Dierenmissies Weekjournaal van 12 maart 2017

images118XCKT3Beste mensen,

Deze week beginnen we met veel informatief, leuk en soms minder leuk hondennieuws uit Spanje, lezen we hoe een baasje een wolf in schaapskleren blijkt te zijn, hoe de fysiotherapie Harry weer op de been helpt,  en nog heel veel meer. Er zijn dus redenen genoeg om nu even dat moment te pakken en op uw gemakje het Dierenmissies Weekjournaal te lezen. De volgende onderwerpen komen hierin aan bod …

  • Beto voor het voetlicht
  • Hoera Chrome is geadopteerd
  • Pech voor Juno en Noa
  • Pup Dama is jonge dame geworden
  • Kaboko is klaar voor baasje
  • Speciaal bericht over Fort
  • Cadeautje van Animal Webshop
  • Pixie’s lot
  • Het financieel jaarverslag van 2016
  • Update van Kinder
  • Het verhaal van Harry
  • Persoonlijk berichtje
  • Nieuwe tip voor een vakantieadres in Nederland met je hond
  • Ingezonden stukjes en beeldmateriaal van: Estela,  
  • De registratie van uw hond is verplicht.
  • De vierkante column van Ton: “Conclusie: Minder vrijheid voor poesjes..!”
  • De (on)zin van de week over “Beleefdheid versus eerlijkheid”.
  • De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertentienieuws over: Bed&Breakfast met hondenopvang in Spanje, Meer Koeling, Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, Dierbaar Sieraad, OnePack  en Fresh PC. Auteur Veronique van der Griend  ‘Een brandend dek’ uit de trilogie ‘Juliana, vriendin van mijn moeder’ 
.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

 
 
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++  

logo meerkoelingAirconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

.

De week van dag tot dag:

Maandag 6 maart 2017

.

IMG-20170223-WA0009Beto in het spotlicht

Zoals meer honden heeft ook Beto het erg moeilijk gehad na het sluiten van Odena. Hij moest naar tijdelijk gastgezin maar moest daar weg vanwege een zeer dominante reu waardoor hij niet aan eten toekwam. Gelukkig kon hij toen terecht bij Laura. (Zie elders in dit Weekjournaal) Door zijn super trouwe karakter snakt hij naar persoonlijke aandacht die hij te weinig kreeg. Daarom is een eigen baasje voor hem zo ontzettend belangrijk en hebben we op speciaal verzoek van Miranda, Beto nog eens voor het voetlicht gebracht. Bij zo’n actie horen natuurlijk ook nieuwe foto’s bij die hier onder zijn geplaatst.

Meer weten over Beto? Klik dan op de rechtse foto met tekst …..

.

IMG-20170223-WA0012 IMG-20170223-WA0011 IMG-20170223-WA0010.

.

.

.

.

IMG-20170223-WA0008IMG-20170223-WA0005

.

.

.

.

.

.

.

IMG-20170223-WA0004 IMG-20170223-WA0002.

.

.

.

.

.

.

========================================================

.

a_16661438021676-300x274Hoera Chrome is geadopteerd

Weer een succesje te melden met de adoptie van Chrome. Dit fantastische nieuws delen we graag want deze prachtige  schat verdient het echt. We wensen haar een ongelooflijk fijn leven toe….

,

 .

==========================================

.

Dinsdag 7 maart 2017

 .

IMG-20170123-WA0001-300x169

Juno en Noa KLIK op de foto om hun website te bezoeken

Pech voor Juno en Noa
.

Het Nederlandse baasje van Juno en Noa in Spanje, had een nieuwe baan gekregen waarbij hij veel moet reizen. Daarom had hij via Miranda en Roger gevraagd om mee te zoeken naar een goed baasje voor deze twee. Hij zocht met spoed voor 6 februari een huis voor hen, samen of apart, anders moesten ze naar het asiel…

.

IMG-20170123-WA0008-225x300

Juno

IMG-20170123-WA0002-300x225

Noa

Wat waren we blij toen er net op tijd een Spaans baasje kwam die ze allebei onderdak wilde geven.
.
Maar ja als dan blijkt dat Noa, na een paar weken, nog niet los kan lopen omdat ze graag de natuur ontdekt, moesten ze maar weer terug naar het asiel. Als je niet bereid bent om een hond iets te leren dan mag je ook niets van een hond verwachten. Dat een gewenningsperiode al gauw drie maanden duurt voordat een hond zich helemaal op zijn gemak voelt in een nieuwe omgeving, daar werd geen rekening mee gehouden. Kortom…  Daar zitten ze weer… terug bij af en opnieuw te wachten op een nieuwe weldoener maar nu vanuit het asiel.

.

.

Woensdag 8 maart 2017

.

Pup Dama is jonge dame geworden

dama 2

Pup Dama toen ….

IMG-20170306-WA0001

Dama als jonge dame nu ….

We doen Dama geen recht als we haar pup Dama blijven noemen. Ze is inmiddels een jonge dame geworden en dat mag en moet gezegd worden.

.
.

KLIK op deze foto om Dama te zien stoeien ...

KLIK op deze foto om Dama te zien stoeien …

 

KLIK HIER om de website van Dama te bezoeken

.

.

.

.

 

.

.

.

Donderdag 9 maart 2017

 .

kaboko in mensenmassa

klik op foto om te zien hoe goed Kaboko zich tussen veel mensen zich gedraagt.

IMG-20170227-WA0125Kaboko is klaar voor een baasje.
.
Ook tussen veel mensen is Kaboko nu op zijn gemak. Zijn nieuwsgierigheid overwint het van bangigheid en dat is prima.

Hij is echt klaar voor een lief baasje dus laten we die gauw voor hem vinden.

 

 

 

.

 

oudehondDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG OM OUDJES MEER KANS TE GEVEN OP EEN ADOPTIE
Door uw donatie kunnen we de adotiekopsten voor een senior verlagen.

Doneer op: NL15INGB 0005721780 t.n.v. St. Dierenmissies o.v.v. senioren adoptie.
uw donatie kunt u terug vinden op de donatiepagina van Dierenmissies.

.

================================

.

Vrijdag 10 maart 2017

.

thumbnail_Fort VIISpeciaal bericht over Fort
.
We doen er alles aan om honden de beste kansen te geven maar soms loopt het eerste plan stuk en moeten we een tweede actie opzetten. Natuurlijk laten we Fort niet aan zijn lot over. Dit is er aan de hand.
.
Fort is een prachtige maar een wat angstige hond, dus er werd een speciaal gastgezin voor hem gezocht. Mooie Fort is één van de overgebleven honden uit Odena die al sinds de sluiting in een kennel zit. Waarom hij overgebleven is komt omdat hij eigenlijk in januari zou reizen en naar een gastgezin zou gaan. Fort VDit gastgezin zou er voor zorgen dat hij van zijn angst voor mensen af zou komen. Helaas voor Fort heeft het gastgezin afgezegd en daar ging zijn kans om weg te komen ut Spanje. Om zijn kansen nu te vergroten op een reguliere adoptie bij een lief baasje, brengen wij hem zaterdag over naar het rehabilitatie centrum voor 1 maand, waar intensief aan zijn angst voor de mens gewerkt wordt. Dit centrum wordt geleid door Laura die inmiddels haar sporen heeft verdient.  Wij hopen dat Fort na deze maand aanzienlijk meer kans heeft om een lief baasje te vinden zodat hij niet meer terug hoeft naar de kennel maar direkt door kan gaan naar een fijne mand bij een familie.

thumbnail_Fort VIFort is een jonge middenmaat reu met een heel lief karakter. Hij is goed met andere honden en loopt keurig, vlak naast je, aan de lijn. We gaan er vanuit dat hij na deze maand een groot deel van zijn angsten voor de mens kwijt zijn… Over zijn herstelproces zullen we in het weekjournaal blijven berichten. Mocht u al belangstelling hebben voor Fort of gedurende zijn herstel wellicht te overwegen hem een plekje te geven binnen uw gezin, dan kunt u gerust om aanvullende info vragen die wij u graag zullen verstrekken.  (dierenmissies@gmail.com)
.
———————————
.

.

Hieronder zijn foto’s  van Fort’s verhuizing en verblijf bij Laura.

Achtergrond informatie van Miranda over de opvang-rehabilitatie huis Laura.

IMG-20170312-WA0000Laura en haar vriend Alex, te samen met hun 5 honden en 4 katten wonen in een klein dorpje. Laura is al 10 jaar bezig met het van straat halen van honden, helpen waar kan en sinds enkele jaren intensief bezig met het rehabiliteren van honden. Ze heeft hier cursussen voor gevolgd en behaald, veel geobserveerd en veel in praktijk kunnen brengen bij haar eigen honden die allemaal stuk voor stuk traumatisch en uit moeilijke situaties komen.

Sinds enige tijd heeft ze haar ´zekere ´ baan opgegeven om 24 uur zich te gaan wijden aan het rehabiliteren van honden.  Zij kwam op mijn pad toen Timon, een odena hond, bij zijn nieuw verworven baasje in november een ernstig angst om alleen te zijn, aan het licht kwam. Verschillende professionals hadden zich erover gebogen en aangegeven dat dit een heel moeilijk te verhelpen probleem zal zijn, die langere tijd in beslag zal nemen en tijd was nu juist niet wat er was, want per 31 december zou het asiel dicht gaan.. Paniek alom voor lieve Timon.   Het baasje heeft toen zelf ook rondgezocht en kwam via via bij Laura terecht.  Zij heeft Timon in 2 dagen van zijn angst om alleen te zijn afgeholpen! dit klonk goed…!

Nadat ook Ajax uit Odena bij haar in huis kwam om te socialiseren met de andere honden en binnen enkele dagen al grote stappen vooruit maakte, was het voor mij duidelijk dat voor veel honden een tijdje bij Laura in huis een grote doorbraak kon zijn van ´niet adopteerbaar´ naar adopteerbaar. De honden leven gewoon met de roedel van Laura en Alex, waarbij Laura heel de dag met de honden is, lange wandelingen maakt zodat het energie niveau daalt en er rust komt en het probleem van de hond aanpakt op haar eigen manier, die bij verschillende  honden zeer goed heeft gewerkt.  

a_37091452443068Toen Beto plotsklaps weg moest worden gehaald bij zijn baasjes omdat hij enorme stress had in zijn adoptie huis, vanwege een dominante reu en geen begeleiding van zijn baasjes hierin met als consequentie gevechten tussen de honden, een Beto zwaar vermagerd (zie foto), terwlijk hij zo mooi was in odena (zie andere foto)….  nam Laura hem direkt in huis, om hem weer de rust te geven die hij verdiende.. IMG-20170223-WA0015Vandaag zag ik hem weer, heerlijk aangekomen inmiddels..nog steeds wat mager, maar al een stuk beter.. en de onzekerheid en angst is weg, hij is weer de vrolijke reu die wij kenden uit Odena zonder trauma en stress.. heerlijk om hem weer gelukkig te zien rondrennen.

En vandaag was het dan de grote dag voor FORT!  Fort was altijd al een enorm bange hond in Odena, de laaste maanden in de kennel gesponserd door de vrijwilligers maakte hij al goede stappen vooruit, doordat elke dag iemand anders de honden uitlaat, hij leerde zo verschillende mensen kennen en loopt enorm goed aan de lijn daarbij… Fort is zo wie zo een sociaal met andere honden… maar het zou toch mooi zijn als we die angst weg zou kunnen nemen zodat dit mooie miniatuur herdertje een kans op adoptie maakt. 

In de volgende foto serie zie je het proces van uit de kennel..in de auto naar het opvanghuis van laura…. en vanaf nu zal hij vele indrukken opdoen, hij zal zijn angsten overboord moeten en willen gooien en hopenlijk op korte termijn zien we een andere Fort, dit wordt uiteraard vervolgd!
.
DSC_0514DSC_0518

.

.

.

.

.

DSC_0513DSC_0507.

.

.

.

.

.

DSC_0575 DSC_0562.

.

.

.

.

.

DSC_0556 DSC_0549.

.

.

.

.

.

.

.

============================================

.
Pixie’s lot ….
.
We hadden recent voor korte tijd Pixie op onze site staan. Dit was op verzoek van Linda die namens zijn oude baasje een nieuw mandje voor hem zocht. Korte tijd later mochten we Pixie als geplaatst beschouwen want hij was rechtstreeks (zonder onze bemiddeling) naar een ‘goed’ adres zijn gegaan. Dit bleek dus niet het geval te zijn geweest.
Laten we vooral opmerkzaam zijn en proberen wantoestanden aan de kaak te stellen. Dit is wat Linda zag en ons meldde:

IMG_0492

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

IMG_0495

.

.

.

.

Linda laat verder weten:

Het verhaal van de politie klopt niet helemaal, maar arme Pixie is dus nu in beslag genomen en René ( mijn buurman en vorige baasje ) hij mag hem (nog) niet ophalen van de dierenpolitie. Ik vertel het hele verhaal nog wel, maar in het kort is het dus een vreselijk en labiel mens waar hij terecht was gekomen, die overal honden (en andere dieren) vandaan haalt en vervolgens dumpt of verkoopt en naar het schijnt ze ook weleens iets aandoet. Mijn onderbuikgevoel is dus helaas toch juist geweest…arme arme Pixie 🙁

.

.

.

.

.

.

================================================

.

2017-03 Hondenmanden.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
Cadeautje van Animal Webshop

2017-03-11 23.32.12

.

Van Animal Webshop mochten we deze week een doosje ontvangen die gevuld was met halsbanden. Nu kunnen we weer geadopteerde Spaanse zwervertjes ‘netjes aangekleed’ aan hun grote reis naar Nederland laten beginnen.

Hartelijk dank voor de donatie !!!

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

=================================================

.

Zaterdag 11 maart 2017
.

telmachineHet financieel jaarverslag  van 2016
.
Met dank aan onze penningmeester Stefan, kunnen we volgende week het financiële jaarplan 2016 presenteren. Deze zal, met het beleidsplan voor 2017 op de website worden geplaatst.
.

================================|
.

.

.
Update van Kinder
.
IMG-20170311-WA0004 De dierenarts heeft toch besloten dat het beter was om het gebroken staartje van Kinder te amputeren. Nu is hij vrij van pijn en kan hij zich zelf zijn. Nu hij een tijdje bij het opvanggezin woont weten ze meer over zijn karakter te vertellen. Hij vindt autorijden fijn en ligt het liefst thuis voor het huis. IMG-20170311-WA0003Hij is nog wat schichtig als er met een luide stemverheffing wordt gesproken dus vermoedelijk heeft hij wel wat meegemaakt dat niet altijd even lief bedoeld was. Hij is echt een schat die met lieve woorden is te paaien. Kinder is zindelijk en zeer sociaal met honden en goed is met katten. Kortom … Een super schat die gewoon een lief baasje zoekt.
Eindelijk vrij van pijn. KLIK op foto om video te starten

Eindelijk vrij van pijn.
KLIK op foto om video te starten

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.=======================================================
.
.
We kregen over het herstel van Harry dit berichtje dat we graag laten zien…
.
IMG-20170201-WA0001Dick en Bianca zijn de baasjes van Harry. Toen bleek dat hun Harry aan beide zijden zijn kniebanden had gescheurd moest hij geopereerd worden. De operatie verliep voorspoedig maar de arme schat moest zich erg rustig houden en dat viel niet mee voor zo’n actieve frummel die niets liever doet dan achter zijn balletje aan rennen. Na weken van absolute rust moest er ook fysiotherapie aan te pas komen om hem weer helemaal mobiel te laten worden.

klik op foto in video te starten

klik op foto in video te starten

Het wandelen in water was de beste remedie om opnieuw zijn achterpootjes weer goed te leren gebruiken zonder de boel te forceren.
.
Het herstel gaat voorspoedig en nu is hij bijna genezen verklaard. Fijn dat zijn baasjes er alles voor over hebben om hun kleine makker weer op de been te helpen. Nog even en dan kan hij weer volop met zijn balletje aan de gang.

.

.
=============================================
.

IMG-20170312-WA0001

Trotse opa Dick met Lana en nieuwsgierige Harry

ooievaarPersoonlijk bericht
.

Dick en Bianca lieten ons, laat in de avond, weten dat zij net opa en oma waren geworden en dat hun kleindochter Lana heet. Het leuke is dat Annerie en ik nu overgrootouders zijn geworden. We wensen de gelukkige ouders Delano en Pamela en broertje Stanley een fijne onbezorgde tijd toe met de kleine Lana.

.
=====================================================
.
Zondag 12 maart 2017
.
Linda’s nieuwe tip voor vakantie in Nederland met je hond
.
home1Je wilt met je honden op vakantie in Nederland in een mooi vakantiehuis liefst met omheinde tuin waar je honden echt welkom zijn, in plaats van dat ze getolereerd worden. Ook een bos moet vlakbij zijn en misschien ook zwemwater. Das nog best lastig he? Op veel plekken zijn honden niet welkom of de tuinen zijn niet goed omheind. Frustrerend…

.
Ook deze week kregen we weer een geode vakantietip voor hondenliefhebbers.
Klik op de foto en bekijk de mogelijkheden voor een fijne vakantie.
.
.
============================================
.

De stakkers in Spanje…
.
triestWie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in een Spaanje op een baasje wachten…
.

Graag wijzen we u daarom op het volledige overzicht van alle te adopteren hondjes (<= KLIKKEN)

.

===================================================.

.

De ideale plek in Spanje voor dagopvang voor uw hond tijdens vakantie!

Bent u in Spanje op vakantie met uw hond, maar wilt u toch even een dagje de stad in, op het strand liggen of gewoon even naar een restaurant! Dat kan! U kunt u viervoeter bij ons brengen voor een dag of meerdere dagen, zodat u een combinatie vakantie kan maken. U kunt zelf ook van ons Pension gebruik maken.

Welkom in Pension Bedfast & dagopvang voor uw viervoeter

bedfastplus

Lieve vrijwilligers en dierenvrienden,

  • Bij ons tref je Nederland sprekende persoon aan;
  • Directe treinverbinding van vliegveld (Barcelona, 5 kwartier) naar ons pension Bedfast cq opvang (in het dorpje Pobla de Claramunt in Catalunya);
  • Bent u met auto of camper, dan zijn er in het dorp altijd parkeerplekken

KLIK HIER voor meer info

bedfastplus2016@gmail.com

 

.

===================================================.
.

.

Baasjes Jean Pierre en Sabre hebben foto’s toegestuurd van hun Estela.

De ingezonden foto’s geven de indruk dat het leven voor Estela één grote ontdekkingsreis is.

IMG-20170306-WA0008

Gaan jullie mee op stap?

langs paden en wegen

langs paden en wegen

kijken of we iets bijzonders tegen komen

kijken of we iets bijzonders tegen komen

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

IMG-20170308-WA0002

Wat is dit nou weer ?

IMG-20170308-WA0001

en hek die mij tegen houdt !

IMG-20170308-WA0000

Uiterst verdacht natuurlijk !!!! Maar ja hier kom ik niet door heen. Dat is wel frustrerend hoor. Maar gelukkig heb ik iets gevonden om die frustratie van me af te laten glijden .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

IMG-20170308-WA0006

lekker rollen

IMG-20170308-WA0005

op mijn rug

IMG-20170308-WA0004

baasje vindt me

IMG-20170308-WA0003

maar gek doen….

.

.

.

.

.

.

===================================================.

 

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.

Registratie van uw hond is verplicht

imagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

=====================================================

  .

kop-ton.

De 4-kanten column van Ton: “Conclusie: Minder vrijheid voor poesjes..!”

.


Ja we zijn gek op dieren. Of het nu honden, katten of andere dieren zijn … het maakt voor ons niets uit. alles is voor ons even lief… maar toch meten we met twee maten…. u ook? We focussen ons nu op honden en katten want anders wordt deze column veeeeeeeel te lang.
.
imagesWM6E9WN6In Nederland kennen we geen zwerfhondenprobleem meer.  Het beroep: “Hondenvanger” bestaat al lang niet meer. Mocht er een hond in Nederland in zijn eentje over straat lopen dan valt dat meteen op en wordt hij/zij meteen opgevangen door professionals. Vervolgens wordt dan zo spoedig het baasje opgezocht waarbij het chipje natuurlijk een enorm goed hulpmiddel is.
.
Anders is het met katten. We vinden het nu eenmaal geen vreemd gezicht als je ergens een poes door een heg heen ziet glippen en die vervolgens in zijn eentje zijn weg vervolgt buiten de veilige omheining van de eigen woning. Niemand wordt daardoor gealarmeerd of zal de noodzaak voelen om achter de kat aan te gaan om hem te vangen. Nee het is een plaatje dat vertrouwd voor komt.
.
Als een hond ergens zijn behoefte doet dan is het gebruikelijk dat het baasje dat met een zakje opruimt. We hebben zo juist gezien dat het baasje vrijwel altijd in de buurt is als een hond zijn behoefte doet dus dan is het baasje ook aanspreekbaar om poep van zijn dier op te ruimen.  Het is overigens vrij gemakkelijk aan te leren om een hond in de goot te laten poepen maar daar moet je wel iets voor doen. Nee het is blijkbaar makkelijker om met een zakje de poep op te rapen. Dat is natuurlijk ook goed zolang de poep maar geen gevaar oplevert voor een schone schoenzool. Ik heb het al eens eerder gezegd dat je bij een boswandeling met honden precies kunt zien welke hond gewend is in de natuur te poepen of welke viervoeter steevast zijn behoefte op straat moet doen. De stedeling zal meestal op een bospad poepen en de ander zal de voorkeur hebben de struiken in te lopen om zijn behoefte te doen. Dat is nu eenmaal de natuur…
.
Hoe het ook is, we zijn er het over eens dat voorkomen moet worden dat (honden)poep overlast veroorzaakt voor de medeburgers. Tja, dan hebben we het nu over poezen…
.
Ik heb het niet over de zogenaamde ‘binnenkatten’. Die komen niet buiten of alleen in de eigen afgezette tuin. Dit is aan te leren door ze van kitten af aan in huis te houden en ze te laten castreren of steriliseren. Dan zul je zien dat er ook geen behoefte bestaat om uit te breken. Dan hoef je ook nooit ongerust te zijn dat er met hen iets naars gebeurd zoals:  aangereden worden of onverklaarbare wonden of ziektes oplopen ….
.
Waar we het wel over hebben zijn de zogenaamde katten die wel de vrijheid kennen om in en uit te lopen naar eigen believen. Katten die de hele dag op sjouw zijn en soms zelfs dagen (soms weken) van huis zijn en op vrijersvoeten gaan. Katten die vaak overdag naar buiten werden gedaan gedurende de tijd dat het baasje moet werken en die tegen etenstijd weer in huis welkom zijn. Tel hierbij op de katten die door hun baasjes bewust zijn achtergelaten om allerlei idiote redenen en je hebt de perfecte mix om tot een ongewilde bevolkingsexplosie te komen. Wist u dat er bijvoorbeeld in Amsterdam alleen al jaarlijks zo’n duizend wilde katten worden gevangen die gecastreerd of gesteriliseerd worden en dan weer uitgezet worden of in de opvang terecht komen als ze tam genoeg zijn voor adoptie.
.
Het zijn die loslopende katten die in jouw tuin hun behoefte doen tussen jouw plantjes. Enfin, die poep die kom je vanzelf tegen als je met je handen in je tuintje aan het werk bent.
.
Hoe zou het komen dat we het niet gek vinden dat katten los lopen?

katttZou dit komen omdat we van oudsher vinden dat katten moeten kunnen jagen op ongedierte ? Dat hij/zij daarom los moet kunnen lopen ? Ik vraag me af of die gedachte nog van deze tijd is.  Ik kom tot de conclusie dat dit echt een achterhaalde gedachte is. In een bebouwde omgeving zoals een dorp of stad is de last van ongedierte zo minimaal dat dit niet rechtvaardigt om de kat het recht te geven om door andermans tuintjes te struinen. Ja, er zijn nog boerderijen van de oude stempel, maar beste mensen de ‘ouderwetse’ “boerderijkat” en de ouderwetse “kettinghond’ zijn niet meer van deze tijd. kat met muisEr is natuurlijk niets mis met het los laten lopen van je poes op je eigen grond maar zeg niet dat dit dier daar moet lopen om muizen of ratten te vangen. Een onvoorzichtige muis zal de poes nog wel eens kunnen vangen maar een grote bruine rat… vergeet het maar.  Als je last hebt van ongedierte dan bel je de ongediertebestrijding.
.
Het moet echt anders. Nog steeds is het fokken van poezen een bezigheid die vaak per ongeluk gebeurd. Aan een registratieplicht wordt voorbij gegaan want  ach die kleine pluizenbolletjes kun je meestal wel weer kwijt. Dat betekent niet dat er van tijd tot tijd geen dode kittens worden gevonden die bewust verdronken blijken of op een andere gruwelijke manier om het leven zijn gebracht. Wat moet je anders met 6 (of meer) kleine krengen die je niet wil laten chippen of inenten omdat dat geld kost en zeker niet wil laten castreren of steriliseren… en als je ook geen zin hebt om er mee te gaan leuren….
.
Het kan niet anders… Katten moeten ook een stukje vrijheid inleveren. Niet om te plagen maar om een gezonde samenleving te houden. Het zo maar los laten lopen van je kat levert meer problemen op dan je denkt. Zeker als je poes niet gecastreerd of gesteriliseerd is. In de grote steden zoals Amsterdam is er nu al sprake van een zwerfkattenplaag. Het is niet voor niets dat we vrijwel geen katten meer uit Spanje laten adopteren. “Het stikt van de katten in Nederland !!!” Het erge is dat er nu zelfs in sommige gevallen de zwervende kat als ongedierte wordt gezien. Dit hebben we zelf zover laten komen. We hebben vastsgehouden aan oude ideeën. We zijn gewoon stom geweest. Laten we zorgen dat poezen weer overal gewaardeerd worden om hun lieve karakter en uitstraling. Dat de miljoenen mensen die troost en gezelschap vinden in de aanwezigheid van hun poes dit ook tot in lengte van dagen zullen kunnen ervaren. Zorg dat uw poes gecastreerd of gesteriliseerd is, gechipt is en niet in andermans tuin komt.
.
Neem je verantwoordelijkheid als goed baasje …..

Gerelateerde artikelen:

==========================================

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
.

karik lima

Karlijn’s Shop
klik hier ….

Klik op de tekening van hun Lima om een kijkje te nemen in de webshop van Karlijn.   

Lima is de oogappel van Karlijn en Alexander en daarom mag zij aan de deur zitten van hun webshop. Zij heet u van harte welkom….

Snuffel eens tussen de luxe artikelen voor uw eigen persoonlijke verzorging maar natuurlijk ook om cadeau te doen. 

De kans is erg groot dat u iets vindt van uw gading… 

.

Wilt u zich in persoon laten verzorgen dan bent u van harte uitgenodigd in de
.
Kapsalon Karlijn & Sanne’s Schoonheidssalon
.
adres: Kalf 186A 1509 BB te Zaandam, tel 075-6150352

.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:  “Beleefdheid versus eerlijkheid… “

.

images118XCKT3Vele honden hebben een zekere sympathie voor mij

Daar ben ik erg trots op…

Want ze kennen namelijk het begrip beleefdheid niet …!!!

.

.

=============================================

.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

.

.
Wellicht wilt u:
eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen,

kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij,
kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood
of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….?
.
Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.,

====================================================

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond.
Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn.

Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.

februari 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28  –  –  –  –
–  

 

maart 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12-
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  –

 

april 2017
ma di wo do vr za zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  30
–  

 

mei 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  –
–  
juni 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  –
–  

 

juli 2017
ma di wo do vr za zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 13
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  30
 31 –  

 

augustus 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

===============

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com