Dierenmissies Weekjournaal van 12 januari 2020

 

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week  brengen we Keimo onder de aandacht die al twee keer pech met een adoptie heeft gehad en nu echt toe is aan een baasje die hem op wil nemen in een fijn gezin, Vele verjaardagswensen, moest Flor weer naar de dokter, aaien is stressverlagend, mogelijk zien we hier de kippenhouderij van de toekomst en in de column blijkt Schouten bang te zijn voor de boeren. Voorts blijkt in de (on)zin van de week ‘het kunnen zien’ aan een ‘n’ te liggen. Natuurlijk is er nog veel meer leuks te lezen hoor. Kijk maar…

– Keimo is nu aan een echte adoptie toe…
– Vele verjaardagswensen

– Stevie’s World
– Leuk filmpje: “Hij hoeft geen echte hulphond te zijn …”

– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Het is echt wetenschappelijk aangetoond… aaien helpt
– Flor weer naar de dokter
– De kippenhouderij van de toekomst ?
– Hondjes die ook het asiel mogen verlaten
– Berichten van Hermes, Ranger (Bruno)
– De vierkante column van Ton met : Dierenmishandelaars zouden geen dieren meer mogen houden
– De (on)zin van de week gaat over: “blind of niet?  het zit hem in de ‘n’..”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.


.

Maandag 6 januari 2020 

.

Keimo is nu aan een echte adoptie toe…
.

Als iemand pech heeft dan is het Keimo wel. Deze super lieve jonge hond van 10 maanden, is was twee keer geadopteerd in Spanje en tot twee maal terug gebracht. In Spanje mag je hem binnen twee weken terugbrengen. De eerste keer was hij geadopteerd door een baasje waar hij de hele dag in de tuin moest blijven. Tja, toen verveelde hij zich want een jonge hond moet je wat te doen geven en niet de hele dag aan zijn lot overlaten. De hele dag alleen in de tuin was voor hem een te grote uitdaging waardoor hij besloot om over het hekje te springen. Dat was voor het eerste baasje een reden om hem binnen een week terug te brengen. Het tweede baasje had twee katten. Met de ene kat ging het prima maar de tweede kat bleek niet met honden om te kunnen gaan met als resultaat dat Keimo opnieuw terug kwam in het asiel.
.

Wat een triest gezicht  toen hij terug naar de kennel moest.

Er moet toch een baasje zijn die hem als huishond wil behandelen en hem gewoon een fijne mand wil bieden. Een lieve hond die speels en nieuwsgierig is en gewoon onderdeel wil zijn van het gezin….

.

.

.

.

.

Als u meer wilt weten over deze knappe jongen klik van vooral even op de foto’s van hem en bezoek zijn adoptiepagina…

.

Dinsdag 7 januari 2020

.
Vele verjaardagswensen… met foto’s
.
Het was vandaag de verjaardag van Ton en we zijn werkelijk overspoeld met verjaardagwensen per Whatsapp, facebook en de mail. Hartelijk dank voor al deze leuke berichtjes die deze dag extra speciaal maakten.  Wat een fijne dag om dat mee te maken. Wat extra leuk was, was dat er een aantal berichtjes vergezeld gingen van foto’s van de lieverds die hier de afgelopen tien jaar een mandje hebben kregen. Die foto’s willen we graag met iedereen delen. Alle honden hebben een eigen verhaal van hoe ze zijn, hoe ze waren en hoe ze uiteindelijk naar Nederland zijn gekomen. Dat is allemaal te lezen op de site van Dierenmissies. Als u op de homepagina rechts boven aan de naam van uw hond intypt dan kunt u zo het bericht zoeken waar uw hond in voor komt…

.

Guusje

Pepe en Sue

Lee en Woody

 

.

.

.

.

 

.

Guapo

Charlie en Fidel

Trixie

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Sep

Senna

Bongo en Toi

.

.

.

.

.

.

.


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.


.

Woensdag 8 januari 2019
.

Het is echt wetenschappelijk aangetoond… aaien helpt
.
Uit onderzoek onder hondenbaasjes blijkt dat 65 procent van de honden zich verstopt als er buiten vuurwerk wordt afgestoken. Ook andere huisdieren zoals katten, konijnen, knaagdieren en vogels kunnen bang zijn voor de knallen. De dieren buiten worden er trouwens waarschijnlijk ook niet vrolijk van. Vuurwerkangst bij dieren is een erkend probleem in de dierengeneeskunde geworden. Niet alleen husdieren zoals honden of katten worden niet blij van het oudejaars gedoe. In het Oosten van Nederland, in Drenthe bijvoorbeeld, vindt men het carbid schieten een leuke bezigheid. Dit gebeurd dan vaak op het erf van een boerderij. De doffe dreunen zijn kilometers ver te horen. Volwassenen geven het voorbeeld aan hun kinderen en hun vriendjes en zie er wordt dan volop genoten van dit culturele hoogstandje…. Niet zelden wordt dan ook nog knalvuurwerk afgestoken want als je eenmaal van knallen houdt, ja dan moet je het ook goed doen …  Dat sommige boeren ook vee op stal of nog in een naburige wei heeft staan, daar hoeft blijkbaar geen rekening mee gehouden te worden.?!?!?!
.
Ok, en als je dat weet komt de volgende stap. Wat zijn daar dan de gevolgen van?
Mensen weten dat als het vuurwerk afgelopen is dan is het weer veilig op straat. Helaas weten dat de dieren niet. Veel dieren worden ineens bang allerlei harde geluiden of zijn soms maanden lang bang voordat ze weer buiten een beetje veilig voelen. We richten ons voor het gemak nu even op de hondjes en poezen. Of het nu licht of donker is maakt niets uit. Die huisvriendjes missen dan de veilige muren om hen heen.

Dan komt hier de wetenschappelijke verantwoorde tip die helpt bij het ontstressen van angstige dieren.
Veel dieren zijn minder gestrest als er iemand thuis is. Zoals het hebben van huisdieren stress bij óns vermindert, heeft ons gezelschap ook dat effect op hen. Dat komt doordat het een huisdier afleidt en doordat bijvoorbeeld aaien allerlei positieve effecten heeft: het zorgt voor de aanmaak van gelukshormonen zoals serotonine en het knuffelhormoon oxytocine. Die stofjes zorgen ervoor dat de hoeveelheid stresshormonen in het lichaam afneemt: de bloeddruk zakt en je voelt je rustiger en minder gespannen. Dat gebeurt ook bij de dieren zelf.

.

.

.


.

.

<<<advertentie>>>

.
.
.

Veilige hondentuigjes
.
Hoe vaak is een halsband niet voldoende om een beweeglijke hond veilig over straat te loodsen ? Een kennisje van Miranda maakt speciale tuigjes op bestelling. Het zijn tuigjes waaruit een hond niet kan ontsnappen. Omdat ze speciaal op bestelling worden gemaakt, kunnen ze uitgevoerd worden in veel kleuren. U kunt de website bekijken door op onderstaande advertentie te klikken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Als u niet zeker bent van uw lijn als veilig controle middel om uw hond te leiden…. omdat bijvoorbeeld:

  • de halsband over de kop kan schieten,
  • u niet sterk genoeg in uw handen bent
  • een kind met een hond loopt
  • er, om wat voor reden ook, een bepaald vluchtrisico bestaat .

Kijk dan eens naar dit plaatje… Het is niet gek hoor om een dubbele lijn te hebben als daar enige reden toe is…

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 9 januari 2020
.
Met Flor naar de dokter.
.
Zes maanden geleden waren we met Flor bij de dokter geweest omdat ze een onverklaarbaar plekje op de neus had. Daartegen kregen we toen twee pipetjes Advocade. De rode kleur verdween en een klein kaal plekje op de neus was het enige dat nog restte.
.
Nu was het plekje weer rood en groter geworden en ook op de kop vonden we kleine rode bobbelplekjes die er niet thuis hoorden. Daarom was het opnieuw tijd om een bezoekje af te leggen bij onze dierenarts.

Gelukkig was het niets besmettelijks en opnieuw kregen we pipetjes. Drie stuks dit keer die om de vier weken gegeven moeten worden. Daarnaast kreeg ze een antibiotica kuur van 10 dagen.

De plekjes moeten onder controle gebracht worden dus … de komende 10 dagen wordt het extra worst eten met een pilletje erin verborgen… Dat vindt Flor helemaal niet erg hoor … 

.

.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

“Hij hoeft geen echte hulphond te zijn …

maar is wel erg lief en zorgzaam… “

 

.

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 10 januari 2019
.

De kippenhouderij van de toekomst ?
.
Vandaag kwam ik een artikel tegen in de Gelderlander dat mij blij maakt. Het is een hele andere manier van kippen houden dan die van een legbatterij. Kippen hebben een beduidend beter leven en dat blijkt een haalbaar alternatief voor de ‘fabrieken met plofkippen ….’ Lees en oordeel zelf:
.
Beuningse Kipster-kippen leggen dagelijks 40.000 eieren voor Efteling en Lidl
.

De eieren die de bezoekers van de Efteling eten, komen straks uit Beuningen. In die plaats opent vrijdag de tweede Kipster-boerderij van Nederland. Misschien wel de diervriendelijkste boerderij ter wereld.
.
De Kipster-eieren zijn vaak op bij de Lidl. Er zou een stal bij moeten komen, zei de supermarkt. Ondertussen was er vanuit andere kanten ook interesse voor deze eieren. Dus bouwde Kipster een nieuwe milieuvriendelijke boerderij in Beuningen. Vrijdag is de opening, door minister Carola Schouten.
.
Aan de Hosterdstraat in Beuningen, op nog geen tien minuten van Nijmegen, staan twee grote, modern vormgegeven stallen. Vanachter het glas zie je de 42.000 witte kippen – nu allemaal een week of 20 oud. Straks goed voor zo’n 40.000 eieren per dag. Ze hebben een eigen binnenverblijf met ‘slaap- en legplekken’. Als ze willen, kunnen ze naar buiten toe. In die ren staan van hout gemaakte bomen en er liggen houtstronken.Het aantal mensen op de wereld groeit enorm. Dan moet je nadenken over hoe we in de toekomst met voedsel omgaan.
.
Het gaat er in Beuningen heel anders aan toe dan Ruud Zanders uit Oirlo, een van de bedenkers van Kipster, van huis uit gewend was. Zijn ouders hadden een legbatterij. ,,Na de Tweede Wereldoorlog dachten we: we moeten voorkomen dat er weer hongersnood komt. Dus opperde de toenmalige minister het idee van schaalvergroting. De boeren gingen zoveel mogelijk dieren houden. We voerden ze met graan dat op het land verbouwd werd.”
.
Maar is dat nog wel van deze tijd?, dacht Zanders in 2013, op dat moment lector van een school. ,,Het aantal mensen op de wereld groeit enorm. Dan moet je nadenken over hoe we in de toekomst met voedsel omgaan. Moeten we onze vruchtbare landbouwgrond gebruiken om voer voor dieren te verbouwen? Is dat niet zonde? Met één kilo graan kunnen we tien mensen voeden, maar we geven het aan dieren. Van een kip hebben vervolgens twee tot vier mensen eten.”
.

Ruud Zanders voor zijn nieuwe kippenstal.

Ruud Zanders voor zijn nieuwe kippenstal. © Eveline Van Elk

Ruud Zanders zocht drie compagnons, ieder met een ander vakgebied: Styn Claessens, Maurits Groen en Olivier Wegloop. Samen met de Wageningen Universiteit onderzochten ze hoe ze de meest mileu-, mens- en diervriendelijke kippenstal konden neerzetten. Daar kwam drie jaar geleden Kipster uit. Goed voor de drie sterren van Beter Leven, het keurmerk van de dierenbescherming. Het betekent onder meer dat de kippen een ruime stal hebben en naar buiten kunnen.

We voeren onze kippen met restafval afkomstig van bakkerijen en van het land. Net zoals dat vroeger gebeurde

Maar ook gebouwd volgens de filosofie van de kringlooplandbouw. ,,We voeren onze kippen met restafval afkomstig van bakkerijen en van het land. Net zoals dat vroeger gebeurde. Toen scharrelden de kippen rond op het erf en aten ze wat ze tegenkwamen”, zegt Zanders. Ook met de haantjes gaan ze bij Kipster anders om. ,,We vergassen ze niet zodra ze uit het ei komen, zoals gebruikelijk. Met een week of vijftien gaan ze bij ons pas naar de slachterij, om er vleesproducten van te maken.”

Kipster-eieren regelmatig uitverkocht in supermarkt

Al voordat ze hun eerste boerderij in Oirlo bouwden, in 2017, nam Lidl contact op. De supermarktketen wilde alle eieren afnemen. Maar aan de eieren van de Limburgse vestiging heeft Lidl niet genoeg. Regelmatig zijn de Kipster-eieren – voor een doosje van vijf betaal je 1,29 euro – uitverkocht. Ondertussen had ook Victoria Trading interesse. Deze inkooporganisatie, waar organisaties als de Efteling, Kwalitaria en Délifrance  de eieren van krijgen, gaf aan voor vijf jaar eieren te willen afnemen.

Zanders ging op zoek naar een locatie waar hij twee nieuwe stallen kon bouwen. Die vond hij  in Beuningen. Fijn vindt Zanders dat Kipster nu dichtbij een stad, Nijmegen, zit. ,,Zodat ook die inwoners er kennis mee kunnen maken.” Bij de stallen zit een bezoekersruimte waar je de kippen dagelijks kan komen bekijken.

Uitbreiden naar Amerika

Bij deze twee vestigingen blijft het niet. De vier initiatiefnemers willen Kipster uitdragen naar de rest van de wereld. Waarschijnlijk zijn de eieren later dit jaar te koop bij de Lidl in België en ‘hopelijk’ in 2021 in Duitsland en Frankrijk. In Amerika ligt er inmiddels ook een zogeheten ‘Letter Of Intent’ met Kroger. Deze supermarktketen gaat de eieren afnemen. Eind 2020 moet de eerste Kipster-boerderij in Amerika staan.

Dat andere boeren hun Kipster-concept gaan overnemen, juicht Zanders alleen maar toe. ,,Ik vergelijk het met cola, daarvan zijn ook vele soorten. Maar je hebt slechts een echte en dat is Coca Cola.”

Wat maakt Kipster eieren ‘Kipster’?

Kippen in de nieuwe Kipster-stal.

Kippen in de nieuwe Kipster-stal. © Bert Jansen

• De kippen eten speciaal ontwikkeld voer dat bestaat uit resten, onder andere van grote bakkerijen.
• De haantjes worden niet meteen na de geboorte vergast. Pas na vijftien weken gaan ze naar de slacht.
• Kippen zijn van nature bosvogels. Daarom verblijven ze in grote, lichte ruimte waarin een bosrijke omgeving is nagebootst. Ze kunnen ook naar buiten toe.
• Het zijn de eerste, en tot heden enige, eieren die klimaatneutraal geproduceerd worden.
• De Kipster-eieren zitten in een duurzaam doosje, gemaakt van aardappelzetmeel, cellulosevezels en water.
• Op de daken van de kippenstallen liggen zonnepanelen. In Beuningen zijn het 1.800 stuks.

.

.


 

..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?

.

.

.

 

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.Ruim 100.000 andere prijzen.

Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

 

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Lees meer over de winkans en het reglement op www.vriendenloterij.nl/winkans. Prijzenschema onder voorbehoud van wijzigingen.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 11 januari 2020

.

Hondjes die ook het asiel mogen verlaten

hond

Dumba

hond

Enya

hond

Mareta

 

 

.

.

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

Zondag 12 januari 2020
.
In alle vroegte mocht dit weekjournaal weer gepubliceerd worden. En dat doen we natuurlijk graag want we hopen dat we u het nodige leesplezier kunnen geven.
.

.


.

Berichten van…

.

Wilma, bazinnetje van Hermes, stuurde ons deze update.

Ik stel aan u voor, Hermes, van Spaanse zonaanbidder naar rasechte polderhondkoosnaam Hempie, roepnaam Hee

Het is ook in 1 woord geweldig. Uitlaten is een feestje voor ons allebei2 ADHD ers is reuze pret
Op het erf gelden strikte regels, in het land minder. Daar is het luisteren als ik roep en de schapen met rust laten. Dat laatste blijft moeilijk. trekken aanzienlijk minder, binnen heel rustig als een vloerkleedje. Ben zo gelukkig met hem, wat minder met de modder, dweil en droogdoek slijten hard.

Lieve groet
O ja, veearts was tevreden over hem. Druppels voor zijn oren, heeft met zwemmen te maken, water in zijn oren

Moet nog leren dat je zwanen beter met rust kunt laten…

Als het baasje roept …..

.

.


.

Cees en Alma laten weten dat Ranger (Bruno) bijna op gewicht is…

Hoi, even kleine update. Vandaag gewogen. Toen hij kwam was hij 26.90 kilo nu is hij 29.30 kilo
Nog 30 gram er bij dan is hij op gewicht
De spieren aan sterken gaat langzaam maar komt ook goed. Ander honden blijf nog een ding maar daar wordt aan gewerkt.

Als er dan een tripje naar Limburg wordt gemaakt mag Ranger ook even de pootjes strekken aan het strandje …

.

.

.


.<<Advertentie>>

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS

De 4-kanten collumn van Ton

.

Dierenmishandelaars zouden geen dieren meer mogen houden.

.

Iemand die veroordeeld is voor kindermishandeling mag ook niet meer met kinderen werken. Een verklaring Omtrent Gedrag voorkomt dat zo iemand nog in die branche werk krijgt. Natuurlijk blijkt dan weer dat dit niet een 100% waterdicht systeem is, maar toch wordt zo een boel onnodig leed voorkomen. Nog beter is het als iemand veroordeeld wordt voor een delict dat gerelateerd is aan een speciaal beroep en als extra straf een beroepsverbod opgelegd krijgt. Nou is dat precies waar we naar toe willen.

Minister Schouten

Al sinds oktober 2018 liggen er plannen klaar voor een wetswijziging die het mogelijk maakt om een houdverbod van dieren op te kunnen leggen aan dierenmishandelaars. 
Animal Rights is het getreuzel van het kabinet met het houdverbod voor dierenmishandelaars zat. Minster Schouten zit er mee in de maag want het komt nu absoluut niet goed uit. .  “Diverse gevallen van dierenverwaarlozing die afgelopen maand in het nieuws kwamen, schreeuwen om spoed,” zegt Animal Rights campagneleider Erwin Vermeulen. “De wetswijziging die een zelfstandig houdverbod mogelijk moet maken werd al in de zomer van 2017 aangekondigd, maar deze regering lijkt niet in staat of willens die Wet ook naar de Kamer te sturen.”.

Als je dan wilt weten waarom er juist nu zo’n commotie wordt gemaakt over de laksigheid van onze politici vindt u hieronder een lijstje met de laatste trieste feiten waarbij je je afvraagt waarom in godsnaam deze criminelen nog steeds dieren  kunnen en mogen houden:

.
Op 12 december kopte Tubantia: “Boerenbedrijf uit Wierden waar vee in eigen mest zwom moet verbeteren, anders gaat de zaak op slot”. De veehouder kreeg van een rechter in Almelo een voorwaardelijke stillegging opgelegd vanwege erbarmelijk slechte leefomstandigheden waarin varkens en kalveren leefden. De situatie op de boerderij kwam de afgelopen jaren aan het licht bij meerdere controles van de NVWA. Als er de komende drie jaar opnieuw misstanden ontdekt worden gaat de stekker er definitief uit.
.
Op 9 december stond er in het blad Boerderij een artikel getiteld: “Celstraf en stillegging bedrijf na verwaarlozing vee”. Een 53-jarige veehouder uit het Drentse Wapserveen werd tot een maand cel voorwaardelijk veroordeeld door de rechtbank in Zwolle voor het ernstig verwaarlozen van zijn runderen en een werkstraf van 150 uur. Ook wordt zijn bedrijf voor de duur van een halfjaar stilgelegd als hij opnieuw over de schreef gaat.
.
Op 4 december eiste het Openbaar Ministerie bij de rechtbank in Zwolle dat een veehouderij uit de gemeente Slagharen voorlopig wordt stilgelegd. Op de boerderij werden 71 runderen, waarvan 18 kalveren, gehouden onder zorgelijke omstandigheden. De runderen zijn na controle door de NVWA in beslag genomen en overgebracht naar een opvangstal.
.
Eveneens in december werd een veehouder in de regio Zaanstreek-Waterland door de dierenpolitie beboet. Op zijn terrein waren dode en verwaarloosde dieren aangetroffen. Volgens de politie zijn er meerdere processen-verbaal opgemaakt en maatregelen genomen. Er zijn tien runderen en schapen in beslag genomen door de NVWA.

(Bron:  Animal Rights).

Boerenprotesten maken het voor ministern Schouten moeilijk om nu de wet naar de kamer te sturen…

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights wil dat minister Carola Schouten (LNV) een wetsvoorstel dat dierenmishandelaars verbiedt dieren te houden, snel naar de Tweede Kamer stuurt.

Volgens de organisatie vertraagt Schouten de afhandeling van het wetsvoorstel, dat sinds oktober 2018 klaarligt en mogelijk maakt dat recidivisten een houdverbod van maximaal tien jaar krijgen. “Zij staat sinds de boerenprotesten onder druk om niet met nog meer slecht nieuws voor de sector te komen.”

Animal Rights vindt dat boeren nu te makkelijk wegkomen met mishandeling of verwaarlozing van hun vee. De gevallen “schreeuwen om spoed”, aldus een woordvoerder. Strafeisen en vonnissen in recente zaken zijn volgens hem te licht. Een houdverbod is nu slechts mogelijk als bijzondere maatregel bij een voorwaardelijke straf.

.

Enfin beste lezers… daar kan ik nou weer zo moedeloos van worden. Wat kan ik daar nu nog aan toevoegen ???  Ik denk dat alles wel gezegd is en iedereen zelf nu kan bepalen waardoor de vertraging komt ….

.

.


.

.

Wist u overigens dat we al bijna 4 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“blind of niet? het zit hem in de ‘n’..”
.

.

Blinde geleidehond

blindengeleidehond

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.
.

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.

.
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.
.

King                        van 3 mrt     tot 30 april 2020

.

.

.

Kino                   van 16 juni   tot 23 juni 2020

 

.

.

.

Nelson en Rova    van 4 juli      tot 11 juli 2020

.

.

.

Luna en Ocean     van 15 juli     tot 12 augustus 2020

.

.

.

Arie en Sara          van 12 sept.  tot 3 oktober 2020

.

«
»