Dierenmissies Weekjournaal van 5 januari 2020

 

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze weken zijn we op een geweldige manier 2020 gestart, is Hermes naar zijn nieuwe bazinnetje gegaan en is hij daar helemaal op zijn plek, hebben we nieuwe bewoners van het asiel die klaar zijn voor een plekje op de website en hebben we ook een aantal hondjes die ook het asiel mogen verlaten. Voorts zijn er ook weer berichtjes van baasjes uit het land en in de column ben ik teleurgesteld door alle ellende van de jaarwisseling maar wellicht gloort er hoop voor de toekomst. In de (on)zin van de week zien we een plaatje dat weinig goeds voorspelt voor de inboorling. Natuurlijk is er nog veel meer leuks te lezen hoor. Kijk maar…


– Iedereen de allerbeste wensen voor2020 toegewenst !!!
– Geweldige start voor Dierenmissies
– Hermes naar zijn definitieve mandje…
– Stevie’s World
– Leuk filmpje: “Zelfs van elkaar afkijken hoe het moet, lukt deze keer niet… “!!!!

– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Nieuwe koppies op de site
– Hondjes die het asiel mogen verlaten
– Berichten van Nando, Ranger (Bruno), Boira, Ollie (Tim)
– De vierkante column van Ton met : ”Ik wordt er zo triest van… ”
– De (on)zin van de week gaat over: “Oeps…”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.


.

Zondag 29 december tot dinsdag 31 december 2019

.

Er is belangstelling voor Hermes
.
Er wordt gemaild en gebeld door belangstellenden die Hermes willen ontmoeten. Natuurlijk hebben we de nodige vragen aan deze mensen want alleen serieuze gegadigden willen we kennis laten maken met Hermes. Dat betekent dat we ook wat openheid en info van die mensen verlangen. Daarnaast doen we sowieso altijd een onderzoek naar baasjes die aan hebben gegeven een hond te willen adopteren.  Dat klinkt misschien wat overdreven maar dat is het niet. Een serieuze aanpak is het minste wat we kunnen doen om alles in het werk te stellen dat de kans op een goede match tussen baas en hond tot stand zal komen. Helaas hebben we in het verleden moeten ervaren dat niet iedereen de juiste intenties had om een hondje te adopteren. Tja, als dan blijkt dat een potentieel baasje weigert om het adres op te geven waar Hermes zal komen te wonen, dan zijn we met zo’n baasje snel klaar…

Maar hoe leuk is het dan niet dat je een enthousiast telefoontje krijgt van ene Wilma die spontaan en honderduit vertelt over haar ervaringen met honden, hoe ze haar vorige hond zo mist, dat ze alle ruimte heeft voor Hermes en sterke honden gewend is…

Als dat toch eens waar kon zijn….


.

Op maandag kregen we bezoek van Miranda en Roger. Zij zijn al jaren lang onze steun en toeverlaat bij de adopties uit Spanje.  Het is natuurlijk erg leuk om hen hier te zien want dat is toch anders dan in een asiel of op een luchthaven. Zo kunnen zij ook eens zien hoe wij hier wonen. Ach, het was een ontzettend gezellig samenzijn. We hopen dat we dat nog eens kunnen doen als het zomer is. Dan ziet alles er zoveel vriendelijker uit….

.


.
Er wordt zo wat ‘afgemaild’ en afgebeld want de tijd dringt. Dan op de laatste dag van het jaar is alles rond en is Hermes definitief welkom bij Wilma in Gouderak. Afgesproken wordt dat ik Hermes op nieuwjaarsdag naar zijn nieuwe mand zal brengen.
.
Terwijl we in de verte vuurwerk horen van jongelui die niet kunnen wachten tot dat het middernacht is, maken we ons op voor onze laatste avond met Hermes. Van wat we gezien en gehoord hebben moet dit echt een uitgelezen plekje zijn voor Hermes. Toch voelen we ons op één of andere manier schuldig aan verraad.  De grote lummel die nu net vertrouwd raakte met onze hondjes en zo lekker ongegeneerd languit ligt te slapen in totale onwetendheid van wat hem morgen te wachten staat. De TV staat wat harder en de gordijnen zijn dicht. Vrij van wat er buiten gebeurt, gaan hier binnen de laatste uren van 2019 voorbij….

.

.


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.


.

Woensdag 1 januari 2019
.

Geweldige start voor Dierenmissies
.
Natuurlijk klinken overal de beste wensen voor 2020 maar wat voor Dierenmissies een opsteker is dat we rond oud en nieuw donaties hebben gekregen waardoor Dierenmissies het nieuwe jaar met een schone lei kan beginnen. Hierdoor kunnen met goede moed door gaan met het werk om voor de stakkertjes een baasjes te vinden.

.


.

Hermes naar zijn definitieve mandje… 
.
Wat het nieuwe jaar voor ons verder zal brengen, weten we niet maar we kunnen alleen maar hopen dat 2020 een fantastisch jaar wordt waarin veel hondjes het asiel mogen verlaten. En … dat we op nieuwsjaarsdag Hermes naar zijn definitieve mand mochten te brengen, was natuurlijk een geweldige start van het jaar.

Rond 10.30 uur nam Annerie afscheid van de grote jongen die een stevige plek in ons hart had veroverd, en reed ik met hem de camping af richting Gouderak waar Wilma op ons wachtte.
.
Daar gingen we direct de tuin in zodat hij even zijn behoefte kon doen na de autorit en zijn nieuwe recreatieterrein kon ontdekken. Nou en daar was een boel te zien hoor…

.

.
Ook binnen is het erg leuk en had hij snel door waar en wie hier de lekkere dingen uitdeelt… dan moet hij natuurlijk ook laten zien dat hij haar een knuffel wil geven….

.

Hermes was buiten in de tuin toen ik afscheid kon nemen van Wilma en daar weg ben gereden. Hoe egoïstisch het ook was, ik kon er niets aan doen dat voor dit voor mij weer zo’n momentje was dat ik het minder naar mijn zin had omdat ik hem nu al miste. Natuurlijk is dit voor Hermes helemaal top en zal hij snel dit plekje als de zijne gaan zien. We weten dat hij Wilma zal adoreren en zal overladen met kroelsessies elke keer als hij daartoe de kans krijgt. Nee, Wilma zal zich niet alleen voelen hoor .. daar zorgt Hermes wel voor..  En kon ik snel weer terug naar onze eigen hondjes gaan, die nu weer wat meer ruimte hadden en rond konden hobbelen zonder omver gelopen te worden.

.


.

.

<<<advertentie>>>

.
.
.

Veilige hondentuigjes
.
Hoe vaak is een halsband niet voldoende om een beweeglijke hond veilig over straat te loodsen ? Een kennisje van Miranda maakt speciale tuigjes op bestelling. Het zijn tuigjes waaruit een hond niet kan ontsnappen. Omdat ze speciaal op bestelling worden gemaakt, kunnen ze uitgevoerd worden in veel kleuren. U kunt de website bekijken door op onderstaande advertentie te klikken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Als u niet zeker bent van uw lijn als veilig controle middel om uw hond te leiden…. omdat bijvoorbeeld:

  • de halsband over de kop kan schieten,
  • u niet sterk genoeg in uw handen bent
  • een kind met een hond loopt
  • er, om wat voor reden ook, een bepaald vluchtrisico bestaat .

Kijk dan eens naar dit plaatje… Het is niet gek hoor om een dubbele lijn te hebben als daar enige reden toe is…

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 2 januari 2020
.
Hoe Hermes de nacht door kwam
.

Ben ik weer even lieve mensen.

Het erf vindt Hermes geweldig, als ik er maar ben. De Polder in is een beleving voor hem, gaat heel goed. Schapen prikkelen hem wel, moet ik even aan werken.

Slapen was wel even een dingetje. Ik boven , hij beneden……. Wilde de trap op, maar gaf het na een half uurtje op met een diepe zucht en ik heb hem niet meer gehoord.
Om 7 uur lekker rommelen op het erf, 8.30-10.00 uur heerlijk rennen in de polder. Daarna ging hij pas echt goed eten, had de rust er denk ik niet voor.

Ben echt nog steeds heel blij! Nogmaals dank,

lieve groet Wilma.

 

 


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

“Zelfs van elkaar afkijken hoe het moet lukt deze keer niet… “

 

.

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 3 januari 2019
.

Nieuwe koppies op de site

.

Dit is Nora, Teef – 4 jaar, 7 maanden – Mix – 60 cm . Nora woont in het asiel nabij Barcelona ; . Karakter: Is goed met andere honden, is lief en aanhankelijk, nieuwsgierig, leergierig en ondernemend, kan met katten. . . Nora is zo’n hondje dat zich prima thuis voelt in bijna alle situaties…. Lees Verder

.

.

.

Dit is Blanquita, Teef – 1 jaar, 2 maanden – Mix Labrador – 70 cm . Blanquita woont in het asiel nabij Barcelona . Karakter: Prachtige Blanquita is aanhankelijk en sociaal met andere honden. . Blanquita is een heerlijke gezinshond. Lief voor iedereen en lekker speels. Blanquita vindt het heerlijk om aangehaald te worden en zoekt… Lees Verder

 

.


 

..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?

.

.

.

 

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.Ruim 100.000 andere prijzen.

Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

 

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Lees meer over de winkans en het reglement op www.vriendenloterij.nl/winkans. Prijzenschema onder voorbehoud van wijzigingen.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 4 januari 2020

.

Hondjes die het asiel mogen verlaten.

Gelukkig zijn ook nu weer een boel hondjes die de afgelopen twee weken een baasje hebben gevonden en die dus zeer vlug hun kennel in het asiel mogen verruilen voor een mand bij een baasje…
.

hond

Alex

hond

Apollo

hond

Akira

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hond

Orco

hond

Bonnie

hond

Amie

 .
.
.
.
.
.
.
.
.
hond

Bambi

hond

Ben

hond

Zarah

.

.

.

.

.

.

.

hond

Tokyo

.

hond

Rousse

.

hond

Lindaa

.

.

.

.

.

hond

Neo

.

hond

Debbie

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

Zondag 5 januari 2020
.
In alle vroegte mocht dit weekjournaal weer gepubliceerd worden. En dat doen we natuurlijk graag want we hopen dat we u het nodige leesplezier kunnen geven.
.

.

.

.


.

Berichten van…

.

Joël en Stefanie, baasjes van Nando, stuurden ons deze update

.
Hoi Ton,

met Nando gaat alles goed. Hij is erg bang voor het vuurwerk daarom gaan wij lekker naar het strand met hem!

Groetjes Joël en stefanie van Nando

.

.

.

.

.

En na z’n strandwandeling een portie kibbeling.

.

.

Eigenlijk mag Nando niet op de bank…. behalve met het vuurwerk. Dan ligt hij graag veilig onder een dekentje.

.

.

.

.


.

Sandra, Thomas en Marion, baasjes van Boira, stuurden deze update met foto

.

Fijne feestdagen en een heel goed Nieuwjaar voor Annerie, jou en alle honden.
Groetjes van Boira,

.

het gaat heel goed met haar en Mara en we zijn nog steeds helemaal weg van haar zachtaardige aard!

.

.

.

.

.


.

Cees en Alma, baasjes van Ranger (Bruno), stuurden ons deze foto

.

Hij is lekker aangekomen en is nu 28,5 kg.  Nog 1,5 kg en hij is op het juiste gewicht.

.

.

..

.


.

Collin en Tracy, baasjes van Ollie (Tim), stuurden ons deze foto’s 

.

We dankten Jay voor de geleverde sportieve prestatie en de steun die we hierdoor ontvingen !

.
Hierop kregen we als antwoord dat Jay het hartstikke leuk vindt om te doen, en het helemaal leuk vindt om ook andere honden te kunnen helpen!

.

.

.

.

.


.<<Advertentie>>

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS

De 4-kanten collumn van Ton

.

Ik word er zo triest van….
.

In vijf dagen vinden er verspreid in het land vijf steekpartijen plaats. Bij een dodelijke steekpartij zijn de daders 14 en 16 jaar. Daarna krijgen we de vuurwerk ellende. Weer vallen er doden. De dadertjes zijn 12 en 14 jaar die met vuurwerk een hele flat in de fik steken.  Hoe komen die snotneuzen aan het geld voor dat vuurwerk? Weten de ouders wel wat die klere jochies uitvreten?
.
OK, dan is het nieuwjaar en kunnen we de voorlopige balans opmaken. Vier doden, honderden behandelingen in de het ziekenhuizen, lichamelijke verminkingen waaronder dertig geamputeerde vingers, gezinnen kapot gemaakt, talloze woningen door brand verwoest, twee antieke molens in de brand door vuurpijlen, weer meer politie en hulpverleners met vuurwerk bekogeld en dieren weer voor maanden lang getraumatiseerd door dat achterlijke vuurwerk. Ik hoorde iemand op TV zeggen: “Nederland is gewoon te klein voor het afsteken van vuurwerk”. Ja, we zijn nu eenmaal het meest dichtbevolkte landje van Europa.  Alles overziend ben ik dus tegen het afsteken van consumenten vuurwerk en wat leuk is … ik ben blijkbaar niet alleen. Bent u nog niet genezen van de ziekelijke vuurwerkaanbidding ? Dan behoort u tot de 16% van mensen  die zich nog uitspreekt voor het afsteken van consumentenvuurwerk.  Wist u dat, door de 15 miljoen euro schade die op die ene avond wordt aangericht, uw verzekeringspremie onnodig hoog is? Het ergste is nog dat de verzekeringsbranche vindt dat het een normaal schadebedrag is voor oudjaar. Wat is hier in hemelsnaam normaal aan ? Moeten we het normaal vinden dat er op een avond voor 15 miljoen euro aan vernielingen plaatsvinden ? Nou ik niet. ik kan er alleen maar ontzettend boos om worden.
.
Onlangs werd al duidelijk dat 10 van de 12 provinciën voor een algemeen vuurwerkverbod is dus zou het een eitje moeten zijn omdat wettelijk geregeld te krijgen. Door alle ellende van het vuurwerk zijn de Partij voor de Dieren en D66 samen van plan een wetsontwerp te maken voor zo’n landelijk verbod op alle consumenten vuurwerk of in ieder geval knalvuurwerk en vuurpijlen. Alleen de VVD en CDA zijn er op tegen.  Die zien meer in een strengere handhaving. Wat mij betreft moet het allebei. Een landelijk verbod is de basis want dan is het veel makkelijker om te handhaven. Elk rotje dat afgestoken wordt is dan meteen te bestraffen. Zelfs het in bezit hebben moet dan al strafbaar zijn. PUNT UIT. Geen discussie. Bij het vermoeden van bezit moet onderzoek aan de kleding mogelijk worden.  Net zoals dat ook bij drugs kan. De meerderheid van alle burgemeesters, Erik Akerboom korpschef van de Nationale Politie, brandweer- en ambulancepersoneel, artsen uit brandwonden- en  traumacentra pleiten al jaren voor een algemeen verbod.  Wist u dat de discussie over een algemeen vuurwerkverbod al meer dan honderd jaar gaande is ? Je kunt dus in ieder geval zeggen dat dit nu niet bepaald onverwachts uit de lucht is komen vallen…. Het lijkt er nu toch echt op dat we, na een ontzettend lange aanloop, een aangepaste wetgeving kunnen verwachten.
.
Ik zal het allemaal wel veel te streng willen maar mijns inziens is dat de enige manier om het tij te keren. Vergeet niet dat de eerder genoemde schade van 15 miljoen slechts het topje van de ijsberg is. Alle medische zorg en nazorg die nodig is om de gewonde vuurwerkidioten en onschuldige slachtoffers weer terug op de been te krijgen kosten ook vele miljoenen euro’s. Ook die kosten betalen we met z’n allen want dat is allemaal verrekend in de premie van je ziektekostenverzekering …
.
Als er mannen of vrouwen zijn die zo nodig met explosieven willen spelen, moeten ze maar bij defensie gaan werken.  Denk eraan. Geen strafblad oplopen want anders word je niet aangenomen.  Maar ja, als je echt zoveel van knallen houdt dan moet je ook er ook iets voor over hebben. Dus …. geen rottigheid uithalen en geen crimineeltje spelen…. Dat scheelt dan ook weer een boel ergernis voor andere bewoners van ons landje…
.
Zo … dat lucht weer op ….

.

Oh ja, Als je ook de petitie wilt tekenen voor een vuurwerkverbod….. klik dan op onderstaande link;

(Met dank aan Astrid)

https://www.nu.nl/binnenland/6021702/ruim-kwart-miljoen-mensen-steunen-petities-voor-vuurwerkverbod.html


.

.

Wist u overigens dat we al bijna 4 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:  “Oeps …!!!”
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.
.

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.

.
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.
.

King                        van 3 mrt     tot 30 april 2020

.

.

.

Nelson en Rova    van 4 juli      tot 11 juli 2020

.

.

.

Luna en Ocean     van 15 juli     tot 12 augustus 2020

.

.

.

Arie en Sara          van 12 sept.  tot 3 oktober 2020

.

«
»

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com