nieuw dieptepunt in illegale hondenhandel.
.
Ik weet niet meer hoe ik het potentiële baasjes moet vertellen. “Koop geen hondje maar adopteer er een”. “Kijk uit op internet zoals Marktplaats waar puppies worden aangeboden”. De kans dat je een ziek hondje krijgt is levensgroot. De kans dat zo’n hondje een besmettelijke ziekte bij zich draagt is enorm. De papieren zijn vaak niet in orde en of frauduleus ingevuld, noodzakelijke inentingen zijn vaak niet of onvolledig gegeven waardoor een levensgroot risico op een Parvo of Rabiës uitbraak bestaat,  honden hebben geen bloedonderzoek gehad dus weet niemand of er een onderliggende ziekte aanwezig is waardoor een groot aantal hondjes korte tijd na de aankoop ziek blijkt met vaak fatale gevolgen.

Hondje gekocht bij hondenhandelaar De Meiboom in Diessen

Hondje gekocht bij hondenhandelaar De Meiboom in Diessen | Foto: House of Animals

Ellende alom, verdriet bij de (oerdomme) baasjes die denken een leuk, gezond, goedkoop puppy te hebben gekocht en de vele hondjes die niet goed verzorgd zijn in het voortraject en waarvan menig sukkeltje al dood in Nederland aankomt.

Niet-essentiële winkels zijn dicht en ook hondentrimsalons hebben hun werk moeten staken, maar de verkoop van puppy’s floreert tijdens de coronacrisis. Bij de beruchte puppyhandel in Diessen wordt de lockdown niet nageleefd.

Bij House of Animals melden ooggetuigen dat het op de parkeerplaats bij de handelaar in het Brabantse Diessen enorm druk is. Dat blijkt ook uit het aantal advertenties dat online staat. Zo staan er gemiddeld op Marktplaats 25 advertenties onder 25 verschillende accountnamen, zodat het lijkt alsof het om een aanbieder van 1 nestje hondjes gaat. Wekelijks worden er echter tussen de 50 en 60 puppy’s vanuit Hongarije afgeleverd.

Hoe kan ik de koopgrage mensen bij brengen dat men ver weg moet blijven van de broodfokkers en illegale handelaren ? Ik weet het niet meer. Ik kan alleen maar hopen dat u dit leest en de boodschap wilt uitdragen. Het is echt geen persoonlijke vete tegen die lui maar wij houden van honden en katten en doen er alles aan om zwerverdieren het gezonde en veilig leven te geven dat ze verdienen en waar ze recht op hebben. Vergeet niet dat de zwervertjes bestaan door het toedoen van collega ‘mensen’…. Wij kunnen niet alle hondjes redden maar elk hondje dat een fijne mand vindt is er eentje. Vergeet niet dat dit hondje een plekje vrijmaakt voor een ander zwervertje dat dringend opvang behoeft. Wel is duidelijk dat in Spanje vrijwel nergens meer grote meutes zwerverhonden zijn. De hondjes die nu in asielen terecht komen, lopen slechts korte tijd op straat voordat ze opgevangen worden en zijn doorgaans van individuele eigenaren waarbij een noodzakelijke liefde voor dieren ontbreekt.

Laten we  vooral niet de portemonnee van broodfokkers spekken die teefjes onder erbarmelijke omstandigheden jaar in jaar uit meerdere nestjes laten baren. Er zijn talloze foto’s beschikbaar van hoe die moedertjes hun miserabele leven moeten slijten en daar wordt niemand vrolijk van. Als u die wilt zien kijkt u maar op internet…

.

Bron o.a. Animals Today

.


.

Ja, natuurlijk hebben wij donaties nodig om te kunnen bestaan.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.

ZONDER FINANCIELE HULP MOETEN HET WERK STAKEN.
DRAAGT U OOK DIERENMISSIES EEN WARM HART TOE ?

Een rechtstreekse donatie door overmaking van een donatie op  reknr: NL15INGB 0005721780 t.n.v. Stichting Dierenmissies

of via het meedoen met de Vriendenloterij
.

KLIK op dit logo en meld je hier aan omdat je dan automatisch Dierenmissies steunt

 

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.


.

.<<Advertentie>>

.

.

klik op de foto om de website te bezoeken

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al bijna 5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

 

Laat mijn baasje maar boodschappen doen, ik trek mijn plan…

.

.

.

Oh ja,

Een hond vastbinden voor de winkel is geen goed idee…. Wist u dat er daar jaarlijks meer dan honderd hondjes kwijtraken?

.

.

.

.

.


.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.

.

.

.

.

Lizzy van 19 feb tot 28 feb 2021

.

.

.

.

.

.

.

Saar en Arie van 18 tot 30 april 2021

.

.

.

.

.

.

Ocean en Luna van 21 juli tot 14 aug 2021

.

.

.

.

.

Lizzy van 28 juli tot 18 augustus 2021.

.

 

 

.

.

.

Saar en Arie brengen op vrijdag 10 september en ophalen dinsdag 5 oktober.

.

.

.

.

.

«
»