Dierenmissies Weekjournaal van 22 december 2019 Kersteditie

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

.

Beste mensen,

Deze week hebben we het verhaal van Annie die hoopt op een nieuw mandje, zien we wat je kunt doen om je boom te beschermen, hebben we toch wat bedenkingen bij de finale van het Perfecte Plaatje, is Hermes echt klaar voor een nieuwe start bij een eigen baasje, wensen we iedereen en natuurlijk in het bijzonder de bestuursleden, alle vrijwilligers en donateurs van Dierenmissies prachtige feestdagen en een gezond en succesvol 2020 toe. In plaats van de column hebben we het Kerstverhaal van 2019 over het kleine hondje Snuffeltje en in de onzin van de week adviseren we je vooral om je intuïtie te volgen. Ach mensen er is nog zoveel meer leuks te lezen… Kijk maar…


– Annie heeft pech en zoekt een nieuw baasje
– De beschermde boom
– Jammer van “Het Perfecte plaatje”
– Stevie’s World
–  Hermes is aan het wortelen.
– Leuk filmpje: “Wie zegt dat dieren niet een prachtig kerstkoor kunnen vormen!
– We willen graag een lans breken voor de wasbeer in Nederland. 

– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– De zoveelste vuurwerkslachtoffers…
– Voor iedereen !!! De beste wensen
– Beste wensen van de baasjes …
– Het Kerstverhaal van 2019: Snuffeltje doet zijn naam eer aan.
– De (on)zin van de week gaat over: “Goed zo muis… volg je instinct”.
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

 

 


 

.

Maandag 16 december 2019 

.

Annie heeft pech en zoekt een nieuw baasje.

Vorige week zagen we hoe Kaia met Annie in Nederland aankwamen. Kaia kon direct met haar baasjes mee naar huis en kleine Annie ging eerst met Jolien (Stichting Lamoja) mee omdat het bazinnetje nog even niet in staat was haar te verwelkomen. De volgende dag was het dan wel zover en alles leek koek en ei. Het zou voor Annie een geweldige Kerst worden zoals ze nog nooit eerder had meegemaakt. Helaas was dat vijf dagen later niet meer zo omdat het bazinnetje, vanwege de aanwezigheid van Annie,  problemen met de Vereniging van Eigenaren had gekregen. Hierop moest Jolien onverwachts opnieuw opzoek naar een nieuw baasje voor Annie. Hiervoor plaatste Jolien een bericht op Facebook dat we natuurlijk ook hebben gedeeld en besteden we ook in ons weekjournaal aandacht aan Annie want we gunnen haar een lief baasje waar ze voor de rest van haar leventje kan blijven….

.

AANHANKELIJKE ANNIE ZOEKT EEN BAASJE DAT HAAR VEEL LIEFDE EN AANDACHT KAN GEVEN
>
Dit is kleine Annie. Ze is maar 35 cm hoog, 8 jaar en weegt ongeveer 5 kilo. Ze is een onherleidbare kruising uit Spanje. Nu in NL bij een gastgezin in Gouda.

In Spanje woonde ze gelukkig ook al een tijdje bij een gastgezin, samen met een hond en een kat. Dat ging prima. Gastmoeder werkte veel, maar Annie had gezelschap. In Gouda woont Annie met meerdere honden samen, ook dat gaat goed, maar ze moeten niet te opdringerig zijn want daar houdt Annie niet van. Aandacht van (oudere) kinderen vindt ze wel heel fijn.
Annie is een lief, aanhankelijk en makkelijk hondje. Ze past zich snel aan aan de nieuwe omstandigheden. Dit meisje richt zich direct sterk op het baasje. Daar is ze graag bij in de buurt. Op schoot, naast het baasje op de bank of stoel vindt Annie allemaal heel gezellig. Vandaar dat ze er wat moeite mee heeft als ze alleen achter moet blijven. Daar wordt ze onzeker van en het zal even tijd nodig hebben, voordat ze het vertrouwen heeft dat het baasje altijd weer terugkomt.
We zoeken dan ook een baasje dat Annie de eerste tijd met geduld kan leren dat het baasje altijd weer terugkomt, of geen buren heeft die er last van hebben als ze eerst even blaft of piept. Annie gaat graag mee in de auto, loopt netjes aan de riem en kan op plekken waar geen verkeer is ook goed los.
Annie is gesteriliseerd, ingeënt, gechipt en heeft een Europees paspoort.
.

.

Bent u op zoek naar een echt gezelschapshondje, zo makkelijk dat ze overal mee naartoe kan en waarmee u lekkere wandelingen kunt maken?
Neem dan vrijblijvend contact op met het gastgezin: 06-13131879 of via de mail: jolienverheul@hotmail.com

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 17 december 2019

.

.

.

.

De beschermde boom…
.
De meeste mensen hebben al de kerstboom weer opgetuigd. Zelf hebben we het een en ander meegemaakt met onze beestjes. Lang geleden hadden we poezen en honden die in goede harmonie samenwoonden. Zodra we na Sinterklaas de boom optuigden, hadden de katten alle aandacht voor de glinsterende ballen die we met regelmaat op de grond aantroffen. Tot dat we op een dag thuis kwamen van het boodschappen doen, en alle cadeautjes waren uitgepakt. De vloer was bezaaid met papier en de honden hadden in ieder geval een heerlijk feestje gehad. Sinds die tijd nemen we onze maatregelen.

Wij nemen geen boom meer en houden het op wat versieringen. Wellicht geven de foto’s wat tips om een veilige boom te hebben.

 

.


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.


.

Woensdag 18 december 2019
.

Jammer van “Het perfecte plaatje”…
.
Met veel plezier kijken we naar het programma “Het perfecte plaatje”. In Het Perfecte Plaatje gaan acht bekende Nederlanders met een passie voor fotografie de strijd met elkaar aan en proberen ze hun geliefde hobby naar een hoger niveau te tillen. In elke aflevering staan twee specialisaties uit het vak centraal en komen de meest uiteenlopende aspecten van fotografie aan bod. Vandaag was de finale en was er speciale uitzending. De kandidaten werden naar Oman gevlogen om daar hun foto’s te maken waaruit beslist zou worden wie de beste fotograaf van dit seizoen zou worden. Toen we hoorden dat de programmamakers voor dit land hadden gekozen, terwijl dit land toch niet geheel onbesproken was vanwege schendingen van tal van mensenrechten waaronder kinderrechten, vrouwenrechten, LHBT-rechten, slavernij en het absurd hoge aantal zelfmoorden onder huishoudelijk personeel,  etc… waren we toch wel benieuwd of door het programma er van dit land een beetje positief beeld geschetst zou worden. De mogelijkheid is er wel want het aantal vrouwen die een universitaire studie volgt is hoger dan het aantal mannen en één derde van de ambtenaren zijn vrouw.
.
Hieruit zou je kunnen opmaken dat er in dit Islamitische land wel enige beweging is in de vrijheid voor bijvoorbeeld vrouwen maar dat blijkt in praktijk toch maar erg beperkt te zijn en lijkt het vooralsnog meer een cosmetische verandering.

.

Oman heeft nu eenmaal een Sharia wetgeving en de wil van de koning is letterlijk wet met straffen die er niet om liegen. Aan de andere kant kun je zeggen dat Oman niet het strengste land is uit die regio en daarbij timmert Oman flink aan de weg om toeristen te lokken. Met dat allemaal in ons achterhoofd maakten we ons op om de aflevering te gaan zien. Nu zul je bedenken wat heeft dit nu met dieren te maken??? Nou dat zal ik vertellen …toen kwamen de promo’s om kijkers te lokken en zagen we de filmpjes waarop in nauwe straatjes mannen in lange jurken aan geiten liepen te sleuren. Dat gaf ons al een onaangenaam gevoel omdat we ongewild moesten denken aan wat deze arme dieren door hun rituele slachtingen te wachten stond. Als er dan ook nog voor de camera’s een dromedaris galopperend door de woestijn wordt gejaagd of vastgebonden in de achterbak van een pick-uptruck wordt vervoerd. Tja..
.
Jammer van de land keuze want wat ons betreft deed dit afbreuk aan het programma. Ik vermoed dat hier geld een rol heeft gespeeld, net als bij de FIFA  keuze voor het WK voetbal in Qatar in 2022, maar ja dat kan ik natuurlijk niet bewijzen…

.

.

 


.

.

<<<advertentie>>>

.
.
.

Veilige hondentuigjes
.
Hoe vaak is een halsband niet voldoende om een beweeglijke hond veilig over straat te loodsen ? Een kennisje van Miranda maakt speciale tuigjes op bestelling. Het zijn tuigjes waaruit een hond niet kan ontsnappen. Omdat ze speciaal op bestelling worden gemaakt, kunnen ze uitgevoerd worden in veel kleuren. U kunt de website bekijken door op onderstaande advertentie te klikken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Als u niet zeker bent van uw lijn als veilig controle middel om uw hond te leiden…. omdat bijvoorbeeld:

 • de halsband over de kop kan schieten,
 • u niet sterk genoeg in uw handen bent
 • een kind met een hond loopt
 • er, om wat voor reden ook, een bepaald vluchtrisico bestaat .

Kijk dan eens naar dit plaatje… Het is niet gek hoor om een dubbele lijn te hebben als daar enige reden toe is…

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 19 december 2019
.

Hermes is aan het wortelen.
.
Met de dag zien we dat Hermes zich meer thuis gaat voelen. Zo is dat ook in het bos dat hij al helemaal van hem vindt. Hij durft steeds verder op onderzoek te gaan en we hebben al een keer moeten wachten tot hij uitgesnuffeld was. Hij was even in de snuffelmodus geweest en was erg geschrokken dat hij ons uit het oog was verloren. Hij kwam in vliegende sprint aangelopen en totaal uitgeput. We waren expres niet achter hem aangelopen om te voorkomen dat hij er een spelletje van maakte. Bij ons in het bos is het veilig en hij kent inmiddels de weg dus was het een kwestie van gewoon de weg vervolgen en af en toe laten horen waar je bent. Eenmaal thuis was het natuurlijk uitrusten van alle vermoeienissen. Dat gebeurde dan ook. Dat hij het grootste deel van de bank gebruikt… daar kan hij niets aan doen. Hij is nu eenmaal de grootste…

We hopen dat Hermes nu toch snel naar een eigen baasje kan want anders wordt het afscheid voor hem en ons te pijnlijk. Hij had al bijna nieuwe baasjes gevonden maar die hadden op het allerlaatste moment een kennismaking afgezegd omdat het vrouwtje van het echtpaar nog niet over het verdriet van het overlijden van hun vorige hond was…. ach ja …. we zoeken dus voort…..

Wie helpt Hermes aan een eigen mand? klik maar op de foto en je komt vanzelf op zijn adoptiepagina…

.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

“Wie zegt dat dieren geen sfeervol koor kunnen vormen !!!)

klik op dit plaatje voor het filmpje

 

Wat is het leuk dat zoveel dieren hun steentje bij proberen te dragen aan het zingen van een kerstlied…

 

.

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 20 december 2019
.

De zoveelste vuurwerkslachtoffers…

.

.

 

Beste mensen, weer is er een dieptepunt in het gebruik van vuurwerk geweest. Een mafkees gooit vuurwerk in een brievenbus in de deur. De ontploffing was in de gang waar hond en baasje gewond raakten door het ontploffende projectiel.

Het vuurwerk werd afgelopen woensdag rond 23:00 uur door de gleuf van een brievenbus van een woning aan de Graetheidelaan te Urmond gestopt.

De politie zoekt getuigen en heeft een facebook artikel geplaatst.

 

 


 

..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?

.

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.

.

.

.

Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

 

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 21 december 2019

.

We willen graag een lans breken voor de wasbeer in Nederland. 
.
Hoe mooi is het niet om oog en oog te staan met klein wild in de vrije natuur.  Ik kan niet wachten tot ik een wasbeer in levende lijve zal ontmoeten. Niet om dat beestje te aaien maar gewoon te zien dat het een plaats heeft in onze natuur. Zo’n ontmoeting zal voor mij hetzelfde zijn als dat ik een wolf, vos, das, eekhoorn, ree of wat voor beest dan ook in het wild tegen kom. Ik ervaar het als een waar genoegen als ik het geluk hebt om in het echt  een ‘wild’ dier in de vrije natuur te ontmoeten. Overigens zal dat moment nog wel even gaan duren want wij wonen op de grens van Overijssel en Drenthe en de wasbeer is pas gespot in Gelderland en Limburg.  Hoe komt het nou dat er hele groepen van mensen zijn die zo hysterisch reageren op de mogelijke aanwezigheid van een paar wasberen?

Provincie Gelderland heeft de oorlog verklaard aan de wasbeer die wat hen betreft direct de kogel verdient.  Onbegrijpelijk. Gelukkig zijn hier 12 dierenbelangorganisaties op ingesprongen en hebben een brandbrief gestuurd naar het provinciebestuur.

Exacte aantallen wasberen in Gelderland zijn onbekend, evenals waar de dieren precies leven. Maar deze dieren worden op voorhand al neergezet als een gevaar voor de volksgezondheid, een bedreiging voor de biodiversiteit en voor de landbouw. Helaas zit er een sticker op met de naam ‘invasieve exoot‘, waardoor Europese regelgeving eist dat de dieren uit de vrije natuur worden verwijderd. Je vraagt je af waarom men zo idioot doet want in heel Europa is tot op heden geen bewijs gevonden van negatieve effecten van de dieren op de biodiversiteit. In Duitsland, waar lokaal hoge dichtheden worden bereikt, is de totale schade aan de landbouw tot op heden minimaal. In Nederland is helemaal geen schade bekend of gemeld. Het doodschieten van wasberen komt mijn inziens neer op een vorm van zinloos geweld

Keer op keer wordt in de berichtgeving aangehaald dat in Maastricht een vrouw is gebeten door een wasbeer en dat de dieren een gevaar betekenen voor de volksgezondheid. Je moet zo’n diertje ook met rust laten. Het is en blijft een wild dier en daar moet je gewoon van af blijven. Het is waar dat wasberen drager kunnen zijn van een voor mensen schadelijke parasiet, maar de jacht op de dieren kan er ook aan bijdragen dat die parasiet zich juist verder verspreidt, bijvoorbeeld wanneer een wasbeer wordt aangeschoten maar vlucht en elders sterft. De dieren die in Limburg gevangen worden en tijdelijk bij stichting AAP ondergebracht worden, krijgen een behandeling tegen de parasiet, waarna er geen enkele bedreiging meer bestaat.

In Limburg gebeurt dit ‘verwijderen’ dus deels door het vangen en herplaatsen van de wasberen, in een samenwerking tussen de provincie, de Zoogdiervereniging en stichting AAP. Gelderland gaf onlangs echter aan niets te zien in het vangen van de dieren, omdat dit niet zou werken. Maar van de circa 50 tot hooguit 100 wasberen in Limburg waren er begin december al 13 gevangen. De dieren worden opgevangen bij AAP, in quarantaine geplaatst en behandeld tegen eventuele parasieten of infecties. Daarna krijgen ze een plek in daarvoor geschikte dierenparken.

De provincie Gelderland huldigt dus nog de leuzen: “Uitroeien nu het nog kan”, “We hebben de opdracht om er wat aan te doen en dat nemen we heel letterlijk”, “We willen de wasbeer niet opvangen, maar echt uit het systeem halen.”

Nu stonden Limburg en Noord-Brabant eerst ook op het standpunt dat de wasberen afgeschoten moesten worden…. Dus misschien gloort er in Gelderland toch nog een beetje hoop op gezond verstand…  Dat zou toch een mooi Kerstcadeau zijn voor zowel de provinciebestuurders als de wasberen…

.

 

 


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

Zondag 22 december 2019
.
In alle vroegte mocht dit weekjournaal weer gepubliceerd worden. En dat doen we natuurlijk graag want we hopen dat we u het nodige leesplezier kunnen geven.
.
Op zondag 5 januari kunt u het eerste Dierenmissies Weekjournaal van 2020 tegemoet zien maar allereerst: 

.

wensen we iedereen en natuurlijk in het bijzonder de bestuursleden, alle vrijwilligers en donateurs van Dierenmissies ….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

De beste wensen van…

.

Germ Henk en Emily, baasje van Pum stuurden ons deze kaart. 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Gjalt en Ellen, baasjes van Bonita en Arie, vieren de tweede verjaardag van het nieuwe leven van Bonita

.

Bonita is al twee jaar bij ons!
.
Twee jaar Bonita!! Op 18 december 2017 kwam Bonita in Nederland aan, ze is door het baasje zelf opgehaald. Na een lange dag kwamen ze dan eindelijk ’s avonds thuis waar ze meteen naast het baasje op de bank kroop. Ik had haar zo graag willen knuffelen en zoenen maar begreep dat ze nog even tijd nodig had na zo’n stressvolle dag met een nieuwe omgeving en nieuwe mensen. Na een goede nachtrust in haar mand naast het bed van het baasje lustte ze de volgende morgen wel een hapje om vervolgens dicht bij het baasje te blijven. Als ik even weg was geweest – al was het maar een paar minuten- en ik kwam weer binnen dan gromde ze nu zacht naar mij. Grote genade: daar had ik geen rekening mee gehouden. Goede raad gevraagd aan Ton van de Stichting Dierenmissies die adviseerde niet recht op haar af te lopen, oogcontact te vermijden maar haar wel te voeren. Gelukkig bleek dat prima te werken al heb ik nog weken in boogjes om haar heen gelopen, vooral niet kijkend en elke keer rammelend met mijn sleutels als ik naar binnen kwam zodat ze wist dat ik het was.
.
Onze band groeide gestaag en in februari 2018 zijn Bonita en ik samen naar puppycursus gegaan zodat ik wat van en over haar kon leren en zij over en van mij. Het samenwerken is ons zo goed bevallen dat we tot heden nog steeds naar cursus gaan, maar nu naar ‘Sport en Spel’. Gewoon omdat het leuk is, omdat Bonita graag spelletjes doet en om te leren dat er ook andere honden en mensen zijn die ook lief zijn. (dat geldt ook voor ons alletwee).
.
Liep ze de eerste tijd als een tijger in een kooi de hele tijd heen en weer: ze is nu de rust zelve tenzij ze vreemde mensen en vreemde honden ziet. Dan moet er flink geblaft en aan de riem getrokken worden wat deels bij te sturen is met kleine brokjes als beloning. Met eten ging het al net zo: de bek zo vol mogelijk en dat op een rustig plekje alles er weer uit om stuk voor stuk op te eten. Tegenwoordig maakt ze zich niet druk om het eten omdat ze weet dat ze het toch wel krijgt.
.
We zijn zo blij dat we toen de knoop hebben doorgehakt en alles en iedereen (de katten) goed hebben voorbereid. Ik vergeet nooit de dag dat Bonita een paar weken bij ons was en ik opeens een benauwde piep hoorde. Wat bleek: Suske wilde zo graag met haar knuffelen dat hij achter Bonita was aangelopen tot ze met haar rug tegen de muur stond en geen kant meer op kon…….en ze vond Suske zooooo eng! Nu knuffelen ze regelmatig met elkaar omdat ze gek op elkaar zijn.
.
Knuffelen en slapen zijn haar grootste hobby’s en dat kan hier beide bijna de hele dag. Bonita heeft ons leven echt verrijkt, het is een supermatch gebleken met een redelijk eenkennige, maar voor ons o zo lieve, hond!

.


.
.

Karin en Paul, baasje van Lara, met de beste wensen. 

.

Gezellige feestdagen en een mooi, gezond en diervriendelijk 2020!!
Knuffel van Lara groeten Paul, Karin & Chiara

.

.

.

.


.

Jolien en Bas van stichting Lamoja met de beste wensen.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Anne Marie, baasje van Lucy met de beste wensen.

.

Beste Ton en Annerie,

Hoewel Lucy zeker geen ambitie heeft om topmodel te worden, heeft ze wel haar best gedaan

Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en een mooi 2020 met nog meer gouden mandjes .

Groetjes Anne Marie

.

.

.

.


.

Hanneke, baasje van Fala, Carlito en Leda met de beste wensen

hallo Ton en Annerie,

Ook namens Stef, Fala, Carlito en Leda wens ik jullie het allerbeste voor 2020 en dat Dierenmissies maar veel hondjes kan bemiddelen.

Groetjes, Hanneke

Leda

Carlito

Fala

.

.

.

.

.

.

.


.

Ingrid en Eric, baasjes van Sofie en Freekie met de beste wensen

.

Hoi Annerie en Ton,

We wensen jullie prettige feestdagen en al het goede voor 2020 (en zeker voor alle hondjes die door jullie geholpen worden).

Hartelijke groeten,
Ingrid Aarts en Eric Schouten.

.

.

.


.

Golida en Lammert, baasjes van Alma en Ollie, met de beste wensen

Namens de hondjes heel hartelijk bedankt en fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2020.

.

.

.


.

Veronique, Yasmin, Sander en alle 5 meiden en hun kleine Ralph, baasjes van Nangi en Pippa, met de beste wensen

.

Van ons mag het wel elke dag kerstfeest zijn, hoor! Maar bij jullie hebben we het ook geweldig naar onze zin. Dus als de feestdagen voorbij zijn, hopen we gauw weer eens een weekje of zo bij jullie te mogen logeren. Tot dan,

Hartelijk dank,
pootjes en een likje van Nangi en Pippa

We hopen dat alles goed is met jullie en met jullie werk voor de Stichting Dierenmissies. Laat ons weten als we iets kunnen doen. Voor nu de allerbeste wensen voor een succesvol en gezond 2020,

kerstgroeten van
Veronique, Yasmin, Sander en alle 5 meiden en onze kleine Ralph

.

.

.


.

De kaart van Jos en Len,  baasjes van Puck, Ace, Aika en Senna .
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Robert en Alex, baasjes van Bowie, met de beste wensen.

.

Kaarten sturen we nog maar beperkt; we doneren liever aan een goed doel. Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen toe en een heel mooi, gezond en gezellig 2020!

.

.

.

.

.


.

Jany en Cees, baasjes van Charlie en Fidel, met de beste wensen. 

.

Jullie ook de beste wensen en fijne dagen….

.

.

.

.

.

.


.

Tonnie en Bep, baasjes van Toby en Duko, met de beste wensen.

.

Lieve mensen, ook voor jullie mooie kerst en één gelukkig nieuwjaar, voor jullie en de dieren, hoop dat er velen een mooie mand gaan vinden, dat is wat jullie ook gelukkig maakt

En natuurlijk ook namens Toby en Duko.

.

.

.

.

.


.

Alice, baasje van Ollie (Lui), met de beste wensen

 

Fijne Feestdagen ook namens Ollie (Lui)

.

Alice

.

.

.

.

.


.

Jean Pierre, Sabre, Soey en Sade, baasjes van Estela, met de beste wensen. 

.

Jullie ook hele fijne Kerstdagen en het aller beste voor 2020 toegewenst ……….

.

Jean Pierre, Sade, Joey en Blanca met Estela op de voorgrond.

.

Leuk om te vermelden is dat Blanca, vaste medewerker van het asiel in Barcelona, op bezoek was bij Estela in Nederland en met Estela’s Nederlandse familie kennis kon maken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Cees en Alma, baasjes van Ranger (Bruno), met de beste wensen.

.

Ton jij en je familie fijne kerst en een goed 2020 !!!

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Wie we niet kunnen noemen zijn de talloze baasjes en vrienden die ons via Facebook alle goeds toewensen. Hartelijk dank !!!

Mocht u ons nog niet gevonden hebben op Facebook…. Kijk eens bij ‘Ton Bogers’.

.

.

.

.

.


.<<Advertentie>>

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.


.

Het Kerstverhaal van 2019: Hondje Snuffeltje doet zijn naam eer aan

.

Ik hoorde van  Snuffeltje, een klein hondje, die hele bijzondere dingen had meegemaakt door zijn speurvermogen en waar ik graag meer over wilde weten.  Nu doen al gauw de wildste verhalen de ronde als er ergens sprake is van één of meer heldendaden en dan blijkt dat hoe meer tijd er verstrijkt hoe sterker de verhalen worden. Tja, dat hadden we al vaker meegemaakt dus is het altijd goed om een verhaal uit eerste hand te horen.
.
Het was al november toen ik achter het verhaal aan ging want het zou de inhoud van het Kerstverhaal van 2019 moeten worden. Ik kon onmogelijk een verhaal laten schieten waarin een klein hondje tot grote daden in staat bleek te zijn.  Nee een speurhond hoeft niet groot te zijn. In principe heeft elke hond een geweldige goede neus en het is maar net of de hond geleerd heeft die in te zetten op het moment dat dit voor ons mensen uitkomt.
.
Nu is er bijna niets moeilijker dan met hele korte pootjes door los zand te moeten lopen.  Het was tijdens een vakantie op Ameland dat Snuffeltje voor het eerst had laten zien dat zijn speurzin toch wel erg goed ontwikkeld was. Hij was van pup af aan altijd al gek op spelletjes waarbij iets opzoeken voor hem de ultieme uitdaging was. Zijn favoriete spelletje van hem was het opzoeken van de sleutelbos omdat dit het teken was dat ze uit gingen. Bazinnetje hoefde maar te zeggen: “Zoek de sleutels” en daarop ging hij als een gek overal zoeken, tussen kieren van de bank, onder de bank in alle hoeken van de kamer maar altijd wist hij de sleutels weer te vinden.  Daarna had hij snel begrepen dat als hij een geur voor zich kreeg, hij iets moest zoeken met dezelfde geur. De beloning was steevast een knuffelbeurt en wat lekkers. Dat ging hem zo goed af dat Snuffeltje zelfs naar een cursus mocht gaan waar speurhonden extra werden getraind. Het was een koddig gezicht geweest toen hij op het trainingsveld als kleine frummel in de rij van honden stond die allemaal vele malen groter waren dan hij. Uiteindelijk bleek dat Snuffeltje, door zijn beperkte grootte, niet zo geschikt was voor het afleggen van hele lange afstanden of door kreupelhout lopen maar daar in tegen was hij in een beperkte ruimte steevast de eerste die zijn object kon vinden.

Zo kwam het dat hij met zijn bazinnetje Treintje op vakantie op Ameland was toen zij, na het strandbezoek, bij het strandpaviljoen Ballum merkte dat ze haar sleutelbos kwijt was.   Hierop is Treintje direct met Snuffeltje terug gelopen naar de plaats waar ze op het strand had gezeten. Daar waren nog wat badgasten die in de zon lagen te bakken waardoor Treintje vrij nauwkeurig kon bepalen waar hun badlaken had gelegen en hun badtas met spullen had gestaan. Het ging als vanouds. Immer alert op aanwijzingen van Treintje hoefde zij ook maar één keer te zeggen: “Zoek de sleutels” en onmiddellijk ging Snuffeltje aan het werk. Stelselmatig ging Snuffeltje over de stukje strand en in no-time kwam de sleutelbos van onder het zand te voorschijn.
.

Tot zover was het verhaal van Snuffeltje aan mij via via te horen gekomen. Maar omdat het succesverhaal hiermee niet afgelopen was en de meest spannende actie van Snuffetje nog verteld moest worden ging ik naar Loosdrecht waar Treintje met Snuffeltje woonde. Snuffeltje was inmiddels 14 jaar oud maar nog steeds in goede gezondheid.

Daar maakte ik kennis met Snuffeltje en bleek Treintje een hartelijke dame van dik in de 50 die eindeloos veel koffie in de aanbieding had. Ze deed met zachte stem haar verhaal dat bijna op een spannend boek leek…

Het was ruim tien jaar geleden toen Treintje met Snuffeltje een achtdaagse cruise maakten van Hongkong naar Singapore. Het moest de droomreis van haar leven worden. Nou die reis zou Treintje en de bemanning van de Crystal Symphony niet gauw vergeten. Sterker nog… als Snuffeltje er niet was geweest dan had het de laatste reis van de Crystal Symphony geweest… De Crystal Symphony is gebouwd in 1995 en had net een totale renovatie gehad toen Treintje met Snuffeltje aan boord stappen. Ze hadden een hut met een eigen balkon en prachtig uitzicht op zee.

De reis was prachtig en dan, net als ze van Puerto Princesa op de Filipijnen vertrokken zijn naar Kota Kinabalu in Maleisie,  gebeurde er iets dat je nooit mee wilt maken op vakantie. Het was toen 08.30 uur als er een boodschap van de kapitein door het hele schip klonk.  In verband met een kleine calamiteit worden alle passagiers verzocht naar hun hut te gaan en daar nieuwe instructies af te wachten…
Nu had Treintje al gezien dat er een ongewone activiteit was waar te nemen. Personeel stonden al een tijdje druk met elkaar te fluisteren en liepen te zoeken in alle hoeken en gaten.  Treintje had gelezen dat het schip 238 meter lang was en twaalf dekken had, dus dat zou wel even duren voordat ze alles hadden afgezocht… Maar ja, geen van de passagiers wist waar ze nou naar aan het zoeken waren. Nu had Treintje met Snuffeltje veel tijd doorgebracht in de bibliotheek van het schip. Dat is zo’n beetje het minst bezochte hoekje van het schip omdat de meeste passagiers of in de restaurants, theater, casino, bars, zwembad of op de verschillende dekken te vinden waren. Daar had Treintje tot twee maal toe een meneer gezien die niet paste in het plaatje van de doorsnee vakantieganger op een cruise.  Eerst had ze nog gedacht dat het iemand was uit de machinekamer. Die man had daar een soort een sjaal verloren. Die sjaal had ze aan hem willen geven maar hij was te snel uit het oog verdwenen. Later had ze gezien dat ook die bemanningsleden in de machinekamer allemaal een uniform droegen. Toen had ze zich gerealiseerd dat er iets met die persoon, die zich zo onopvallend mogelijk tussen de panelen van de bieb had bewogen en zo ineens tevoorschijn was gekomen en ook weer plots was verdwenen, niet klopte  …
.
Enfin gehoorzaam zoals dat een braaf passagiere betaamde, was ze met Snuffeltje naar haar hut gegaan. Toen ze de lift wilde pakken moest ze wachten tot er een vrije lift kwam want iedereen bleek ineens van dek te willen wisselen. Dat was het moment dat ze twee bemanningsleden onderling met elkaar hoorde praten. Bij toeval spaken ze onderling Engels en dat was niet gebruikelijk want de meeste bemanningsleden waren van Aziatische oorsprong. Ze bleken het over een verstekeling te hebben die het schip in gijzeling hield. De schrik sloeg om haar hart want toen hoorde ze dat hij zoek was en blijkbaar ergens een bom had geplaatst die rond het middaguur af zou gaan. Dit was duidelijk niet voor de oren van de passagiers bestemd want wat je niet kunt gebruiken in zo’n situatie is een totale paniek aan boord van een cruiseschip met 940 passagiers aan boord.
.
“Perhaps I can help”, het was eruit voordat ze het wist. De twee bemanningsleden keken haar verbaasd aan.  Daar stond een dame van middelbare leeftijd met een klein hondje in haar armen. Kwetsbaar maar strijdbaar … het was eigenlijk geen gezicht maar Treintje bedoelde het goed en meende wat ze zei. “Are you looking for a short man, dark skin, bit shabby looking?” .
“Yes !!!!” zeiden de mannen.
.
“I think I know in what area he is hiding and I am quite confident that we can find him for you …..”, zei Treintje…
.
Er werd gebeld met de brug en binnen twee minuten was de kapitein met een aantal extra bemanningsleden ter plaatste. Treintje en de kleine Snuffel stonden omringd door allemaal mannen in hagel witte uniformen. Snuffeltje keek zijn ogen uit. Treintje vertelde dat hij ergens in de buurt van de bibliotheek moest zijn en dat Snuffel hem wel zou kunnen vinden aan de hand van de sjaal die de man verloren was.

In bibliotheek liet Treintje Snuffeltje ruiken aan de sjaal en toen Treintje   “Zoek” zei,  begreep hij meteen wat de bedoeling was. Hij leek wel een kleine robot die stoïcijns stuk voor stuk de panelen van de bibliotheek afsnuffelde. Plots bleef hij stil staan en  probeerde hij met zijn pootjes de boeken van de onderste plank te krijgen. Zich niet realiserend wat voor risico’s hij liep ging hij helemaal op in zijn zoekspelletje. Toen, totaal onverwachts, schoof het paneel een stukje opzij en stond Snuffeltje ineens oog en oog met de gezochte gijzelnemer. Die wachtte niet af en gaf Snuffeltje een harde trap in zijn zij waardoor hij meters achteruit vloog en piepend en versuft bleef liggen. Tegelijk sprong de bemanning boven op de man om hem te overmeesteren. Treintje bekommerde zich om de kleine Snuffel en nam hem in haar armen om hem te troosten. Het arme mannetje moest bijkomen van de ergste pijn en de schrik want zoiets had hij natuurlijk nog nooit meegemaakt. Hoe kon zo’n wrede man zo’n klein hondje dit aandoen. Gelukkig had Snuffeltje niets zichtbaar gebroken maar hij kon natuurlijk na zo’n trap tegen zijn flank  makkelijk van binnen van alles mankeren. Snuffeltje rolde zich helemaal op in de armen van Treintje als een klein bolletje wol. Er was maar een zielig hoopje hond overgebleven van de kleine speelse dappere Snuffel….
Achter het paneel bleek een loze ruimte waar allerlei spullen lagen zoals een flinke weekendtas, etensresten en drinken. Hier had de man dus al die tijd verstopt gezeten. Bij het openen van de tas werd daar nog een half pak semtex (een krachtig explosief) aangetroffen.

Aanvankelijk weigerde de man iets te zeggen maar toen ze hem af wilden voeren zei hij dat er niets was veranderd.  Als hij niet vrij gelaten zou worden en het schip niet terug naar de Filipijnse wateren zou keren, dan zou dit het einde betekenen van de Crystal Symphony… Hij had dus al kans gezien om toch ergens explosieven achter te laten. Aan te nemen was dat dit de andere helft van het pak semtex zou zijn. Dat zou een ontploffing geven die makkelijk een flink gat in de romp zou kunnen veroorzaken. De man werd afgevoerd en koortsachtig werd door de bemanning overleg gevoerd.  De kapitein kwam met een slimme aanname. Als het schip na een explosie zou moeten zinken, dan moet het gat in de romp onder de waterspiegel aangebracht worden. Je kunt dus aannemen dat het explosief te vinden moest zijn op een verdieping onder de waterspiegel. Dat scheelde een boel zoeken want er waren 2 verdiepingen onder de waterspiegel die voor mensen toegankelijk waren. Maar dan nog zou het een hele klus zijn om alles af te zoeken tenzij je natuurlijk niet alleen je ogen maar ook je neus kunt gebruiken.

.

Onmiddellijk gingen ze met de hele club naar de lage dekken waar de machinekamer was gesitueerd. Treintje liep nog steeds met Snuffeltje in haar armen voorop. Daar liet Treintje Snuffeltje ruiken aan het restant van de semtex en zei vervolgens “Zoek”. Snuffeltje werd neergezet en losgelaten maar toen pas zag Treintje dat hij mank liep. Plichtsgetrouw en met een ijzeren wil om Treintje een plezier te doen, hobbelde hij ruimten in en uit en beef hij zoeken in alle hoeken en gaten.  Het was inmiddels 11.15 uur geworden toen ze nog een verdieping lager gingen. Opnieuw werden alle deuren en afdichtingsschotten opengemaakt om Snuffeltje vrije toegang te geven tot de kleinste hoekje en gaatjes terwijl de mannen de hogere plekken onderzochten. Snuffeltje hinkelde letterlijk op zijn laatste pootjes want hij kon bijna niet meer en hij was pas midscheeps. “Toe maar Snuffeltje kom op zoek zoek”.. hij deed al zijn uiterste best … Toen plots voelde hij de prikkel in zijn neus waar hij naar op zoek was. Hoera dat was het… zeker weten !!!! Snuffeltje blafte en bleef met zijn neus achter een ketel snuffelen… Hij deed zijn naam eer aan…hij had de bom gevonden !!! Treintje pakte hem gauw weer op om hem verder te dragen zodat hij niet verder hoefde te lopen. Met opkijkende blik keek hij Treintje aan alsof hij wilde vragen of hij het wel goed had gedaan…  natuurlijk had hij het goed gedaan en had hij zijn bazinnetje erg trots gemaakt. Nu was het tijd om hem te verwennen en bij te laten komen van de pijn en ongemak die hij had opgelopen door de mishandeling van de arrestant. Bemanningsleden haalde achter de ketel een pakket semtex te voorschijn met een timer eraan verbonden. De timer was een teruglopende klok met nog 9 minuten op de teller. Het gehele pakket werd naar boven gebracht en omdat er verder niemand het aandurfde om de bom onschadelijk te maken gaf de kapitein de opdracht om het op het achterdek over de reling te gooien.

De volgende dag kon Snuffeltje gelukkig wel weer gewoon lopen maar was zijn flank nog weken lang gevoelig.
.
Er werd geen ruchtbaarheid gegeven aan het voorval en later werd de gearresteerde meneer overgedragen aan de Maleise autoriteiten. Die zouden wel weten hoe ze om moesten gaan met een Filipijnse kaper… Een bekendmaking zou de passagiers onnodig bang gemaakt hebben, het zou slecht geweest zijn voor het imago zijn van de rederij en voor de cruise business…. Zo’n gek kan dus een heleboel schade berokkenen zonder dat er ook maar knalletje is veroorzaakt….. Eén ding was zeker… Snuffeltje was de held en het was maar goed dat deze kleine dappere man op de juiste cruisetrip aan boord was. Als dankbaarheid kreeg Treintje kreeg voor haar en Snuffeltje een gratis verblijf op de Crystal Symphony zo lang zij in de vaart zou zijn en voor de rest van de tocht hadden Treintje en Snuffeltje tijdens elke maaltijd een plekje gehad aan de tafel bij de kapitein. Ach, het ging om het gebaar.
.
Ik was stil geworden van dit verhaal want eigenlijk had ik zitten luisteren naar een verslag van een terroristische daad die heel erg slecht had kunnen aflopen. Dat de toevallige aanwezigheid van Snuffeltje de levens van 940 passagiers en bijna even veel bemanningsleden heeft kunnen behoeden voor het ergste dat denkbaar was, had niemand kunnen voorzien. Ik dankte Treintje voor haar verhaal, haar tijd en koffie en gaf Snuffeltje een welgemeende knuffel. Wat een stoere vent…

.
.
Terwijl ik op sta om weg te gaan zegt Treintje: ” Leg je sleutels maar stiekem ergens weg …”. Ik kijk haar aan en moet lachen. Zouden we nu een demonstratie krijgen? Ik leg mijn sleutels onder het kussen van mijn stoel.

“Laat Snuffeltje aan je handen ruiken en zeg : Zoek sleutels”.
Ik deed wat er van me verwacht werd en Snuffeltje kwam direct in actie. Ik was gemeen geweest want de kleine Snuffel kon met zijn oude kleine pootjes nooit zelf op de stoel springen. Nou…  hij liet zich echt niet foppen. Hij stond rechtop tegen de stoel en porde met zijn neus onder het kussen. Wat een toppertje. Opgewekt vertrok ik naar huis. Ik had weer een leuk verhaal om thuis aan Annerie te vertellen en ik kon mijn Kerstverhaal schrijven.

.

.


.

.

Wist u overigens dat we al bijna 3,9 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Goed zo muis… volg je instinct”. 
.

.

.

.

.

.

“Vertrouw je intuïtie … een verleiding kan fataal zijn … en je kunt het de kat niet verwijten… “

.

.

.

.

.

.

.

.


.
.

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.

.
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.

King van 3 maart tot 30 april 2020

Luna en Ocean van 15 juli tot 12 augustus 2020

Arie en Sara van 12 september tot 3 oktober 2020

 

.

 

«
»
 • Jolien Verheul

  Wat een geweldig leuke nieuwsbrief weer Ton en Annerie! Zoveel tijd en zorg aan besteed, dat is duidelijk te zien.
  En dank jullie wel voor de hulp met het plaatsen van Annie.
  Ze staat vandaag in het AD Den Haag, in de rubriek ‘Een blokje rond met’, dus we duimen dat er een goede match uit komt.

  Hartelijke groet, fijne feestdagen, een dikke knuffel voor Hermès en de andere hondjes!

  Jolien
  Stichting Lamoja

  1
 • Lammert Brouwer

  Wat een mooi en lief kerstverhaal,

  Wij wensen iedereen een goede jaarwisseling en een gezond 2020,

  Lammert, Golida. Alma en Olly.

  2

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com